Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ میثم سعادت: هفته گذشته انتخابات شورای مرکزی جبهه پایداری در میانه بحران کرونا برگزار شد. هرچند ناظران سیاسی این اتفاق را نشانی روشن از برنامه‌های این مجموعه سیاسی برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ توصیف کردند اما حقیقت آن است که از ترکیب تازه جبهه پایداری نمی‌توان به استراتژی این حزب در انتخابات پیش رو پی برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع جبهه پایداری برای انتخابات ریاست جمهوری، ۵+۱ مسیر پیش روی خود می‌بیند، در این گزارش به این حالت‌ها پرداخته‌ایم.

۱) ائتلاف حداقلی با صادق محصولی: صادق محصولی مشهورترین و البته ثروتمندترین سیاستمدار عضو جبهه پایداری است که به خاطر ارتباط و اعتماد اعضای ارشد این جریان سیاسی، به وزارت کشور دولت احمدی نژاد هم رسید. او در دولت دوم احمدی نژاد وزیر رفاه شد و بعد از دولت روحانی همچنان به عنوان یک چهره پشت پرده، به سیاست‌ورزی پرداخت.

در انتخابات مجلس یازدهم، اصولگرایانی که از لیست اصلی بیرون مانده بودند، محصولی را به عنوان پدرخوانده جبهه پایداری متهم می‌کردند که ایادی خودش را به جای نیرو‌های شایسته به مجلس فرستاده است. محصولی البته سکوت کرد. اگر قرار باشد جبهه پایداری از ترکیب فعلی شورای مرکزی خود نامزدی برای انتخابات داشته باشد، بهترین گزینه صادق محصولی است.

۲) کامران باقری لنکرانی، یار فراموش شده! لنکرانی این روزها فراموش شده‌ترین چهره جبهه پایداری است. هشت سال قبل جبهه پایداری او را به عنوان نامزد اصلی خود معرفی کرد، اما جبهه پایداری به سد شورای نگهبان خورد و به سراغ سعید جلیلی رفت.

در جبهه پایداری نیروهایی هستند که گمان می‌کنند باقری لنکرانی بتواند تشکیلات مدعی آنها را دوباره احیا کند و جریانی از حمید رسایی تا محمد سلیمانی یکبار دیگر گرد هم بیایند. مهمترین ویژگی و شانس باقری لنکرانی این است که ممکن است از حمایت محمود احمدی نژاد برخوردار شود.

۳) قاضی زاده هاشمی؛ ریاست جمهوری یا ریاست مجلس؟ مدتی است که فعالیت‌های قاضی زاده هاشمی  برای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ آغاز کرده است. قاضی زاده این دوره عضو شورای مرکزی جبهه پایداری نشد، اما نزدیک به شصت نماینده تندروی مجلس، که به دنبال استیضاح روحانی بودند، ظرفیت ائتلاف با او را دارند.

در واقع اگر باقری لنکرانی می‌توانست نیرو‌های قدیمی جبهه پایداری را متحد کند، قاضی زاده هاشمی هم این ظرفیت را دارد که خون تازه به رگ‌های این جریان تزریق کند. در این حالت، جبهه پایداری، کابوسی واقعی و رقیبی جدی برای قالیباف خواهد شد و قالیباف در صورت پیروزی هم جریان قوی و قدرتمندی در مجلس علیه خود خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: رستم قاسمی، گزینه جدید انتخابات ۱۴۰۰/ سرداری که خود را «معمار دور زدن تحریم‌ها» می‌داند

به گزارش رویداد۲۴ هرچند که نقوی حسینی از راه‌اندازی ستادهای انتخاباتی و تحرکات سیاسی قاضی هاشمی خبر داده اما خود او بهتر می‌داند که چهره‌ای در قامت ریاست جمهوری نیست. به نظر می‌رسد او بیشتر منتظر آن است که قالیباف برای انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کند بنابراین او از هماکنون شخصیت خودش را در جایگاه ریاست جمهوری جانمایی کرده تا بعد از خروج قالیباف از مجلس، بتواند به ریاست قوه مقننه برسد. در این حالت نیز او باید شانس خود را در رقابت با حاجی بابایی بیازماید.

۴) ائتلاف جبهه پایداری با احمدی نژاد: هرچند مهره‌های نزدیک به جبهه پایداری می‌توانند با جریان محمود احمدی نژاد ائتلاف برقرار کنند، اما یکدندگی احمدی نژاد به شکلی است که احتمال بیشتری دارد که اگر ائتلافی پیش بگیرد، این ائتلاف روی گزینه احمدی نژاد باشد نه گزینه جبهه پایداری.

واقعیت این است که احمدی نژاد گزینه تایید شونده مورد اعتماد ندارد و حامیان او، که اصولگرایان به آن فرقه زنبیلیه می‌گویند، فعلا در راهرو‌های دادگاه سرگردانند. با این حال افرادی مثل رستم قاسمی و غلامحسین الهام نزدیک‌ترین و محتمل‌ترین گزینه ائتلاف احمدی نژاد و پایداری به شمار می‌روند.

رستم قاسمی نیز از گزینه‌هایی است که ظاهرا قصد دارد به انتخابات ۱۴۰۰ ورود کند. اگر بنا بر ائتلاف با گزینه احمدی نژاد باشد، احتمالا در انتخاب میان قاسمی و الهام، جبهه پایداری در حمایت از غلامحسین الهام تردید کمتری داشته باشد.

بیشتر بخوانید: سعید جلیلی و انتخابات ۱۴۰۰/ منتقد روحانی گزینه مناسبی برای مذاکره با آمریکاست؟

۵) حمایت همه جانبه از جلیلی: نوستالوژی جلیلی ممکن است در انتخابات ۱۴۰۰ تکرار شود. فعلا حامیان سعید جلیلی در فضای مجازی که فعالیت جدی دارند و از او می‌خواهند تا در ۱۴۰۰ بار دیگر نامزد شود. خود سعید جلیلی هم بی‌تمایل به این امر نیست و جلسات دولت در سایه را مستقل از فعالیت‌های جبهه پایداری دنبال می‌کند.

سعید جلیلی محبوبیت زیادی بین جوانان اصولگرا دارد که در تشکل‌های بسیج دانشجویی و سایر اتحادیه‌های اصولگرا در دانشگاه دارند. این محبوبیت به خصوص در دورانی که سیاست خارجی روحانی به بن‌بست خورده، می‌تواند استراتژی جبهه پایداری را به شدت تقویت کند و این ایده را مطرح کند که گزینه مناسب برای مذاکرات مجدد با حفظ ارزش‌های جمهوری اسلامی سعید جلیلی است.

۵+۱)  بازگشت ابراهیم رییسی: هنوز مشخص نیست ابراهیم رئیسی نامزد انتخابات بشود یا نه؟ اما آنچه اصولگرایان به آن اطمینان دارند این است که اگر او بیاید همه اصولگرایان از او حمایت خواهند کرد؛ نظیر آنچه در انتخابات ۹۲ رخ داده بود. طبیعتا اگر تصمیمی در این سطح گرفته شده باشد، آیت الله مصباح یزدی در جریان قرار گرفته است و شاید جبهه پایداری هم در جریان این تصمیم قرار گرفته باشد.

به گزارش رویداد۲۴ رسانه‌های اصولگرا همچون تسنیم که اخبار دقیق‌تری از جریان متبوع خود دارد، هنگامی که در گزارش‌هایشان چهره‌های مناسب ریاست جمهوری را لیست می‌کنند، پس از اسم بردن از ده‌ها نامزد احتمالی، نام ابراهیم رییسی و محمدباقر قالیباف را انتهای گزارش می‌نویسند و تاکید می‌کنند این دو هنوز تصمیمی نگرفته‌اند. مشخص است منظور این جمله چیزی نیست که ظاهر آن نشان می‌دهد و اتفاقا این دو مطمئن‌ترین گزینه اصولگرایان هستند.

نکته قابل توجه، اما اینجاست که دوره قبلی جبهه پایداری گویا اطمینان داشت که این اتفاق رخ می‌دهد و به سراغ هیچ گزینه‌ای نرفت تا نامزدی ابراهیم رئیسی قطعی شد. چه بسا آن‌ها این دوره هم همان مسیر را دنبال می‌کنند و سکوت امروز آن‌ها هم به این دلیل است که از نامزدی رئیس قوه قضائیه در انتخابات اطمینان دارند و نیازی نمی‌بینند در بازی‌های سطح دو که محل سیاست‌و‌رزی قالیباف و حداد عادل و فتاح و نیکزاد است، وارد شوند.

لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 جبهه پایداری انتخابات 1400 اصولگرایان انتخابات ریاست جمهوری برای انتخابات باقری لنکرانی انتخابات ۱۴۰۰ جبهه پایداری سعید جلیلی احمدی نژاد قاضی زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۰۸۳۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا دوباره مادر چاوز؟

روزنامه شرق نوشت: ماجرای سیدحسین حسینی، کاپیتان و دروازه‌بان استقلال، این روز‌ها تبدیل به یکی از سوژه‌های خبری روز شده است. داستان مربوط به اتفاقات پس از بازی استقلال با آلومینیوم اراک است که در انتهای دیدار، دختری از روی سکوها، به سبک و سیاق جیمی‌جامپ‌ها، خودش را به زمین می‌رساند و برای لحظه‌ای کاپیتان استقلال را در آغوش می‌گیرد. این اتفاق با واکنش سریع نیرو‌های حفاظتی در ورزشگاه روبه‌رو می‌شود و پس از تنشی اندک، همه چیز به پایان می‌رسد.

با وجود این، ولی اقدام فوری کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال به جنجال رخ‌داده در این زمینه دامن زد. این نهاد، دروازه‌بان استقلال را به یک جلسه محرومیت تعلیقی و پرداخت ۳۰۰ میلیون تومان جریمه محکوم کرد. هزینه ۳۰۰ میلیون تومانی برای اقدام کاپیتان استقلال خیلی سریع تبدیل به سوژه داغی برای کاربران در فضای مجازی شد؛ اما این پایان داستان نبود، چراکه صحبت‌های سیدحسین پس از بازی بعدی برابر شمس‌آذر قزوین، ابهامات به وجود آمده را بیشتر کرد.

سیدحسین حسینی در مورد حواشی هفته گذشته در دیدار با آلومینیوم اراک و جریمه ۳۰۰‌میلیونی‌اش توسط کمیته انضباطی گفت: «اول اینکه خوشحالم کمیته انضباطی لطف کرد و چهارروزه حکم من را داد. اتفاقات دیگری افتاده بود که یکی، دو ماه طول می‌کشید حکم دهند، ولی برای من چهارروزه دادند. این ۳۰۰ میلیون تومان را می‌دهم؛ فدای سر آن هوادار خانم».

این اظهارات با واکنش سریع یکی، دو نهاد روبه‌رو شد. اولی همان کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال بود که یک جلسه محرومیت تعلیقی سیدحسین را هم قطعی کرد تا او غایب بزرگ دیدار بعدی تیمش مقابل تراکتور باشد. از سوی دیگر، فراجا هم به صف شکایت‌کنندگان از کاپیتان استقلال پیوست تا او مجبور شود این بار در دادسرای رسانه حاضر شده و توضیحاتی بدهد. تسنیم در این مورد نوشته است: «فرماندهی انتظامی کشور (فراجا) از دروازه‌بان استقلال به دادسرای فرهنگ و رسانه شکایت کرده و دروازه‌بان ملی‌پوش آبی‌پوشان در دادگاه حضور یافت. حسینی در دادسرا توضیح داد صحبتی یا اقدامی علیه فرماندهی انتظامی نکرده و تنها برای مراقبت از بانوی هوادار دنبال آرام‌کردن فضا بوده است. وکیل باشگاه استقلال نیز بابت این پرونده در دادسرا حضور پیدا کرد».

جمیع این اتفاقات باعث شد تا روز گذشته توجه رسانه‌های خارجی ازجمله روزنامه مطرح مارکا در اسپانیا هم به محرومیت و جریمه سنگین مالی کاپیتان استقلال جلب شود و مطالبی در این مورد بنویسد.

با وجود این، ولی مبحث اصلی که یکی، دو روز گذشته مورد توجه قرار گرفته، چه در فضای مجازی و چه در میان هواداران استقلال، داستان دلداری‌دادن محمود احمدی‌نژاد به مادر چاوز، رئیس‌جمهور فقید ونزوئلاست. در ۴۸ ساعت اخیر، مادر چاوز دوباره مورد توجه ایرانی‌ها قرار گرفته و بسیاری با اشاره به آن دلداری خاص، از این گفته‌اند که چطور در آن زمان کسی محمود احمدی‌نژاد را جریمه نکرد؟ منصور رشیدی، پیش‌کسوت باشگاه استقلال، یکی از آنهاست. او در این مورد گفته: «چرا وقتی آن آقا، مادر رئیس‌جمهور ونزوئلا را بغل کرد، کسی چیزی نگفت و جریمه نشد؟ حتی در فیلم‌ها چیز‌های بدتری می‌بینیم. چرا باید یک فوتبالیست را از بازی‌کردن به خاطر چنین اتفاقی محروم کرد. نمی‌دانم اسمش را چه چیزی بگذارم، فاجعه است. ۳۰۰ میلیون برای یک اتفاق. بیش از این هم نمی‌شود حرف زد».

درست است که این روز‌ها بحث اصلی حول محور کاپیتان استقلال است، ولی این اتفاق دوباره باعث مرورشدن تصاویری شده که محمود احمدی‌نژاد در مجلس ترحیم هوگو چاوز رقم زده است. او که به عنوان رئیس دولت ایران به ونزوئلا سفر کرده بود، برای دلداری‌دادن به مادر داغدیده چاوز، او را به آغوش گرفت. انتشار تصاویر آن دلداری با جنجالی خبری در ایران همراه شد، ولی رسانه‌های نزدیک به دولت سریعا با فتوشاپ‌خواندن آن تصاویر، ماجرا را از اساس کذب توصیف کردند. بعدها، ولی کاخ ریاست‌جمهوری ونزوئلا با انتشار تصاویر مجلس ترحیم چاوز و گنجاندن عکس جنجالی احمدی‌نژاد در بین تصاویر منتخب، شایعات را به واقعیت تبدیل کرد.

خبرگزاری رویترز هم همان زمان با انتشار ملاقات محمود احمدی‌نژاد و النا فریاس، توضیح مختصری ذیل عکس نوشت: «محمود احمدی‌نژاد (سمت راست) مراتب تسلیت خود را به النا فریاس مادر هوگو چاوز، رئیس‌جمهور ونزوئلا، در جریان مراسم ترحیم در آکادمی نظامی کاراکاس ابراز می‌کند. این عکس توسط کاخ میرافلورس (کاخ ریاست‌جمهوری ونزوئلا) منتشر شده است».

در یکی، دو روز گذشته که دوباره آن تصویر قدیمی وایرال شده، مخالفان اقدام سیدحسین حسینی، کاپیتان استقلال، چنین مقایسه‌ای را کاملا بی‌اساس توصیف کرده و با یادآوری سن‌و‌سال مادر چاوز، خواستار عدم مقایسه این دو اتفاق شده‌اند. از سوی دیگر، هواداران استقلال هم با توجه به اهمیت پست‌ها و جایگاه حقوقی افراد، اقدام احمدی‌نژاد را به مراتب خبرساز‌تر از کاپیتان استقلال دانسته و از جریمه سنگینی که متوجه کاپیتان تیمشان شده حسابی شکایت دارند. هرچه که هست، ولی با توجه به اتفاقات رخ‌داده، موردی که فعلا قطعی است این است که سیدحسین بازی با تراکتور را که قرار است ۱۲ اردیبهشت برگزار شود، از دست داده و از طرف دیگر باید ۳۰۰ میلیون تومان هم جریمه بپردازد.

دیگر خبرها

  • جنجال بزرگ علیه قالیباف از سوی یاران رائفی‌پور در مجلس آینده | وعده‌ها عجیب واقعیت دارد؟
  • (تصاویر) برگزاری نماز جماعت پشت سر محمود احمدی‌نژاد!
  • نقوی حسینی: طیف پایداری، شریان و مصاف برای ریاست مجلس، روی ذوالنور به جمع‌بندی می‌رسند
  • شرایط عجیب در پورتو؛ سرنوشت سرمربی طارمی وابسته به یک انتخابات!‏
  • سرنوشت سرمربی طارمی وابسته به یک انتخابات!‏
  • سرنوشت عجیب یک وعده رییسی/ اختلاف قیمت کوییک ۱۳ برابر شد! + اینفوگرافیک
  • ۲ وزیر احمدی نژاد رقیب قالیباف شدند /ذوالنوری هم وارد گود شد /اولین گزینه نایب رئیسی مجلس مشخص شد
  • روایت ده نمکی از پیشنهاد وزیر شدنش در دولت احمدی نژاد
  • عکس| سرنوشت ترسناک احمدی نژاد از زبان رائفی‌پور
  • چرا دوباره مادر چاوز؟