Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/آذربایجان غربی رئیس جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی گفت: راه اندازی گلخانه هوشمند ۲۰ هزار مترمربعی جهاد دانشگاهی در ارومیه می تواند بعنوان یک مدل علمی عملی در حوزه کشاورزی تحول در اقتصاد کشاورزی کشور و الگوی بومی توسعه را در کشور و منطقه ترسیم نماید.

دکتر رستم زاده روز گذشته ۲۹ مهرماه در جریان بازدید معاونان سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان از دستاوردهای پژوهشی این نهاد اظهار کرد: راه اندازی گلخانه هوشمند ۲۰ هزار مترمربعی جهاد دانشگاهی در راستای عمل به فرمایشات مقام معظم رهبری می تواند تحقق آموزه های اقتصاد مقاومتی را بالعینه عملیاتی نماید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ضمن تشریح توانمندیها و برنامه های توسعه پژوهشی و کارآفرینانه واحد امضاء مجدد موافقتنامه مبادله شده فیمابین رئیس جهاد دانشگاهی کشور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور را که به علت حوادث غیرمترقبه و سیل با وجود پیگیری مکرر استانی و ملی منجر به عدم تخصیص اعتبار گردید را از ضروریات امر و افزایش کیفی ضریب اشتغال استان ذکر و خاطرنشان کرد:ایجاد کسب و کارهای دانش بنیان بین رشته ای کشاورزی مبتنی بر پژوهش های نوین تخصصی،  مطالعه و تحقیق در خصوص انتقال تکنولوژی های نوین گلخانه ای مدرن دنیا برای ایجاد پایلوت در سطح خاورمیانه و کشور و پرداخت کیفی جهت طراحی زنجیره ارزش برای بهره برداری از موضوع مهم اگروتوریسم و ایجاد گلخانه های هوشمند خلاق مبتنی بر اینترنت اشیاء را از مزایای اجرای این طرح بدیع فاخر و اثرگذار ذکر کرد.
وی با اشاره به اینکه خروجی چنین گلخانه‌هایی،  خودکار سازی کشت محصولات استراتژیک را در مدرن ترین حالت رقم می‌زند خاطرنشان کرد: حمایت از پیاده سازی این طرح علمی و کاربردی می‌تواند تحولی در حوزه کشاورزی برای کل کشور و استانهای منطقه ایجاد نماید.
دکتر رستم زاده با اشاره به نقش هوش مصنوعی در مدل مدیریتی در حوزه کشاورزی و گلخانه های مدرن اشاره کرد و خاطر نشان کرد: بررسی سنجش پارامترهای مختلف عارضی جغرافیایی تا بستر رویش و کود آب و هوا و نور لازم و ... برای تولید یک محصول ارگانیک ارزشمند بسیار مهم و اثرگذار بوده و  بعنوان یکی از مهمترین مولفه هایی از نسل‌های مهم حقوق بشری و شهروندی چشم اندازی است که دنیا به سوی آن در راستای تامین مولفه های اثرگذار سلامت موثر غذایی بشر گام بر می‌دارد و این تکنولوژی با ایجاد چنین طرح‌های نوین و مدرن که در طرح پیشنهادی جهاد دانشگاهی استان لحاظ گردیده می‌تواند بستر تحقق انقلابی در حوزه کشاورزی را برای کشور و حتی کشورهای پیشرفته همسایه بعنوان مدل و پایلوت کاری رقم بزند.
رئیس جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی ادامه داد: نیاز است تا مسولان متولی امر برای چنین طرح هایی با چنین عقبه‌ای با حمایت عملیاتی تر و  جدی‌تر وارد گود شده و بستر کیفی توسعه را برای رسیدن به شاخص‌های توسعه استان بر اساس ادبیات عارضی منطقه و حتی کشور رقم زنند.
همچنین در این دیدار مهندس آقایی زاد معاون سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان غربی ضمن تمجید از فعالیت‌های ارزشمند پژوهشی و دانش بنیان و کارآفرینانه جهاددانشگاهی آذربایجان غربی خاطر نشان کرد: با وجود محدودیت‌های بودجه‌ای تمام توان خود را برای حمایت از چنین طرح‌هایی عملیاتی خواهیم کرد.
دکتر صمدزاده رئیس گروه پژوهش و آینده نگری سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان نیز در این بازدید خاطرنشان کرد:تولید محتوا و تدوین مبانی علمی و مطالعات تطبیقی عملیاتی برای چنین طرح هایی از ضروریات موضوع است تا بتوانیم علم را با عملی عجین نماییم که خروجی پایدار و ارزش آفرین داشته باشد.
در خاتمه مقرر  شد راهکارهایی برای حمایت مادی و اعتباری از طرح ها و پیشنهادات جهاد دانشگاهی واحد از کانال های مختلف ارائه شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی جهاد دانشگاهی حوزه کشاورزی آذربایجان غربی جهاد دانشگاهی چنین طرح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۰۹۴۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت ۸ سایت تبدیل بقایای کشاورزی به خوراک دام در کشور

مدیر کل بهبود تغذیه و جایگاه امور دام وزارت جهاد کشاورزی گفت: در کشور ۸ سایت تبدیل بقایای کشاورزی به خوراک دام وجود دارد که مجموعه نیشابور تنها کارخانه شرق کشور است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از نیشابور، سیداحمدرضا سید علیان در حاشیه بازدید از شرکت دامداران نیشابور در جمع خبرنگاران اظهارداشت: به جای کلمه ضایعات بخش کشاورزی بهتر است از کلمه بقایا و پسماندهای این بخش استفاده کنیم و این بقایای بخش کشاورزی وحتی خانگی می‌تواند در کارخانجاتی تبدیل به خوراک دام شوند.

وی ادامه داد: پایداری تولید شرط اولیه امنیت غذایی است و اکنون جنگ علوفه بصورت نرم در کنار جنگ آب شروع شده و کشت گیاهان کم آب طلب مانند سورگوم بجای ذرت علوفه ای اهمیتی بالاتر از بقایا و بازماندهای این بخش دارد.

سید علیان بیان کرد: در کشور 8 سایت تبدیل بقایا به خوراک دام وجود دارد که مجموعه نیشابور تنها کارخانه شرق کشور است.

علی مبارکی، معاون سازمان ومدیر جهاد کشاورزی نیشابور نیز در این بازدید اظهارداشت: شهرستان نیشابور از شهرستان های پیشرو در زمینه دام در استان است.

وی ضمن تقدیر از خدمات ارزنده تشکل های بخش دامی شهرستان ادامه داد : این شهرستان با بیش از 61 هزار راس دام سنگین و تولید شیری حدود 26 هزار تن در سال در استان در رتبه اول و در تولید گوشت با 7 هزار و500 تن در سال، رتبه دوم استانی را دارد.

مبارکی با تاکید این نکته که یکی از عوامل محدود کننده توسعه بخش کشاورزی تولید نهاده است؛ بیان کرد: در بخش کشاورزی بیش از 30 درصد بقایا داریم و قسمت عمده آن یا سوزانده و یا به دور ریخته می شود که باعث ایجاد مشکلات زیست محیطی نیز می شود و از طرفی نیاز شدید به واردات نهاده های خام دامی از خارج کشور داریم، لذا لازم است در خصوص صدور مجوزها وتسهیلات لازم جهت بازگرداندن این پسماندها به چرخه خوراک دام که منجر به کاهش قیمت آن وتامین امنیت غذایی می شود اقدام عاجل صورت پذیرد.

احمد داوطلب زرقی، مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی نیز ضمن تاکید برایجاد زنجیره تولید شیر توسط دامداری های صنعتی گفت: با توجه به ظرفیت های تعاونی دامداران نیشابور در بخش تولید شیر به منظور خدمات دهی بهتر به گاوداران، تکمیل زنجیره شیر این تعاونی با سرمایه گذاری در حوزه لبنیات می تواند قدم موثری برای اعضای تعاونی و دامداران شهرستان باشد.

وی افزود: برخی مشکلات پیش روی گاوداران صنعتی و سنتی استان در خصوص سامانه بازارگاه نیز امروز در حضور مدیرکل تغذیه وزارت جهاد کشاورزی بیان شد.

انتهای پیام/282/.

دیگر خبرها

  • سه هزار و ۳۵۴ پروانه راه‌اندازی گلخانه خانگی در سیستان و بلوچستان صادر شد
  • پایداری تولید شرط اولیه امنیت غذایی است
  • راه‌اندازی ۱۹۷۵ گلخانه خانگی در سیستان و بلوچستان
  • رزهای تولیدی خراسان جنوبی ۳۷.۵ میلیارد تومان ارزآوری داشت
  • فعالیت ۸ سایت تبدیل بقایای کشاورزی به خوراک دام در کشور
  • صدور سه هزار و ۳۵۴ پروانه گلخانه خانگی درسیستان وبلوچستان
  • تولید یک میلیون و ۵۰۰ هزار شاخه گل رز در خراسان جنوبی
  • کارخانه نوآوری اصفهان هوشمند راه‌اندازی می‌شود
  • از برداشت موز گلخانه‌ای تا گرده افشانی نخیلات در فارس
  • برداشت موز گلخانه‌ای در شهرستان داراب