Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-29@06:35:10 GMT

حقی قربانی بی‌توجهی

تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۷۳۴۲۶

حقی قربانی بی‌توجهی

معلولیت یا ناتوانی یکی از پدیده‌های پیدا و پنهان زندگی امروزه بشر است، پیدا از آن جهت که نرخ افراد دارای معلولیت بسیار بالا و در حال رشد است و پنهان از آن جهت که چندان مورد توجه جریان اصلی جامعه و سیاست گذاران اجتماعی نبوده است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، با توجه به اینکه جمعیت معلولان در سرتاسر جهان رو به افزایش است و هر روز بر نیازها و مسائل آنها افزوده می‌شود باید توجه بیشتری به آنها داشت تا دغدغه‌های جامعه معلولین از حیث دسترسی به فضاهای اجتماعی، آموزش، اشتغال، برابری فرصت‌ها، منابع اقتصادی و بسیاری موارد دیگر از بین برود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ساماندهی و مناسب سازی فضاهای عمومی شهری با توجه به نیازهای معلولان و کم توان‌های حرکتی، یکی از ضروریات هر جامعه است که بعد از جنگ علاوه بر دو گروه یادشده با شماری از جانبازان نیازمند این توجه مواجه شده است.

پس امروز وظیفه مدیران شهری سنگین‌تر از هر زمانی دیگر است و باید به گونه‌ای عمل کنند که افراد دارای معلول بتوانند همچون هر شهروند دیگری از حق و حقوق خود برخوردار شوند.

معلولان شهر را دریابید

«محمد حسن استاد»، مدیرعامل جامعه معلولین استان هرمزگان در این باره می‌گوید: امروز باید این سوال را پرسید که برای اشتغال معلولین چه کارهایی صورت پذیرفته است؟ برای مسکن و یا در زمینه بهداشت و درمان معلولین استان هرمزگان چه تدابیری اندیشیده شده؟ چرا مناسب سازی فضای شهری و اماکن عمومی برای رفت و آمد معلولین امن نیست؟

وی می‌افزاید: جامعه معلولین استان هرمزگان برای تأسیس مرکز آموزش علمی کاربردی "یارا " قطعه زمین از راه و شهرسازی استان هرمزگان در سال ۱۳۹۱ جنب معاونت غذا و دارو خریداری می‌کند پس از واگذاری زمین اقدام به تسطیح و تهیه نقشه‌های مرکز آموزش علمی کاربردی کردیم، همزمان اخذ مجوزهای لازم از شهرداری و شورای اسلامی شهر بندرعباس را در دستور کار قرار دادیم.

مدیرعامل جامعه معلولین هرمزگان ادامه می‌دهد: شوربختانه مدیریت اداره کل راه و شهرسازی استان هرمزگان و تیم همراه علی‌رغم قول تمدید قرار داد زمین از تمدید مجدد آن سر باز زدند و خودداری کردند.

وی تصریح می‌کند: مرکز آموزش علمی کاربردی ویژه معلولین یک مرکز آموزشی عام‌المنفعه ویژه معلولین است.

استاد اظهار می‌کند: در بیشتر زمینه‌ها معلولان با مشکلات و معضلات زیادی رو به رو هستند، حتی برای رفت و آمدهای خود در خیابان هم مشکل وجود دارد چراکه بسیاری از معابر برای مناسب سازی نشده است؛ واقعاً باید دل پر درد معلولان دل مسئولان را به درد بیاورد و فکری در این باره کنند.

فضای عمومی شهر را برای حضور معلولان مناسب کنید

«مینا ترابی» یکی از معلولین شهر بندرعباس با ابراز گلایه از مشکلات و توجه نداشتن به جامعه معلولان می‌گوید: متأسفانه امروز اگر در شهر چرخی بزنید می‌بینید که واقعاً یک معلول چگونه از فضای عمومی شهر می‌تواند استفاده کند گاهی رفتن از خانه نیز یکی از بزرگترین مشکلات است.

وی ادامه می‌دهد: زیر گذر و بلوارهای شهر بندرعباس مساعد نیست، همینطور ادارات و باجه‌های بانک، ساختمان‌های اداری و رفاهی، پارک‌ها درست جانمایی نشده است اگر در اجرای این پروژه‌ها از مشاوران و متخصصان این حوزه مشورت گرفته می‌شد مطمئناً امروز شاهد این مشکلات نبودیم.

ترابی می‌افزاید: هزینه‌های معمول زندگی افراد معلول به مراتب بیشتر از افراد سالم است؛ به طور نمونه، استفاده از خودروهای دربستی و آژانس برای هر بار تردد، هزینه‌های آنها را بیشتر می‌کند و این در حالی است که بیشتر معلولان درآمد ثابت ندارند و با مشکل اشتغال و مالی مواجه هستند.

«ولی الله تنیان» یکی دیگر از معلولین بندرعباسی نیز می‌گوید: معلولان باید در جامعه حضور داشته و مانند انسان‌های عادی از حق و حقوق برخوردار باشند و بتوانند در جامعه فعالیت کنند.

وی اضافه می‌کند: زمانی که سخن از معلولان به میان می‌آید؛ اکثر افراد جامعه، انسان‌های معلول را می‌ستایند و قبول دارند که این قشر از جامعه نیز توانایی‌های بسیاری برای عرضه دارند، اکثر افراد غیر معلول هنگام برخورد با معلولین بارها و بارها با کلام و حتی عمل مقطعی خویش نشان می‌دهند که این افراد با وجود مشکلات فراوان، اراده‌های مستحکمی دارند که توانسته اند تا این برهه از زندگی را با موفقیت پشت سر بگذارند پس مسئولان با نگاه ویژه به ما زندگی راحت‌تری را برای ما فراهم کنند.

تنیان می‌گوید: چرا باید هر روز برای رفتن به مغازه‌ام مشکل داشته باشم پس خرج زندگی را چگونه به دست آورم برای رفت و آمد به کار حتی نمی‌توانم از اتوبوس استفاده کنم تا حداقل در هزینه‌ها صرفه‌جویی شود.

اصلاح سازی معابر با هماهنگی نماینده معلولان و نابینایان

«عبدالحسین ارجمند» معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری بندرعباس در این باره به ایمنا می‌گوید: مناسب سازی پیاده روهای سطح شهر با نصب علائم و اصلاح هندسی و قسمت‌هایی که دارای مشکل هستند در سه منطقه شهرداری تا آخر سال انجام می‌گیرد.

وی اضافه می‌کند: علاوه بر این هزینه‌های زیادی در این سال‌ها بابت مناسب سازی پیاده روها انجام شده که در این خصوص اصلاحاتی نیز صورت می‌پذیرد.

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری بندرعباس ادامه می‌دهد: اصلاح سازی با هماهنگی نماینده معلولان و نابینایان انجام خواهد شد.

وی خاطرنشان می‌کند: در بحث پایانه و ایستگاه‌های اتوبوس و تاکسی برای سهولت رفت و آمد این دسته افراد (معلول) اقداماتی انجام می‌شود.

کد خبر 451910

منبع: ایمنا

کلیدواژه: کلانشهر شهر شهروند معلولان معلولیت بندر عباس شهرداري بندرعباس جانبازان و معلولان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق جامعه معلولین استان هرمزگان مناسب سازی مرکز آموزش هزینه ها برای رفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۷۳۴۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأمین سلامت افراد مهم‌ترین رکن پیشرفت جامعه‌

 شیوا شبدینی   بیان کرد: آخرین روز سلامت «خانواده، غذای سالم و ورزش همگانی» عنوان یکی از روزهای «هفته سلامت» است، در این نام‌گذاری به طور ویژه اهمیت خانواده به‌عنوان اولین پایگاه آموزشی در زمینه‌های تغذیه سالم و ورزش همگانی پیش از ورود به جامعه موردتوجه قرار گرفته است.

وی افزود: یک خانواده سالم، با ایجاد فرهنگی از آگاهی درباره سلامت، این امکان را به اعضایش می‌دهد که بهترین تصمیم‌ها را در خصوص سلامتی خودشان بگیرند، آموزش‌های مرتبط با تغذیه سالم، مراقبت از بدن و روح و تدابیر پیشگیری از بیماری‌ها، بخشی از این فرهنگ سلامت در خانواده هستند که به بهبود کیفیت زندگی افراد کمک می‌کنند.

پزشک مرکز سلامت تصریح کرد: باتوجه‌به افزایش چندبرابری چاقی در چند دهه اخیر و به‌تبع آن افزایش کم‌سابقه موارد ابتلا به بیماری‌های مرتبط با آن نظیر کبد چرب و دیابت، تغذیه سالم و ورزش همگانی که از عوامل اصلی پیشگیری از چاقی هستند بیش از گذشته موردتوجه قرار گرفته و بر نقش و اهمیت خانواده و به طور ویژه مادر خانواده به‌عنوان اولین مروج این سبک زندگی سالم تأکید شده است.

وی یادآور شد: تهیه غذای سالم یکی از ارکان اصلی سلامت هر فرد به شمار می‌رود و تصور من بر این است که بانوان نقش اصلی را در این زمینه عهده‌دار هستند. اگر بتوانیم مادران و خانم‌های خانه‌دار را در زمینه تغذیه سالم آموزش دهیم شاید گام بزرگی در این زمینه برداریم، در درجه اول آموزش به خانواده اهمیت دارد و محل دیگری که فرد به آن وارد می‌شود مهدهای کودک و مدارس هستند، پس در مرحله بعد تمرکز اصلی باید روی آموزش در مهدهای کودک و مدارس باشد.

شیوا شبدینی در ادامه تشریح کرد: دیگر مراکزی که می‌توانیم آموزش‌ها را در آن‌ها آغاز کنیم، محل‌های کار و ادارات هستند، بارها دیده شده که غذاهایی که برای کارمندان تهیه و طبخ می‌شود از کیفیت خوبی برخوردار نیستند، اکنون اکثر افراد ناگزیرند غذا را یا در محل کار بخورند یا از طریق رستوران‌های اطراف محل کار خود تهیه کنند. اگر غذاهایی که ادارات، سازمان‌ها و ارگان‌ها برای کارکنان خود در نظر می‌گیرند غذای سلامتی باشد، سلامت کارمندان نیز تضمین می‌شود.

وی اظهار کرد: خیلی‌ها بر این باورند که پیروی از یک رژیم غذایی اصولی و سلامت هزینه‌های زیادی دارد، اما اگر واقعاً کلاه‌خود را قاضی کنیم متوجه می‌شویم که بدن ما در طول هفته‌ها و ماه‌ها چقدر مواد غذایی ناسالم مانند انواع شیرینی‌ها، تنقلات، چیپس و پفک و انواع نوشابه‌های شیرین و آب‌میوه‌های صنعتی دریافت می‌کند، اگر از مصرف این غذاها و تنقلات ناسالم پرهیز کنیم می‌توانیم هزینه‌ای را که پیش‌تر صرف این غذاها می‌کردیم، به تهیه مواد غذایی سالم اختصاص دهیم.

شبدینی خاطرنشان کرد: مورد دیگری که دیده می‌شود کم‌تحرکی است، ساعات خیلی طولانی حضور در ترافیک سنگین شهری باعث می‌شود افراد تحرک کمی داشته باشند، کم‌تحرکی عامل بروز بسیاری از بیماری‌ها از جمله کبد چرب، بیماری‌های قلبی عروقی و مشکلات اسکلتی (استخوانی) است.

وی افزود: اگر بتوانیم در کنار تغذیه سالم حداقل روزانه ۲۰ تا ۳۰ دقیقه زمان به فعالیت ورزشی اختصاص دهیم و در آخر هفته‌ها به همراه خانواده ورزش‌های خیلی ساده مانند رفتن به پارک‌ها، کوهستان و بازی‌های گروهی را مدنظر قرار دهیم تا حد زیادی از بیماری‌های کبد چرب و دیابت که روند ابتلا به آن‌ها آن با سرعت بسیار بالایی در حال افزایش است، می‌توانیم پیشگیری کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • هدف از تحمیل بی‌حجابی به جامعه چیست؟
  • طرح مالیات بر سوداگری شامل حداکثر یک درصد از افراد جامعه است
  • بررسی روند مناسب سازی منازل سالمندان و معلولان اشنویه
  • تأمین سلامت افراد مهم‌ترین رکن پیشرفت جامعه‌
  • پیرمرد ۸۵ ساله قربانی سرقت‌های سمی شد
  • جزییات ثبت نام معتادان بهبود یافته برای شغل پاکبانی
  • زخم کاری سیگارهای الکترونیک
  • بلیت هواپیما و دیگر سامانه های حمل و نقل برای معلولان نیمه بها شد
  • امکان خرید بلیت نیم‌بها از سامانه‌های حمل‌ونقل ریلی و هوایی برای معلولان شدید
  • غیرت؛ دگرگونی عقلانی