Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-26@23:24:08 GMT

توقف صید ترال سرانجام قطعی شد

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۰۷۸۴۸

طبق اعلام خبرگزاری خانه ملت، سمیه رفیعی، با اشاره به مصوبه فراکسیون محیط زیست در خصوص توقف صید ترال در آب‌های کشور، گفت: ۵۳ هزار صیاد در سواحل جنوبی ایران به صورت مستقیم از صید سنتی ارتزاق می‌کنند؛ اما متاسفانه حدود ۱۰ سال است که پدیده شومی به نام صید ترال با جارو کردن تمامی ماهیان دریای جنوب کشور، صیادان را با مشکلات عدیده‌ای روبرو کرده است به نحوی که حدود ۸۰ درصد صیادان چابهار به واسطه ورود کشتی‌های صید ترال به این آب‌ها بیکار شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس فراکسیون محیط زیست مجلس یازدهم با اشاره به تبعات بیکاری صیادان جنوب کشور افزود: صید ترال شغل و احساس هویت شغلی صیادان را از بین برده و موجب افزایش چشمگیر معضلات اجتماعی، چون اعتیاد، قاچاق و مشکلات خانوادگی شده است.

وی با بیان اینکه ترال‌دار‌ها افراد ذی‌نفوذ و متصل به بخشی از دستگاه‌ها بودند و به راحتی مجوز دریافت می‌کردند، تصریح کرد: ترال دار‌ها در سایه عدم نظارت دستگاه‌های متولی هر آنچه را که در دریا بود به نفع خودشان استخراج می‌کردند و با توجه به دستگاه‌های پیشرفته‌ای که در اختیار داشتند چیزی برای صیاد سنتی باقی نمی‌گذاشتند؛ این معضل سالیان سال صیادان سنتی جنوب کشور را با مشکل و چالش جدی مواجه کرده و زندگی صد‌ها هزار نفر را که به صورت مستقیم و غیر مستقیم به صید وابسته است را مختل می‌کند.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی افزود: فراکسیون محیط زیست مجلس یازدهم از زمان آغاز به کار خود بررسی صید ترال را به صورت علمی و کارشناسی در دستور کار خود قرار داد تا به جهت آیش دریا صید ترال متوقف شود.

رییس کمیته محیط زیست کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس، با بیان اینکه برخی از صیادان به دلیل نبود صید کافی در دریا‌های کشور و وجود کشتی‌های صید ترال مهاجرت کردند، ادامه داد: عدم نظارت باعث شده است که کشتی‌ها به آب‌های ساحلی بیایند؛ با اینکه قرار بوده فقط صید میان ِآب‌زی داشته باشند، اما صید کف‌زی می‌کنند. در واقع این کشتی‌ها کف دریا را جارو می‌کنند و رسما چیزی باقی نمی‌ماند.

رییس فراکسیون محیط زیست مجلس یازدهم خاطرنشان کرد: بعد از پیگیری‌ها و جلسات متعدد در فراکسیون محیط زیست در چارچوب کاری علمی و کارشناسی شده با حمایت‌های ویژه دکتر قالیباف و نیروی دریایی سپاه و سردار تنگسیری امشب توافقنامه‌ای در کارگروه ساماندهی صید ترال در فراکسیون محیط زیست مجلس با حضور معاونان وزارت جهار کشاورزی و رییس کارگروه صید و شکار امضا کردیم تا به واسطه آن صید ترال به مدت دو سال به جهت آیش دریا متوقف شود. یقیناً این امر اقدامی بسیار مهم برای کشور بوده که از اول آذر ماه اجرایی می‌شود.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: فراکسیون محیط زیست مجلس صید ترال کشتی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۰۷۸۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای حج تمتع هیچ نماینده‌ای از مجلس اعزام نمی‌شود/ افزایش قیمت ارز نرخ حج را گران کرده است

حجت‌الاسلام احد آزادی‌خواه رئیس فراکسیون حج و زیارت مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره گرانی نرخ حج گفت: قیمت حج وابسته به قیمت ارز است و این یک واقعیت است.

وی اظهار کرد: تا یک الی دو سال گذشته بیشتر پرواز‌ها را سعودی‌ها انجام می‌دادند و ترابری ما ارزی بود همچنین اجاره هتل که یکی از مهمترین سرفصل‌های هزینه‌هاست با ارز انجام می‌شود.

دبیر اول کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس بیان کرد: سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری کار خیلی خوبی که انجام دادند این بود تا جایی که ممکن بود بقیه امکانات مثل دارو، اقلام خوراکی و مصرفی را از کشور به برای زوار می‌فرستند تا هزینه ارز را پایین بیاورند، اما بالاخره دو الی سه تا از سرفصل‌های اصلی مراسم حج ارز است.

نماینده مردم ملایر در مجلس افزود: با بالا رفتن قیمت ارز چاره‌ای وجود ندارد به‌غیر از اینکه قیمت حج هم بالا برود. 

حجت‌الاسلام آزادی‌خواه گفت: اینکه یکی از مسئولان بانک مرکزی اشاره کرد که ما ارز ترجیهی و مبادله‌ای داریم و به جز این دو ارز اتفاق دیگری نمی‌افتد و ارز آزاد برای ما معنا ندارد اینجا معنایش مشخص می‌شود، چون امروز اگر یک نفر برای حج تمتع و یا عتبات بخواهد اقدام کند که اخیرا رقم سنگینی به آن اضافه شد مجبور است پس‌لرزه‌ها و تکانه‌های ارز آزاد را تحمل کند و چاره‌ای هم ندارد.

وی اظهار کرد: به مدت دو سال توانستیم با دولت یک رقم جدید برای ارز مورد نیاز حجاج تدبیر کنیم که ممکن است امسال هم این اتفاق بیفتد البته مبلغش هنوز مشخص نیست، اما بین ارز مبادله‌ای و ارز آزاد یک معدل گرفته شده است.

رئیس فراکسیون حج و زیارت مجلس با اشاره به اظهارات وزیر ارشاد مبنی بر اختصاص از مبادله‌ای برای حج گفت: بعید می‌دانم تمام ارز مورد نیاز حجاج بتوانند از ارز مبادله‌ای بگیرند، چون واقعیت جامعه برای ما چهارراه استانبول است و ارز ۶۲ الی ۶۳ هزار تومانی است و بعید است دولت بتواند این کار را انجام دهد، اما خدا کند این اتفاق بیفتد.

دبیر اول کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس افزود: عربستان سعودی برای ما یک کشور مقصد است و ما پنجاه درصد کار در تبادلات ترانزیت حج هستیم. یکی از مهمترین هزینه‌های ما هتل‌هاست و در هتل‌ها حرف آنها وحی منزل است و سعودی‌ها هستند که حرف آخر می‌زنند البته ما در کیفیت هتل و انتخاب آنها حق انتخاب داریم، اما قیمت را عربستانی‌ها تعیین می‌کنتد و در این زمینه دست ما بسته است.

حجت‌الاسلام آزادی‌خواه گفت: رایزنی‌های بسیار زیاد و نفس‌گیری برای برقراری حج عمره انجام شده است و انصافا یکی از شاهکار‌های سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری بود البته سال گذشته تلاش مضاعف برای بازگشایی عمره مفرده انجام شد، اما به دلایلی در سال گذشته ناکام ماند و علی‌رغم ثبت‌نام‌هایی که انجام شد سفری انجام نشد، اما عزم جدی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت وجود داشت که عمره مفرده راه‌اندازی شود.

وی تصریح کرد: کاهش تعداد روحانیون کاروان‌ها یک سیاست برای خدمت‌رسانی به زوار است به همین دلیل عوامل اجرایی هم در بعثه مقام معظم رهبری و هم در خدمات را کاهش دهیم تا بر تعداد زائران بیفزاییم و این یک سرفصلی بود که در دولت آقای رئیسی انجام شد و فراکسیون حج و زیارت مجلس هم کمک کرد تا عوامل را کاهش دهیم و حتی یک زائری که در صف نوبت است بتواند به حج برود. 

این نماینده مجلس تاکید کرد: برای حج تمتع قرار نیست نماینده‌ای از مجلس اعزام شود کمااینکه سال قبل هم نماینده‌ای اعزام نشد. 

رئیس فراکسیون حج و زیارت مجلس گفت: سال قبل که برخی از نمایندگان مجلس به سفر حج رفتند یا روحانی کاروان بودند البته از بستر روحانی کاروان بودن اعزام نشدند بلکه با مرخصی از مجلس به حج مشرف شدند یا اینکه با هزینه شخصی خود به سفر حج رفتند وگرنه اینکه نماینده‌ای از فراکسیون حج و زیارت مجلس بخواهد اعزام شود را نداشتیم.

حجت‌الاسلام آزادی‌خواه تاکید کرد: به‌عنوان رئیس فراکسیون حج و زیارت مجلس عرض می‌کنم دستگاه‌های اجرایی که وظیفه ذاتی و اجرایی دارند طبیعتا به اندازه نیاز و کاری که برعهده دارند افرادشان را اعزام کنند و غیر از این اگر حتی یک نفر هم باشد ما به‌عنوان متولی با آن برخورد می‌کنیم. 

دبیر اول کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس بیان کرد: فراکسیون حج و زیارت یک نهاد نظارتی است و مجلس می‌تواند بعد نظارتی خود را تقویت کند و از نزدیک می‌تواند بر فرآیند حج نظارت کند، اما در سال گذشته کسی را اعزام نکردیم و هیچ مطالبه‌ای هم از سازمان حج نداشتیم.

وی اظهار کرد: امکان قسطی شدن نرخ حج برای زائران وجود ندارد، چون هزینه‌ها مشخص است و در یک برهه زمانی باید پرداخت شوند و سازمان حج باید آن را تسویه کند لذا سازمان حج نمی‌تواند قسطی کار کند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: تنها ۲۰ حکم قانون هوای پاک اجرا شده است
  • تعامل فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس و مدیران نمایشگاه کتاب ضروری است
  • عیادت رئیس فراکسیون ورزش مجلس از غلامحسین پیروانی
  • دستگیری صیادان غیر مجاز ماهی در باغملک
  • نشست شورا‌های محیط زیست در زاهدان
  • پسماند‌ها به معضل محیط زیستی کشور تبدیل شده است
  • چرا پروژه بارورسازی ابر‌ها در ایران به بن‌بست خورد؟
  • رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس بیان کرد؛ نمره ضعیف کشور در برخی شاخص های محیط زیستی
  • افت شاخص عملکرد محیط‌زیست نسبت به سال‌های گذشته/ دفن تنها ۶/۶۹ درصد پسماند‌ها در سطح دنیا
  • برای حج تمتع هیچ نماینده‌ای از مجلس اعزام نمی‌شود/ افزایش قیمت ارز نرخ حج را گران کرده است