Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانشمندان "دانشگاه کمبریج" در مطالعه اخیرشان از توالی ژنوم برای آشکار کردن میزان گسترش یک باکتری دستگاه گوارش مقاوم به دارو در بیمارستان استفاده کرده‌اند و دریافتند این باکتری‌ها حتی پس از پاکسازی عمیق نیز در آن محیط باقی می‌مانند.

به گزارش ایسنا و به نقل از فیز، انتروکوک فاسیوم یا انتروکوک فاشیوم(Enterococcus faecium) باکتری است که معمولاً در دستگاه گوارش یافت می‌شود و بدون ایجاد مشکلاتی برای میزبان در آنجا ساکن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال در بیماران مبتلا به نقص ایمنی این موضوع می‌تواند منجر به عفونت بسیار خطرناکی شود.

در طول سه دهه گذشته، سویه‌هایی از این باکتری ظاهر شده‌اند که در برابر آنتی بیوتیک‌های مهم از جمله آمپی‌سیلین و وانکومایسین مقاوم هستند که این موضوع محققان را نگران می‌کند و این سویه‌ها اغلب آنهایی هستند که در عفونت‌های ناشی از انتروکوک فاسیوم در بیمارستان یافت می‌شوند.

تیمی از دانشمندان دانشگاه کمبریج و دانشکده بهداشت و طب گرمسیری لندن با استفاده از اطلاعات اپیدمیولوژیک و ژنومیک، روشی را برای ترسیم باکتری در محیط‌های بهداشتی ارائه کردند. این امر به بیمارستان‌ها کمک می‌کند تا منابع آلودگی را شناسایی کرده و اقداماتی به منظور کنترل عفونت انجام دهند.

در این تحقیق که یافته‌های آن در مجله"Nature Microbiology" منتشر شده است، محققان از این روش برای گسترش انتروکوک فاسیوم مقاوم در برابر دارو در محیط بیمارستان استفاده کرده‌اند.

دکتر "تئودور گولیوریس"(Theodore Gouliouris) از دانشکده پزشکی دانشگاه کمبریج گفت: بیش از دو دهه است که می‌دانیم باکتری انتروکوک فاسیوم می‌تواند در بیمارستان وارد بدن بیماران شود و افراد نیز آن را به افراد دیگر انتقال دهند. جلوگیری از گسترش آن نیازمند این است که ما دقیق بدانیم که این باکتری‌ها در کجا زندگی می‌کنند تا در گام بعد بتوانیم نحوه انتقال آن را درک کنیم.

بیشتر مطالعات تا به امروز انجام شده به کشت باکتری‌ها از نمونه‌ها متکی بوده است. اما همانطور که نشان دادیم، تعیین توالی ژنوم کامل - مشاهده دی.ان.ای باکتری‌ها - همراه با بررسی دقیق بدن بیمار و نمونه برداری دقیق از محیط می‌تواند ابزاری قدرتمند برای کمک به دانشمندان در ترسیم آن باشد.

به همین منظور محققان ۱۴۹ بیمار بخش خون شناسی را که طی یک دوره شش ماهه در بیمارستان دانشگاه کمبریج  بستری بودند را مورد بررسی قرار دادند. آنها از بیماران نمونه مدفوع و از محیط بیمارستان نیز نمونه‌هایی را جمع آوری کردند و آنها را برای بررسی باکتری انتروکوک فاسیوم مورد کشت و بررسی قرار دادند.

۴۸ درصد از نمونه‌های گرفته شده از محیط بیمارستان برای انتروکوک فاسیوم مقاوم در برابر وانکومایسین مثبت بود. این باکتری در ۳۶ درصد تجهیزات پزشکی، ۷۶ درصد مناطق غیرقابل لمس مانند دریچه‌های هوا، ۴۱ درصد فضاهای تخت‌خوابی و ۶۸ درصد توالت‌های عمومی یافت شده است.

محققان نشان دادند که حتی تمیز کردن عمیق نیز نمی‌تواند باکتری‌ها را از بین ببرد. در طول مطالعه، هنگامی که بیماران به مکان دیگری منتقل شدند، بیمارستان یک دوره تمیزکاری عمیق را در یک بخش انجام داد. با این حال، هنگامی که محققان مجددا پیش بازگشت بیماران به بخش، از مکان‌ها نمونه برداری کردند متوجه شدند که در ۹ درصد نمونه‌ها هنوز هم اثراتی از باکتری مذکور وجود دارد.

۳ روز پس از بازگشت بیماران نیز آزمایش نیمی از مکان‌های مذکور مجددا مثبت شد و باکتری مذکور دوباره در آنجا به طور گسترده حضور پیدا کرده بود. سه چهارم (۷۴ درصد) از بیماران ناقل کلاد A۱ بودند.  کلاد A۱ یک سویه باکتری انتروکوک فاسیوم است که به چند دارو مقاوم است و معمولاً در بیمارستان‌ها یافت می‌شود و نسبت به آنتی بیوتیک آمپی‌سیلین مقاوم است و اغلب در برابر ونکومایسین نیز مقاومت می‌کند.

دکتر گولیوریس افزود: مطالعه ما نشان می‌دهد که سویه‌های مقاوم به دارو باکتری انتروکوک فاسیوم می‌توانند با وجود تمیز کردن استاندارد نیز همچمنان در محیط بیمارستان باقی بمانند ما هنگامیکه فهمیدیم اثر تمیز کردن عمیق چقدر کوتاه مدت است بسیار متعجب شدیم. ما به رغم استفاده از محصولات تمیزکننده و روش‌هایی که ثابت کرده‌اند در برابر باکتری‌ها موثر هستند، سطح بالایی از انتروکوک فاسیوم را در بیمارستان یافتیم. این مسئله نشان می‌دهد که مقابله با شیوع انتروکوک فاسیوم در بیمارستان‌ها امری چالش برانگیز است. غربالگری بیماران، روش‌های پاکسازی نوین‌تر و اقدامات سختگیرانه در بهداشت کارکنان برای کاهش این باکتری لازم است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: باکتری بيمارستان دانشگاه کمبریج محیط بیمارستان بیمارستان ها باکتری ها نمونه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۷۷۱۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماران اروندی در منطقه آنژیوگرافی می شوند

بخش آنژیوگرافی برای نخستین بار در منطقه دستگاه آنژیوگرافی توسط سازمان منطقه آزاد اروند خریداری و در بیمارستان آیت‌الله طالقانی آبادان راه‌اندازی شد.

به گفته سید مهدی موسوی مدیر بهداشت و سلامت سازمان منطقه آزاد اروند مسئول مراحل و چگونگی خدمات‌دهی بخش آنژیوگرافی بیمارستان آیت‌الله طالقانی، از طریق درگاه‌های رسمی دانشگاه علوم پزشکی آبادان به عموم شهروندان اطلاع‌رسانی خواهد شد.

این مسئول گفت: هدف از این اقدام بر اساس نیازسنجی صورت گرفته و نظر به مراجعه شهروندان برای انجام مراحل آنژیوگرافی به مرکز استان و دیگر استان‌های همجوار بود.

باشگاه خبرنگاران جوان آبادان آبادان

دیگر خبرها

  • ضرب و شتم شدید یک پرستار در بیمارستان چالوس
  • چالوس / ضرب و شتم پرستار در بیمارستان
  • افزایش انتقال باکتری‌های مقاوم به دارو از جوامع انسانی به طبیعت
  • ضرب و شتم پرستار در بیمارستان این شهر
  • پیگیری قضایی ضاربان پرستار در بیمارستان چالوس
  • خطر مسمومیت با قارچ‌های طبیعی
  • شرایط وخیم بیماران بیمارستان کمال عدوان غزه
  • بیماران اروندی در منطقه آنژیوگرافی می شوند
  • راه اندازی چهارمین دستگاه دیالیز بیمارستان بین‌المللی دارالشفاء میرجاوه
  • افتتاح بخش بیماران نیازمند به مراقبت‌های خاص در همدان