Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، برنامه گفتگوی فرهنگی در بحث با محمدرضا سرشار نویسنده، پژوهشگر و منتقد درباره دلایل نداشتن چهره بین‌المللی در حوزه ادبیات داستانی بزرگسال از آنتن رادیو گفتگو پخش شد.

سرشار در این‌برنامه گفت: جوایز ادبی دنیا، عمدتاً جوایزی سیاسی هستند و به کشورهای امثال ما بیشتر به نویسندگانی جایزه می‌دهند که علیه نظام مردمی و اسلام بنویسند و با سنن دینی خود مبارزه کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنها نویسنده‌ای را که از ارزشهای دینی خود دفاع می‌کند، انتخاب نمی‌کنند و جایزه‌ای به او نمی‌دهند و در بهترین حالت به کتاب‌های خنثی ما جایزه می‌دهند. بنابراین؛ آنقدر نباید مشتاق این جوایز باشیم.

وی افزود: باید مانند اتحادیه‌های دیگر کشورهای رو به توسعه با ایدئولوژی واحد دور هم جمع شوند و جایزه‌های مخصوص خود را داشته باشند، در غیر این‌صورت هر جایزه‌ای در هر نقطه‌ای در دنیا، براساس برخی اصول و مشی‌های محتوایی است. اگر اثری بر اوج قله هنری و ادبی نیز باشد ولی مغایر با اصول عقیدتی جایزه باشد، هرگز به آن جایزه نمی‌دهند. جایزه نوبل و بوکر و امثال آنها جوایزی هستند که حتماً براساس سیاست‌های محتوایی استعمارگر غرب باشد و طبیعی است که بخواهند با صرف هزینه افکار و ایدئولوژی‌های خود را پیش ببرند و دلیلی ندارد که جایزه بزرگ خود را به کسی بدهند که با اندیشه‌های آن کشور مغایر است.

این‌نویسنده گفت: اساساً نباید اعتباری برای جوایز بین المللی در حوزه ادبیات داستانی قائل باشیم. عرصه هنر و ادبیات، عرصه عقیده است و اگر خواستار پافشاری بر عقاید خود باشید، نباید انتظار داشته باشید جوایز بین‌المللی را که از اساس مخالف عقاید ما هستند، به دست بیاورید. نویسندگان ما نباید ناراحت باشند چرا جوایز بین‌المللی کسب نمی‌کنند. این نشان از ضعف آنها نیست بلکه به دلیل این است که مواضع جوایز بین المللی با ما همخوانی ندارد.

کد خبر 5057830 مریم علی بابایی

منبع: مهر

کلیدواژه: محمدرضا سرشار جایزه نوبل ادبیات رایزنی فرهنگی تازه های نشر ترجمه معرفی کتاب ادبیات جهان تجدید چاپ دفاع مقدس کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان انتشارات سروش کتاب موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران کتاب و کتابخوانی انتشارات سوره مهر جوایز بین المللی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۷۹۲۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گرامیداشت صدسالگی کافکا در کارلووی واری/ تجلیل از ۲ چهره سینمایی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از هالیوود ریپورتر، جشنواره چک برای گرامیداشت فرانتس کافکا نویسنده شهیر در صدمین سالگرد درگذشت وی، فیلم‌های اقتباسی از آثار وی را که توسط اورسن ولز، مارتین اسکورسیزی، فدریکو فلینی و استیون سودربرگ ساخته شده، به نمایش می‌گذارد.

«محاکمه» ساخته اورسن ولز در سال ۱۹۶۲، «پس از ساعت‌ها» درام کافکایی نیویورکی مارتین اسکورسیزی در سال ۱۹۸۵ و «مصاحبه» فدریکو فلینی در سال ۱۹۸۷ و «کافکا» استیون سودربرگ هر ۲ از سال ۱۹۹۱ و بازسازی آن با عنوان «آقای کنف» در سال ۲۰۲۱ - هر دو با بازی جرمی آیرونز در نقش یک مرد بیمه‌گر و نویسنده - در کنار اقتباس‌های کمتر شناخته شده‌ای چون «مسخ» اثر یان نِمِک که نسخه تلویزیونی آلمانی از داستان کوتاه معروف کافکاست، فیلم سنگالی «سفارش پول» (۱۹۶۸) ساخته عثمان سِمبنه و انیمیشن کوتاه «دکتر محلی فرانتس کافکا» به کارگردانی کوجی یامامورا در سال ۲۰۰۷ از جمله این فیلم‌ها هستند.

کارل اوچ، مدیر هنری کارلووی واری و لورنزو اسپوزیتو مشاور جشنواره، از آثار کافکا به‌عنوان محرک مداومی برای فیلمسازان یاد کردند و افزودند: گویی او با حیله‌گری آنها را به چالش می‌کشد تا سعی کنند تا حد امکان به ماهیت دست نیافتنی فرمول‌بندی‌های او، روایت‌ها و واقعیت‌هایی که احساسات دلهره‌آور را برمی‌انگیزاند، نزدیک شوند و آن‌ها را به تصویر بکشند.

پنجاه و هشتمین جشنواره کارلووی واری از ۲۸ ژوئن تا ۶ جولای (۸ تا ۱۶ تیر) برگزار می‌شود، از مدیر بازیگران تحسین‌شده فرانسین میسلر («تلماسه»، «درخت زندگی»، «مرد پرنده»)، با جایزه ویژه تجلیل می‌کند. وی متصدی انتخاب بازیگران بیش از ۷۰ فیلم بوده و ۱۵ جایزه از انجمن مدیران‌ بازیگران آمریکا دریافت کرده است.

همچنین ایوان ترویان بازیگر کهنه‌کار چک در فیلم‌هایی چون «شارلاتان» و «بوته سوزان» نیز با جایزه رییس جشنواره برای نقش تاثیرگذارش در سینمای چک تجلیل می‌شود.

کارلووی واری مجموعه کامل برنامه‌های خود را در هفته‌های بعد اعلام می‌کند.

کد خبر 6087199

دیگر خبرها

  • افزایش 8 درصدی مبلغ جایزه رولان گاروس
  • افزایش ۸ درصدی مبلغ جایزه رولان گاروس
  • برگزاری جایزه داستان و بازآفرینی با رویکرد روایتگری ادبی
  • خودرو ، جایزه صرفه جویی در مصرف برق
  • گرامیداشت صدسالگی کافکا در کارلووی واری/ تجلیل از ۲ چهره سینمایی
  • بروزرسانی قوانین اسکار ۲۰۲۵؛ از اهدای جایزه بهترین موسیقی فیلم به ۳ آهنگساز تا تغییر نام برخی از جوایز
  • معاون استاندار:استعداد‌های برتر ادبی وهنری سیستان وبلوچستان حمایت شوند
  • معاون استاندار: استعداد‌های برتر ادبی وهنری سیستان وبلوچستان حمایت شوند
  • جزئیات جایزه ملی داستان و بازآفرینی اعلام شد/ معرفی اصفهان به عنوان پایگاه روایتگری ادبی
  • قوانین جوایز اسکار تغییر کرد