Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-04-26@12:16:15 GMT

آخرین وضعیت منابع مالی بلوکه شده ایران در دنیا

تاریخ انتشار: ۴ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۵۵۹۶۲

به گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز،  بعد از شدت گرفتن تحریم ها فهرست منابع بلوکه شده ایران در برخی کشورها طویل تر شد و هرچند تا کنون مقداری به کشور بازگشته اما در حال حاضر با اعمال محدودیت های سنگین آمریکا علیه ایران، پول های قابل توجهی از ایران که عمدتا ناشی از صادرات نفت و انرژی بود در کشورهای کره جنوبی، عراق و تا حدودی هم چین و ژاپن ماندگار شده و بانک‌های این کشورها به دلیل ترس از آمریکا و روابط اقتصادی که با این کشور دارند حاضر نیستند ایران را به ایالات متحده ترجیح دهند، بنابراین باید به دنبال راهکارهایی بود که بتوان به هر نحوی این منابع را به کشور بازگرداند تا تاثیر قطعی آن را در بازار ارز و به آرامش رسیدن و ثبات آن شاهد باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

به همین دلیل است که این روزها بانک مرکزی در کنار تیم دیپلماسی سیاسی کشور، با شرکای تجاری هدف وارد مذاکره شده تا بتواند با اتخاذ راهکارهای مختلف، پول های بلوکه شده ایران را بازگرداند. به تازگی عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی در سفر اخیر خود به عراق به توافقات خوبی در این باره رسید که نتیجه آن بازگشت منابع مالی به صورت اسکناس و در قالب واردات از کشورهای دیگر بود.

 

او با بیان اینکه یکی از اقدامات مهم ما مذاکره با کشورهایی بود که پول‌های ما در آنجا مسدود است به سفر اخیر خود به عراق اشاره کرد و گفت: خوشبختانه سفر خوبی بود و امیدواریم بتوانیم از منابع خود که بیش از ۵ میلیارد دلار در این کشور است استفاده کنیم.

 

هفته گذشته نیز، محمود واعظی رئیس دفتر ریاست جمهوری ایران درباره نرخ ارز و منابع مالی بلوکه شده در کشورهای دیگر گفت: همواره از روز اول گفتیم که این قیمت های بالای دلار، قیمت واقعی در ایران نیست و مسئولان باید برای کاهش قیمت دلار و واقعی کردن نرخ ارز برنامه‌ریزی کنند.

 

وی با اشاره به محدودیت ها و کمبود منابع ارزی ادامه داد: به دلیل بروز کرونا، از اسفند تا خرداد عملا صادرات ما به دنیا متوقف شده بود و بعد از ان هم هر صادراتی که انجام شد ارز آن چند ماه زمان می برد که به بازار وارد شود در نتبجه در این مقطع فشار مضاعفی به بازار وارد شد.

 

واعظی همچنین با اشاره به میزان قابل توجه ارزی که هفته گذشته به نیما عرضه شد، تصریح کرد: از سوی دیگر بخشی از پول‌های مسدود شده ایران در کشورهای دیگر باز شده و اقدامات لازم را آغاز کردیم.

 

بخشی از منابع مالی در کره به صورت اسکناس وارد می‌شود

حسین تنهایی، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و کره جنوبی از آزادسازی منابع بلوکه شده کشورمان در آینده‌ای نزدیک خبر داد و گفت: ۸.۵ میلیارد دلار در کره جنوبی داریم که با مذاکراتی که شکل گرفت مقرر شد بخشی از این میزان به صورت اسکناس وارد کشور شود.

 

وی ادامه داد: هنوز مورد قطعی وجود ندارد و صحبتی است که با این کشور داشتیم و باید منتظر ماند و دید آیا وعده آنها واقعی است یا خیر. اما به هر حال اگر این اتفاق محقق شود به طور قطع تاثیر خوبی بر اقتصاد و البته بازار ارز خواهد داشت.تنهایی یادآور شد: این منابع بلوکه شده قرار بود در قالب دارو و تجهیزات پزشکی وارد کشورمان شود اما هنوز میزان آن قابل توجه نبوده و فقط مقدار اندکی دارو وارد شده است.

 

مپنا مقداری از طلب خود را از عراق گرفت

یحیی آل اسحاق، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق نیز از دریافت بخشی از منابع بلوکه شده ایران در عراق توسط شرکت مپنا خبر داد و گفت: عمده طلب ما از عراق متعلق به صادرات نفت و انرژی است که صادرکننده آن دولت بود.

 

وی با اشاره به سفر دکتر همتی به عراق اظهار کرد: براساس توافق انجام شده بین دو کشور مقرر شد منابع مسدود شده ما که حدود ۵ میلیارد دلار است در قالب خرید کالا برگردانده شود اما بخشی از این منابع هم به صورت فیزیکی وارد کشور شده است.

 

در چین ذخائر ارزی داریم نه منابع بلوکه شده

در حال برخی خبرها حاکی از وجود منابع مالی بلوکه شده ایران در چین است که به تازگی سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: این مسئله اساساً غلط است و اصلاً پولی در چین بلوکه نیست. ما با چین مشکلاتمان را داریم و هیچ دو کشوری نیستند که در دنیا مشکل نداشته باشند. ما منافعی در چین داریم که اتفاقاً برای چرخش چرخ اقتصادی و برای استفاده از برخی اقلام مصرف می‌شود که این جدای از بلوکه شدن منابع در عراق و ژاپن و کره جنوبی است؛ موضوع چین متفاوت است‌.

 

در این میان مجیدرضا حریری رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین نیز در گفت وگو با ایبِنا با تایید این خبر اعلام کرد: ما منابع بلوکه شده ای در چین نداریم که مانند موارد مشابه درکره جنوبی و عراق نتوانیم وارد کشور کنیم.

 

وی تاکید کرد: ما دو نوع پول در کشورهای مختلف دنیا داریم، بخشی که در عراق و کره جنوبی است منابع حاصل از فروش نفت و انرژی و کالاست که فعلا امکان بازگشت آن به کشور وجود ندارد و برخی هم ذخائر ارزی ما در کشورهایی مانند چین است که به نوعی پشتوانه پولی مملکت است. 

 

ایران جیب

2025

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: همتی تحریم اقتصاد جام نیوز بانک مرکزی ایران بلوکه شده ایران منابع بلوکه شده منابع مالی وارد کشور کره جنوبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۵۵۹۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شبکه کتابخانه‌ای ایران جزو ۲۰ کشور اول دنیا است

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، گفت: از لحاظ تعداد کتابخانه‌ها و دسترسی جزو ۲۰ کشور برتر دنیا هستیم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، مهدی رمضانی پیش‌ از ظهر امروز در دیدار با نماینده ولی‌فقیه در کردستان ضمن قدردانی از حسن نظر، نگاه مثبت و توجه عملی نماینده حضرت آقا به حوزه کتابخانه و واگذاری ساختمان کتابخانه امام خامنه‌ای در استان، اظهار داشت: خوشبختانه به برکت انقلاب و نگاه رفیع مقام معظم رهبری شبکه کتابخانه‌های کشور جزو شبکه برتر دنیا است به طوری‌که از لحاظ تعداد کتابخانه‌ها و دسترسی جزو 20 کشور برتر دنیا هستیم.

وی با ذکر اینکه از لحاظ تعداد کتابخانه‌ها در منطقه جایگاه اول، در آسیا جزو 5 کشور نخست و در جهان اسلام نیز وضعیت خوبی داریم، گفت: در کشوری همچون رم 3800 کتابخانه عمومی، ترکیه 1200 کتابخانه و مصر 300 کتابخانه وجود دارد. سال گذشته میزبان سران این کشورها بودیم.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با اشاره به ظرفیت کتابخانه‌های عمومی بر استفاده از این پتانسیل در جهت ترویج فرهنگ مطالعه در کشور تأکید و بیان کرد: شبکه کتابخانه که دسترسی را فراهم کرده و خدماتی که در این شبکه تعریف می‌شود، دو عنصری است که مورد توجه بوده و در این حوزه حدود 40 خدمت در حال انجام و ارائه است.

اجرای طرح کتابخانه‌ الکترونیکی در کشور

وی از اجرای طرح کتابخانه‌های بدون کتاب؛ کتابخانه‌ الکترونیکی یا آینده در کشور خبر داد و افزود: کتابخانه بدون کتاب»؛ نسل جدیدی از کتابخانه‌هاست که در آن خبری از کتاب کاغذی نیست و به جای آن تجهیزات و امکان دسترسی به منابع الکترونیکی و صوتی، پایگاه‌های اطلاعات علمی، انواع بازی‌، فیلم، موسیقی، منابع یادگیری الکترونیک در اختیار کاربران قرار داده می‌شود که تاکنون به عنوان نمونه در تهران اجرا شده و در نقاط دیگر راه‌اندازی خواهد شد.

رمضانی با بیان اینکه طرح کتابخانه‌های بدون کتاب در کشورهای شمال اروپا اجرا شده که همگام با آن در کشور دنبال خواهد شد، تصریح کرد: ارائه خدمات کتابخانه در مواقع بحران، سیل و زلزله نیز در دستور کار است.

وی توسعه خدمات کتابخانه در جهت رونق کسب و کار را از دیگر اقدامات حوزه کتابخانه‌های کشور خواند و عنوان کرد: کتابخانه محل آموزش عمومی است و هر شغلی نیازمند آموزش و مهارت است که به جامعه هدف آموزش داده می‌شود.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به وضعیت کتابخانه در استان، از تلاش برای کمبود شهرها و روستاهای فاقد کتابخانه در کردستان خبر داد و خاطرنشان کرد: در کردستان، 10 شهر فاقد کتابخانه بوده که امیدواریم مدیریت عالی استان از لحاظ فضا و مکان کمک کرده و ما نیز تجهیزات لازم را خریداری خواهیم کرد.

اتصال کتابخانه‌های عمومی به مدارس

وی  اجرای طرح هدهد سفید در چهار سطح و توجه به حوزه کودک و نوجوان را از دیگر برنامه‌های اولویت‌دار حوزه کتابخانه عنوان کرد و گفت: در همین راستا راه‌اندازی کتابخانه، برنامه تلویزیونی و جایزه برتر صورت گرفته و تلاش ما بر این است که بتوانیم کودک و نوجوانان را بیش از پیش به سمت کتاب و کتابخوانی ترغیب کنیم.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور تلاش برای تحقق عدالت فرهنگی و افزایش سطح دسترسی مردم به کتاب و کتابخانه را جزو دستورات اکید رئیس جمهور دانست و یادآور شد: اتصال کتابخانه‌های عمومی به مدارس، اختصاص زنگ مطالعه و شیوه آداب مطالعه نیز در دستور کار است تا از این طریق بتوانیم نقایص و کمبودها را جبران کنیم.

انتهای پیام/481/

دیگر خبرها

  • عملیات احداث زیرگذر سرخون آغاز شد
  • مشارکت ۲۴۰ اثر در جشنواره شعر «طوفان القوافی»/ اختتامیه در بصره برگزار می‌شود
  • علیرضابیگی: دولت مشکلاتش را به سفره مردم منتقل کرد
  • شاخص بازگشت درآمد به اصفهان ۴ تا ۸ درصد است/سهم ۶ هزار میلیاردی اصفهان از مولدسازی
  • سیل به ۱۰ واحد مسکونی در سوادکوه خسارت وارد کرد
  • ایران خواستار اشتراک دانش، فناوری و حمایت مالی کشور‌ها در بهبود حوزه‌های آبخیزداری مناطق خشک و نیمه‌خشک
  • شبکه کتابخانه‌ای ایران جزو ۲۰ کشور اول دنیا است
  • تاکید ایران و عراق بر پیشبرد توافقنامه امنیتی دو کشور
  • تاکید ایران و عراق بر پیشبرد توافقتنامه امنیتی دو کشور
  • انقلاب اسلامی بر دنیا تاثیر گذاشته است