Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-06@03:12:56 GMT

کرونا 3500 شاغل سرای محلات را بیکار کرد

تاریخ انتشار: ۷ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۸۷۳۶۰

کرونا 3500 شاغل سرای محلات را بیکار کرد

خبرگزاری آریا - شهر: رئیس ستاد ساماندهی مشارکت اجتماعی در محلات تهران گفت: حدود 3 هزار و 500 نفر در مجموعه سراهای محله شغل تمام وقت و پاره وقت داشتند و از این محل ارتزاق می کردند که با توجه به کرونا و از دست دادن درآمد، این عده بدون شغل شده و به شدت آسیب دیده اند و هنوز نتوانستیم به ساز و کار جبرانی برای این افراد برسیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مهدی شیرزاد، رئیس ستاد ساماندهی مشارکت اجتماعی در محلات تهران در گفتگو با خبرنگار شهر درباره محله محوری در شهرداری تهران گفت: زیست روزمره شهروندان در محلات اتفاق می افتد چه در محل کار و چه زندگی. هر شهروندی در طول روز ساعت های زیادی را در یکی از محلات شهر تهران سپری می کند و طبعا این کالبد و محیطی که در طول روز در آن نفس می کشد روی زندگی روزمره و سلامت جسم و جان او تأثیر می گذارد.
او ادامه داد: اگر محل یک شهروندی در منطقه آلوده به لحاظ آلودگی هوا یا آلودگی صوتی و ... باشد فارغ از اینکه محل سکونت او می تواند جای دیگری باشد، حضور در چنین محلی روی شرایط روحی و روانی او تأثیر خواهد گذاشت.
شیرزاد گفت: رویکرد محله محوری تا حد زیادی به این موضوع توجه دارد و قائل به این است که مگا پروژه هایی که در گذشته اجرا شده است، بخشی از زندگی روزمره شهروندان را به خود اختصاص می دهد ولی شاید بخش بزرگ تری از ساعات طول روز کمتر مورد توجه قرار گرفته است و تلاش در رویکرد محله محوری این بوده است که به این بخش بزرگ تر توجه شود. به جای اینکه بودجه های عمرانی را صرف پروژه هایی مانند پل صدر یا تونل نیایش بکنیم، این بودجه را در سطح خرد محله ای هزینه کنیم و صرف پروژه هایی که احتمالا رضایت بیشتری برای ساکنان محلات دارد بشود.
او ادامه داد: رویکرد حاکم بر این موضوع این بوده است که تلاش شود این کار با مشارکت مردم محلی اتفاق بیافتد. در تعریف پروژه خواسته ها، مطالبات و دغدغه های ساکنان محلات مدنظر قرار بگیرد. به خصوص بعد از ابلاغ دستورالعمل آقای شهردار درخصوص پروژه های توسعه محلات، در این جهت گیری تلاش شده است که این نگاه به همه مناطق تسری پیدا کند و در سطح محلات اجرایی شود.
شیرزاد با بیان اینکه گام های خوبی در این مسیر برداشته شده است، گفت: با توجه به اینکه این نگاه، نگاه نویی به موضوع محله و محله محوری بوده است قدری طبیعی است که جا انداختن این گفتمان در بدو امر زمان بر است. باید بتوانیم سازمان شهرداری را متناسب با این رویکرد تطبیق کنیم تا بتوانیم یک چنین ایده ای را اجرا کنیم.
او توضیح داد: با همتی که معاونت برنامه ریزی داشته و هماهنگی و همکاری بین بقیه معاونت های تخصصی در این مسأله بوده است در مجموع این رویکرد در دست اقدام و رو به جلو است. البته مسائل و محدودیت های اجرایی جدی بر سر راه وجود داشته است. یکی از سخت ترین و تلخ ترین برای ما در حوزه اجتماعی شرایطی است که متأثر از کرونا ایجاد شده است و خیلی از پروژه ها که نیازمند تسهیل گری و جلب مشارکت و گفتگوی با مردم است دچار چالش و مشکل است چون نمی تواتیم از مردم انتظار حضور داشته باشیم.
رئیس ستاد ساماندهی مشارکت اجتماعی در محلات تهران در پاسخ به این سوال که آیا رویکرد محله محوری توانسته است در موضوعات مانند کرونا در مشارکت عمومی شهروندان نقشی ایفا کند، بیان کرد: در موضوع کرونا تحت فرماندهی سازمان بحران کار کرده ایم و اختیارات شهردار تهران به رئیس سازمان مدیریت بحران شهرداری تهران تفویض شده بود که ذیل این موضوع کارگروه هایی تشکیل شد و این کارگروه ها فعالیت های مختلفی را پی گرفتند. یکی از کارگروه ها مربوط به جلب مشارکت مردمی بود که از ستاد سمن ها و ستاد شورایاری ها در این کارگروه عضو بودند.
او ادامه داد: با توجه به اینکه شورایاری ها به عنوان بازوی نظارتی و مشورتی شورای شهر محسوب می شدند یکی از خروجی های این کارگروه یک چک لیست نظارتی در خصوص نحوه ضد عفونی اماکن و معابر بود که تا حد زیادی کار نظارت بر این موضوع در سطح خرد محلی به شورایاری ها سپرده شده بود.
شیرزاد گفت: از سوی دیگر شورایاری ها از محل بودجه ای که ستاد هماهنگی شورایاری ها در اختیار آنها قرار می داد در ماه های فروردین و اردیبهشت فعالیت هایی را تعریف کرده بودند و بسته هایی را برای افراد بی بضاعت فراهم کردند. در مجموع با توجه به طولانی شدن مسأله کرونا این فعالیت ها تا حدودی کم رنگ تر شده است. امیدواریم با جلسه ای که اخیرا در خدمت رهبری برگزار شد شاهد تحرکات بیشتری در سطح محلات باشیم.
او در پاسخ به این سوال آیا کمبود بودجه شهرداری باعث توقف اقدامات در این حوزه شده است، گفت: به شدت در بحث بودجه دچار چالش هستیم. شهرداری تنها نهادی است که زیر ساختی به نام سرای محله دارد. در همین موضوع کرونا در طرح غربالگری که وزارت بهداشت انجام می داد، همکاران ما در خانه های سلامت که در سراهای محله مستقر هستند کمک شایانی به وزارت بهداشت داشتند.
شیرزاد با اشاره به اینکه در شهر تهران اطلاعات حدود 70 درصد جمعیت در سامانه های وزارت بهداشت وجود نداشت، بیان کرد: با طرح غربالگری این اطلاعات برای وزارت بهداشت در حد مطلوبی تکمیل شد. زیرساختی بوده است که در موضوع کرونا خیلی به کمک شهر آمده است و حتی در زمانی که سپاه و بسیج هم به میدان آمدند در خیلی از مناطق تکیه گاه همین سراهای محلات بوده است و تمرکز کانونی فعالیت ها حول سراهای محلات بوده است.
شیرازد گفت: هزینه های این اقدام در جایی دیده نشده است. گفته شده که سراهای محلات باید خودگردان باشند و به دلیل شرایط کرونایی خود ما سرای محلات را از خیلی فعالیت هایی که قبلا برای آنها درآمدزا بوده است منع کرده ایم. در عین حال از زیر ساخت بدون اینکه هزینه های آن را تأمین کنیم در مبارزه با کرونا استفاده کرده ایم.
او توضیح داد: جمعیت قابل توجهی از این مجموعه که حدود 3 هزار و 500 نفر هستند از مجموعه سراهای محله ارتزاق می کردند و شغل تمام وقت و پاره وقت داشتند که به شدت آسیب دیده اند و هنوز نتوانستیم به ساز و کار جبرانی برای این افراد برسیم. نه گروه ضعیفی هستند که بسته حمایتی به آنها واگذار شود نه کسانی هستند که بدون این درآمد بی آسیب بمانند. نه مستمری بگیر کمیته امداد و بهزیستی هستند و نه شرایطشان طوری است که زندگی آنها آسیب نبیند. رایزنی های زیادی در این باره کرده ایم و امیدواریم با هماهنگی با معاونان شهردار به خصوص بعد از تأکیدات مقام معظم رهبری به این موضوع رسیدگی شود.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: وزارت بهداشت شورایاری ها محله محوری فعالیت ها پروژه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۸۷۳۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی و دستگیری رباینده دختر ۱۶ ساله/ عاملان درگیری محله فلاح در چنگال پلیس

به گزارش صدای ایران از ایرنا از پلیس پایتخت، سردار علی ولی‌پور گودرزی روز یکشنبه اظهار کرد: اواسط فروردین ماه امسال خانواده‌ای در جنوب تهران با مراجعه به اداره یازدهم پلیس آگاهی اظهار داشتند که دختر ۱۶ ساله‌شان توسط فردی ربوده شده است.

وی ادامه داد: آدم‌ربا با تماس تلفنی و تهدید به قتل، خواستار دریافت ۱۰۰ میلیارد ریال پول برای آزادی دختر شده بود که پس از ثبت شکایت خیلی زود تیمی از کارآگاهان اداره یازدهم پلیس آگاهی تجزیه و تحلیل‌های اطلاعاتی را برای آزادی گروگان آغاز کردند.

سردار ولی‌پور گودرزی عنوان کرد: تیم جنایی در نخستین گام با اقدامات کارآگاهی اطلاعاتی هویت صاحب خط تلفنی که با تهدید به قتل، درخواست ۱۰۰ میلیارد ریال پول مطرح کرده بود را شناسایی کردند و متوجه شدند که او حدوداً ۲۵ ساله است و به تازگی از استان‌های غربی کشور به تهران آمده و در جنوب تهران زندگی می‌کند.

وی متذکر شد: کارآگاهان پلیس آگاهی در ادامه عملیات شناسایی، راهی مخفیگاه موردنظر شدند و پس از تعقیب و مراقبت چند دقیقه‌ای آدم‌ربا را طی یک عملیات ضربتی به دام انداخته و دختر نوجوان را آزاد کردند.

سردار ولی‌پور گودرزی اظهار کرد: متهم در جریان تحقیقات ابتدایی در اظهارات ضد و نقیضی منکر آدم‌ربایی شد و ادعا کرد که با دختر نوجوان در فضای مجازی آشنا شده و همه این تماس‌ها برای دریافت پول صحنه‌سازی شده بود.

وی اضافه کرد: با صدور قرار قانونی از سوی مرجع قضایی، متهم برای روشن شدن زوایای پنهان پرونده در اختیار اداره یازدهم پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفت و تحقیقات درباره ادعا‌های مطرح شده از سوی مرد جوان ادامه دارد.

دستگیری عاملان درگیری در فلاح تهران

همچنین معاون اجتماعی سازمان اطلاعات پلیس تهران از دستگیری سه نفر از اراذل و اوباش که اقدام به درگیری در محله فلاح تهران کرده بودند، خبر داد.

سرگرد محمد زیدی در این خصوص گفت: ماموران پایگاه دهم سازمان اطلاعات پلیس تهران چند روز گذشته خبری را در خصوص درگیری تعدادی اراذل و اوباش که منجر به ضرب و جرح عمدی شهروندی با چاقو شده بودند را دریافت و بلافاصله پیگیری موضوع را در دستور کار خود به صورت ویژه قرار دادند.



وی افزود: ماموران پایگاه دهم سازمان اطلاعات بلافاصله پس از دریافت خبر بلافاصله به صحنه درگیری مراجعه و با تحقیقات میدانی متوجه شدند که عاملان درگیری سه نفر بودند و پس از ضرب و جرح شهروندی با قمه، در حالی که قمه در دست داشتند از محل متواری شدند.

معاون اجتماعی سازمان اطلاعات پلیس تهران به شناسایی مخفیگاه متهمان در محدوده محله فلاح اشاره کرد و ادامه داد: پس از هماهنگی‌های قضایی، تیمی از ماموران به مخفیگاه این افراد مراجعه و در یک عملیات پلیسی هر سه متهم را در مخفیگاهشان دستگیر کردند.

سرگرد زیدی ادامه داد: هر سه اوباش دستگیر شده پس از تحقیقات تکمیلی برای سیر مراحل قانونی به دادسرا منتقل شدند.

دستگیری فردی که رسید‌های واریز پول جعل می‌کرد

همچنین ریبس پلیس پیشگیری پایتخت از دستگیری فردی که با نمایش رسید جعلی از فروشگاه‌ها کالا‌های گران قیمت خریداری می‌کرد، خبر داد و گفت: از مخفیگاه متهم به ارزش حدود ۲۰ میلیارد ریال کالای مسروقه کشف شد.

سرهنگ علی قاسم پور در این خصوص اظهار کرد: شخصی در پی تماس با پلیس ۱۱۰ اظهار داشت که در مجتمع تجاری «مگا مال» فردی با نمایش رسید جعلی قصد خرید از مغازه وی را داشته است.

این مقام انتظامی با اشاره به آمادگی و هوشیاری بالای ماموران اشاره کرد: بلافاصله تیم عملیات کلانتری ۱۳۵ آزادی به محل اعزام شده و با بررسی دوربین‌های مداربسته پاساژ و مغازه ها، با استفاده از شیوه‌های نوین پلیسی متهم را شناسایی و پس از مدت کوتاهی داخل یکی از مغازه‌های این مرکز خرید، در حالی که قصد خرید به صورت کارت به کارت با ارائه رسید جعلی را داشته، دستگیر و به کلانتری منتقل شد.

ریبس پلیس پیشگیری تهران ادامه داد: پس از بررسی‌های اولیه، متهم به جرم خود مبنی بر خرید از فروشگاه‌ها با رسید جعلی اعتراف و اظهار داشت که با این شیوه از تعدادی فروشگاه در سطح تهران کلاهبرداری انجام داده است.

سرهنگ قاسم پور افزود: در بازرسی از مخفیگاه متهم تعداد ۲۲ دستگاه تلفن همراه از نوع آیفون، یک دستگاه کنسول بازی سونی، سه قطعه فرش دست بافت، یک دستگاه تبلت، یک دستگاه موتور سیکلت، مقداری لوازم جانبی موبایل و ۲۶ عدد سیگار الکترونیک که هر یک ارزش حدودی ۵۰ میلیون ریال را دارند، که همگی این اموال را با رسید جعلی خریداری کرده بود، کشف شد.

ریبس پلیس پیشگیری اضافه کرد: در این خصوص ده نفر از شکات که فریب خورده و با رسید جعلی به متهم کالا فروخته بودند، شناسایی شدند و شناسایی شکات دیگر در دستور کار پلیس قرار دارد.

سرهنگ قاسم پور به شهروندان توصیه کرد: هنگام فروش کالا به افراد حتما از دستگاه‌های معتبر کارتخوان استفاده نموده و در هنگامی که مشتری قصد پرداخت با پول نقد یا به صورت کارت به کارت را دارد، حتما از تقلبی نبودن اسکناس یا رسید کارت به کارت با بررسی کردن موجودی و گردش حساب بانکی، اطمینان حاصل نمایند.

دیگر خبرها

  • اعلام آمادگی ۳۵۰۰ زائر پیاده برای تشرف به مشهد در دهه کرامت
  • شناسایی و دستگیری رباینده دختر ۱۶ ساله/ عاملان درگیری محله فلاح در چنگال پلیس
  • محلات میزبان جشنواره منطقه‌ای تئاتر خیابانی
  • بنیاد دانشگاهی فردوسی؛ حامی دانشجویان صاحب ایده 
  • احداث ۲۰ پروژه جدید در جنوب تهران/ ساخت پارکینگ زیرسطحی در محله جوادیه
  • ۱۰۹ کشته و ۳۵۰۰ مجروح فقط در ۳ روز تعطیلی گذشته
  • آرامش اجتماعی؛ طرحی برای کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی در مناطق محروم
  • این مناطق تهران خانه‌های ارزان‌قیمت دارند
  • این مناطق تهران خانه‌های ارزان‌قیمت دارند + جدول
  • کاهش کودکان کار در پایتخت