Web Analytics Made Easy - Statcounter

انجمن قلب آمریکا (AHA) در پایگاه اینترنتی خود می‌نویسد: «رژیم غذایی و سبک زندگی سالم بهترین سلاح برای مبارزه با بیماری‌های قلبی عروقی است.»

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ طبق اعلام دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه هاروارد، یک رژیم غذایی دوستدار قلب می‌تواند خطر بیماری‌های قلبی را 31درصد کاهش دهد. این رژیم غذایی سالم علاوه بر مواد غذایی سالمی مانند میوه و سبزیجات و ماهی، حذف خوراکی‌های ناسالم و مضر را هم شامل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مطلب شما را با تعدادی از ناسالم‌ترین خوراکی‌ها برای سلامت قلب آشنا می‌کنیم.

نوشیدنی‌های شیرین

نوشیدنی‌های شیرین مانند آب‌میوه، نوشابه و نوشیدنی‌های انرژی‌زا به سرعت سطح تری‌گلیسیرید را در خون افزایش می‌دهد. طبق اعلام کلینیک مایو تری‌گلیسیریدها با سفت کردن رگ‌های خونی و ایجاد تصلب شرایین خطر سکته و بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد. AHA توصیه می‌کند مصرف قندهای اضافی به 5/37 گرم برای مردان و 25 گرم در روز برای خانم‌ها محدود شود.

سس‌ها

بسیاری ازسس‌‌ها مانند سس گوجه فرنگی و مایونز حاوی قند و نمک اضافی هستند. برای مثال، فقط یک قاشق غذاخوری سس گوجه فرنگی می‌تواند حاوی 3.7 گرم قند و 154.2 میلی‌گرم سدیم باشد. سدیم اضافی با افزایش فشار خون خطر نارسایی قلب را افزایش می‌دهد. AHA توصیه می‌کند مصرف روزانه سدیم افراد به 2.300 میلی‌گرم در روز محدود شود.

غذاهای سرخ شده

سرخ کردن، حتی سالم‌ترین مواد غذایی مانند کدو سبز، کلم بروکلی یا میگو را به یک وعده غذایی اشباع از چربی و نمک تبدیل می‌کند.براساس تحقیقات علمی خوردن غذاهای سرخ شده به پرفشاری خون، چاقی و دیابت نوع 2 - که همگی عوامل خطر بیماری‌های قلبی هستند - کمک می‌کند. طبق مطالعه‌ای که در مجله تغذیه بالینی آمریکا منتشر شد مصرف غذاهای سرخ شده به خودی خود خطر بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد. بنابراین، بهتر است از دیگر روش‌های پخت مانند جوشاندن، بخارپز کردن و کباب کردن استفاده شود.

آب‌نبات و میوه‌های خشک شیرین شده

انواع آب‌نبات مانند پاستیل، لوبیای ژله‌ای، شکلات شیری یا میوه‌های خشک شیرین شده، قند اضافی را وارد جریان خون می‌کند. برخلاف میوه‌های تازه که غنی از فیبر، ویتامین‌ها و دیگر مواد مغذی نیز هستند آب‌نبات‌ها در کنار محتوای قندی خود مواد مغذی دیگری ندارند. تمام کاری که آب‌نبات‌ها انجام می‌دهند، افزایش خطر ابتلا به دیابت است که به خودی خود عامل خطر بیماری‌های قلبی به شمار می‌آیند.

محصولات پخته

محصولات پخته مانند نان سفید، نان باگت، کلوچه، پیتزا، شیرینی و خمیر منجمد حاوی چربی‌های ترانس هستند.در سال 2015، سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) مصرف چربی‌های ترانس را به دلیل ایجاد اختلال در تعادل کلسترول و خطر بروز مشکلات قلبی خطرناک اعلام کرد. این محصولات همچنین به دلیل دارا بودن چربی‌های اشباع، خطر بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد.

کنسرو میوه و سبزیجات

مشکل اصلی مواد غذایی کنسرو شده آب‌نمکی است که مواد در آن نگهداری می‌شود.طبق اعلام کلینیک مایو کنترل میزان سدیم دریافتی از این مواد غذایی مهم تر از نمکی است که در پخت و پز استفاده می‌شود. همین مشکل درخصوص میوه‌های کنسرو شده که در آب‌نمک یا شربت نگهداری می‌شود هم صدق می‌کند. بنابراین بهتر است از وجود برچسب کم‌نمک یا کم‌قند روی این مواد غذایی اطمینان حاصل کنید.

غلات تصفیه شده

غلات تصفیه شده موجود در نان سفید، برنج سفید و ماکارونی که فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی سالم خود را از دست داده‌اند بسیار سریع در بدن به قند تبدیل می‌شوند و افزایش انسولین و جذب چربی را به همراه دارند. طبق مطالعه‌ای که در مجله بین‌المللی پزشکی بالینی و تجربی منتشر شد، مصرف زیاد غلات تصفیه شده به تنهایی خطر ابتلا به بیماری قلبی را 9.4 درصد افزایش می‌دهد.

گوشت‌های پرچرب و فراوری شده

مطالعه‌ای که در سال 2020 در مجلهJAMA منتشر شد نشان داد مصرف گوشت‌های فراوری شده خطر بیماری قلبی و مرگ را 42درصد افزایش می‌دهد. همچنین متخصصان رژیم غذایی توصیه می‌کنند گوشتی را انتخاب کنید که کمتر از 10درصد چربی داشته باشد. بنابراین بیشتر پروتئین دریافتی شما باید از گوشت قرمز بدون چربی و ترجیحا مرغ یا ماهی باشد.

بستنی و ماست پرچرب

هردوی این خوراکی‌ها منبع قابل توجهی از چربی و قند هستند. برای مثال فقط 100 گرم ماست طعم‌دار حاوی 13 گرم شکر است. بنابراین، بهتر است ماست ساده کم‌چرب را انتخاب و خودتان میوه و دیگر مواد اضافی را به آن اضافه کنید. بستنی‌ها نیز پر از قند و چربی اشباع هستند، بنابراین سطح تری‌گلیسیرید شما را بالا می‌برند و حتی می‌توانند به طور بالقوه منجر به حمله قلبی شوند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ناراحتی قلبی خطر بیماری های قلبی بیماری های قلبی افزایش می دهد رژیم غذایی مواد غذایی آب نبات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۹۱۹۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۲ درصد دانش آموزان قزوینی دچار اضافه وزن هستند

عطیه رزازی مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: مشکل اصلی جامعه ما افزایش روند چاقی در گروه سنی کودک و نوجوان است که طبق بررسی‌های به عمل آمده، ۲۰ درصد کودکان و نوجوانان استان دچار چاقی شکمی هستند.

وی با بیان اینکه استان قزوین هم‌پای شاخص‌های کشوری پیش می‌رود، اما جزو استان‌هایی است که چاقی در آن یک زنگ خطر محسوب می‌شود، اضافه کرد: برای این معضل باید مداخلاتی از خانه و توسط والدین شروع شود و کل خانواده باید طبخ مواد غذایی را اصلاح کنند تا به کاهش اضافه وزن، تناسب اندام و شرایط اغذیه سالم برسیم.

رزازی با بیان اینکه دریافت مواد غذایی باید متناسب با شرایط هر انسانی در نظر گرفته شود و تحرک بدنی و فعالیت فیزیکی نیز با توجه به سن وی باید تعریف شود، افزود: دانش آموزان در برنامه ریزی‌های کشوری، باید روزی یک ساعت فعالیت بدنی و میانسالان روزی نیم ساعت تحرک فیزیکی مناسبی داشته باشند.

این مسئول چاقی را تجمع بیش از اندازه چربی در بدن به نسبت قد انسان تعریف کرد و گفت: در یک فرد بزرگسال با ۱۶۰ سانتی متر قد، ۶۰ کیلوگرم وزن طبیعی محسوب می‌شود و اگر این وزن به ۷۰ کیلوگرم برسد، دچار چاقی می‌شود، اما کودک و نوجوان به این دلیل که در سن رشد قرار دارند، تغییرات قد با توجه به سن آنها اتفاق می‌افتد و نمی‌توان یک وزن مشخصی تعیین کرد، بلکه چاقی کودکان و نوجونان با نمودار‌های استاندارد رشد مشخص می‌شود که وزن و قد آن‌ها در چه وضعیتی قرار دارد.

مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین بیان کرد: وضعیت اقتصادی در کشور و سواد مردم در مصرف کیک، شیرینی، شکلات و فست فود دست به دست هم داده تا شاهد افزایش اضافه وزن در کودکان و نوجوانان باشیم.

رزازی به عوامل موثر در چاقی و اضافه وزن اشاره کرد و افزود: برخلاف باور عموم که ژنتیک را علت اصلی چاقی می‌دانند، اما تغییر الگوی زندگی از جمله شیوه زندگی ماشینی در عصر شهرنشینی، نوع رژیم غذایی و نداشتن تحرک بدنی از دلایل اصلی افزایش روند چاقی محسوب می‌شوند.

مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: تحقیقات نشان داد که به علت افزایش قیمت مواد غذایی همانند گوشت و میوه و سبزیجات، مردم غذا‌هایی با قیمت ارزان همانند نان، برنج، ماکارانی که دارای کربوهدیرات ها، روغن هستند را مصرف می‌کنند که ارزش سیرکنندگی بیشتری دارند.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • عوارض مصرف بیش از اندازه برنج سفید
  • لاغری در یک هفته ؛ نکات مهم برای کاهش وزن در یک هفته
  • هفت نکته برای کاهش وزن اگر فکر می‌کنید «ژن چربی» را دارید
  • استفاده از ظروف چدنی برای این افراد مشکل‌ساز می‌شود
  • سالم‌ترین و بدترین ظروف برای پخت و پز/ استفاده از ظروف چدنی برای این افراد مشکل‌ساز می‌شود
  • غذا‌هایی که شکم تخت به شما هدیه می‌دهد
  • مواد غذایی ضد التهاب
  • تغذیه بد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد
  • روشی که طول عمر شما را بیشتر می‌کند
  • ۲۲ درصد دانش آموزان قزوینی دچار اضافه وزن هستند