Web Analytics Made Easy - Statcounter

روز گذشته، ۲۷ مهر ماه، زمان پایان تحریم‌های تسلیحاتی جمهوری اسلامی ایران بوده و از این به بعد و بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱، جمهوری اسلامی ایران می‌تواند آزادانه به خرید و فروش سلاح‌های متعارف مبادرت بورزد.

ترامپ پس از اعلام خروج آمریکا از برجام، علاوه بر اینکه تمام تحریم‌های پیش از انعقاد این توافق هسته‌ای را بازگرداند، بر دامنه و شدت این تحریم‌ها افزود و حتی سایر کشورهای دیگر را تحت عنوان تحریم‌های ثانویه وادار کرد تا هرگونه رابطه تجاری و اقتصادی و نیز بهداشتی و درمانی را متوقف کنند؛ هرچند این اقدام آمریکا برخلاف بندهای توافق برجام و حقوق بشر بود، اما غالب کشورها از بیم مجازات‌های آمریکا روابط خود را با جمهوری اسلامی به پایین‌ترین سطح کاهش دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لغو تحریم‌های  تسلیحاتی و ناکامی ترامپ

البته هرچند ترامپ در بازگرداندن تحریم‌ها از قدرت مالی و اقتصادی خود استفاده کرد، اما در حوزه بازگرداندن یا تمدید تحریم‌های تسلیحاتی موفق نشد. او در دو مرحله تلاش کرد تا مانع لغو تحریم‌های تسلیحاتی کشورمان شود. در نخستین بار پیش‌نویس قطعنامه‌ای را تنظیم کرد که براین اساس‌ قطعنامه ۲۲۳۱ ملغی می‌شد، اما تمام اعضای شورای امنیت این قطعنامه را به تصویب نرساندند، اما پس از اینکه تیرِ ترامپ به سنگ خورد، در دومین تلاش خود کشورهای عضو دائم و غیردائم شورای امنیت را تهدید کرد در صورت عدم توقف قطعنامه ۲۲۳۱، آمریکا از مکانیسم ماشه استفاده خواهد کرد که این موضوع هم با مخالفت تمام اعضای دائم و غیردائم شورای امنیت به جز کشور کوچک دومینیکن مواجه شد.

لغو تحریم‌های  تسلیحاتی و ناکامی ترامپ در بازگرداندن این نوع تحریم‌ها، موفقیت استراتژیک برای جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شود و در مقابل آمریکا را منزوی و جایگاه هژمونی او تضعیف شده است. شکست آمریکا در اجماع‌سازی جهانی علیه ایران و ناکامی این کشور در بازگرداندن تحریم‌های تسلیحاتی، سبب شده تا ایالات متحده هزینه سنگینی را پرداخت کند؛ زیرا جایگاه و حیثیت او نزد متحدان و هم‌پیمانانش خدشه‌دار شده و از اینکه جمهوری اسلامی ایران از این به بعد می‌تواند آزادانه به خرید و فروش تسلیحات متعارف دست بزند، دچار التهاب و وحشت شده‌اند؛ در واقع این کشورها اغلب از بازیگران معارض نظام جمهوری اسلامی ایران هستند که از قدرت و نفوذ بیشتر کشورمان واهمه دارند و برای اینکه قدرت و نفوذ ایران تقویت نشود، در شدیدترین تحریم‌های علیه جمهوری اسلامی مشارکت کرده‌اند و حتی در شرایط شیوع ویروس کرونا از صادرات دارو و اقلام بهداشتی به ایران سرباز زده‌اند.

مزایای لغو تحریم‌های تسلیحاتی

همانطورکه گفته شد ناکامی ترامپ در بازگرداندن تحریم‌های تسلیحاتی یک شکست بزرگ برای آمریکا محسوب می‌شود، اما از سوی دیگر نفعی که جمهوری اسلامی ایران از ناکامی این کشور می‌برد بیش از حد تصور است. درواقع با لغو تحریم‌های تسلیحاتی، جمهوری اسلامی ایران می‌تواند به راحتی پس از سال‌های طولانی و در راستای تأمین امنیت خود خرید و فروش سلاح‌های متعارف را در دستورکار قرار دهد.

صباح زنگنه، کارشناس مسائل بین‌الملل اظهار داشت: «جمهوری اسلامی ایران در منطقه‌ای از جهان قرار گرفته که ناامنی در آن بیداد می‌کند و ضروری است که در راستای تأمین امنیت ملی به خرید یا فروش تسلیحات نظامی اقدام کند.»

وی درباره منافع اقتصادی از قِبل لغو تحریم‌های تسلیحاتی برای کشورمان گفت: «لغو تحریم‌های تسلیحاتی ایران می‌تواند سود اقتصادی بسیاری را نصیب ما کند؛ زیرا در بیشتر کشورهای جهان بخش ساخت‌وساز تسلیحات و فروش آن بیشترین سود و منفعت را عاید دولت‌ها کرده و حتی سایر بخش‌های اقتصادی را به حرکت در خواهد آورد.»

نماینده اسبق مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی با بیان این مطلب که بسیاری از اختراعات جدید در صنایع نظامی اتفاق افتاده است، خاطرنشان کرد: «دولت باید تلاش کند تا از توان بخش خصوصی برای توسعه و گسترش تسلیحات نظامی بهره ببرد؛ چون این بخش از قابلیت بالایی برخوردار است.»

هم‌زمان با پایان پذیرفتن تحریم‌های تسلیحاتی ، دو کشور روسیه و چین نسبت به فروش تسلیحات نظامی به ایران اعلام آمادگی کرده‌اند، البته هرچند در حوزه طراحی و تولید تسلیحات نظامی مانند: موشک‌های بالستیک، پهپادها و زیردریایی و غیره به خودکفایی دست یافته‌ایم، اما در حوزه نوسازی ناوگان هوایی می‎‌توان روی کمک این دو کشور حساب باز کرد.

صباح زنگنه در این رابطه گفت: «چین و روسیه بعد از لغو تحریم‌ها تمایل بسیاری به فروش تسلیحات نظامی به ایران دارند؛ لذا از این به بعد هیچ محدودیتی در فروش تسلیحات دفاعی به ایران وجود ندارد.»

آیا آمریکا می‌تواند از هژمونی خود علیه فروش تسلیحات به ایران استفاده کند؟

یکی از نگرانی‌هایی که بعد از لغو تحریم‌های تسلیحاتی وجود دارد، این است که مبادا آمریکا با اقدامات شیطنت‌آمیز خود به طراحی سناریوی شومی دست بزند که نگذارد کشورها به راحتی از ایران تسلیحات نظامی خریداری کنند و یا تسلیحات مورد نیاز ما را تأمین کنند. زنگنه در پاسخ  به این پرسش که آیا آمریکا می‌تواند از طریق تهدید کشورهای دیگر مانع فروش تسلیحات به ایران شود، گفت: « البته هژمونی آمریکا در این قضیه تأثیرگذار است، اما کشورها مجبور نیستند که در خرید و فروش تسلیحات از دلار استفاده کنند، بلکه روش‌های دیگری هم وجود دارد؛ یعنی از ارزهای دیگر حتی ارز دیجیتالی هم می‌توان استفاده کرد یا دادوستد کالابه‌کالا انجام داد؛ بنابراین آمریکا نمی‌تواند به‌طور کامل مسیرهای خریدوفروش را مسدود کند؛ زیرا فقط می‌تواند به بانک‌ها دستور دهد که از دلار استفاده نکنند نه بیش از این.»

براساس این گزارش؛ لغو تحریم‌های تسلیحاتی کشورمان فصل نوینی در تحولات سیاسی و بین‌المللی مرتبط با جمهوری اسلامی تلقی می‌شود. درواقع ایران برای بار دیگر موفق شد، ایالات متحده آمریکا را در یک جبهه و نبرد غیرمستقیم شکست دهد و این موضوع قطعاً عواقب بسیاری را برای یانکی‌ها در پی خواهد داشت، اما پیروزی شیرینی که روز گذشته به دست آوردیم، تأثیرات شگرفی در توازن قدرت در منطقه خواهد داشت؛ یعنی پس از این قدرت و برتری نظامی جمهوری اسلامی زبان‌زد عام و خاص خواهد شد.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: قطعنامه برجام حقوق بشر تحریم های تسلیحاتی تحریم های تسلیحاتی تحریم های تسلیحاتی صباح زنگنه تحریم های تسلیحاتی انزوای آمریکا لغو تحریم های تسلیحاتی جمهوری اسلامی ایران تسلیحات نظامی فروش تسلیحات لغو تحریم ها خرید و فروش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۸۳۹۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنعانی: ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح، امنیت و مبارزه با تروریسم است

به گزارش جام جم آنلاین، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم هایی علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعاهایی علیه کشورمان را به شدت محکوم و از همراهی معدود کشورهایی در اروپا از رویکرد ظالمانه دولت آمریکا انتقاد کرد.

کنعانی افزود: ظرفیت‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران متناسب با نیاز آن در تامین امنیت و منافع ملی، حفاظت از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و دفاع مشروع و بازدارنده در مقابل هرگونه تهدید و تجاوز خارجی است و جمهوری اسلامی ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی و مبارزه با تروریسم بین‌المللی است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: توسل به ابزار تحریم علیه ظرفیت‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران نه تنها خللی در عزم و اراده دولت و مردم ایران در افزایش اقتدار ملی با هدف دفاع مشروع و قاطع از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و امنیت و منافع ملی ایران ایجاد نمی‌کند، بلکه برخلاف میل تحریم کنندگان، تحریم‌ها را به فرصتی برای خودکفایی و خوداتکایی در تقویت و توسعه ظرفیت دفاعی و نظامی ایران تبدیل کرده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی از رویکرد دوگانه پارلمان اروپا در موضوع حمله رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق و دفاع مشروع ایران شدیدا انتقاد کرد و گفت: جای تأسف است که پارلمان اروپا در قطعنامه‌ خود نسبت به اقدام متجاوزانه و ناقض قوانین و حقوق بین‌الملل رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک ایران و شهادت مستشاران رسمی ضدتروریست ایرانی، صرفا به ابراز تأسف بسنده کرده است، اما اقدام مشروع ایران علیه رژیم یاد شده در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع را شدیدا محکوم می‌کند!

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: چرا پارلمان اروپا از پرداختن به منشأ و عامل اصلی بروز تنش و ناامنی در منطقه که ریشه در اشغالگری و رویکرد جنایتکارانه رژیم صهیونیستی اسرائیل در کشتار مردم فلسطین و نیز نقض مکرر قوانین و حقوق بین‌الملل توسط این رژیم جعلی دارد، طفره می‌رود و در مقابل همسو با سیاست آمریکا از رژیمی حمایت می‌کند که اصل و اساس ناامنی و تنش در منطقه در طول هشت دهه متمادی است!

کنعانی همچنین با روشن و شفاف توصیف کردن سیاست و مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال بحران اوکراین و با رد مجدد ادعاهای مربوط به استفاده از تسلیحات ایران در جنگ اوکراین تاکید کرد: اگر آمریکا و اروپا عزم صادقانه ای داشته باشند، جنگ در اوکراین و جنگ علیه غزه در سریعترین زمان ممکن خاتمه خواهد یافت، اما آمریکا و برخی کشورهای اروپایی اصرار دارند که در مسیر غلط تاریخ حرکت کنند و به‌ جای کمک به توقف جنگ، بر آتش آن بیفزایند و وقت خود را مصروف اتهام زنی به دیگران کنند.

کنعانی تاکید کرد: بسیاری از ملت‌ها و دولت‌ها به خصوص در منطقه غرب آسیا دیگر هیچ امید و اعتقادی به نقش آمریکا و متحدان اروپایی آن در کمک به برقراری ثبات و امنیت در منطقه ندارند.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: این دولت و مردم ایران هستند که باید از آمریکا و اروپا به دلیل نقض توافق هسته‌ای و ایفای نقش مخرب در ثبات و امنیت پایدار در منطقه سؤال و طلبکاری کنند، نه اینکه این دولتهای ناقض عهد و پیمان، خود را جای طلبکار و مدعی نشانده و به گستاخی بر فهرست تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران بیفزایند.

کنعانی خاطرنشان کرد: اگر رشادت و جانفشانی سپاه پاسداران و مستشاران شهید ضد تروریست سپاه در منطقه نبود، تروریسم داعشی تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ کرده بود و امنیت منطقه و جهان را بیش از پیش تهدید می کرد، حال چگونه پارلمان اروپا وقیحانه خواستار گنجاندن تنها نیروی واقعی ضدتروریسم جهان در فهرست تروریسم می شود؛ مگر اینکه تصور کنیم گروه‌های تروریستی در راستای اهداف و منافع نامشروع آمریکا و معدود دولتهای اروپایی و رژیم صهیونیستی برای دامن زدن به بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه غرب آسیا عمل می‌کنند!

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پایان بار دیگر تاکید کرد که تکرار رویکردهای غیرقانونی و اشتباه توسل به ابزار تحریم و فشار از سوی آمریکا و تبعیت برخی دول اروپایی از واشنگتن، هیچ حق و مشروعیتی برای ادعاهای آنها از منظر حقوقی و بین‌المللی ایجاد نمی‌کند و آنها باید زمانی پاسخگوی این ادعاها و اقدامات ظالمانه خود علیه دولت و مردم ایران باشند.

دیگر خبرها

  • ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح، امنیت و مبارزه با تروریسم است
  • ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت است
  • واکنش سخنگوی وزارت خارجه به تحریم های سه کشور علیه ایران: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • کنعانی: ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح، امنیت و مبارزه با تروریسم است
  • واکنش هند به انتقاد باکو از فروش تسلیحات به ارمنستان
  • کنعانی تحریم‌های جدید آمریکا، انگلیس و کانادا را به شدت محکوم کرد
  • کنعانی: تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند
  • سپاه نبود داعش تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ می‌کرد
  • کنعانی تحریم‌های سه‌کشور آمریکا، انگلیس و کانادا را به شدت محکوم کرد
  • بسته تسلیحاتی 6 میلیارد دلاری آمریکا در مسیر اوکراین