Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شریان»
2024-05-01@22:59:07 GMT

شگرد‌های مهم در نگهداری قارچ تازه

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۰۹۵۰۲

شگرد‌های مهم در نگهداری قارچ تازه

در گزارش زیر با چند ترفند ساده نگهداری قارچ آشنا می‌شویم.

به گزارش شریان نیوز،هنگام استفاده از قارچ‌ها حتما دیده‌اید چقدر حساسند و اگر خوب نگهداری نشوند ممکن است آسیب ببینند. قارچ را هم می‌توانید برای کوتاه‌مدت در یخچال نگهداری کنید و هم برای زمانی طولانی‌تر در فریزر، اما در هر دو صورت لازم است این نکات را در مورد نگهداری قارچ بدانید و رعایت کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 

نگهداری در یخچال
قارچ‌ها را در کشو‌های مخصوص میوه و سبزیجات در یخچال قرار ندهید. رطوبت این بخش‌ها در اثر تنفس سایر میوه‌ها و سبزی‌ها برای نگهداری قارچ بسیار بالاست؛ مگر این‌که یکی از کشو‌ها را فقط به قارچ اختصاص دهید.

قارچ‌ها را در نزدیکی غذا‌هایی که دارای بو یا عطر بسیار قوی هستند نگهداری نکنید، زیرا قارچ دارای بافت متخلخل بوده و مانند اسفنج این بو‌ها را جذب می‌کند.

از قراردادن مواد غذایی دیگر روی آن‌ها پرهیز کنید، زیرا قارچ‌ها حالت لهیده و تیره رنگ پیدا کرده و دوام زیادی نخواهد داشت.

سعی کنید قارچ را به‌صورت تازه و نزدیک به زمان مصرف تهیه کنید، زیرا برخی قارچ‌ها دوام زیادی در یخچال ندارند.

اگر می‌خواهید قارچ را برای مدت طولانی‌تر در یخچال نگهداری کنید، اولین نکته خرید قارچ سالم و دارای بافت ترد و بدون هر گونه علائم تغییر رنگ، چروکیدگی، خشک‌شدن یا لزج‌شدن است. سعی کنید قارچ‌هایی را انتخاب کنید که کلاهک سالم و کاملی دارند. هر گونه آسیب فیزیکی به قارچ با فعال‌شدن آنزیم‌ها سبب افت کیفیت و تیره‌شدن رنگ آن می‌شود.

قارچ به دلیل محتوای رطوبتی بالا (۸۰ تا ۹۰ درصد) قابلیت نگهداری پایینی دارد. به همین دلیل قابلیت نگهداری قارچ در دمای محیط بسیار کمتر از یخچال است، زیرا خیلی سریع رطوبت خود را از دست می‌دهد.

نگهداری قارچ در ظروف یا پلاستیک‌های کاملا در بسته به دلیل متراکم شدن رطوبت سبب تجمع آب داخل بسته یا ظرف شده و به فساد قارچ و لزجی سطحی آن سرعت می‌بخشد. برای بسته‌بندی قارچ از پوشش‌های جاذب رطوبت (مثل کیسه‌های کاغذی قهوه‌ای یا دستمال کاغذی ضخیم) به صورت شل استفاده شود تا رطوبت حاصل از تنفس قارچ را به خود جذب کرده و فضای کافی برای خارج‌شدن و دورشدن رطوبت از قارچ‌ها وجود داشته باشد. در صورت استفاده از کیسه‌های کاغذی، درِ آن را تا حدودی باز بگذارید.

هیچ‌گاه قبل از نگهداری قارچ، آن را نشویید. زیرا رطوبت اضافی وارد بافت قارچ می‌شود و نیز در سطح قارچ باقی می‌ماند. اگر قصد دارید قارچ شسته را برای یک یا دو روز در یخچال نگهداری کنید، حتما رطوبت اضافی آن را با دستمال کاغذی ضخیم بگیرید.
اگر می‌خواهید قارچ را تا زمان مصرف در یخچال نگهداری کنید، بهتر است از بسته‌بندی خود قارچ استفاده کرده و آن را مخدوش نکنید. این بسته‌بندی‌ها طوری طراحی شده که امکان جریان هوا در آن‌ها وجود دارد. اگر می‌خواهید چند قارچ را برای استفاده از بسته قارچ بردارید، مجددا سطح بسته را با سلفون بپوشانید. قارچ در بسته‌بندی اولیه و سالم خود تا یک هفته در یخچال قابل نگهداری است. البته با گذشت زمان تغییراتی در بافت آن ایجاد می‌شود.

نگهداری در فریزر
اگر قصد دارید مقداری از قارچ‌ها را برای مدت طولانی‌تری نگهداری کنید، می‌توانید از فریزر استفاده کنید. برای این منظور حتما باید قارچ‌ها را بشویید. هر گز قارچ را به صورت نشسته در فریزر قرار ندهید، زیرا در زمان خروج از انجماد بسیاری از آلودگی‌ها وارد بافت قارچ می‌شود. سپس اجازه دهید قارچ‌ها در معرض هوا خشک شود و رطوبت اضافی آن‌ها را با دستمال بگیرید. وجود این رطوبت اضافی سبب خراب شدن بافت قارچ‌ها در زمان خروج از انجماد می‌شود.

برای شستن سطح قارچ‌ها می‌توانید از یک برس کوچک یا مسواک استفاده کنید.

قارچ‌ها را برش داده و آن‌ها را در مقدار کمی روغن به همراه کمی نمک تفت دهید. برای جلوگیری از تغییر رنگ و سیاه‌شدن قارچ‌ها می‌توانید از مقدار کمی آبلیمو نیز استفاده کنید. سپس اجازه دهید کاملا سرد شده و آن‌ها را به صورت لایه نازکی در پلاستیک‌های مخصوص فریزر یا زیپک ریخته و در فریزر قرار دهید. همچنین می‌توانید قارچ را به مدت یک تا دو دقیقه در آب جوش بلانچ کنید.

اگر قارچ را بدون پختن در فریزر قرار می‌دهید سعی کنید خیلی سریع آن را مصرف کنید
در غیر این صورت مزه و رنگ ناخوشایند و بافت بدی در قارچ‌ها احساس خواهید کرد.
با بلانچ‌کردن قارچ‌ها یا پختن آن‌ها آنزیم‌هایی که سبب افت کیفیت می‌شود، غیرفعال می‌شود.

منبع: شریان

کلیدواژه: یخچال نگهداری کنید نگهداری قارچ قارچ ها بسته بندی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۰۹۵۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

70 نفر با قارچ‌های سمی مسموم شدند/ افزایش 300 درصدی مسمومیت با قارچ در کشور

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ طی چند روز گذشته سازمان اورژانس از افزایش 300 درصدی آمار مسمومیت با قارچ در کشور خبر داد.

بابک یکتاپرست سخنگوی اورژانس کشور در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا با اشاره به مسمومیت 70 نفر در یک ماه گذشته گفت: از این تعداد 14 بیمار بستری و 56 بیمار در مراکز درمانی بهبود یافتند.

وی با بیان اینکه در 24 ساعته گذشته 9 نفر در استان فارس مسموم شدند، گفت: استان فارس با 33 مسمومیت و استان‌های لرستان و کرمانشاه به ترتیب با 12 و 10 مسمومیت بیشترین آمار را به ثبت رسانده‌اند.

حسن نوری ساری معاون آموزش و اعتباربخشی سازمان اورژانس کشور هم درباره بیشترین محل‌های رشد قارچ‌های سمی در کشور گفت: مناطق کوهستانی و دشت‌ها با آب و هوای بهاری بیشترین مناطقی هستند که قارچ‌های سمی در آن رشد می‌کنند.

تشخیص سمی بودن و نبون قارچ‌ها

وی با اشاره به اینکه قارچ‌های سمی و غیر‌سمی را نمی‌توان از هم تشخیص داد، گفت: کلاهک رنگی، لکه‌دار بودن و لزج‌بودن از علائم قطعی سمی بودن قارچ است؛ اما بعضی قارچ‌ها بدون داشتن این علامت‌ها نیز سمی هستند و از روی ظاهر نمی‌توان سمی‌ بودن قارچ را مشخص کرد.

نوری ساری گفت: قارچ‌های سمی دارای سموم گوناگونی هستند و بر نقاط مختلف بدن تاثیر دارند که هرکدام دارای علائم و عوارض خاصی هستند.

وی با اشاره به اینکه اگر قارچی توسط فرد خورده شد اولین و تنها کاری که می‌توان انجام داد تحریک به استفراغ است، تصریح کرد: با یک استفراغ عمدی در 30 دقیقه اول پس از خوردن قارچ، مواد سمی از بدن دفع و خطر مسمومیت می‌تواند به کلی رفع شود.

معاون آموزش و اعتباربخشی سازمان اورژانس ادامه داد: پس از گذشت 24 ساعت از خوردن قارچ اگر علائمی در فرد پیدا نشد اتفاقی برای فرد رخ نداده و مسمومیتی وجود ندارد.

علائم قارچ‌های گوارشی بعد از 5 ساعت بسیار خطرناک‌اند

وی گفت: سم در گروهی از قارچ‌ها دارای علائم گوارشی، درد شکم، اسهال و تهوع هستند که اگر این عوارض قبل از 5 ساعت پیدا شود خطرناک نیست؛ اما اگر بعد از 5 ساعت این علائم در فرد پیدا شود، نشان دهنده بسیار سمی و خطرناک بودن قارچ است که می‌تواند باعث آسیب به کبد شود.

نوری ساری با بیان اینکه گروهی دیگر از قارچ‌های سمی به عنوان قارچ جادویی یا مجیک ماشروم شناخته می‌شوند، خاطرنشان کرد: این قارچ‌ها توهم‌زا هستند و بعضی افراد از این نوع قارچ به عنوان مواد مخدر استفاده می‌کنند که در آینده موجب تغییر شخصیت می‌شوند و ممکن است یک فرد مهربان پس از مصرف آن به یک فرد خشن تبدیل شود.

وی افزود: اگر افراد در ساعت‌های اولیه مصرف قارچ‌های سمی با اورژانس تماس بگیرند به راحتی می‌توان از آسیب‌های جدی و مسمومیت‌های شدید جلوگیری کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شناسایی و توقیف یک زنجیره توزیع تخم مرغ غیربهداشتی در مازندران
  • مراقب «کلاهک‌های مرگ» باشید
  • تیز کردن اره: 3 شگرد برای داشتن تیزترین اره!
  • ۵۱۰ کارتن غیرمجاز تخم مرغ در مازندران کشف شد
  • پایان شگرد گران‌فروشی «عجله» برای اسنپ و تپسی
  • مراقب این قارچ‌ها باشید!
  • شگرد جدید صهیونیست‌ها برای کودک‌کشی در غزه
  • تخریب آثار تاریخی در باران شدید کرمان؛ قسمت اسلامی قلعه نرماشیر ریخت
  • شگرد عجیب یک کلاهبردار برای خرید سکه و طلا
  • 70 نفر با قارچ‌های سمی مسموم شدند/ افزایش 300 درصدی مسمومیت با قارچ در کشور