Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان شمالی مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی خراسان‌شمالی گفت: مصرف نکردن لبنیات تنها عامل ابتلا به پوکی استخوان نیست و غیر از گروه لبنیات، مصرف دیگر مواد غذایی نیز در سلامت استخوان ها موثر است.

نسرین علیزاده در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: برای داشتن استخوان هایی سالم و محکم که در برابر ضربه ها مقاوم باشد و به راحتی تغییر شکل ندهد، باید به میزان کافی از مواد حاوی کلسیم و ویتامین D استفاده کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه مصرف نکردن لبنیات تنها عامل ابتلا به پوکی استخوان نیست، گفت: بسیاری از کسانی که می خواهند استخوان هایی سالم داشته باشند، معمولا فقط به مصرف شیر و منابع ویتامین D فکر می کنند در صورتی که براساس تحقیقاتی که در سال های اخیر در این باره انجام شده، مصرف کلسیم و ویتامین D به تنهایی نمی تواند سلامت استخوان ها را تضمین کند.

علیزاده عنوان کرد: غیر از گروه لبنیات، مصرف مواد غذایی خانواده کلم هم در سلامت استخوان ها موثر است چون انواع مختلف کلم ها، کلسیم خوب و قابل جذبی دارد.

وی مصرف منابع امگا 3 را نیز در پیشگیری از پوکی استخوان موثر دانست و گفت: امگا 3 در ماهی، سبزی خوردن و کاهو یافت می شود و اگر همراه با آنها از مواد غذایی حاوی کلسیم نیز استفاده شود، در پیشگیری از بروز پوکی استخوان موثر خواهد بود.

علیزاده  مصرف منابع غذایی دارای منیزیم در جذب بیشتر ویتامین D موثر خواند و افزود: اگر در بدن انسان به مقدار کافی منیزیم وجود نداشته باشد، با قرار گرفتن در برابر آفتاب، ویتامین D فعال در بدن او ساخته نخواهد شد.

وی عنوان کرد: در سبزیجات برگ سبز تیره مثل سبزی خوردن، کاهو و فلفل دلمه ای و همین طور آجیل منیزیم فراوانی یافت می شود.

علیزاده سپس به تاثیر ویتامین k در سلامت استخوان ها اشاره کرد و گفت: در صورت کمبود ویتامین K که در اسفناج و کلم به مقدار زیاد یافت می شود، استخوان ها با کوچک ترین ضربه ای می شکند به همین دلیل برای پیشگیری از شکستگی ها، بویژه در سنین سالمندی مصرف منابع ویتامین K توصیه می شود.

وی خاطرنشان کرد: تمام افراد از کودک تا کودک و سالمند باید میزان ویتامین D خون شان را به طور دوره ای کنترل کنند تا اگر کمبودی وجود دارد، با نظر پزشک و به کمک مکمل ها مشکل برطرف شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی پوکی استخوان لبنيات خراسان شمالي سلامت استخوان ها پوکی استخوان ویتامین D

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۰۶۷۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محققان عنوان می کنند؛ نقش موثر رژیم غذایی گیاهی برای سیگاری ها

به گزارش هلث دی نیوز، به گفته محققان، خطر ابتلا به آمفیزم در افرادی که سابقه سیگار کشیدن داشتند و رژیم غذایی گیاهی داشتند، در مقایسه با افرادی که گوشت بیشتری مصرف می‌کردند، ۵۶ درصد کمتر بود.

علاوه بر این، هر چه افراد سبزیجات و میوه‌های بیشتری در رژیم غذایی خود داشته باشند، خطر ابتلا به آمفیزم در آن ها کاهش می‌یابد.

«ماریا جکسون»، محقق ارشد و متخصص تغذیه و استادیار دانشگاه پزشکی نبراسکا، گفت: «شناسایی این عوامل قابل تغییر، مانند رژیم غذایی، برای کمک به کاهش خطر ابتلا به بیماری مزمن ریوی در افرادی که سابقه سیگار کشیدن دارند، حیاتی است.»

جکسون افزود: «این یافته‌ها با مطالعات قبلی که ارتباط بین انتخاب‌های رژیم غذایی افراد و سلامت ریه‌ها، از جمله کاهش خس‌خس سینه در کودکان و کاهش بروز آسم در کودکان و بزرگسالان را نشان می‌دهند همخوانی دارد.»

برای این مطالعه، محققان بیش از ۱۷۰۰ شرکت‌کننده را در یک مطالعه طولانی‌مدت سلامت قلب دنبال کردند که همه آن ها بین ۱۸ تا ۳۰ سال سن داشتند و به مدت سه دهه تحت نظر بودند.

همه آن ها تا سال ۲۰ مطالعه سیگاری فعلی یا سابق بودند و پرسشنامه‌هایی را برای پیگیری تاریخچه رژیم غذایی و کیفیت آن ها پر کرده بودند.

بیش از ۱۳۰۰ نفر از این شرکت کنندگان در سال ۲۵ مطالعه سی تی اسکن کردند تا ببینند که آیا آمفیزم در آن ها ایجاد شده است یا خیر.

آمفیزم، نوعی انسداد مزمن ریوی است، که به دلیل آسیب غیرقابل برگشت به کیسه‌های هوایی در ریه‌ها رخ می‌دهد و میزان اکسیژنی را که این کیسه‌ها می‌توانند به جریان خون منتقل کنند، محدود می‌کند. افراد مبتلا به این عارضه همیشه احساس تنگی نفس می‌کنند.

نتایج نشان می‌دهد که خطر آمفیزم به ازای هر یک واحد افزایش امتیاز رژیم غذایی گیاهی شرکت کنندگان، ۳۴ درصد کاهش می‌یابد. به عبارت دیگر، با مصرف بیشتر غذاهای گیاهی، خطر کاهش یافت.

جکسون گفت: «یافته‌ها نشان می‌دهد که یک رژیم غذایی سالم می‌تواند به سیگاری‌ها، حتی کسانی که برای ترک سیگار تلاش می‌کنند، کمک کند.»

جکسون در ادامه افزود: «ما می‌دانیم که ترک سیگار طولانی‌مدت می‌تواند چالش‌برانگیز باشد و به درمان‌های مکمل مانند رژیم غذایی غنی از مواد مغذی و گیاه محور نیاز دارد تا به حفظ سلامت ریه کمک کند.»

وی افزود: «تحقیقات بیشتری در مورد اینکه چه زمانی انتخاب‌های غذایی بیشترین تأثیر را بر سلامت ریه دارند، مورد نیاز است».

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • طرز تهیه ۲ معجون فوق‌العاده برای درمان درد و پوکی استخوان
  • ویتامین ها و مکمل ها را چطور مصرف کنیم ؟
  • برای رفع یبوست این میوه را مصرف کنید
  • خطر ابتلا به سنگ کلیه با انجام این ۸ مورد
  • سیستم ایمنی بدن خود را با این ماده غذایی تقویت کنید
  • حقایق مهم در مورد مصرف ویتامینها و مکمل ها که نمی دانید
  • افزایش ابتلا به آسم با مصرف این مواد غذایی
  • محققان عنوان می کنند؛ نقش موثر رژیم غذایی گیاهی برای سیگاری ها
  • مصرف این چهار مکمل را بعد از ۴۰ سالگی جدی بگیرید
  • مصرف این خوراکی‌ها برای تقویت استخوان واجب است