Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@17:22:17 GMT

جدال پاییزی با غول کرونا

تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۸۲۴۴۴

جدال پاییزی با غول کرونا

البته واکسن آنفلوآنزا که آمد خبرهای بهتری از این موضوع به گوش می رسید چون واکسن تا حدود زیادی درمانگر خوبی برای این بیماری شده اما امسال جدالی سنگین تر به نام غول کرونا پاییز را متفاوت تر کرده است.
تا فصل بهار و تابستان بود مردم از هم هراس داشتند که کرونا نگیرند و به نوعی از هم فرار می کردند که مبادا کرونا را از هم بگیرند اما در فصل پاییز بخاطر سرماخوردگی و آنفلوآنزا حتی می توان گفت فرزند از پدر و مادر و یا برعکس آن می ترسند چرا که کرونا و سرماخوردگی و آنفلوآنزا با هم یکی شده اند و هیچکس نمی داند که به چه نوع بیماری دچار شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اما مسأله مهمتر این روزها غول بزرگ و هولناکی به نام کرونا است که تا چند روز پیش فقط می شنیدیم که فلان فرد کرونا گرفته اما اکنون به خانواده ها رسیده است به طوری که اعضای یک خانواده با هم درگیر کرونا می‌شوند.
اکنون در فصل پاییز که بیماریها سر به فلک می کشد باید دید و بازدیدها، میهمانی ها و سفرها را به صفر برسانیم چون خودمان نمی دانیم که شاید ناخواسته ممکن است به کرونا مبتلا شویم پس رعایت پروتکل های بهداشتی بهترین راه مقابله با این بیماری است که شاید بتوان گفت همه از آن هراس داریم و باید داشته باشیم.
پس همه باید با همدیگر تلاش کنیم که امسال پاییز  و زمستان مرگباری را به واسطه همه گیری کرونا نداشته باشیم اگرچه هراس زیادی در دل مسئولان لرستان می تواند باشد چون مردم این استان به دلیل طولانی بودن شب ها عادت به شب نشینی دارند. 
براساس آخرین آمارها تا ۲۳ مهرماه ۳۳ هزار و ۴۱۶ لرستانی به کرونا مبتلا شده و از این تعداد ۶۸۳ نفر جان باخته اند که رعایت نکردن برخی پروتکل های بهداشتی می تواند این آمارهارا دو چندان کند. بیایید همه با هم با اصولی کردن تمام پروتکل ها از جان هم محافظت کنیم و مرگ را به همدیگر ارزانی نکنیم.
اکنون اکثر پزشکان متخصص معتقدند که تنها راه جلوگیری از ابتلا به کرونا رعایت مسائل بهداشتی، شست و شوی مرتب دستها و استفاده از ماسک در تمام مکان ها حتی در منزل است، همه می دانیم که این کارها اصلا سخت نیست و تنها با یک همدلی امکانپذیر است تا این بیماری وارد خانه همه نشود.
با وجود تاکید فراوان مسئولان ستاد مبارزه با کرونای کشور و استان لرستان اما همچنان بسیاری از مردم از ماسک استفاده نمی کنند و حتی سفرها و میهمانی‌ها و حتی مراسم عزای عزیزان شان ادامه دارد که این موضوع بسیار موجب  نگرانی است که حتی شب نشینی پاییز و زمستان بر آمارها بیفزاید و آلام مردم را بخاطر از دست دادن عزیزان بیشتر نگران می کند.
مریم کوشکی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان می گوید: ۹۸ درصد کارکنان دولت و حدود ۵۲ درصد مردم استان از ماسک به عنوان مصوبه ستاد مدیریت کرونا استفاده می‌کنند.
وی همچنین ادامه می دهد که بر اساس چک لیست تدوین شده دانشگاه علوم پزشکی استان تمام کارکنان دستگاه های اجرایی و سازمان ها موظف بر رعایت پروتکل های بهداشتی و استفاده از ماسک هستند که حدود ۹۷ تا ۹۸ درصد کارکنان مقید بر رعایت این پروتکل ها هستند و از طرفی تمام ارباب رجوع ها در مراکز دولتی و غیردولتی جهت دریافت خدمات مکلف به رعایت پروتکل های بهداشتی هستند.
حال که کرونا میهمان ناخوانده زندگی همه ما شده است بگذارید دردهایمان برای از دست دادن عزیزان و ابتلای اعضای خانواده هایمان به این ویروس کشنده کمتر باشد. اگرچه همه می دانیم که راه کاهش مرگ و میر و ابتلا تنها رعایت است و رعایت آن خیلی‌ها این موضوع را جدی نمی‌گیرند و بخاطر ابتلا به این بیماری خود و خانواده‌شان را به خطر می اندازند. 
کوشکی دبیر کنترل و مقابله با کرونا دانشگاه علوم  پزشکی لرستان همچنین می‌گوید: عدم استفاده از ماسک به میزان زیر ۹۰ درصد جامعه باعث ابتلای بالای افراد  و گستردگی دامنه شیوع بیماری می شود و در صورتی که استفاده ۹۰ درصدی افراد جامعه مانع از ابتلای بالا و باعث قطع زنجیره می‌شود. اما سه موضوع بسیار مهم استفاده از ماسک، رعایت فاصله گذاری اجتماعی، شست و شوی صحیح دست ها به مدت ۲۰ ثانیه در پیشگیری از ابتلای این بیماری بسیار تاثیرگذار است.
نگذاریم حساسیت‌ها نسبت به ویروس کرونا کمتر شود چرا که هرچه مردم کمتر رعایت کنند مرگ و میرها بیشتر و زندگی ما بیشتر متاثر از این بیماری می‌شود.
متاسفانه هشدارهای مسئولان در زمینه وضعیت قرمز استان هم تاثیر چندانی در برگزاری میهمانی‌های مردم ندارد، اگرچه محدودیت‌های استان نیز از هفته گذشته شروع شده اما مردم همچنان ناآگاه از وضعیت قرمز و هشدارها هستند.
به گفته حسین رضا فنایی دبیر کمیته اطلاع‌رسانی ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا لرستان، با توجه به روند وضعیت قرمز شیوع بیماری کرونا در این استان محدودیت‌ها تا دوم آبان ماه تمدید می‌شود. 
براساس این محدودیت‌ها، تمامی ادارات، سازمان‌ها، بانک‌ها، موسسات دولتی و غیردولتی، دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی در سطح استان با ۵۰ درصد ظرفیت (حضور نیروها به‌صورت یک‌روز درمیان) فعالیت داشته باشند. آموزش در تمام مدارس سطح استان به‌صورت غیرحضوری است.
طبق اعلام این ستاد، استفاده از ماسک برای همه افراد جامعه شامل اصناف، کسبه، کارمندان دولتی و خصوصی، ارباب رجوع اجباری استو در صورت مشاهده با متخلفان احتمالی طبق قوانین اعلامی از سوی ستاد ملی و استانی مدیریت بیماری کرونا برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.
جامعه سنتی لرستان اگرچه رو به مدرن شدن گذاشته است اما همچنان برخی رسوم آن باقی مانده است باید برخی از آداب و رسوم گذشته را مانند شب نشینی را کنار بگذاریم و باید با برداشتن گام‌های اساسی مانع از اپیدمی بیماری کرونا شویم. دلمان برای افراد سالمند و دارای بیماری های زمینه ای زندگی مان بسوزد تا از مرگ آنها جلوگیری کنیم.
کرونا جدی است اگر رعایت نکنیم به طور قطع وارد زندگی همه می‌شود. ماسک، رعایت فاصله اجتماعی و شست و شوی مرتب دست‌ها به مدت ٢٠ ثانیه فراموش نشود.
به امید روزی که همه با هم غول بزرگ کرونا را شکست دهیم و زندگی قبل از کرونا را دوباره تجربه کنیم.

مهناز بیرانوند خبرنگار ایرنا لرستان

برچسب‌ها ویروس کرونا واکسن آنفلوآنزا فاصله اجتماعی لرستان پروندهٔ خبری مدیریت استانی کرونا کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا واکسن آنفلوآنزا فاصله اجتماعی لرستان ویروس کرونا واکسن آنفلوآنزا فاصله اجتماعی لرستان اخبار کنکور پروتکل های بهداشتی استفاده از ماسک بیماری کرونا پروتکل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۸۲۴۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود

ایتنا - دبیرکل سازمان جهانی بهداشت از کشورها خواست تا با امضای تفاهم‌نامه‌ای برای کمک به مبارزه با همه‌گیری‌های آینده موافقت کنند.
تفاهم‌نامه جدید و مجموعه‌ای از به‌روزرسانی‌های قوانین موجود در مقابله با همه‌گیری‌ها، به منظور تقویت دفاع جهانی در برابر عوامل بیماری‌زای جدید پس از همه‌گیری کووید-۱۹ که جان میلیون‌ها تن را گرفت، تدوین شده است.

کشورهای عضو این سازمان قرار است در روز ۲۱ اردیبهشت مذاکرات بر سر این توافق را نهایی کنند تا بتوانند آن را در نشست سالانه سازمان بهداشت جهانی در اواخر ماه به تصویب برسانند، ولی اختلافات بزرگی بر سر متن این تفاهم‌نامه وجود دارد.

تدروس آدهانوم، دبیر‌کل سازمان جهانی بهداشت، در نشست ژنو با اشاره به اهمیت این توافق به کشورهای جهان گفت: «به مردم دنیا، مردم کشورهای تان، و مردمی که نماینده آنها هستید، آینده امنی بدهید.»

یکی از اصلی‌ترین اختلافات میان کشورهای ثروتمند و کشورهای در حال توسعه، موضوع به اشتراک‌گذاری عادلانه داروها و واکسن‌ها برای جلوگیری از تکرار معضلات دوران کرونا است.

دسترسی به پاتوژن‌های شناسایی شده در داخل کشورها، دسترسی به محصولات مبارزه با بیماری همه‌گیر مانند واکسن‌های تولید شده؛ و توزیع عادلانه نه تنها آزمایش‌ها، درمان‌ها و واکسیناسیون‌های ضد همه‌گیر، بلکه ابزار تولید آنها از موضوعات مورد بحث میان کشورها است.

شماری از سیاستمداران در کشورهایی مانند آمریکا و استرالیا استدلال می‌کنند که این توافق که الزام قانونی دارد، قدرت زیادی را به سازمان بهداشت جهانی می‌دهد.

دبیرکل سازمان بهداشت جهانی این استدلال را رد می‌کند و می‌گوید تفاهم‌نامه به کشورها کمک می‌کند تا در برابر شیوع همه‌گیری بهتر از شهروندانشان محافظت کنند.

سازمان بهداشت جهانی در هفته‌های اخیر در مورد رشد تصاعدی آنفولانزای مرغی با نگرانی در مورد اینکه در صورت شروع انتقال آن بین انسان‌ها چه اتفاقی خواهد افتاد، زنگ‌های خطر را به صدا درآورد و این موضوع، فوریت رسیدن به این توافق را برجسته‌تر کرد.

در تاریخ ۷۵ ساله این نهاد وابسته به سازمان ملل متحد، تنها باری که کشورهای عضو توانستند با یک معاهده قانونی الزام‌آور موافقت کنند، معاهده کنترل دخانیات در سال ۲۰۰۳ میلادی بود.

سازمان بهداشت جهانی پس از همه‌گیری کووید-۱۹ به دلیل رویکرد خود در پیدا کردن منشاء ویروس آماج انتقادهای فراوان قرار گرفت.

در این ارتباط، این سازمان، یک بازدید به شدت کنترل شده از چین داشت و به این نتیجه رسید که «بسیار بعید» است که ویروس کرونا از آزمایشگاهی در شهر ووهان به انسان منتقل شده باشد.

با این حال سازمان بهداشت جهانی در پی فشارها، گزارش تحقیقی دیگری منتشر کرد و در آن، گروه متخصصان این سازمان گفتند که داده‌های لازم برای توضیح چگونگی شروع همه‌گیری وجود ندارد.

گروه متخصصان سازمان بهداشت جهانی همچنین گفت که نمی توان نظریه «حادثه آزمایشگاهی» را نادیده گرفت اما تأکید کرد که چین اطلاعاتی به این نهاد بین‌المللی ارائه نکرده است که در آن احتمال ابتلا به ویروس کرونا ناشی از نشت آزمایشگاهی ارزیابی شده باشد.

دیگر خبرها

  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • وضعیت ورزشگاه وطنی قبل از جدال سرنوشت ساز / فیلم
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • حضور گل‌گهر با دو لباس مختلف در جدال با شمس‌آذر!
  • حضور شمس آذر با دو لباس مختلف در جدال با گل‌گهر!
  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • ۴ نفر مبتلا به تب کریمه کنگو/مردم توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرند
  • عکس| آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت /دلیل مرگ
  • هشدار بیماری زنگ زرد مزارع جو و گندم لرستان
  • (عکس) آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت