Web Analytics Made Easy - Statcounter

نادری گفت: در دنیای امروز دیگر ورود به فضای مجازی و بهره‌برداری از امکانات و زیرساخت‌های آن حکم انتخاب یا اختیار نیست،‌ بلکه ورود به فضا امروز کاملا ضروری و واجب است.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از حوزه هنری، امین نادری، مدیر حوزه هنری دیجیتال در مورد تازه‌ترین فعالیت‌های حوزه هنری دیجیتال گفت: در فصل جدید فعالیت‌های حوزه هنری دیجیتال دو زمینه اصلی و ضروری مورد توجه قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از این فعالیت‌ها توسعه زیر ساخت‌های لازم برای حضور در فضای مجازی است که در پی آن چند وب‌سایت، پلتفرم و مارکت‌پِلِیس در مرحله نهایی بهره‌برداری با گونه‌ها و شکل‌های گوناگون خود متناسب با نیازمندی‌های روز مراکز مختلف حوزه هنری هستند. به این ترتیب در حال توسعه این بسترها هستیم تا به زودی خبرهای خوبی از بهره‌برداری از این زیرساخت‌ها منتشر شود.

نادری افزود: بهره‌بردای از زیرساخت‌های موجود در فضای مجازی یکی دیگر از فعالیت‌های فصل جدید حوزه هنری دیجیتال است. در این راستا پی‌گیری‌های موفقی را با مجموعه‌های گوناگون از جمله روبیکا داشته‌ایم و به زودی با این مجموعه به تفاهم نهایی خواهیم رسید تا محتوای حوزه هنری در فضای مجازی سهم قابل قبولی را پیدا کند.

وی ادامه داد: ارتقای دانش سازمانی در فضای مجازی و دانش دیجیتال یکی دیگر از فعالیت‌های ما در حوزه هنری دیجیتال است. با توجه به اینکه در یک سازمان نسبتا سنتی کار می‌کنیم و قرار است به همراه متولیان و دست‌اندرکاران همین سازمان ورود موفقی را به فضای مجازی داشته باشیم. پس برای این کار باید مجموعه فعالیت‌هایی را در راستای افزایش دانش کارکنان حوزه هنری به یک سطح مشخصی به کار گیریم. این کار به این معنی انجام می‌شود تا  از مفاهیم و تعاریف برداشت‌های یکسان و درستی را پیدا کنیم. برای این کار اسناد، مطالعات و پژوهش‌هایی در زمینه دانش فضای مجازی صورت گرفت که در اختیار همکاران قرار گرفت. همچنین نشست‌های متنوعی در سطوح مختلف طراحی شده است تا به موضوعات روز در حوزه فضای مجازی پرداخته شده و در اختیار مدیران مراکز ستادی و استانی قرار بگیرد. به این ترتیب این مراکز می‌توانند با مطالعه این اسناد و ارائه آنها به بخش‌های زیرمجموعه خود دانش خود از فضای مجازی را افزایش دهند.

نادری با اعلام خبر برپایی یک برنامه‌ هفتگی گفت: در ادامه فعالیت‌های فصل تازه حوزه هنری دیجیتال، کنفرانس‌های هفتگی با عنوان «دوشنبه‌های دیجیتال» را راه‌اندازی کرده‌ایم که با توجه به شرایط دشوار ناشی از شیوع ویروس کرونا از اجتماع با تعداد زیاد شرکت‌کننده اجتناب کرده‌ایم و به صورت زنده جلسه را برای مخاطبان خود به نمایش می‌گذاریم. همچنین ویدیو‌هایی که از هر جلسه استخراج می‌شود را در فضای مجازی به صورت گسترده نشر می‌دهیم تا در اختیار همه علاقه‌مندان قرار گیرد. این کنفرانس‌ها با موضوعات نیاز روز ما به فضای مجازی فعلا با ارائه توسط مشاوران و کارشناسان حوزه هنری دیجیتال انجام می‌شود تا زمانی شکل‌گیری کامل و جامع خود را به دست بیاورد؛ البته کمی هم به دلیل شیوع ویروس کرونا در برپایی گسترده آن احتیاط کرده‌ایم تا شرایط مناسبی برای افزایش تعداد شرکت‌کنندگان از سازمان‌های مختلف در این برنامه فراهم شود.

مدیر حوزه هنری دیجیتال ادامه داد: در دنیای امروز دیگر ورود به فضای مجازی و بهره‌برداری از امکانات و زیرساخت‌های آن برای حوزه هنری حکم انتخاب یا امر مستحبی ندارد؛ به ویژه شرایطی را که کرونا در ایران و جهان به وجود آورد، عادات مصرف‌کننده از محتوای فرهنگی و هنری را تغییر داده و ما به عنوان یک سازمان محتوایی دیگر امکان بهره‌مندی از مکتوبات و رسانه‌های سنتی برای ارتباط‌گیری با مخاطبانمان را نداریم و باید برای رفع این محدودیت‌ها از زیرساخت‌های رسانه‌ای روز دنیا استفاده کنیم. مخاطب به دنبال محتوای با کیفیت و نابی است که در بسیاری از مراکز و دفاتر حوزه هنری تولید می‌شوند، اما این هنر ماست که رسانه‌های نوین و جدید خلق کنیم و در اختیار مخاطبان خود بگذاریم.

وی افزود: نکات ذکر شده در سال‌های گذشته بارها در حوزه هنری مطرح، ضرورت‌‌های آن مشخص و تصمیماتی هم برای آن گرفته شده است، اما به دلایل مختلف بسیاری از آنها به سرانجام نرسیده است. این در حالی‌است که اتفاق‌های خوبی هم شکل گرفته و برخی از گونه‌های محصولات و محتواهای تولیدی حوزه هنری امروزه سهم خوبی از ویترین فضای مجازی پیدا کرده‌اند و برخی آثار تولیدی حوزه هنری به خوبی در فضای مجازی دیده و از سوی مخاطبان دست به دست می‌شوند.

نادری در پایان گفت: همچنان در برخی شاخه‌های فضای مجازی ضعف‌هایی وجود دارد که زیرساخت‌های لازم آنها در کشور وجود ندارد تا بخواهیم از آنها استفاده کنیم، به این ترتیب ما در حوزه هنری به عنوان یک نهاد حاکمیتی در تلاش هستیم تا این زیرساخت‌ها را تسهیل کنیم. رویکرد ما در این کار به‌جای افزایش کارمند و گسترش مساحت اداری خود در حوزه هنری دیجیتال، همکاری و مشارکت با یک‌سری تیم‌های استارت‌آپی است. به این ترتیب بهره‌بردای و ایجاد این زیرساخت‌ها صرفا با توان تیم‌های استارت‌آپی است که تا کنون با دو تیم استارت‌آپی هم مشارکت خود را آغاز کرده‌ایم. امیدواریم تا ضمن تعامل با این تیم‌های بتوانیم در راستای تحقق اهداف حوزه هنری فعالیت نماییم.

گفتنی است، تا کنون سه نشست از سلسله نشست‌های «دوشنبه‌های دیجیتال» با موضوعات روز فضای مجازی در کشور برپا شده است.

پایان پیام/31

منبع: شبستان

کلیدواژه: امین نادری حوزه هنری حوزه هنری دیجیتال فضای مجازی فضای مجازی حوزه هنری بهره برداری زیرساخت ها فعالیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۹۶۹۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفظ حریم خصوصی و امنیت داده‌های کاربران؛ از ایران تا آمریکا

دستورالعمل محدود شدن جمع آوری داده‌های کاربران توسط شرکت‌های فناوری و دادن قدرت بیشتر به کاربران برای جلوگیری از فروش اطلاعات شخصی شان یا امکان حذف آنها، موضوعی است که در ایران و از سوی مرکز ملی فضای مجازی آغاز شده و در سایر کشورها از جمله آمریکا هم برای تصویب در کنگره این کشور مطرح شده است.

به گزارش ایسنا، در سطح جهان، به منظور حفظ امنیت داده‌ های شخصی کاربران در وب سایت ‌ها یا سامانه ها و پلتفرمهای مجازی، راهکاری با نام کنترل جهانی حریم خصوصی ارایه شده است.

این راهکار در واقع یک استاندارد برای مرورگرهای وب و وب سایت ‌ها است که حریم خصوصی کاربران را حفظ کند. به عنوان مثال، یکی از استانداردهای در نظر گرفته شده، قانونی است که می تواند از فروش داده های کاربران توسط وب سایت‌ ها و مرورگرها به اشخاص ثالث، آن هم بدون رضایت و اطلاع کاربران جلوگیری کند.

دستور العمل اجرایی مرکز ملی فضای مجازی برای حفظ حریم خصوصی کاربران ایرانی

در این راستا سال گذشته مرکز ملی فضای مجازی هم دستورالعمل اجرایی حفاظت از حریم خصوصی کاربران و شیوه جمع آوری، پردازش و نگهداری اطلاعات کاربران را تصویب و به دستگاه‌های مختلف برای اجرا ابلاغ کرد. براساس این دستورالعمل سامانه‌ها و سکوهای فضای مجازی ملزم شدند تا  در برابر تهدیدات سایبری و مخاطرات نقض حفظ حریم خصوصی، کاربرانشان را ایمن کنند. همچنین سامانه‌ها و سکوهای فضای مجازی باید داده‌های کاربران را صرفاً در حد اقلام مورد نیاز و متناسب با اهداف صریح و مشخص جمع آوری کرده و اگر کاربران درخواستی مبنی بر حذف بدون قید و شرط تمام یا بخشی از داده های خود را داشتند، این امکان را فراهم کنند تا ضمن رعایت مفاد قانون آیین دادرسی کیفری، داده های مورد نظر حذف شوند.

حسین دلیریان - سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی در همین زمینه خبر داده است که تا قبل از سال جدید، بخش هایی از این دستورالعمل که امکان اجرای سریعتر آن وجود داشت، توسط کسب و کارهای بخش خصوصی و سامانه‌های دولتی اجرا شده و بقیه مفاد دستورالعمل نیز در مسیر اجرا قرار داشته که برای تامین زیرساخت‌ها و ابعاد فنی آن، مهلت اجرای کامل به ۴ ماه پس از تاریخ ابلاغ تمدید شده است.

بازخوانی تجربه آمریکا در حفاظت از کاربران آمریکایی

آمریکا هم برای تصویب قانونی در این زمینه گام برداشته و به تازگی با موافقت نمایندگان کلیدی خود، آن را برای تصویب در کنگره مطرح کرده است.

نکته جالب توجه در قانون آمریکا این است که قانون گذاران این کشور بر این تاکید دارند که جمع آوری داده‌های کاربران توسط شرکت‌های فناوری باید محدود شده و به آمریکایی‌ها قدرت بیشتری برای جلوگیری از فروش اطلاعات شخصی شان یا امکان حذف آنها، داده شود. این دقیقا مشابه دستورالعملی است که مرکز ملی فضای مجازی پیشتر مصوب و ابلاغ کرده است.

از طرفی قانونگذاران آمریکایی این قانون دو حزبی را بهترین فرصت دانستند که در دهه‌های گذشته برای ایجاد استاندارد حفظ حریم خصوصی و امنیت داده‌ها مطرح شده و به افراد حق کنترل اطلاعات شخصی خود را می‌دهد که یک گام مثبت رو به جلو در آمریکا است.

گام رو به جلوی ایران

اما مرکز ملی فضای مجازی کشور در گامی جلوتر در کنار ایجاد امکان مدیریت داده های شخصی کاربران توسط خودشان و افزایش حفظ حریم خصوصی آنها توسط ارایه دهندگان خدمات، براین نکته نیز تاکید داشته که داده هایی که هویت کاربران براساس آنها شناسایی می شود، باید توسط سکوها و سامانه های ارایه دهنده خدمات به صورت رمزنگاری ذخیره شود. این بدان معناست که در صورت هک و نقض اطلاعات این داده ها در زمان انتشار امکان بازیابی و شناسایی نخواهند داشت.

در واقع دستورالعمل این مرکز، علاوه بر این که سپری محافظ در برابر مهاجمان برای کاهش خطر نقض حریم خصوصی مردم ایجاد کرده، ارایه دهندگان خدمات را موظف به توضیح چگونگی جمع آوری و استفاده از این داده ها و در نهایت رمز نگاری و ارتقای ایمنی داده های ذخیره شده نیز کرده است.

نکته عبرت آموز برای نخبگان ایرانی

البته باید دید که در نهایت پیش نویس ارایه شده در کنگره آمریکا با چه اصلاحات و مفادی مصوب و اجرایی خواهد شد، چرا که کنگره آمریکا قبلا هم درباره اقدامات حفاظتی حریم خصوصی در فضای آنلاین بحث داشته و درباره استفاده از داده ها توسط شبکه های اجتماعی اعلام نگرانی کرده است اما نمایندگان آن به اجماع و توافق در این حوزه دست نیافتند.

در حالی که در ایران هرگونه قانونگذاری درباره فضای مجازی با مخالفت برخی جریان ها روبه رو می شود اما توافق اولیه قانون گذاران آمریکایی در تصویب قانونی همانند دستورالعمل مرکز ملی فضای مجازی که در آن خواست کاربران در آن در کنار منافع ارایه دهندگان خدمات در نظر گرفته شده، دستاوردی بزرگی در آمریکا اعلام شده است و این یک نکته عبرت آموز برای نخبگان ایرانی باشد که تلاش کنند وفاق ملی در جهت ساماندهی فضای مجازی ایران ایجاد شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حمله سگ ولگرد به پسر بچه ۱۲ ساله در کرج
  • فیلم| واکنش کاربران مجازی به برخورد پلیس آمریکا با دانشجویان
  • نگاهی به آسیب‌های نوپدید فضای مجازی
  • پلیس علیه تبلیغ‌کنندگان سلاح در فضای مجازی
  • جزئیات عملیات پلیس علیه فروش سلاح و مهمات
  • حفظ حریم خصوصی و امنیت داده‌های کاربران؛ از ایران تا آمریکا
  • عضو کانال‌های فضای مجازی صداوسیمای گلستان شوید
  • استان‌های برتر اجرای پویش ستاره‌های زمین معرفی شدند
  • سوژه جدید فضای مجازی؛ اشک‌های سردار رادان در قم بعد از یک شعار! | فیلم
  • فعالیت هدفمند در فضای مجازی مورد توجه قرار گیرد