Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش افکارنیوز،

سیدعباس عراقچی امروز در دیدار با استاندار آذربایجان شرقی در تبریز با اشاره به اینکه تبریز و آذربایجان از ستون‌های ایران هستند،  اظهار داشت: امنیت مرزنشینان و مردم برای ما بسیار مهم است و من در آغاز سفر خود به کشورهای آذربایجان، روسیه، ارمنستان و ترکیه، ضمن بازدید میدانی از مرزهای آذربایجان شرقی و اردبیل، با مسئولان این استان‌ها هم‌فکری می‌کنم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: ما سه سد مشترک با آذربایجان داریم و مسائلی در این خصوص وجود دارد که فردا درخصوص آنها با طرف آذربایجانی در باکو گفت‌گو خواهیم کرد.

عراقچی گفت: در این سفر حامل پیشنهاد ابتکاری جمهوری اسلامی ایران برای حل مسالمت‌آمیز جنگ میان دو همسایه هستم و در دیدارهایم با مسئولان دو کشور به تبیین آن خواهم پرداخت.

معاون سیاسی وزیر امور خارجه ابراز امیدواری کرد با کمک همه کشورهای موثر منطقه، آرامش و صلح در منطقه حکم‌فرما شود.

مردم آذربایجان برای سربلندی ایران جان‌فشانی کرده‌اند

استاندار آذربایجان شرقی هویت ایران مدرن را مدیون دلیرمردان و شیرزنان آذربایجان دانست و گفت: مردم غیور آذربایجان در انقلاب مشروطه، انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی برای اقتدار و سربلندی ایران عزیز از جان گذشتگی کرده‌اند.

محمدرضا پورمحمدی در دیدار معاون امور سیاسی وزارت امور خارجه که قبل از سفر منطقه‌ای وی صورت گرفت، با تاکید بر استفاده از ظرفیت اقوام، برای رشد توسعه و اقتدار کشور، اظهار داشت: ایران متشکل از اقوام مختلف است که عاشق این سرزمین هستند و باید با گسترش رفاه و عدالت و نگاهی نو به اقوام، از ظرفیت همه آنها استفاده کرد.

وی با اشاره به بازدید خود از مناطق مرزی خداآفرین، گفت: مرزنشینان این منطقه با وجود خطرات ناشی از جنگ قره‌باغ و اصابت صدها خمپاره و راکت طرف‌های درگیر به نقاط مرزی، اظهار می‌کردند که مدافع امنیت و استقلال ایران هستند و خانه خود را ترک نمی‌کنند.

پورمحمدی با اشاره به مکاتبات خود با وزارت امور خارجه درخصوص امنیت مرزها، گفت: آذربایجان و ارمنستان همسایگان ما هستند و ما با احترام به تمامیت ارضی کشورها، طرفدار حل مسالمت‌آمیز مناقشه قره‌باغ و پایان دادن به اشغال‌گری هستیم و حتماً دستگاه دیپلماسی کشور نیز در این خصوص اقدامات لازم را انجام خواهد داد.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: آذربایجان عراقچی ارمنستان آذربایجان عراقچی مرزنشینان قره باغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۸۱۴۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازداشت 29 معترض به مرزبندی جدید ارمستان با جمهوری آذربایجان

به گزارش صدای ایران از ایرنا به نقل از آناتولی، به دنبال درگیری پلیس ارمنستان با کسانی که در اعتراض به مرزبندی جدید ایروان با جمهوری آذربایجان و انتقال چهار روستای ارمنی به باکو، سعی داشتند چند بزرگراه این کشور از جمله بزرگراه‌های بین‌المللی را مسدود کنند، ۱۷ نفر در ایروان و ۱۲ نفر در منطقه تاووش ارمنستان دستگیر شدند.

به نوشته آناتولی، پیشتر هیات‌هایی از سوی ارمنستان و جمهوری آذربایجان برای تعیین مرزبندی جدید میان دو کشور نشستی برگزار کرده بودند.

در بیانیه مطبوعاتی مشترکی که پس از برگزاری این نشست از سوی هیات‌های دو کشور در روز ۱۹ آوریل (۳۱ فروردین) منتشر شد، اعلام شده بود که در مرزبندی جدید میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان، چهار روستا که از دهه ۱۹۹۰ میلادی تاکنون تحت کنترل ارمنستان قرار داشتند، به جمهوری آذربایجان واگذار شده است.

درگیری بر سر قره‌باغ سابقه طولانی و تاریخی دارد ولی درگیر‌های معاصر در قره‌باغ از ابتدای سال ۱۹۹۰ میلادی و همزمان با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی میان جمهوری‌های تازه استقلال یافته جمهوری آذربایجان و ارمنستان آغاز و در سال ۱۹۹۴ پس از کشته شدن ۳۰ هزار نفر از ۲ طرف متوقف شد.

بحران قره‌باغ که در فوریه سال ۱۹۸۸ تبدیل به یک جنگ ویرانگر شد و تا مارس ۱۹۹۴ ادامه یافت، در ناحیه‌ای به همین نام در جنوب جمهوری آذربایجان رخ داد. در این منطقه که عمده جمعیت آن ارمنی هستند با پشتیبانی ارمنستان و مقابله جمهوری آذربایجان یک جنگ تمام عیار شکل گرفت و حدود ۶ سال به طول انجامید که طی آن حدود ۳۵ هزار نفر کشته و بیش از ۸۰۰ هزار نفر نیز آواره شدند.

پس از جنگ دوم قره‌باغ در سال ۲۰۲۰ که با قرارداد آتش بس به میانجیگری روسیه به پایان رسید، سه تا ۶ هزار نیروی حافظ صلح روسی در منطقه مستقر شدند و تلاش برای برقراری آتش بس بین طرفین را آغاز کردند ولی در ۳۳ ماه گذشته، آتش بس بین طرفین آذری و ارمنی بار‌ها نقض شده است

دیگر خبرها

  • از حق اعتراض مسالمت آمیز مردم آمریکا حمایت می‌کنیم
  • جنبش انصارالله سرکوب دانشجویان آمریکایی حامی غزه را محکوم کرد
  • نماینده دائم ایران در ژنو: ضرب و شتم، مدافعان حقوق بشر را ساکت نمی‌کند
  • نمایندگی ایران: ضرب و شتم، مدافعان حقوق بشر را ساکت نمی‌کند
  • شولتز: توافق میان باکو و ایروان نزدیک است
  • انصار الله سرکوب دانشجویان آمریکایی حامی غزه را محکوم کرد
  • جنبش انصار الله سرکوب دانشجویان آمریکایی حامی غزه را محکوم کرد
  • بازداشت 29 معترض به مرزبندی جدید ارمستان با جمهوری آذربایجان
  • روایت رسانه‌های پاکستانی از دستاورد‌های اولین سفر رئیس جمهور به اسلام آباد
  • واکنش سازمان ملل به بازداشت دانشجویان حامی فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا