Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی اوسط هاشمی روز چهارشنبه در جلسه شورای مهارت استان زنجان افزود: امید است این شورا در این شرایط سخت به اتخاذ رویکردها و تدابیر درست به کاهش فقر، خوداشتغالی، صیانت از عزت انسانی و صیانت از مشاغل فعلی کمک کند.

وی با بیان اینکه سه و نیم میلیون نفر در کشور در مشاغل دولتی خدمت می‌کنند، اظهار داشت: در حال حاضر ۲۱ میلیون نفر در مشاغل بخش خصوصی فعالیت دارند که این امر نشان می دهد ۵۰ درصد جهت‌گیری آموزش و پرورش باید به سمت مهارت پیش رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور خاطرنشان کرد: در تازه ترین مباحث جهانی اقتصاد صحبت از مهارت آموزی است که بیان می‌دارد انقلاب صنعتی پیش رو بسیار متفاوت تر از انقلاب صنعتی گذشته است که دلیل آن اتوماسیون و فناوری آی تی است.

هاشمی با اشاره به اینکه امروزه در جامعه ما هم هر فردی با استفاده از وسایل ارتباط جمعی به نحوی از دانش وفناوری روز آگاهی کسب می‌کند، تاکید کرد: آینده ما همین حال است که جهان آن را تجربه می‌کند و اگر ما آن را مد نظر قرار ندهیم دچار خزان در اقتصاد می‌شویم.

وی خاطرنشان کرد: در دنیای پیش رو ماشین و اتوماسیون جای انسان را اشتغال می‌کند و این نکته باید به طور جدی مورد توجه باشد و از دلایل اصلی که وجود انسان توانمند می خواهیم همین امر است.

هاشمی با تاکید بر اینکه جامعه نیازمند انسان دارای مهارت است، یادآور شد: برای پاسخگویی و برآوردن نیازهای روز، مهارت ضروری است، با این حال هر فرد در عالی ترین سطح مهارت هم باید بداند که تا ۵۰ سال آینده نیمی از این مهارت فاقد ارزش خواهد بود در واقع سرعت و تاثیر گذاری این انقلاب به گونه ای است که مداومت در کسب مهارت هم ضرورت است.

وی با اشاره به تجربه ای که کرونا در زمینه از میان رفتن برخی مشاغل در دنیا به همراه داشت، بیان کرد: در آینده هم بسیاری از مشاغل بر اثر اتوماسیون از بین خواهد رفت، همان طور هم که در کرونا دیدیم با مدیریت بحران مناسب بیش از یک و نیم میلیون ریزش شغلی نداشتیم.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه عمر بسیاری از خطوط تولید ما به پایان رسیده و شاهد مرگ برخی صنایع هستیم، تصریح کرد: اگر نظام مهارت ما به روز نباشد قادر به پاسخگویی در برابر این تحول و رقابت در دنیا نخواهیم بود.

وی تاکید کرد: اگر وزارت علوم تغییر جدی و ساختاری در خود فراهم نکند از عهده تربیت نیروی توانمند بر نمیآید، چنانچه شاهدیم بالاترین نرخ بیکاری مربوط به فارغ‌التحصیل دانشگاهی است.

هاشمی با بیان اینکه مهارت قابلیت و نبوغ افراد را نمایان می‌کند، اظهار داشت: اگر مردم و والدین دانش آموزان به این نکات مثبت آموزش های فنی و حرفه ای توجه نکنند در تربیت نیروی انسانی ماهر موفق نخواهیم بود.

این مسوول افزود: در ۲ سال آینده ۴۲ درصد مهارت ها و مشاغل موجود تغییر می کنند که این آمار برای کشورهای به روز است و ما هم که در مسیر توسعه هستیم به مراتب باید موضوع را جدی بگیریم.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: دو سوم کودکانی که در سال‌های ۲۰۱۶ به بعد وارد مدرسه شدند در مشاغلی که وجود ندارد مشغول به کار خواهند شد و تنوع بسیار بالایی در شغل به وجود خواهد آمد و از این رو ملاک کار آموزش و پرورش باید بر اساس آینده پژوهی باشد.

وی تاکید کرد: یکی از رسالت های ما پیگیری این مهم است که نمی توان بدون آبنده نگریانسان‌ها را تربیت کنیم.

رییس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با تاکید بر لزوم ارزش گذاری بر مدرک فنی و حرفه ای در کارگاه های دولتی و خصوصی، تصریح کرد: در جاهایی که نیاز به مدرک جهانی است ارزش گواهینامه های فنی و حرفه ای به مراتب بالاتر از مدارک و دانش نامه های دانشگاهی است و قابل ترجمه در تمام دنیا است و برخی افراد از ویژگی های گواهینامه مهارت برای اقامت در کشوری دیگر استفاده می کنند.

این مسوول با اشاره به اینکه در ۴۰ مرکز آموزش نیروهای مسلح دوره آموزش فنی و حرفه ای راه اندازی شده است، یادآور شد: ۸۵ درصد از افراد مشمول زیر دیپلم تا دکترا فاقد مهارت هستند.

وی با تاکید بر لزوم بازنگری در سر فصل های درس های دانشگاه ها، خاطرنشان کرد: دامنه مهارت وسیع تر از حوزه کار است و با آن گفتگو، مدارا و مهارت زندگی شکل می‌گیرد.

هاشمی با اشاره به اینکه استان زنجان در مسیر پرتردد ترانزیتی قرار دارد، بیان کرد: بری رسوب رهگذران در این مسیر می توان با ایجاد دپارتمان ملی مکانیک در خودروهای سنگین و ارائه خدمات به خودروهای سنگین داخلی و خارجی در این مسیر موجب توقف رهگذران شد که این امر تبلیغی برای استان  نیز می شود.

برچسب‌ها سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور مهارت اموزی دانشگاه فنی وحرفه ای زنجان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور مهارت اموزی دانشگاه فنی وحرفه ای زنجان سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور مهارت اموزی دانشگاه فنی وحرفه ای زنجان اخبار کنکور فنی و حرفه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۸۸۱۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وعده صادق یک نمونه از نتایج ملموس «ما می توانیم» بود

معاون رئیس جمهور گفت: امام راحل روحیه خودباوری، اعتماد به نفس و «ما می توانیم» را در جامعه احیا کردند که یک نمونه از نتایج ملموس آن عملیات وعده صادق توسط نیروهای غیور مسلح کشور است که با موفقیت به اجرا در آمد. - اخبار سیاسی -

به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، سیدمحمد حسینی معاون پارلمانی خبرگزاری تسنیم، در مراسم اختتامیه اولین کنفرانس ملی مهارت ایران که با همت دانشگاه فنی و حرفه‌ای با حضور اساتید، پژوهشگران و فعالان صنعتی در مرکز همایش‌های صدا و سیما برگزار شد، با اشاره به اینکه 1403 اولین سال اجرای برنامه هفتم است و دولت در تدوین آن به مهارت آموزی اهتمام ویژه‌ای داشت، گفت: برگزاری این کنفرانس می‌تواند اهمیت مهارت افزایی و آموزش حرفه‌های شغلی را به گفتمان غالب در جامعه و بین خانواده ها، جوانان و نوجوانان و رسانه‌ها تبدیل کند. دولت نیز آمادگی دارد لوایح لازم در این زمینه را تدوین و به مجلس تقدیم کند تا اهداف مدنظر در برنامه هفتم محقق شود.

حسینی با تأکید بر اینکه نیروی انسانی بزرگترین سرمایه هر کشوری است، اظهار داشت: هیچ کشوری بدون نیروی متبحر نمی‌تواند از منابع و ذخایر مادی خود استفاده کند همچنان که برخی کشورها به رغم برخورداری از منابع زیرزمینی غنی، بخاطر کمبود سرمایه انسانی توانمند و متعهد، تحت سلطه قدرتهای جهانی هستند، لذا غلبه بر مشکلات و تسریع در پیشرفت کشور قبل از هر چیز نیازمند نیروی ماهر و توانمند است که بایستی جوانان را به یادگیری مهارت های شغلی ترغیب کرد تا در جامعه نقش‌آفرین و مؤثر باشند و در جهت رفع نیازها و مشکلات اقتصادی گام بردارند.

معاون رئیس جمهور تاکید کرد: امام راحل روحیه خودباوری، اعتماد به نفس و «ما می توانیم» را در جامعه احیا کردند که یک نمونه از نتایج ملموس آن  عملیات وعده صادق توسط نیروهای غیور مسلح کشور است که با موفقیت به اجرا در آمد درحالیکه برخی کشورهای غربی با بسیج همه امکانات خود در دفاع از رژیم صهیونیستی، موفقیت آمیز بودن عملیات ایران را باور نداشتند و مدعی بودند که موشکهای ایران نمی‌تواند از سپر دفاعی و پدافندی چند لایه آنها عبور کند اما غلبه بر این دیواره‌ها نشان داد که جوانان و نخبگان ما از چنان استعدادی برخوردار هستند که هیچ مانعی نمیتواند برنامه آنها را متوقف کند.

معاون پارلمانی رئیس جمهور با بیان اینکه بسیاری از جوانان از استعداد شگرفی برخوردار هستند و در همه حوزه‌ها می‌توانند منشأ کارهای بزرگ باشند از اقدامات انجام شده برای مهارت آموزی به سربازان وظیفه در پادگان‌ها نیز تجلیل کرد و گفت: این کار باعث می شود که دوران سربازی برای جوانان پرجاذبه و  مفید باشد.

حسینی تاکید کرد: بر اساس قاعده عقلی «حکم الامثال فیما یجوز و فیما لایجوز واحد» ملتی که بتواند در یک عرصه موفقیت و دستاورد بزرگ داشته باشد در سایر حوزه ها نیز این قابلیت و امکان را دارد بنابر این ما که در عرصه نظامی، علمی و هسته‌ای توانسته‌ایم با اتکا به توان عناصر نخبه و انقلابی به دستاوردهای بزرگی دست پیدا کنیم در عرصه‌های اقتصادی، صنعتی و کشاورزی نیز می‌توانیم پیشرفت های چشم گیری را رقم بزنیم.

معاون پارلمانی رئیس جمهور خاطرنشان کرد: دولت مردمی آیت الله رئیسی با احصاء نظام مسائل کشور و تدوین سند تحول و برنامه هفتم راهکارهای عملیاتی برای غلبه بر مشکلات را درنظر گرفته است و بر این مبنا گام به گام در حال رفع موانع و بهبود شرایط است.

حسینی با اشاره به نیاز کشور به مشاغل و حرفه های متنوع گفت: درگذشته غالبا در دانشگاه ها تاکید بر مباحث نظری بود و به حرفه آموزی کم توجهی وجود داشت اما در این دوره با توجه به نیاز کشور به نیروهای ماهر در حرفه ها و مشاغل گوناگون، مهارت افزایی و آموزش های فنی و حرفه ای در اولویت برنامه ها قرار گرفته است و دولت با حمایت از دانشگاه فنی و حرفه ای، افزایش اعتبارات و کمک به تامین تجهیزات و امکانات مورد نیاز آموزشی، مصمم است گام های بلندی در این زمینه بردارد. 

معاون رئیس جمهور تصریح کرد: دانشگاه باید نیروهای متخصصی تربیت کند که در آینده نقش آفرین باشند و تلاش اساتید دانشگاه فنی و حرفه‌ای در جهت تحقق شعار «ارزش‌مدار، کارآفرین و ثروت‌ساز» باشد البته دانشگاه ها باید در کنار ارائه آموزشهای فنی و تخصصی، تقویت  ایمان و پای بندی به اصول و ارزشها را نیز وظیفه خود بدانند.

حسینی افزود: از طرف دیگر فرهنگ سازی در جامعه و بین خانواده ها برای سوق دادن فرزندان به سمت مهارت آموزی در دانشگاه ها از اهمیت فراوانی برخوردار است تا فرهنگ کار در جامعه نهادینه شود.

معاون رئیس جمهور خاطرنشان کرد: دانشگاه فنی و حرفه ای در سال های اخیر با حمایت دولت مردمی گام های بلندی به سمت مهارت افزایی برداشته است و جوانان گرایش و اقبال بیشتری برای تحصیل در این دانشگاه پیدا کرده اند چون اشتغال به کار آنان در آینده تقریباً تضمین شده است.

معاون پارلمانی رئیس جمهور در ادامه با تاکید بر اهمیت استقرار مراکز آموزشی فنی و حرفه‌ای در جوار مجموعه‌های صنعتی اظهار داشت: دانشگاه‌های فنی و هنرستانها اگر در کنار کارخانه‌ها و مراکز صنعتی و معدنی و پارکهای علمی و فناوری باشند می توانند از تجهیزات و امکانات آنها برای آموزش عملی دانشجویان و دانش آموزان  بهره ببرند همچنان که دانشگاههای علوم پزشکی از دسترسی به بیمارستان ها برای آموزش دانشجویان بیشترین استفاده را بعمل می آورند.

حسینی همچنین با اشاره به مطالبه  اساتید دانشگاه فنی و حرفه ای مبنی بر تغییر نام این دانشگاه به دانشگاه ملی مهارت و تاسیس شهر مشاغل و پارک های مهارت و صنایع خلاقه، این پیشنهادها را موجه و قابل پیگیری دانست.

در پایان این مراسم با حضور حسینی از برگزیدگان کنفرانس، پژوهشگران برتر، حامیان دانشگاه و کنفرانس و نیز پیشکسوتان دانشگاه از جمله پروفسور حسن کی پور تجلیل شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • (ویدئو) مهارت یک مرد در صید مار کبرا با بطری ۲۰ میلیون بار دیده شد
  • چرا آموزش مهارت به کارگران ضرورت دارد؟
  • ۷۴ درصد از زندانیان ندامتگاه خورین ورامین مشغول به کار شدند
  • پیشنهاد تغییر نام دانشگاه «فنی حرفه‌ای» به «مهارت» قابل پیگیری است
  • دانش‌آموزان امسال ۳ نوع مهارت را فرامی‌گیرند
  • دانش‌آموزان امسال ۳ نوع مهارت را فرا می‌گیرند
  • استقرار مراکز آموزشی فنی و حرفه‌ای در جوار مجموعه های صنعتی
  • مهارت‌آموزی ۱۴۹۳ بانوی بیرجندی در مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای
  • حسینی: تغییر نام دانشگاه از فنی حرفه‌ای به دانشگاه ملی مهارت پیشنهادی موجه و قابل پیگیری است
  • وعده صادق یک نمونه از نتایج ملموس «ما می توانیم» بود