Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، سیاخ دارنگون، دهستانی بزرگ با ۲۴ روستا و ۱۴ هزار نفر جمعیت و آب‌وهوایی سرد و معتدل با موقعیت گردشگری عالی که آواخر هفته و ایام تعطیل مملو از جمعیت می‌شود.

جمعیتی که کم نیست تعدادشان، اما شاید با ورود به جاده‌ای که از آن به مرگ تعبیر می‌شود راه بازگشتی نداشته باشد!

دهستانی که سال ۷۳ وقتی چهار هزار نفر جمعیت داشت این جاده برایش ساخته شد و امروز که جمعیتش از ۱۴ هزار نفر می‌گذرد و راه مواصلاتی شیراز به کوار، فیروزآباد و عسلویه است و ۳۰ هزار باغ‌شهری دارد با همه مسافران و برو و بیایش هنوز هم به همان جاده کم عرض بدون شانه بسنده کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جاده‌ای که اهالی روستا و مالکان باغ‌شهرها آن را جاده مرگ می‌نامند و در طول این سال‌ها بارها شاهد از دست دادن عزیزان‌شان در این جاده نا ایمن بوده‌اند.

به گفته اهالی روستا، سیاخ دارنگون بزرگ‌ترین دهستان شهرستان شیراز است و با گنجایش حدود ۱۵ روستا امروز ۲۴ روستا را در خود جای داده است و در حال ارتقا به بخش است، بخشی که از امکانات بخش بودن، فقط اسمش را دارد!

از عدم گازرسانی به برخی روستاهای این دهستان، عدم آنتن‌دهی تلفن همراه، عدم وجود اینترنت که بگذاریم، این روستا حتی از نعمت آب شرب سالم هم بی‌بهره است و به‌وسیله تانکر آن هم از طریق آب رودخانه‌ای که بهداشت و سلامت آن مورد تایید نیست آبرسانی به منازل انجام می‌شود و مهم‌تر از همه، روزی نیست که تصادفی در این جاده که هیچ‌گونه علائم راهنمایی و رانندگی ندارد، اتفاق نیفتد.

پای درد دل اهالی روستا، دهیاران و اعضای شورا که می‌نشینی سخن از کمبودها و نامهربانی‌ها بسیار است، اما اوج ماجرا به داغدار شدن پدران و مادرانی ختم می‌شود که فرزندان برومندشان را به این جاده می‌سپارند و دست و دلشان می‌لرزد که آیا عزیزشان سالم برخواهد گشت!؟

از عدم گازرسانی، عدم آنتن‌دهی تلفن همراه و اینترنت که بگذاریم، این روستا حتی از آب شرب سالم هم بی‌بهره است و مهم‌تر از همه، روزی نیست که تصادفی در این جاده که هیچ‌گونه علائم راهنمایی و رانندگی ندارد، اتفاق نیفتد

بنا بر گفته‌های اهالی روستا تا کنون نامه‌نگاری‌های بسیاری با مسئولان ذیربط انجام شده اما نتیجه‌ای حاصل نشده است.

معصومه سیمی یکی از باغداران این منطقه، ۱۲ سال است سند رسمی شش دانگ دارد اما رفت و آمدش به این روستا با ترس و استرس همراه است؛ چه بسا که در هر رفت و آمدی شاهد تصادفات ناگواری است که تحملش صبری عظیم می‌خواهد.

او می‌گوید: با سختی‌ شرایط اقتصادی و افزایش قیمت مسکن و نرخ اجاره‌بها در کلان‌شهر شیراز  مردم به حاشیه شهرها و روستاها پناه برده‌اند.

در همین روستا بسیاری را سراغ دارم که از شیراز مهاجرت کرده و ساکن این منطقه شده‌اند، همچنین برخی از مالکان باغ‌ها شهر را رها کرده و در باغ‌هایشان بدون امکانات گاز و تلفن زندگی می‌کنند.

وی می‌افزاید: آیا روا نیست به دلیل رفت و آمدهای بسیار و افزایش جمعیت این منطقه، مشکل راه این جاده برطرف شود؟

محمد امین نجمی یکی دیگر از اهالی است که می‌گوید: از گذشته تا کنون مردم اینجا صبر ایوب داشتند اما امروز دیگر صبرشان سرآمده و تحمل‌شان پایان یافته است.

وی می‌افزاید: از مسئولان می‌خواهیم با زبان و قلم در این راه قدم بگذارند و بودجه‌ای به ساخت این جاده اختصاص دهند تا کمتر شاهد پرپر شدن عزیزان‌مان باشیم.

موقعیت‌های مناسب سرمایه‌گذاری در این دهستان نیز به‌گونه‌ای است که جا برای حرف زدن دارد. به گونه ای که اعضای روستا معتقدند علاوه بر گستردگی منطقه، وجود رودخانه قره آغاج، شرایط آب و هوایی، منطقه حاصلخیز، تعداد زیاد باغ‌شهرها و مسیرهایی که از این جاده می‌گذرد فرصت رشد بالایی را برای این منطقه فراهم می‌کند و بدون شک رسیدگی به جاده منطقه بی‌هدف و صرف هزینه صرف نیست.

شورائیان این دهستان معتقدند که این دهستان با تقدیم ۷۲ شهید دین خود را به انقلاب ادا کرده است و اکنون وقت آن رسیده که به اوضاع مردم آینجا رسیدگی شود.

به لحاظ موقعیت‌های مناسب سرمایه‌گذاری در سیاخ‌دارنگون، علاوه بر گستردگی منطقه، وجود رودخانه قره آغاج، شرایط آب و هوایی، منطقه حاصلخیز، تعداد زیاد باغ‌شهرها و مسیرهایی که از این جاده می‌گذرد فرصت رشد بالایی را برای این منطقه فراهم می‌کند

 

شغل مردم این دهستان کشاورزی و دامداری است و هنگام برداشت محصول نیز ماشین‌های باری در کنار خودروهای  سنگین و ادوات ارتشی نیز که در این مسیر مستقر هستند، راه‌بندان شدیدی در جاده ایجاد کرده و موجب بالاتر رفتن آمار تصادفات می‌شود.

به گفته اعضای شورای روستاهای مختلف دهستان سیاخ دارنگون، مهم‌ترین دلیل عدم رسیدگی به وضعیت این جاده نبود اعتبار است.

شغل مردم این دهستان کشاورزی و دامداری است و هنگام برداشت محصول نیز ماشین‌های باری در کنار خودروهای  سنگین نیز که در این مسیر مستقر هستند، راه‌بندان شدیدی در جاده ایجاد کرده و موجب بالاتر رفتن آمار تصادفات می‌شود

اعتباری که در راه‌های دیگری هزینه می‌شود و به مردم این روستا گفته می‌شود اعتبار را خودتان تامین کنید! این در حالی است که مردم عوارض و مالیات پرداخت می‌کنند و دولت وظیفه دارد امنیت و آسایش آنها را فراهم کند.

این مردم حتی راضی هستند که این جاده به اتوبان تبدیل شود و عوارض بپردازند اما جانشان حفظ شود و نگران رفت و آمد خانواده‌هایشان نباشند.

گفتنی است که اصلاح جاده یاد شده به صد میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که فرمانداری شهرستان شیراز مسئول پیگیری آن جهت تعیین ردیف بودجه است، چنانچه با پیگیری برخی نمایندگان مجلس فعلی و ادوار قبل و همچنین اداره کل راه و شهرسازی نتیجه منوط به تامین اعتبار است تا دستگاه مربوطه عملیات ساخت جاده را آغاز کند.

به نظر می‌رسد پیگیری این مساله از سوی نهادهای مربوط آنچنان حائز اهمیت است که در پی آن جان جوانان تحصیل‌کرده این دهستان که برای تحصیل، انجام کار یا داد و ستد در حال رفت و امد از این جاده هستند نجات داده شود یا جان پدرو مادران زحمت‌کش و یا کودکان مظلومی که این جاده را به‌عنوان قتلگاه می‌شناسند.

اعضای شورا می‌گویند به ما اعلام شده است که این جاده در طرح آتی به‌عنوان رینگ راه عسلویه شناخته می‌شود درحالی‌که از حرف تا عمل فاصله بسیار است و این اتفاق چندین سال دیگر به طول خواهد انجامید پس ما خواستار احداث تونلی که این دهستان را به شیراز وصل کند نیز هستیم تا بار ترافیکی این جاده کاهش یافته و آمار تصادفات نیز کم شود.

انتهای پیام/ س

منبع: فارس

کلیدواژه: جاده روستا شیراز سیاخ دارنگون مردم دهستان فارس شورا ترافیک سیاخ دارنگون اهالی روستا جاده ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۵۸۵۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات بازگشایی راه‌های مواصلاتی زیرکوه آغاز شد

فرماندار شهرستان زیرکوه با اشاره به طغیان رود و شکستن سد خاکی نوده گفت: در حال حاضر تمام جاده‌های مواصلاتی روستاهای شهرستان زیرکوه به مرکز قطع است و در حال انجام عملیات بازگشایی راه‌های مواصلاتی زیرکوه هستیم. - اخبار استانها -

فرماندار شهرستان زیرکوه در گفتگو با خبرنگار تسنیم در بیرجند یادآور شد: بارندگی‌هایی از ساعت 16 روز گذشته تا ساعت شش صبح امروز پنجشنبه در شهرستان زیرکوه به وقوع پیوست باعث راه افتادن سیلاب شد. 

محمد غیرتی با اشاره به طغیان رودخانه‌ها در پی سیلاب و آبگرفتگی شهر حاجی آباد، گفت: از آنجا که با توجه به حجم سیلاب احتمال شکسته شدن سد نوده که سدی خاکی و قدیمی است، وجود دارد، به این نتیجه رسیدیم که باید روستا خالی از سکنه شود.

سد شکست

فرماندار شهرستان زیرکوه ادامه داد: ساکنین روستا را تخلیه کردیم و در ساعت یک بامداد سد شکست و مردم را در جای امن اسکان دادیم که با شکسته شدن سد حجم عظیمی از آب سرازیر و باعث تخریب ابنیه شد. راه مواصلاتی حاجی‌آباد به آبیز نیز قطع شد.

غیرتی گفت: کار خوبی که صورت گرفت این بود با توجه به اطلاعیه‌هایی که از قبل اعلام شده بود و هشدارهای سطح نارنجی که توسط هواشناسی داده شده بود توانستیم تصمیم درستی را بگیریم با وجود اینکه همزمان در روستاهای مختلف زیرکوه وحاجی آباد حجم بارندگی‌ها بسیار زیاد بود. روستاهایی مانند آهنگران، محمدآباد، بغرایی، حسن آباد دچار آبگرفتگی معابر شده بودند  و برخی از خانه‌های مردم زیرآب رفت.

وی افزود: برخی از جاده‌ها آسیب جدی دیدند و در همان ساعت اولیه ضمن تماس با استاندار و مشورت گرفتن از ایشان کمک‌هایی از قبیل وسایل سنگین راهداری، در اختیار ما قرار گرفت.

فرماندار زیرکوه با بیان اینکه جلسه مدیریت بحران در همان ساعات اولیه برگزار شد و برنامه‌ریزی برای سامان‌دهی انجام شد و به درستی تصمیمات گرفته شد. در مرحله اول شریان‌های حیاتی باید برقرار شود تا بتوانیم نقاطی که آب و برق قطع شده را وصل کنیم و از آنجا که جاده‌ها تخریب شده و مسیر رودخانه‌ها خیس و مرطوب است و ماشین‌هایی که بخواهند عبور کنند فرو می‌روند باید بگذاریم آب فروکش کند.

تمام راه های مواصلاتی قطع است

غیرتی بیان کرد: در حال حاضر تمام جاده‌های مواصلاتی روستاهای شهرستان زیرکوه به مرکز قطع است و در حال انجام عملیات بازگشایی راه‌های مواصلاتی زیرکوه هستیم.

وی با اشاره به کمک رسانی ارتش سپاه و نیروی انتظامی از همان لحظات اولیه افزود: در حالی صبح امروز دانش اموزان باید خود را برای مرحله اول کنکور به مراکز شهرها می‌رساندند که در برخی نقاط که جاده خراب شده بود، ارتش با کمک خودروهای سنگین وارد عمل شد و دانش ‌آموزان کنکوری را به مقصد رساند. خوشبختانه تلفات انسانی تا این لحظه نداشتیم. 

بچه‌هایمان از کنکور باز ماندند

یکی از مردم روستاهای حاجی‌آباد هم به خبرنگار ما گفت: دیشب مسیر روستای نوده زیرکوه در اثر شکسته شدن بند خاکی روستا، به زیر سیلاب رفت و تمام مسیر‌های ارتباطی این روستا بسته شده است.

وی افزود: دیشب روستای نوده از جمعیت خالی شد تا مخاطرات شکسته شدن بند خاکی، جان کسی را تهدید نکند اما دانش آموزان این روستا به دلیل نبود اطلاع رسانی کافی از وضعیت بارش‌ها، به مکانی نزدیک به محل کنکورشان منتقل نشدند و صبح امروز هم به دلیل خرابی مسیر‌ها و ادامه سیلاب، از رفتن به جلسه کنکور بازماندند. تعدادی هم که موفق به عبور از سیلاب شدند، مسئولان برگزاری کنکور به دلیل دیر رسیدن به محل کنکور، آنها را به سالن امتحانات راه ندادند. 

انتهای پیام/254

دیگر خبرها

  • کمبود اعتبار ۲۵۰میلیاردی برای احداث ساختمان استانداری لرستان
  • وعده حل مشکل کمبود ناوگان جاده‌ای اربعین با واردات
  • مسدود شدن راه ارتباطی ۵۰ روستا در بم
  • عملیات بازگشایی راه‌های مواصلاتی زیرکوه آغاز شد
  • هشدار اسحاق جهانگیری درباره مهاجرت رتبه های اول کنکور از ایران / عزا می گیرم وقتی می بینم مردم ما خود را با کشورهای منطقه مقایسه می کنند نه اروپا
  • هشدار اسحاق جهانگیری درباره مهاجرت رتبه های اول کنکور از ایران /عزا می گیرم وقتی می بینم مردم ما خود را با کشورهای منطقه مقایسه می کنند نه اروپا
  • مستند می‌تواند در گسترش فرزندآوری تاثیرگذار باشد/کنجکاوی اهالی روستا برای ساخت یک فیلم
  • جاده ریز به دژگاه و دوراهک در جنوب استان تکمیل می‌شود
  • ضرورت تامین اعتبار برای کاوش‌های باستان شناسی حیله ور
  • ضرورت تامین اعتبار برای کاوش‌های باستان شناسی در روستای حیله ور