Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@03:38:15 GMT

شالیزارهای رشت در حال کوچک شدن  

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۰۹۳۶۰

شالیزارهای رشت در حال کوچک شدن  

ایسنا/گیلان مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رشت گفت: قانون تقسیم ارث اراضی کشاورزی و تغییرکاربری غیرقانونی موجب کوچکترشدن شالیزارها می شود.  

مسعود اسدی پرور در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه رشت بزرگترین شهرستان برنج خیزکشور است و همه تلاش ما این است که اراضی شالیزاری فقط برای تولید برنج و دیگر محصولات کشاورزی در کشت های دوم و سوم اختصاص یابند، گفت: نظارت ها تشدید شده است و با هر گونه تغییرکاربری غیرمجاز برخورد قانونی خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: دستور قلع و قمع 57مورد تغییرکاربری غیرمجاز و ساخت و سازهای غیرقانونی را در دستور کار داریم و تا چند هفته آینده تخریب این سازه ها انجام خواهد شد.

رشت آسیب پذیرتر از 15شهرستان دیگر گیلان در تغییرکاربری غیرقانونی

اسدی پرور با بیان اینکه در تغییرکاربری اراضی کشاورزی معمولا شهرستان های مراکز استانها بیش از دیگر شهرستان ها مورد هجوم متخلفین هستند، خاطرنشان کرد: چون جهش افزایش قیمت زمین در مرکز استان بیش تر است، فروش زمین های کشاورزی در شهرستان رشت نیز در معرض آسیب بیشتری در گیلان قرار دارد.

وی ادامه داد: سال گذشته بزرگترین قلع و قمع کشور در شهرستان رشت رخ داد و ما بنای بزرگی را که به صورت غیرقانونی در رشت ساخته شده بود را تخریب کردیم.

هموطنان شالیزار را برای برنجکاری بخواهند نه خانه دوم  

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رشت گفت: هموطنان ما بدانند که اگر می خواهند برای برنجکاری در رشت شالیزاری را بخرند، ما از آنها حمایت خواهیم کرد، اما برای ساخت خانه دوم حتما شاهد برخورد جدی و قانونی ما خواهند بود.

وی افزود: فرمانداری و دستگاه قضایی نیز با جهاد کشاورزی رشت همراه است تا از تغییرکاربری اراضی ارزشمند این شهرستان جلوگیری شود.

اسدی پرور با اشاره به اینکه برای برخورد با متخلفین با کسی تعارف نداریم، گفت: از مردم نیز می خواهیم در صورت مشاهده هر گونه ساخت و ساز غیرقانونی و تغییرکاربری غیرمجاز باسامانه 131تماس بگیرند و مورد تخلف را گزارش دهند.

پشیمانی دهیارانی که با ویلاسازی غیرقانونی در روستا مقابله نمی کردند

وی خاطرنشان کرد: فرمانداری به همه دهیاران شهرستان نیز تاکید کرده است تا مراقبت از روستاهایشان را چند برابر کنند و خوشبختانه اخیرا دهیارانی که حتی در گذشته برای زمین های کشاورزی روستا مشتری پیدا می کردند، نادم هستند و برای حفاظت از زمین های زراعی با ما همراه شده اند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رشت تصریح کرد: به کشاورزان هم توصیه کرده ایم که مشکلات را تحمل کنند و دلخوش به منافع آنی شالیزارشان نباشند، زیرا ممکن است فروش زمین در کوتاه مدت برایشان رفاه مقطعی به همراه بیارود و در درازمدت، فرزندان و نوادگان خود را برای اسکان در زادگاه شان محروم می کنند و با مهاجرت به حاشیه شهرها مشکلات جدی گریبانگرشان خواهد شد.

وی گفت: لازم است دولت نیز برای اینکه انگیزه کشاورزان برای فروش زمین شان به صفربرساند، سوبسیدهایی در نظر بگیرد تا کشاورزی و تولید محصولات صرفه اقتصادی منطقی تری برای کشاورزان داشته باشد.

میانگین سطح مالکیت زمین برای کشاورزان 7دهم هکتار است

اسدی پرور در ادامه از دولتمردان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی خواست تا قانونی را تصویب کنند که زمین وراثی کشاورزان بین فرندان تفکیک نشود.

وی افزود: در حال حاضر به طور میانگین مالکیت اراضی برای هر کشاورز هفت دهم هکتار است و تقسیم زمین بین فرزندان کشاورزان این میزان را کمتر هم می کند،این در حالیست که زمین کوچک صرفه اقتصادی چندانی برای کشاورزی ندارد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رشت تصریح کرد: می توان به گونه برنامه ریزی کرد که زمین های به ارث رسیده به فرزندان کشاورز فقط به صورت یکجا به فرد دیگری برای تولید برنج و محصولات کشاورزی فروخته شود و پول زمین بین فرزندان به صورت قانونی تقسیم شود. امیدواریم هرچه سریعتر در این خصوص تدابیر خاص اندیشده شود تا شاهد کوچکتر شدن زمین های کشاورزی رشت نباشیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی شاليزار تغییر کاربری باغ های قصردشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۰۹۳۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۱۰۰ درصد کشت کلزا در شهرستان نهاوند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان؛ مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نهاوند با اشاره به کشت بیش از ۶۵۰ هکتار کلزا امسال در این شهرستان، گفت: این میزان نسبت به مدت مشابه پارسال ۱۰۰ درصد افزایش یافته است.

توکل آبشناس، کم آب بر بودن، قرار گرفتن در تناوب با کشت گندم، داشتن قیمت تضمینی خرید از سوی دولت و مفید بودن برای تغذیه زنبور عسل را از جمله مزایای کشت کلزا برشمرد.

او همچنین با اشاره به اینکه کلزا همه ساله در پاییز کشت و در خرداد برداشت می‌شود، گفت: از سیاست‌های اصولی جهاد کشاورزی ترویج کشت محصولات کم آب بر مانند کلزاست.

دیگر خبرها

  • واگذاری ۱۹ هزار هکتار از اراضی ملی برای اجرای طرح‌های کشاورزی
  • ۲۰۰۰ هکتار زمین برای شهرهای مولد کشاورزی استان بوشهر مصوب شد
  • راه‌اندازی ۱۹۷۵ گلخانه خانگی در سیستان و بلوچستان
  • برق هیچ منبع آبی در تربت‌جام قطع نمی‌شود
  • افزایش ۱۰۰ درصد کشت کلزا در شهرستان نهاوند
  • آئین دوهزار ساله بیل‌گردانی در نیم‌ور برگزار شد
  • قیمت گذاری 15 پرونده امور زمین در عباس آباد
  • بارش باران سیل آسا به زمین‌های کشاورزی روستای عباس آباد خسارت زد + تصاویر
  • خسارت ۱۳۰۰ میلیاردی سیل به کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد
  • مسولان استانی به شهرستان‌های کوچک بیشتر توجه کنند