Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، نخستین نشستِ هم‌اندیشی اعضای «کارگروه پژوهشیِ تمدن نوین اسلامی» بود با رویکرد معرفی اعضا، تبیین مأموریت‌ها و اهداف تأسیس این کارگروه در قم سی‌ام مهرماه با حضور حمیدرضا خادمی معاون پژوهشی سازمان و مدیر دفتر قم، حجت الاسلام حبیب الله بابایی مدیر کارگروه و دیگر اعضا و کارشناسان در دفتر قم سازمان مطالعه و تدوین علوم انسانی دانشگاه‌ها (سمت) برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این جلسه پس از معرفی سوابق اعضای حاضر، طرفین به بحث و تبادل نظر در خصوص فلسفۀ تأسیس، مأموریت‌های کارگروه، ساختار، دورنمای فعالیت‌ها و همچنین تدوینِ نقشۀ راه پرداختند.

حمیدرضا خادمی، معاون پژوهشی و مدیر دفتر قم سازمان سمت از اهمیتِ راهبردی کارگروه تمدن نوین اسلامی، نسبتِ آن با فعالیت‌ها و مأموریت‌های سازمان، تلاش روشمند و اقدام در راستای جذب طرح‌های پژوهشی مبنایی، درسی و کمک درسی و نیازسنجی برای انتخابِ اولویت‌های پژوهشی را برشمرد.

مدیر دفتر قم سازمان سمت ضمن اشاره بر تدوین سرفصل برای تألیف منابع درسی جدید و مکاتبه با شورای گسترش وزارت علوم در جهتِ تأسیس رشته‌هایی تازه در زمینۀ مطالعات تمدنی بر حمایت همه جانبۀ سازمان و معاونتِ متبوع خود از فعالیت‌های کارگروه تأکید کرد.

در ادامۀ جلسه حجت‌الاسلام بابایی، مدیر کارگروه تمدن نوین اسلامی، بر استفاده از ظرفیت‌های سازمان برای توسعه، تعمیق و نهادینه کردن ادبیاتِ مطالعاتِ تمدنی تأکید و خاطر نشان کرد که همیشه نمی‌توان بر اساس نقشۀ راه پیش رفت، بلکه گاه این مُجری و پژوهشگر است که به مدد توانایی علمی و ارائۀ دیدگاهی نو، مانع رکود پروژه و خروج آن از تنگناهای پیش‌بینی‌نشده می‌شود و گاه نیز پروژه‌ها مکمّل یکدیگرند.

حجت‌الاسلام بابایی، رئیس مرکز مطالعات اجتماعی و تمدنی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی؛ ضمن تأکید بر اهمیت مطالعات تمدن نوین اسلامی و ابعاد گسترده آن و تولید ادبیات علمی متناسب با سطوح مختلف در دانشگاه‌ها به نقش مهم سازمان «سمت» در ارتباط با سایر مراکز آموزش عالی، مؤسسات پژوهشی و دانشگاه‌های کشور و در تولید و عرضه آثار فاخر به این مراکز اشاره نمود.

حجت‌الاسلام امیدی، قائم مقام گروه فلسفه سیاسی دائرة المعارف علوم عقلی اسلامی و عضو این کارگروه؛ اهداف کارگروه را به دو رویکرد راهبردی و کاربردی تقسیم و پژوهش‌ها را در سه سطح مقدماتی (مباحثِ تاریخ تمدن)، میانه (مباحث قرآنی و روایی) و پیشرفته (مباحثِ فلسفی و کلامی) دسته‌بندی کرد.

عضو دیگر کارگروه تازه تأسیس سازمان، مختار شیخ حسینی؛ سخنانِ خود را ذیلِ مباحثِ تعیین حدود و ثغور و قلمرو فعالیت‌های کارگروه، اهمیتِ پژوهش‌های بینارشته‌ای در مطالعاتِ تمدنی، ضرورتِ هم‌افزایی با نهادهای پژوهشی فعال در قم به منظور ساماندهی پروژه‌های مشترک، تسریع در به انجام رسیدن طرح‌ها، کاهش هزینه‌ها، و بهره‌مندی از ظرفیتِ علمی این نهادها صورت‌بندی کرد.

مدیر کارگروه پژوهشی تمدن نوین اسلامی، تشکیل جلساتِ کارگروه از این پس هر دو هفته یک‌بار به صورتِ مجازی یا حضوری را مناسب دانسته و اشاره نمودند با توجه به موضوع جلسات آینده از اساتید صاحب اثر در این حوزه جهت تبادل نظرات و تقویت آثار دعوت خواهد خواهد شد.

اسامی اعضای کارگروه «تمدن نوین اسلامی» عبارتنداز:
حجت‌الاسلام حبیب‌الله بابایی؛ رئیس مرکز مطالعاتِ اجتماعی و تمدنی پژوهشگاه علوم و فرهنگِ اسلامی؛
حجت‌الاسلام مهدی امیدی؛ عضو هیئت علمی گروه علوم سیاسی مؤسسۀ آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)
سیّدضیاء‌الدین میرمحمدی؛ عضو هیئت علمی و معاون آموزشی دانشگاه معارف اسلامی؛
مختار شاه حسینی؛ مدیر گروه علوم سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگِ اسلامی؛

کد خبر 5054853

منبع: مهر

کلیدواژه: سازمان سمت تمدن اسلامی طرح های پژوهشی سازمان اوقاف و امور خیریه معرفی کتاب پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی امام رضا ع ویروس کرونا شبکه چهار سیما رضا داوری اردکانی درگذشت چهره ها تمدن اسلامی غلامعباس توسلی سازمان سمت معرفی نشریات هفته وقف محمدعلی تسخیری تمدن نوین اسلامی حجت الاسلام فعالیت ها دفتر قم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۴۱۶۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتابخانه شخصی مرحوم کریم مجتهدی در اتاق کارش دایر شد

به گزارش خبرنگار مهر، چندی پیش همزمان با روز معلم، مراسم یادبودی برای مرحوم کریم مجتهدی در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد که در حاشیه این مراسم کتابخانه شخصی این فیلسوف و پژوهشگر در اتاق کارش واقع در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی دایر شد.

مسؤولیت اداره این کتابخانه شخصی به عهده معصومه دلدار، کارشناس اداری پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی است؛ کسی که در چندین سال اخیر مسئول رسیدگی به امور مرحوم مجتهدی در دفترش هم بود.

دلدار درباره دایر شدن این کتابخانه شخصی گفت: به مرحوم مجتهدی وقتی در قید حیات بود پیشنهاد دادیم تا کتاب‌های ارزنده خود را در قالب یک کتابخانه شخصی به پژوهشگاه اهدا کند که ایشان گفت فکر خوبی است اما تا وقتی زنده هستم این کار را نکنید. بعد از درگذشت ایشان با رضایت خانواده‌شان کتاب‌های کتابخانه شخصی این فیلسوف و غرب‌شناس که بیش از هزار جلد است به اتاق کار وی در پژوهشگاه منتقل شد تا دانشجویان بتوانند از این آثار بهره ببرند.

وی افزود: این کتابخانه در راهروی طبقه اول پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، اتاق ۱۲۱ که در سال‌های اخیر اتاق کار ایشان بود دایر شده است و چون هنوز کتاب‌ها کدگذاری شده فعلاً به صورت امانت به کسی داده نمی‌شود اما علاقمندان به مطالعه آثار این کتابخانه شخصی می‌توانند به این محل بیایند و کتاب‌ها را در همان‌جا مطالعه کنند.

دلدار ادامه داد: همچنین در بخش دیگری از این راهرو، کتابخانه کوچکی شامل ۳۴ جلد از آثار منتشر شده توسط مرحوم مجتهدی قرار داده شده تا علاقمندان به فلسفه و دانشجویان این مرکز با آثار این فیلسوف آشنا شوند. ضمن اینکه سردیس ایشان که به سفارش پژوهشگاه تهیه شده نیز جلوی در اتاق ایشان نصب شده تا یادشان همیشه زنده بماند.

کریم مجتهدی استاد تمام بازنشسته گروه فلسفه دانشگاه تهران و چهره ماندگار فلسفه کشورمان ۲۵ دی ماه سال ۱۴۰۲ در سن ۹۳ سالگی چشم از جهان فروبست.

کد خبر 6099722 سارا فرجی

دیگر خبرها

  • مدیر حوزه‌های علمیه کشور: مسجد کانون تمدن اسلامی است
  • ضرورت راه‌اندازی نظام سنجش تاثیر پژوهش/ اقتصاد تحت تاثیر پژوهش
  • مسجد کانون تمدن اسلامی است
  • تدریس رشته ایرانشناسی در بیش از ۱۵ دانشگاه کشور
  • کتابخانه شخصی مرحوم کریم مجتهدی در اتاق کارش دایر شد
  • دشتستان بزرگترین شهرستان تولیدکننده خرما در کشور است
  • مجلات مطالعات اسلامی وپژوهش‌نامه تبلیغ و ارتباطات دینی رونمایی شد
  • خسروپناه: دستاوردهای دانش‌آموزان سمپادی تمدن نوین اسلامی را محقق کرده است
  • سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران نقشی بزرگی در گسترش و رشد علمی ایران ایفا کرده است
  • برتری ۴ نشریه دانشگاه آزاد رودهن میان نشریات دانشجویی واحد‌های دانشگاهی