Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@12:54:04 GMT

جشنواره کتاب و رسانه مرکزگرا نباشد و گسترش پیدا کند

تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۱۰۵۳۲

جشنواره کتاب و رسانه مرکزگرا نباشد و گسترش پیدا کند

حمیدرضا مدقق روزنامه‌نگار و سردبیر علمی فرهنگی هنری شبکه تلویزیونی خبر، که در دوره‌های پیشین، دبیر جشنواره کتاب و رسانه بوده، در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به برگزاری نوزدهمین دوره این‌جشنواره گفت: جشنواره کتاب و رسانه باید گسترش پیدا کرده، شهرستان ها را در بر گرفته و از مرکزگرا بودن دور شود. یعنی باید تمام خبرنگاران حوزه کتاب در سطح کشور و همه شهرستان ها را در آن دید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: این‌جشنواره نوزده دوره استمرار داشته و پایدار بود و این امر نقطه قوتش محسوب می‌شود. در گذشته، جشنواره‌هایی در سطح کشور با عنوان رسانه برگزار می‌شدند اما با وجود اینکه اهداف خوبی را دنبال می‌کردند، بیشتر از یک یا دو دوره دوام پیدا نکردند و تعدادشان هم کم نبود.  

سردبیر علمی فرهنگی هنری شبکه خبر در ادامه گفت: در حوزه علم، فرهنگ و هنر فقط دو جشنواره کتاب و رسانه در حوزه فرهنگ و جشنواره نانو و رسانه در حوزه علم داریم که شاهد دوام آنها هستیم. جشنواره کتاب و رسانه به بررسی فعالیت‌های خبرنگاران تخصصی حوزه کتاب می‌پردازد. بنابراین باید به اهالی کتاب و رسانه تبریک گفت که توجهشان به حوزه کتاب باعث تداوم این جشنواره شده است. به‌نظرم هدف از  برگزاری این جشنواره، صرفا برگزار شدن یک جشنواره و اهدای جایزه به برگزیدگان نیست بلکه اهداف بلندمدت‌تری را دنبال می‌کند. در این‌جشنواره انتخاب داوران و دبیران به گونه ای است که فرایند انتخاب آثار و برگزیدگان به شکل تخصصی پیش می‌رود. در بعضی از دوره‌ها چهره‌های نام آشنایی همچون فریدن صدیقی، یونس شکرخواه و ... در جشنواره حضور پر رنگ داشتند.

مدقق گفت: یک نکته مهم درباره «کتاب و رسانه» این است که آثار رادیو و تلویزیون در آن دیده شدند که این، اتفاق خوشایندی بود. در یکی دو دوره اخیر  هم آثار فضای مجازی وارد چرخه داوری شدند که می‌توان این‌مساله را هم به فال نیک گرفت. به‌این‌ترتیب این‌جشنواره، به‌نوعی خودش را به روز کرده است.

مفهوم شهروندخبرنگار از حالت تخصصی‌اش خارج شده است

وی در ادامه این‌گفتگو، گفت: مفهوم شهروندخبرنگار را یکی از مفاهیم به نسبت جدید در کشور ما و تا حدی قدیمی تر در سایر کشورها است. در این‌دوره از جشنواره کتاب و رسانه به این مفهوم هم پرداخته شده که اتفاق خوبی است. در کشور ما این مفهوم تا حدی از حالت تخصصی خارج شده و میان مردم رواج پیدا کرده است. در دوران کنونی گوشی‌های هوشمند در اختیار همه مردم قرار گرفته و  هر کسی از امکانات آن استفاده می‌کند و این توانایی را دارد که خودش تبدیل به ناشر شود و تولید کند. این اتفاقات اقتضائات جامعه ما است در این صورت کار نشر اخبار صرفا در اختیار رسانه‌ها و خبرنگاران نیست و هر کسی خودش تبدیل به رسانه شده است و هر چیزی را که دوست دارد و به نظرش جالب آمده در  مورد آن می‌نویسد یا صوت تولید و در فضای مجازی منتشر می‌کند. طبعا بخشی از  اطلاعاتی که توسط شهروند خبرنگاران در فضای مجازی منتشر می‌شود، می‌تواند درباره کتاب باشد که نمونه‌های بسیاری از آنها را در فضای مجازی می‌بینیم. روزانه در این‌فضا به مطالبی بر می‌خوریم که روزنامه‌نگاران شهروندی درباره کتاب مورد علاقه خودشان نوشته‌اند و به معرفی کتاب می‌پردازند و حتی کتاب‌هایی قدیمی که در کتابخانه شخصی خودشان دارند و قبلا آنها را خوانده‌اند، مجدد معرفی می‌کند. همه این موارد به نوعی توجه به کتاب است که از طرف شهروندخبرنگاران انجام می‌شود.

این استاد دانشگاه ادامه داد: اینکه شکل حرفه‌ای‌تر و درست‌تر روزنامه نگاری شهروندی باید به چه صورتی باشد، جای بحث دارد. من به عنوان یک فرد رسانه‌ای از  شهروندخبرنگاری استقبال می‌کنم. اما وظیفه خود می‌دانم اطلاعاتی تحت عنوان سواد رسانه‌ای به علاقه‌مندان به این حوزه داده شود تا بتوانند کارهای خود را ارتقاء دهند نه اینکه لزوما به خبرنگاران حرفه‌ای تبدیل شوند. اما برخی از اصول حرفه‌ای را در کارشان لحاظ کنند. لزوما همه آن چیزی که توسط روزنامه‌نگاران شهروندی یا خبرنگاران شهروندی در فضای مجازی منتشر می‌شود صحت ندارد و همه آنها دقیق نیستند؛ بلکه ممکن است حتی ناخواسته حاوی قضاوت‌ها و اشتباه‌هایی باشند که به اصل حرفه روزنامه‌نگاری لطمه می‌زند. بنابراین روزنامه‌نگاری شهروندی در  کنار سوادرسانه‌ای می‌تواند به ارتقاء این حوزه کمک کند.

جشنواره کتاب و رسانه شهرستان‌ها را هم در بر بگیرد

مدقق گفت: جشنواره کتاب و رسانه در مقایسه با سایر جشنواره‌های فرهنگی که در کشور برگزار می‌شوند، بسیار تخصصی است، مخاطبان تخصصی دارد و اهالی رسانه‌اند که آن را دنبال می‌کنند. اما جوایزی مانند جایزه ادبی جلال آل‌احمد مخاطبانی از جنس مردم دارد که رمان و داستان یا شعر می‌خوانند یا خودشان در این زمینه‌ها کار می‌کنند. به‌نظرم جشنواره کتاب و رسانه باید گسترش پیدا کند و شهرستان ها را هم در بر بگیرد. آفتی که کارهای ما دارد این است که مرکز گرا هستیم و آثار را فقط در سطح تهران می‌بینیم. این‌جشنواره باید تمام خبرنگاران حوزه کتاب در سطح کشور از همه شهرستان ها را در بر بگیرد.  این‌اتفاق به رشد جشنواره کمک می‌کند. فقط خبرنگارانی که در خبرگزاری‌ها، روزنامه‌ها، صدا و سیما و سایر رسانه‌های تهران فعالیت می‌کنند به کتاب نمی‌پردازند بلکه خبرنگاران شهرهای دیگر هم در این حوزه با جدیت و تلاش ستودنی فعالیت می‌کنند.

وی در پایان گفت: در بسیاری از شهرستان‌ها در صدا و سیمای مراکز استان، مطبوعات، خبرگزاری های محلی و فضای مجازی خبرنگارانی داریم که در حوزه کتاب فعال هستند که آثارشان باید برای جشنواره کتاب و رسانه ارسال شود. دبیرخانه این جشنواره باید از طریق اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها با خبرنگاران و روزنامه نگاران ارتباط برقرار کند تا سطح جشنواره ارتقاء و آثار دریافتی بیش از پیش افزایش پیدا کند.

کد خبر 5060184 صادق وفایی

منبع: مهر

کلیدواژه: جشنواره کتاب و رسانه خبرنگاران رایزنی فرهنگی تازه های نشر معرفی کتاب ترجمه تجدید چاپ دفاع مقدس انتشارات سروش کتاب و کتابخوانی کتاب پیامبر اکرم ص کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ادبیات جهان موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران فرانسه جشنواره کتاب و رسانه شهرستان ها فضای مجازی حوزه کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۱۰۵۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعیین تکلیف حق پخش ورزش

    رئیس رسانه‌ملی در این آیین با اشاره به این‌که پیشرفت در همه عرصه‌ها و به‌ویژه در ورزش موجب تقویت هویت ملی ما می‌شود، گفت: یکی از سرفصل‌های مهم تحولی رسانه‌ملی، «پیشرفت» است و این جشنواره‌ با برجسته‌کردن افتخارات فرزندان ایران، هویت ملی را تقویت می‌کند و یکی از مصادیق فتوحات فرزندان ایران است.جبلی ادامه داد: جوانان ما، دانشمندان ما و قهرمانان ما در نیروهای مسلح که با اقتدارآفرینی در عرصه بین‌الملل، عملیاتی چون «وعده صادق» را رقم زدند، مصداق عینی این قهرمانی‌ هستند‌.وی ورزشکاران را از جمله عناصر هویت ملی کشوردانست وگفت:ورزشکاران باید به‌طورمستمر درقاب رسانه‌ملی حضور داشته باشند، این وظیفه ذاتی ماست که در رسانه‌ملی خدمتگزار این قهرمانان باشیم.رئیس رسانه‌ملی این جشنواره را مصداق روشنی از رویکرد و سازوکار تحول در رسانه‌ملی دانست و گفت: در کنار رویکرد تحولی رسانه‌ملی، انتخاب نهایی با ملت ایران که صاحبان اصلی رسانه و صاحبان اصلی کشورند، بوده است.جبلی افزود: حدود پنج میلیون نفر از هموطنان عزیزمان قهرمانان ملی را انتخاب کردند و این افتخاری برای ورزشکاران ماست که مورد توجه مردم هستند.وی با اشاره به این‌که رسانه‌ملی همواره مورد توجه قهرمانان ملی و مردم ایران بوده است، متذکر شد: هرچند نتیجه طبیعی قهرمان‌شدن ستاره‌بودن است اما در ورزش، ستاره‌بودن کافی نیست. قهرمانان ملی که در این جشنواره برگزیده شدند، محبوب دل مردمند و این نشان می‌دهد مردم قدردان ورزشکاران‌شان هستند و در کنار آنها می‌مانند.وی با بیان این که  قهرمانان ملی را رسانه گویای هویت ملی خواند که نماد اخلاق و جوانمردی را در رسانه نمایان می‌کنند، گفت: مردم هنوز یاد جهان‌پهلوان تختی را گرامی می‌دارند؛ چراکه او نماد جوانمردی بود و جوانمردی لازمه قهرمانی است.رئیس رسانه‌ملی با یادآوری نام شهید ابراهیم هادی و توصیه به مطالعه کتاب «جوانمرد » (روایت زندگی و خاطرات شهید ابراهیم هادی) گفت: قهرمانانی مانند ابراهیم هادی همواره در تاریخ می‌مانند و این نقش صداوسیما را در معرفی این قهرمانان سنگین‌تر می‌کند.جبلی با اشاره به این‌که رسانه‌ملی قدردان ورزشکارانی است که عنصر ایرانی و جوانمردی را برجسته می‌کنند، عنوان کرد: از مردمی‌که با وسواس قهرمانان ملی‌شان را انتخاب کردند، قدردانی می‌کنم. این انتخاب نشان داد که مردم عناصر هویتی ملی‌شان را می‌شناسند و ما نیز قدردان این قهرمانان در رسانه‌ملی هستیم.
 
مژده رئیس رسانه‌ملی پیرامون حق پخش فوتبال
پیمان جبلی، رئیس رسانه‌ملی درحاشیه اختتامیه جشنواره قهرمان ایران درجمع خبرنگاران گفت: با افتخار رسانه‌ملی میزبان سومین دوره جشنواره قهرمان ایران بود و امسال این جشنواره با گستردگی و استقبال بیشتری مواجه شد.وی ادامه داد: حدود پنج میلیون نفر از مردم در جشنواره قهرمان ایران شرکت کردند و امیدواریم درسال آینده هم باهمین شکوه وانضباط و تنوعی که در رشته‌های مختلفی وجود داشت شاهدجشنواره باشکوه‌تر باشیم.جبلی عنوان کرد:امسال به‌دلیل این‌که درآستانه المپیک پاریس هم هستیم امیدواریم این جشنواره و رویداد‌های مشابه که برای قدردانی و حمایت از ورزشکاران و قهرمانان ورزشی توسط رسانه‌ملی یا در عرصه‌های دیگر اتفاق می‌افتد بتواند تقویت‌کننده روحیه ورزشکاران عزیزمان برای شرکت در رقابت‌های سنگین المپیک پاریس باشد.وی افزود: ما به‌عنوان رسانه‌ملی همیشه افتخارمی‌کنیم درکنار جامعه ورزشی وقهرمانان و فرزندان عزیزمان درهمه عرصه‌ها هستیم. رئیس رسانه‌ملی درباره حق پخش تلویزیونی عنوان کرد:وظیفه خود می‌دانم که تبریک صمیمانه به طرفداران دو تیم بزرگ استقلال و پرسپولیس بگویم. آرزویی که بعد از سال‌ها محقق شد و اتفاق خوبی امروز افتاد.وی افزود: این مژده را به همه طرفداران ورزش به‌ویژه ورزش‌های بزرگی مثل فوتبال بدهم که ما و وزارت ورزش در حال تدوین آیین‌نامه‌ای برای حق پخش‌ فوتبال هستیم که تقدیم هیأت وزیران خواهد شد.جبلی خاطرنشان کرد:براساس برنامه هفتم ماحداکثر شش ماه بعد ازتصویب برنامه هفتم موظف هستیم با وزارت ورزش آیین‌نامه‌ای را برای تعیین تکلیف حق پخش تقدیم هیأت دولت کنیم. روی پیشنهاد مشترک با وزارت ورزش توافق داریم و فکر می‌کنم در آینده نزدیک این اتفاق بیفتد و تکلیف حق پخش ورزش مشخص شود.

«قهرمان ایران» مشخص شد

برترین‌های ورزش درسال۱۴۰۲دراختتامیه جشنواره«قهرمان ایران»مشخص شدند.شبکه ورزش سیما با مشارکت بیش از پنج میلیون رای مردمی سرانجام در مراسم اختتامیه این جشنواره که با حضوررئیس سازمان صداوسیما ووزیرورزش وجوانان برگزار شد از برگزیدگان قهرمان ایران رونمایی کرد.«نشان حاج‌قاسم سلیمانی» در بخش داخلی به الناز دارابیان ودربخش خارجی به هواداران تیم سلتیک اسکاتلند رسید.

نشان «یار ایرانی جبهه مقاومت» به تیم ملی فوتبال ایران تعلق گرفت
جایزه «زیباترین گل» به سید‌مهدی میرجلیلی از تیم ملی فوتبال ساحلی رسید
جایزه «زیباترین صحنه ورزشی» برای پیروزی تیم ملی فوتبال در مقابل ژاپن اهدا شد
دیپلم افتخار زیباترین صحنه ورزشی به ساره جوانمردی و دیپلم افتخار «برترین تیم ملی» به تیم هاکی بانوان رسید
جایزه برترین تیم ملی برای تیم ملی فوتبال ساحلی وجایزه«افتخار تاریخی» برای کاروان فرزندان ایران (ورزشکاران پارالمپیک ایران)اهدا شد
جایزه قهرمان فردا به امیررضا معصومی تعلق گرفت
لوح تقدیر «برترین مربی» به انتخاب مردم ایران به حسین عبدی رسید
جایزه برترین مربی ورزش به علی نادری، سرمربی تیم فوتبال ساحلی رسید
جایزه «بانوی ورزش ایران» به ناهید کیانی و جایزه «آقای ورزش ایران» به امین میرزازاده رسید
جایزه «برترین ورزشکار پارالمپیک» به رزا ابراهیمی و دیپلم افتخار «قهرمان فردا» به محمد بیرانوند رسید

گفتنی است برندگان جوایز آقای ورزش ایران، بانوی ورزش ایران، برترین مربی، قهرمان فردا، برترین ورزشکار پارالمپیک، برترین تیم ملی، زیباترین صحنه ورزشی و زیباترین گل با آرای مردمی انتخاب شدند و سایر عناوین منتخب جشنواره بودند.

دیگر خبرها

  • رسانه ملی با تمام توان در خدمت سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب
  • به‌نشر با دست پر به نمایشگاه کتاب تهران می‌ رود / ارائه ۶۰۰ اثر پر فروش و جدید در نمایشگاه کتاب
  • دو انتصاب جدید در جشنواره اتقان
  • جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی در کرمان برگزار می‌شود
  • ‌کرمان‌ میزبان سومین جشنواره ملی چند رسانه‌ای میراث فرهنگی
  • مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاههای کتابخوانی تمدید شد
  • طرح نور باید با قاطعیت تداوم پیدا کند
  • آیت‌الله کعبی: طرح نور باید با قاطعیت تداوم پیدا کند
  • هاآرتص: ما «عنصری نامطلوب» هستیم/ تحریم فرهنگی اسرائیل در سراسر جهان رو به گسترش است
  • تعیین تکلیف حق پخش ورزش