Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-04@19:32:03 GMT

دود جنگ قره باغ در آسمان عراق

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۰۶۸۴۹

دود جنگ قره باغ در آسمان عراق

سایه سنگین جنگ، سه روز بعد از شروع آن در قره باغ کوهستانی، با اظهارات کاردار سفارت آذربایجان در بغداد، درباره اسباب وقوع درگیری و پاسخ متقابل سفارتخانه ارمنستان در پایتخت عراق به دیپلمات آذربایجانی، بر سر عراق کشیده شد.

چند هفته بعد از این دو اظهار نظر، اینک دو کشور و برخی رسانه‌های منطقه‌ای و همچنین رسانه‌های وابسته به دو طرف درگیر، یکدیگر را متهم می‌کنند که در حال تماس‌های آشکار و پنهان با برخی طوایف دینی و قومی عراق هستند تا از آن‌ها به عنوان بخشی از نیرو‌های مزدور در این جنگ به نفع خود بهره ببرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



گرچه هنوز هیچ مدرک یا اظهار نظر رسمی در عراق صحت و سقم مشارکت برخی از اقوام و طوایف این کشور در جنگ قره باغ را تایید نکرده، اما شایعاتی وجود دارد مبنی بر این که برخی از جنگجو‌های عراقی وابسته به حزب کارگران کرد ترکیه (پ. ک. ک) و شماری از جنگجو‌های ایزدی در «سنجار» شمال عراق برای جنگ در صفوف ارتش ارمنستان به خدمت گرفته شده اند.

یک گزارش رسانه‌ای امروز سه شنبه ادعا کرده که تعدادی از جنگجو‌های اقلیت دینی «ایزدی» در کنار ارتش ارمنستان در منطقه قره باغ با ارتش آذربایجان می‌جنگند.

این گزارش‌ها به تعداد این نیرو‌های شرکت کننده در جنگ اشاره‌ای نکرده، اما افزوده است که این نیرو‌ها در طول روز‌های گذشته برای جنگ در قره باغ به ارمنستان اعزام شده و مورد استقبال برخی از نمایندگان ایزدی حاضر در پارلمان ارمنستان قرار گرفته اند.

طبق این ادعا، جنگجو‌های ایزدی پرچم جنگ خود را در ارمنستان به نام «امارت ایزدی خان» نامگذاری کرده اند.

طبق گزارش ها، جمعیتی از ایزدی‌ها در ارمنستان زندگی می‌کنند و بعد از ارمنی‌های مسیحی یکی از بزرگترین اقلیت‌های دینی و نژادی در کشور ارمنستان به شمار می‌روند.

از طرف دیگر، منابع خبری آذربایجانی، سفارتخانه ارمنستان در بغداد را متهم می‌کنند که با تعدادی از جنگجویان حزب کارگران کرد ترکیه در شمال عراق به ویژه «سنجار» خاستگاه تاریخی ایزدی‌ها تماس گرفته و با انتقال تعدادی از آن‌ها برای مشارکت جنگ در قره باغ به توافق رسیده اند.

این گزارش حاکی است که با توجه به اعلام حمایت کامل آنکارا از دولت باکو، جنگجو‌های حزب کارگران کرد ترکیه (پ. ک. ک) جنگ قره باغ را در ادامه جنگ چند دهه خود با دولت ترکیه برای احقاق حقوق در مناطق کردنشین جنوب ترکیه می‌دانند.

برخلاف آمار‌هایی که از انتقال شماری از جنگجویان گروه‌های شبه نظامی در سوریه و لیبی به منطقه مورد مناقشه قره باغ توسط ترکیه، در رسانه‌ها منتشر شده، هنوز آمار مشخصی در خصوص تعداد عناصر عراقی که در صفوف ارتش ارمنستان با ارتش آذربایجان جنگیده اند، منتشر نشده است.

در مقابل ارمنستان نیز طرف مقابل را به یارگیری از میان گروه‌های تروریستی حاضر در سوریه متهم کرده و مدعی است که ترکیه این نیرو‌های تکفیری را از سوریه و لیبی به مناطق عملیاتی منتقل کرده است؛ با اینکه آنکارا و باکو همواره این موضوع را رد کرده اند، اما انتشار و پخش برخی ویدئو‌ها و تصاویر از شهروندان سوری عضو گروه‌های تروریستی و سلفی هایشان از مناطق عملیاتی قره باغ، مساله را پیچیده‌تر و گزارش‌ها را تقویت کرده است.

با اینحال، بغداد از حیث رسمی دو کشور ارمنستان و آذربایجان را به گفت: وگو برای حل اختلافات فراخوانده و تاکنون از هیچ طرف درگیری جانبداری رسمی نکرده است.

وزیر امور خارجه عراق در دوم اکتبر گذشته (۱۱ مهرماه ۹۹) در تماس تلفنی با همتای آذربایجانی در خصوص ریشه‌های بحران بین باکو و ایروان و شرایط جنگ و ابعاد تاریخی آن بحث و گفت: وگو کرد.

«فواد حسین» در این تماس بر ساز وکار گفت: وگو برای حل بحران تاکید کرد و گفت که تکیه بر رایزنی و در پیش گرفتن راه‌های سیاسی برای حل اختلافات موجود با استناد به قوانین و قرار داد‌های بین المللی بهترین گزینه حل بحران جاری در منطقه قفقاز است.

وی گفت که عراق معتقد است که خشونت و جنگ راه رسیدن به اهداف مورد نظر نیست.

عراقی‌ها به شدت از کشیده شدن شعله‌های این جنگ به داخل کشورشان، با توجه به تنوع بافت‌های قومی و دینی در عراق و تکرار تجربه‌های تلخ جنگ‌های مذهبی (۲۰۰۶ تا ۲۰۰۸) نگران هستند.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: قره باغ عراق جنگ قره باغ ارمنستان آذربایجان پارسی خبر قره باغ نیرو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۰۶۸۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارامنه معترض به مرزبندی جدید ارمنستان و آذربایجان، بزرگراهی را مسدود کردند

به گزارش صدای ایران از خبرگزاری تاس، معترضان خودرو‌های خود را در سراسر بزرگراهی که به گرجستان منتهی می‌شود، قرار دادند، چادر‌ها را برپا و از عبور وسایل نقلیه جلوگیری کردند.

طبق این گزارش، پلیس برای زیر نظر گرفتن اوضاع در محل اعتراضات مستقر است، اما به دلیل اینکه وضعیت تاکنون آرام بوده، مداخله نمی‌کند.

هیات‌هایی از سوی ارمنستان و جمهوری آذربایجان پیشتر برای تعیین مرزبندی جدید میان دو کشور نشستی برگزار کرده بودند.

در بیانیه مطبوعاتی مشترکی که پس از برگزاری این نشست از سوی هیات‌های دو کشور در روز ۱۹ آوریل (۳۱ فروردین) منتشر شد، اعلام شده بود که در مرزبندی جدید میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان، چهار روستا که از دهه ۱۹۹۰ میلادی تاکنون تحت کنترل ارمنستان قرار داشتند، به جمهوری آذربایجان واگذار شده است.

خبرگزاری تاس خاطرنشان کرد که این چهار روستا در زمان شوروی جزو آذربایجان بوده است. باکو بر بازپس‌گیری کنترل روستا‌ها پافشاری و «نیکول پاشینیان» نخست وزیر ارمنستان موافقت کرد که روند تعیین مرز‌ها از این بخش آغاز شود.

بر اساس این گزارش، با آغاز مرزبندی جدید میان ارمنستان و آذربایجان، تظاهرات در نزدیکی این روستا‌ها و در شهر ایروان پایتخت ارمنستان بالا گرفت.

نخست وزیر ارمنستان پس از موافقت با واگذاری چندین منطقه مرزی به جمهوری آذربایجان به عنوان بخشی از توافق صلح بین دو کشور، با انتقادات داخلی مواجه شده است.

دیگر خبرها

  • کشته شدن ۳۲ عنصر پ ک ک در شمال عراق توسط ترکیه
  • حمله بی سابقه از خاک عراق به تل آویو/ نگرانی شدید آمریکایی‌ها درباره وقوع جنگ داخلی/ اعلام تعلیق روابط اقتصادی ترکیه با اسرائیل/ حمله پهپادی گروه مقاومت بحرینی به فلسطین اشغالی
  • ادعای وزیر دفاع ترکیه درباره حضور پ ک ک در داخل مرزهای ایران
  • ایمانی پور به ارمنستان سفر کرد
  • پروژه «جاده توسعه» از آغاز 2025 وارد فاز اجرایی می‌ شود
  • شهرداری ایروان مایل به همکاری با اصفهان در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و ورزشی است
  • ادعای ترکیه مبنی بر کشتن ۴۳ تروریست در یک هفته
  • رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ارمنستان چه می‌کند؟
  • با عشق به ایران در ارمنستان (+عکس)
  • ارامنه معترض به مرزبندی جدید ارمنستان و آذربایجان، بزرگراهی را مسدود کردند