Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش یکشنبه  شب مرکز خبر حوزه، مدیر حوزه‌های علمیه کشور در این همایش بیان کرد: هوش مصنوعی یک‌رشته و فناوری فرارشته ای، فرا بخشی و فرا فناوری است و جهان بشریت به دنبال این است که استدلالات انسانی که در اعماق ذهن او آمده را ماشینی کند تا افراد مختلف در نقاط و شرایط متفاوت بتوانند از آنها استفاده ببرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آیت‌الله علی‌رضا اعرافی خاطرنشان کرد: حوزه علمیه در دور جدید مدیریتی بیش از ۱۰۰ پروژه و طرح را که مورد تصویب شورای عالی حوزه‌های علمیه بوده، پیگیری و اجرا کرده است.

وی همچنین اظهار داشت: راهبردی که مأمون خلیفه عباسی در مواجهه با امام رضا (ع) به کار گرفت هضم امامت در دستگاه خلافت عباسی بود.

وی اضافه کرد: این راهبرد خیلی پیچیده‌تر از چند طرح و توطئه‌ای بود که در دهه‌های قبل از آن از سوی دستگاه خلافت برای مقابله با ائمه اطهار اجرایی می‌شد.

رئیس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نیز در ادامه ابراز کرد: درسه دهه گذشته فعالیت‌های گسترده‌ای در باب فناوری دیجیتال در حوزه آغازشده است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدحسین بهرامی بیان کرد: ابزارهای دیجیتالی متنوعی برای استفاده طلاب و اساتید حوزه در طول سه دهه گذشته تولیدشده است.

وی خاطرنشان کرد: امروز بیش از صدها هزار متخصص و پژوهشگر داخل و خارج حوزه علمیه و همین‌طور داخل و خارج از کشور در حال استفاده از محصولات تولیدی مرکز نور هستند و از طریق سامانه نورمگز به آنها دسترسی دارند.

دبیر علمی همایش ملی هوش مصنوعی در علوم اسلامی نیز در بخشی از این مراسم، یادآور شد: هوش مصنوعی به معنای توانایی ماشین و رایانه برای حل مسائل پیچیده است.

بهروز مینایی اظهار داشت: هدف این است که در هوش مصنوعی ماشینی حسگر تولید شود که با استفاده از یک منبع علم خواسته‌های مورد انتظار را به عمل آورد.

وی افزود:چالش‌ها و فرصت‌هایی که هوش مصنوعی برای حوزه علمیه ایجاد می‌کند و  حدومرز استفاده حوزه از این ابزار از  هدف‌های دیگر برگزاری این همایش ملی بوده است.

وی افزود: استفاده از هوش مصنوعی می‌تواند یک سلاح بسیار قوی را در اختیار پژوهشگران قرار دهد تا در کمترین زمان بیشتری تولید علم و دانش را داشته باشند.

گفتنی است در ابتدای این همایش پیام آیات صافی گلپایگانی و مکارم شیرازی از مراجع تقلید در استفاده از هوش مصنوعی در علوم اسلامی قرائت شد.

در این همایش از دو کتاب «مجموعه مقالات همایش» و «هوش مصنوعی و علوم اسلامی» و نیز از موتور جستجوگر «جُهد»، فضای ابری«سحاب» به جهت بار گزاری، ذخیره و به اشتراک گذاشتن مقالات علمی محققان و نرم‌افزار فیش‌نویسی و یادداشت‌برداری «تحریر» که دستاوردهای پروژه‌ ای  کلان با عنوان «نجف» هستند، رونمایی شد.

در پایان از فعالین حوزه علمیه در عرصه فناوری هوش مصنوعی نیز تجلیل به عمل آمد.

برچسب‌ها حوزه علميه قم مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: حوزه علميه قم مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی حوزه علميه قم مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی اخبار کنکور علوم اسلامی حوزه علمیه هوش مصنوعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۵۷۳۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسجد کانون تمدن اسلامی است

به گزارش حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب، مدیر حوزه های علمیه کشور، با اشاره به اهمیت کارکرد معرفتی و علمی مساجد گفت: تمام حوزه های علمیه ما، در کنار مساجد یا در درون مساجد بوده اند و بسیاری از مساجد ما کانون تعلیم و تربیت بوده اند و از همین رو، اخیرا از مسئولان مرکز مدیریت خواسته ام که در قم، برخی مساجد انتخاب شوند و برخی دروس حوزه در مساجد ارائه شود.

وی ادامه داد : کارکرد بعدی مساجد فرهنگی است و مساجد باید در کنترل آسیب های اجتماعی نقش ایفا کنند و کارکرد سیاسی و کارکرد اقتصادی مساجد باید مدنظر قرار داشته باشد و البته مسجدی که محروم از کارکرد اجتماعی باشد، به اهداف خود نخواهد رسید.

آیت الله اعرافی گفت : مسجد کانون تمدن اسلامی است و حوزه های علمیه همواره پیوندی ناگسستنی با مساجد داشته اند و اگر بخواهیم فقه مسجد را برش بزنیم، با مجموعه وسیعی مواجه خواهیم شد.حضور در مسجد، حتی اگر به قید نماز و ذکر نباشد، موضوعیت دارد.

مدیر حوزه های علمیه کشور ادامه داد: در جریان انقلاب اسلامی، مساجد پیشران بودند و امیدواریم مجدد به همان سمت حرکت کنیم و این کانون تمدنی را در جای صحیح خود قرار دهیم.در این مسیر، به اصولی نیاز داریم ، که هم گرایی و هم افزایی درون نهادهای مرتبط با مسجد و عزم جهادی و انقلابی لازمه این امر است و الان با شاخص های مطلوب کلان مسجد فاصله داریم.

مدیر حوزه های علمیه کشور، در بخش دیگری از بیانات خود، میانگین هر هزار نفر جمعیت، یک مسجد با سه وعده نماز و روحانی تمام وقت و توانمند را برای کشور لازم و مطلوب توصیف کرد و پشتیبانی نهادی با حفظ بنیه مردمی مساجد را لازمه موفقیت در این عرصه دانست.

اعرافی تصریح کرد: مدرسه علمیه یا باید در کنار مسجد باشد، یا در زمان ساخت، مسجد قابل استفاده برای عموم در آن پیش بینی شود و برخی دروس حوزوی باید در مساجد ارائه شود و از سوی دیگر، استادان، محققان و شخصیت های حوزوی باید در مساجد امامت داشته باشند.در رشته ها و دوره ها و نظام تربیتی حوزه ، مصادیقی معطوف به تربیت امام جماعت و جمعه باید پیش بینی شود و اقداماتی در این زمینه آغاز شده است.

مدیر حوزه های علمیه کشور در پایان خواستار تقویت و حمایت از مباحث مطالعاتی و تحقیقاتی مرتبط با مسجد شد و تاکید کرد که درس های خارج حوزه ای و تولید محتوا، معطوف به موضوع مسجد باید در دستور کار قرار گیرد.


انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هوش مصنوعی به فوتبال ایران می‌آید؛ دوره‌ای فشرده برای مربیان برگزار شد
  • مدیر حوزه‌های علمیه کشور: مسجد کانون تمدن اسلامی است
  • نخستین همایش هوش مصنوعی در برخوار برگزار شد
  • نشست علمی «چالش‌های خانواده‌ اسلامی در عصر معاصر» در اردبیل
  • مسجد کانون تمدن اسلامی است
  • مقطع سطح ۴ در حوزه علمیه خواهران اردبیل اجرا می‌شود
  • رئیس دبیرخانه همکاری‌های مشترک حوزه و دانشگاه آزاد معرفی شد
  • نخستین کنگره ملی ایران‌شناسی برگزار می‌شود
  • ایران میزبان یک رویداد علمی - هسته‌ای در سطح بین‌المللی است
  • نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای آغاز به کار کرد