Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسن ملکی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا درباره سه اصل مورد تاکید در کتاب‌های درسی در راستای عمل به منویات مقام معظم رهبری گفت: در منویات مقام معظم رهبری راجع به کتاب‌های درسی چند اصل مهم وجود دارد که همواره در سازمان پژوهش و برنامه ریزی درسی مد نظر قرار گرفته است. سازمان ضمن توجه جدی به برنامه‌ها و سیاست‌های آموزش و پرورش خود را سرباز فرهنگی ولایت می‌داند و برای ایفای نقش در چنین عرصه‌ای خود را مورد رصد و بررسی دائمی قرار می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه اصل دوم در نگاش کتاب‎های درسی فهم درست منویات مقام معظم رهبری است، افزود: استماع دیدگاه‌های ایشان شرط لازم است ولی کافی نیست. باید آن‎ها را فهمید و جایگاهشان را درک کرد. اگر فهم درستی از موضع‌گیری‌های مقام معظم رهبری وجود نداشته باشیم، سازمان پژوهش نمی تواند خود را به نحو مطلوب با مفاد این اندیشه‎ نورانی تطبیق دهد.

رییس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی ادامه داد: همچنین سازماندهی و قرار دادن منطقی و صحیح نظرات و تأکیدات معظم له در محتوای دروس اصل سوم مورد تاکید سازمان است. محتواهای آموزشی به نوعی در سال‌های پیشین تدوین شده‌اند و هر کدام ساختار خاصی دارند.

ملکی عنوان کرد: در همان آغاز انتخاب محتواها از سال‌های قبل به مواضع و تأکیدات رهبر حکیم و فرزانه انقلاب اسلامی توجه شده است اما چنانچه بخواهیم موضوع خاصی را در محتواها اضافه کنیم، باید نحوه ورود و طرح آن در ساختار محتوا را پیدا کنیم. این ملاحظه وقتی مطرح می‌شود که قصد داریم موضوعی را وارد محتواها بکنیم اما در جایی که از ابتدا محتوایی را انتخاب می‌کنیم و قصد تألیف جدید داریم، توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری با سهولت و وضوح بیشتری صورت می‌پذیرد.

محورهای مورد توجه در کتب درسی برای انتقال مفاهیم انقلابی

رییس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی درباره میزان توجه به مسائل انقلاب در کتب درسی اظهار داشت: هر یک از کتاب‌های درسی یک صحیفه انقلاب هستند و باید در جهت صیانت از آن و تربیت انسان‌های انقلابی تنظیم شوند.

ملکی ادامه داد: تاکنون محورهایی شامل «دشمن‌شناسی و استکبارستیزی، تبیین برخی از محورهای اسناد لانه جاسوسی، معرفی خدمات گوناگون جمهوری اسلامی، موضع‌گیری صریح در مقابل رژیم اشغالگر اسرائیل، معرفی قهرمانان ملی از جمله شهید عالی مقام حاج قاسم سلیمانی، وظایف اعضای جامعه در برابر آرمان‌ها و اهداف نظام جمهوری اسلامی و کاربردی کردن محتواهای آموزشی در کتب درسی مورد توجه جدی قرار گرفته است.

سه رویکرد استفاده شده از بیانیه گام دوم در کتب درسی

رییس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی درباره بیانیه گام دوم انقلاب گفت: بیانیه گام دوم انقلاب یکی از منابع اصلی در برنامه‌ریزی درسی است. در این بیانیه سه مقطع زمانی انقلاب اسلامی ایران یعنی گذشته، حال و آینده به نحو مطلوبی تبیین و صورت‌بندی شده است. از این سه بخش بیانیه در ارتباط با برنامه‌های درسی سه رویکرد مهم و مکمل هم دریافت می شود و در برنامه‌ریزی‌ها مدنظر است.

ملکی گفت: این موضوع به واسطه یک درس خاص حاصل نمی‌شود، بلکه همه دروس این جهت‌گیری را باید داشته باشند. دوم اینکه وضع فعلی نظام جمهوری اسلامی به ‌طور واقع‌بینانه برای دانش‌آموزان طرح شود. اگر موقعیت فعلی به درستی درک نشود و خدماتی که در طول عمر انقلاب در عرصه‌های گوناگون انجام شده شرح داده نشود، دانش‌آموزان احساس هویت قوی به ‌دست نخواهند آورد و تعلق خاطر نسبت به نظام اسلامی تحکیم پیدا نمی کند.

وی افزود: همچنین آینده انقلاب اسلامی و اینکه کدام مسیر پیش روی است، مورد بررسی دقیق قرار گیرد و در این جهت‌گیری دانش‌آموزان، دانشجویان و به ‌طور کلی نوجوانان و جوانان چه وظیفه‌ای برعهده دارند و چه نقش‌هایی باید ایفا کنند در محتواهای آموزشی قابل طرح است. به این ترتیب هر یک از گروه‌های برنامه‌ریزی درسی باید نسبت خود را با مفاد بیانیه گام دوم مشخص و بر اساس آن برنامه‌ریزی کنند.

رییس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی خاطر نشان کرد: روح انقلاب اسلامی روح کلی بیانیه گام دوم انقلاب است. بیانیه گام دوم ابعاد و اضلاعی دارد که می‌توان به تناسب ماهیت آموزشی آنها را وارد محتواها کرد.

جزئیات ورود رویکردهای معارف انقلاب به کتب درسی

به گفته این مقام مسئول رویکردهای معارف انقلاب و علم نافع و ورود آنها به کتاب‌های درسی از چند جهت قابل بررسی و تحلیل است. البته این رویکردها نباید وارد محتواها شود بلکه باید مبنای محتواها قرار گیرد. اگر سازمان پژوهش بدون اعتنا به معارف انقلاب و علم نافع، اقدام به تولید مواد آموزشی و رسانه‌های یادگیری کند، مشخص نیست که در آینده چگونه این محتواها به ‌صورت منطقی و عمیق وارد کتب درسی خواهند شد.

ملکی ادامه داد: وضع طبیعی و منطقی آن است که هر زمان برنامه‌ریزی درسی آغاز می شود، به جایگاه و نقش این موارد بسیار مهم فکر شود، در شورای علمی مورد بررسی قرار بگیرد و هندسه مطالب تنظیم شود. البته هر یک از دو موضوع مهم معارف انقلاب و علم نافع ابعادی دارند.

وی با طرح این سوال که با کدام‌ یک از این دو رویکرد باید ارتباط برقرار کنیم و آموزش بدهیم، اضافه کرد: معارف انقلاب به مثابه یک منشور اضلاع اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و امنیتی دارد که هر کدام در جای خود یک امر مهم و حیاتی برای انقلاب اسلامی محسوب می‌شوند. باید تحلیل و بررسی شود که کدام بعد از طریق کدام یک از برنامه‌ها و کتاب‌های درسی طرح و تبیین شوند.

آموزش مطالبی با کاربرد در زندگی

ملکی تصریح کرد: تاکید مقام معظم رهبری این است که دانش‌آموزان مطالبی یاد بگیرند که در زندگی آنان کاربرد داشته باشد. اینکه محتواهایی بر آنان تحمیل شود که صرفاً به بار ذهنی آنان اضافه کند، کار درستی نیست. این از مصادیق علم نافع است. علم نافع علمی است که انسان را به فایده و خیر برساند. اینکه این فایده و خیر کدام است چند چیز باید به‌ طور دقیق بررسی و تحلیل شود. یکی اینکه اصولاً ما به زندگی چگونه نگاه می‌کنیم؛ بدیهی است که نگاه ما به زندگی پراگماتیستی نیست. چون آنان از علم سودمند حرف می‌زنند اما سودی که این مکتب طرح می‌کند، سود صرفاً آنی و رفاه‌گرایانه است. در حالی‌ که سودی که با نگاه فلسفه اسلامی مورد نظر است، منافع دنیوی و اخروی دارد.

وی تاکید کرد: هر موقع درباره نفع مادی حرف می‌زنیم، یک جهت‌گیری اخروی هم داریم. با این نگاه ابعاد دیگر علم نافع باید بررسی شود. به ‌طور کلی اگر علم غیرنافع آموزش داده شود، یک خطای بزرگ است و همیشه کارشناسان باید خود را از این خطا دور نگه دارند.

به گزارش ایرنا، در آستانه آغاز سال تحصیلی، رهبر معظم انقلاب با مروری بر مهمترین دغدغه های آموزشی و پرورشی کشور از معلمان به عنوان افسران سپاه پیشرفت کشور یاد کردند. 

ایشان در صحبت‌های خود به بیان مهمترین موضوعات، مفاهیم و کاستی های موجود در آموزش و پرورش کشور پرداختند. موضوعاتی همچون تکریم جایگاه معلم در جامعه، سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، مفهوم عدالت آموزشی و حساسیت های مربوط به این حوزه به ویژه در دوره شیوع کرونا و آموزش مجازی در سخنان رهبر معظم انقلاب مورد توجه قرار گرفت.

برچسب‌ها مدارس بازگشایی مدارس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی اختصاصی ایرنا کتاب درسی دانش‌آموزان پروندهٔ خبری بازگشایی مدارس و دانشگاه ها در سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۴۰۰

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مدارس بازگشایی مدارس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی اختصاصی ایرنا کتاب درسی دانش آموزان مدارس بازگشایی مدارس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی اختصاصی ایرنا کتاب درسی دانش آموزان اخبار کنکور رییس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی برنامه ریزی درسی مقام معظم رهبری بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی کتاب های درسی معارف انقلاب دانش آموزان کتب درسی علم نافع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۸۴۷۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هیمنه دشمن در عملیات وعده صادق در هم شکست

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید عبدالهادی رکنی حسینی در خطبه‌های نماز جمعه گناوه با اشاره به دیدار جمعی از کارگران با رهبر انقلاب به مناسبت هفته کار و کارگر، اظهار داشت: رهبر فرزانه انقلاب در این دیدار به نکات راهبردی و مهم برای حل مشکلات اقتصادی و جامعه کارگری اشاره فرمودند که باید مورد توجه قرار گیرد.

امام جمعه گناوه افزود: ارزش و جایگاه کار و کارگر از منظر و دیدگاه آموزه‌های دینی مبین اسلام و پیامبر (ص) از نکات مهم فرمایشات رهبری در این دیدار بود.

وی با بیان اینکه موضوع دیگر مطرح شده از سوی رهبری اقتصاد کشور بود، گفت: امروز وضعیت اقتصادی و معیشت مردم یکی از مهمترین مسائل در کشور و از دغدغه‌های مهم رهبری است و لذا رهبر فرزانه انقلاب در ۱۷ سال اخیر نامگذاری سال را با مسائل اقتصادی گره می‌زند و هر سال بحث اقتصادی را در نامگذاری سال مطرح می‌فرمایند که امسال نیز «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری شده است.

حجت الاسلام رکنی حسینی بیان کرد: امروز تمام کارشناسان و صاحبنظران اقتصادی معتقد هستند که اگر مردم وارد میدان مسائل اقتصادی به خصوص در تولید و جهش تولید شوند می‌تواند بار سنگین مشکلات اقتصادی را کاهش داد.

وی با بیان اینکه امنیت شغلی در جامعه کارگری از نکات مهم و کلیدی فرمایش رهبری در دیدار با کارگران بود، ادامه داد: امروز جامعه کارگری باید امنیت شغلی داشته و در حاشیه امنیت قرار گیرد.

امام جمعه گناوه با اشاره به اینکه بیمه کارگران نیز از مباحث مهم مطرح از سوی رهبر انقلاب بود، گفت: باید به بیمه کارگران توجه شود، متأسفانه در مناطقی مانند همین شهرستان ملوانان که عمری کارگری کرده‌اند اما بازنشستگی و بیمه درستی ندارند.

وی ادامه داد: تحریم‌های دشمنان، بدخواهان و معاندین نظام اسلامی بر کشور و بر ملت ایران تحمیل می‌شود و اثرات منفی بر اقتصاد جامعه می‌گذارد.

وی گفت: دشمنانی سخت‌ترین تحریم‌ها را بر ملت ایران وضع می‌کنند تا این ملت تسلیم خواسته‌های مستکبران عالم شود اما به یاری خداوند و دعای امام زمان (عج) و با همت مردم و جوانان و رهبری رهبر فرزانه انقلاب از این پیچ تاریخی عبور خواهیم کرد و توطئه‌ها و نقشه‌های دشمنان خنثی می‌شود.

امام جمعه گناوه بیان کرد: دشمنان و معاندان نظام اسلامی در طول ۴۵ سال عمر نظام اسلامی، برعلیه نظام و ملت ایران توطئه می‌کنند و شعار حمایت از مردم را سر می‌دهند و بر مظلومان و مسلمانان ظلم و ستم می‌کنند.

وی با اشاره به عملیات ظفرمندانه وعده صادق در پاسخ به جنایت‌های رژیم صهیونیستی گفت: به تعبیر فرمایش رهبری اثبات ظهور قدرت اراده ملت ایران و نیروهای مسلح در عرصه بین المللی در این عملیات مهم‌تر از موشک‌ها و پهپاد ها است و نباید از آن غفلت کرد.

امام جمعه گناوه بیان کرد: در این عملیات مسئله قدرت، شهامت و شجاعتی است که پس از این عملیات در دل نیروها و ملت‌های جهان جوانه زده است و مسئله اصلی شکست هیمنه رژیم صهیونیستی است.

وی با بیان اینکه این به معنای نادیده گرفتن تأثیر موشک‌ها و پهپادها نیست، گفت: ما نقش ابزارها، موشک‌ها و پهپادها را نادیده نمی‌گیریم بلکه این موشک‌ها و پهپادها غوغایی در جهان به پا کرد و توانست پایه‌های دشمن را به لرزه در آورد.

وی بیان کرد: در عملیات وعده صادق جسارت، شهامت و قدرت و اراده ملت ایران هیمنه دشمن را در هم شکست.

رعایت قانون باید برای ما خط قرمز باشد

وی با اشاره به اجرای طرح «نور» توسط نیروی فراجا گفت: از زمان فتننه ۱۴۰۱ که با شعار حمایت از زن این فتنه آغاز شد اما آنها نه طرفدار زن و نه حقوق بشر هستند، رهبر فرزانه انقلاب در دیدارهای و مقاطع مختلف و شرایط جامعه به مسئله حجاب پرداخته‌اند که یکی از مهمترین و محوری ترین بیانات ایشان، فرمایشات در دیدار رمضانی با مسئولان کشور است که فرمودند «کشف حجاب هم حرام شرعی و هم سیاسی است».

وی بیان کرد: رهبرانقلاب فرمودند مسئله حجاب هم فقهی و شرعی و قانونی است اما از نظر قانون همه باید قانون را رعایت کنند.

امام جمعه گناوه بیان کرد: اجرای طرح «نور» که از ۲۵ فر.وردین ماه جاری از سوی نیروهای خدوم فراجا و با همکاری مردم و تذکر لسانی و با تدبیر به خوبی اجرا شده که از دست اندر کاران اجرای این طرح در شهرستان تقدیر می‌شود.

وی گفت: طرح «نور» طرح بسیار خوب و اثرگذار است و همه باید مطیع قانون بوده و رعایت قانون برای ما خط قرمز باشد.

امام جمعه گناوه با اشاره به روز ملی خلیج فارس در سالروز اخراج پرتغالی‌ها از تنگه هرمز بعد از ۱۱۷ سال گفت: نامگذاری ۱۰ اردیبهشت به نام روز ملی «خلیج فارس» یک اقدام بسیار فرهنگ ساز و گفتمان ساز در مقابله با تحریف گرایی نظام سلطه در رابطه با خلیج فارس است و ما ساحل نشینان و حاشیه نشینان این دریا بیشتر باید این روز را گرامی بداریم.

معلم تراز انقلاب اسلامی باید محور تحول بنیادین در آموزش و پرورش باشد

وی با گرامیداشت هفته معلم و شهادت شهید استاد مطهری گفت: معلمان مشعل داران هدایت هستند که در عرصه تعلیم و تربیت حق بزرگی بر گردن همه آحاد جامعه دارند.

وی بیان کرد: معلم تراز انقلاب اسلامی باید محور تحول بنیادین در آموزش و پرورش باشد و از دیدگاه فرهنگ اسلامی دعوت الهی و تربیت معنوی مهمترین رسالت معلم تراز انقلاب اسلامی است.

لزوم افزایش نظارت بر کارهای فرهنگی

وی با اشاره به برگزاری محفلی در کلبه فرهنگ و هنر گناوه و حواشی ایجاد شده گفت: ما با طنز مخالف نیستیم زیرا طنز اصولی می‌تواند بسیار راهگشا باشد اما اگر این طنز تبدیل به ضد فرهنگ و هنر شود باید از آن جلوگیری شود.

امام جمعه گناوه گفت: متأسفانه این موضوع و خوانش شعری به ظاهر طنز باعث جریحه دار شدن قلوب مردم ولایتمدار شهرستان شده که مسئولان و دست اندر کاران این کار باید عذرخواهی کنند و دیگر از این برنامه‌های ضد فرهنگ و هنر در شهر اجرا نشود.

وی بیان کرد: نظارت بر برخی کارهای و برنامه‌های فرهنگی و هنری باید بیشتر شود تا اینگونه برنامه در شهر تکرار نشود.

وی گفت: مصلی جمعه برای برگزاری کنکور در این هفته در اختیار برگزارکنندگان کنکور و شرکت کنندگان قرار گرفت تا بهترین شرایط برای آینده سازان کشور و شهرستان فراهم و دانش آموزان بدون دغدغه بتوانند در آزمون شرکت کنند.

کد خبر 6089157

دیگر خبرها

  • هیمنه دشمن در عملیات وعده صادق در هم شکست
  • تاکید امام جمعه مشهد بر ضرورت تحول و تجدید حیات در عرصه فرهنگی جامعه
  • روحانیون کاروان‌های حج مشعل داران معارف و مناسک هستند
  • اماکن مرتبط با مقاومت در کتاب‌های درسی معرفی شوند
  • اجرای برنامه هفتم توسعه نیازمند اهتمام ویژه
  • تجلیل رهبر معظم انقلاب از پخش برنامه تلاوت قاریان نوجوان از شبکه قرآن
  • تاکید بر برنامه ریزی مدون در حوزه های فرهنگی و اعتقادی دانش آموزان فیروزکوه
  • سلاح اتمی؛ جزو برنامه ریزی امنیتی و دفاعی ایران است؟ /تمام «نه»های رهبر انقلاب به سلاح هسته ای +اینفو
  • تجلیل رهبر معظم انقلاب از پخش برنامه رمضانی تلاوت قاریان نوجوان از شبکه قرآن
  • مدارس کار راهکاری برای کاهش ترک تحصیل / برنامه درسی هنوز برمبنای دهه ۶۰ است