Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@19:41:03 GMT

سه وظیفه تخصصی دانشگاه در شرایط کرونا

تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۸۷۲۳۴

سه وظیفه تخصصی دانشگاه در شرایط کرونا

به گزارش خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا، غلامرضا غفاری روز دوشنبه در نشست هم اندیشی گفت و گو دانشگاه و رسانه که در دانشگاه تربیت مدرس به صورت مجازی و توسط معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد، افزود: جامعه ای از امید برخوردار می شود که متوجه خالی نبودن دستش، باشد و از قابلیت ها و دستاوردهای خوبی برخوردار باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عرضه کار تخصصی در دانشگاه برای جامعه باعث آگاهی بخشی می شود. بنابراین، آگاهی بخشی، ترویج و تقویت دانش عمومی نسبت به مسائل جامعه سه ضلع کار تخصصی دانشگاه در شرایط فعلی است.

وی همچنین درباره نقش نظام آموزش عالی در سلامت روانی و اجتماعی جامعه گفت: امروزه در دانشگاه به سمت اقدامات ویژه ای به خصوص در شرایط سخت و بحرانی پیش می رویم و بر مبنای نوع مطالبه جامعه این نگاه را تعیین می کنیم تا اثر گذاری و تاثیرگذاری را به جامعه معرفی کنیم و در معرض اذهان عمومی قرار دهیم. از این نظر نظام آموزش عالی یکی از نهادهای تغییرساز و تغییرآفرین است.

معاون فرهنگی وزیر علوم تاکید کرد: نهاد دانشگاه در ذهن جامعه این گونه تداعی می شود که باید کاری موثر و سودمند انجام دهد. وقتی در این شرایط به سمت دانشگاه می رویم وظایف این نهاد ۲ برابر می شود؛ چرا که علاوه بر وظایف آموزشی، مسوولیت اجتماعی نیز به آن اضافه می شود. بنابراین، این انتظار وجود دارد که دانشگاه فراتر از مرزهای نهادی و سیستمی خود اقداماتی انجام دهد. 

غفاری ادامه داد: اما این نگاه در ذهن تداعی می شود که کار ویژه ناظر بر چه اموری می تواند باشد. در اینجا ابتدا ذهن ها به سمت تولید آگاهی توسط دانشگاه می رود. وجه آگاهی و شناختی که به نوعی در دانشگاه وجود دارد فقط نباید محدود به این باشد که آگاهی در اختیار اصحاب دانش است. در این میان، وجه ترویجی برای دانش اهمیت پیدا می کند. شناخت و آگاهی ویژه و تخصصی دانشگاه، جای خود را دارد و باید مسائل اصلی و کلیدی جامعه را که ناشناخته است، حل کند.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم تاکید کرد: شناخت بیشتر ویروس کرونا و داروی آن بخشی است که باید به آن دست پیدا کرد. این امر در حوزه فعالیت تخصصی و ویژه مراکز آموزشی قرار دارد، اما بخش هایی از شناخت و آگاهی دانشگاه باید در اختیار جامعه باشد. برای بهره مند شدن از سلامت در ابعاد مختلف باید مسائلی را فرا گیریم و فرا گرفتن این مسائل، مسوولیت اجتماعی و ترویج دانش را بااهمیت می سازد.

غفاری گفت: بستر رسانه زمینه ای برای امکان بخشی به ترویج آگاهی و دانش برای بخش وسیعی از مخاطبان است و به همین دلیل، گفت و گوی دانشگاه و رسانه مطرح می شود. وقتی این ۲ مجموعه کنار هم قرار گیرند و هم افزایی ایجاد شود، موثر جلوه می دهد و احساس نشاط و شادکامی به آگاهی جامعه برمی گردد.

وی با بیان اینکه دانشگاه در این زمینه داشته های بسیاری دارد، افزود: اگر این داشته ها با دستاوردهای تخصصی ترکیب شود احساس پشتیبان داشتن در بین مردم پدید می آید.

برچسب‌ها ویروس کرونا غلامرضا غفاری معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری دانشگاه تربیت مدرس پروندهٔ خبری کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا غلامرضا غفاری معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری دانشگاه تربیت مدرس ویروس کرونا غلامرضا غفاری معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری دانشگاه تربیت مدرس اخبار کنکور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۸۷۲۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر علوم: دانش آموختگان ما وعده صادق را رقم زدند

وزیر علوم تحقیقات و فناوری گفت: وعده صادق نتیجه دانشگاه‌های ما است، دانش آموختگان ما این افتخار را رقم زدند و مردم قدردان جامعه فرهیخته دانشگاهی هستند. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، محمدعلی زلفی گل وزیر علوم در مراسم سی و یکمین نکوداشت اعضای هیات علمی نمونه کشوری که در سازمان پزوهش‌های علمی صنعتی ایران برگزار شد با تبریک روز معلم یاد و گرامی داشت یاد شهدا و شهید مطهری و با تبریک به اساتید نمونه کشوری افزود: امکان ندارد کسی به توفیقاتی دست یابد بدون همراهی خانواده خود.

زلفی گل: دانشگاه هیچ کسی را بیخود اخراج نمی‌کند

وی با بیان اینکه بزرگترین سرمایه هر جامعه فرهنگ آن جامعه است، افزود: برای همین جامعه دانشگاهی فرهنگ جدید خلق می‌کند، با پیشرفت علوم در عرصه‌های مختلف علم و فناوری جدید همراه با خود فرهنگ جدید خلق می‌کند. شما اساتید فرهنگساز و امید آفرین هستید. از این باب باید برگزای این‌مراسم با جدیت پیگیری شود.

وزیر علوم افزود: اساتید نمونه سرمایه‌های نمادین کشور هستند که هرجا باشند آنجا قیمت می‌یابد. به همین دلیل با احداث دانشگاه، زمین اطراف دانشگاه ارزش پیدا می‌کند.

زلفی گل ادامه داد: بین اساتید نمونه کشوری خوشبختانه بانوان دانشمند نیز داریم که امیدواریم سالهای آینده افزایش یابند. تمام اساتید نمونه در رشته‌های خود سرآمد هستند.

وی اظهار داشت: انتخاب استاد نمونه در راستای تحقق مرجعیت علمی است در واقع می‌خواهیم شاخص افراد مرجع را به نمایش بگذاریم. اساتید نمونه مرجع علمی کشور هستند.

وی ادامه داد: اقتدار حاصل از جسارت کشور که در راس آن رهبر حکیم و فرزانه کشور است یعنی وعده صادق، در سطح بین المللی نشان‌ مرجعیت کشور ما است. مرجعیت علمی اولین اولویت وزارت علوم از پنج اولویت است.

وزیر علوم تحقیقات و فناوری گفت: وعده صادق نتیجه دانشگاه‌های ما است، دانش آموختگان ما این افتخار را رقم زدند و مردم قدردان جامعه فرهیخته دانشگاهی هستند.

وزیر علوم خطاب به اساتید نمونه کشوری افزود: شما در عرصه شاگرد پروری هم‌ نمونه هستید به همین دلیل مرجعیت علمی برای ما مهم است و در قوانین وزارت علوم سعی شده برای ارتقای مرجعیت علمی برنامه داشته باشیم و از ظرفیت برنامه هفتم خوب استفاده کرده‌ایم. منتظریم ابلاغ شود و به تصویب هیات وزیران برسانیم.

وزیر علوم گفت: در برنامه هفتم توسعه برنامه‌های خوبی دیده شده است که می توان به دستورالعمل اعطای پژوهانه جامع، دستورالعمل تعاملات علمی ملی و بین المللی و دستورالعمل مهارت محور کردن آموزش اشاره کرد که برای اینها اعتبارت پیش بینی شده است. در برنامه هفتم آمده که 15 درصد اعتبارات برای پژوهش و 5 درصد به امور فرهنگی اختصاص داده شود.

وی ادامه داد: امروز دنیا به این‌نتیجه رسیده و دنبال جنگ ارزان است، کشورگشایی مشروع از طریق علم مقدور است. بهترین سربازان کشور گشای ایران دانشگاهیان هستند. جامعه دانشگاهی هم قدرت ایجاد تجهیزات سخت و هوشمند را دارد و هم قدرت نرم را ایجاد می‌کند. هرگونه هزینه برای علم و فناوری بهترین نوع سرمایه گزاری برای آینده است.

وزیر علوم با تقاضا از اساتید گفت: تمام تلاش خود را بکنید تا نسل توانمندتر به جامعه تحویل دهید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • زنان عالِم جایگاه ویژه‌ای در خودسازی و جامعه‌پردازی دارند
  • وزیر علوم: دانش آموختگان ما وعده صادق را رقم زدند
  • انسان در سایه آگاهی و دانش به تقرب الهی می‌رسد
  • خیر انسان در حرکت در مسیر الهی است
  • پیشنهاد افزایش ۳۰ تا ۳۵ درصدی حقوق کارکنان و اساتید دانشگاه آزاد
  • پیشنهاد افزایش ۳۰ تا ۳۵ درصدی حقوق کارکنان دانشگاه آزاد
  • ۲۴۰ هزار سرباز در کشور مهارت تخصصی فرا گرفتند
  • مهارت آموزی کارکنان وظیفه در استان
  • افزایش حقوق کارکنان دانشگاه آزاد
  • روانشناسان نقش بسیار کلیدی در سلامت فردی و اجتماعی دارند