Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-01@09:03:08 GMT

جهش کرونا در مازندران

تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۱۱۳۶۶

جهش کرونا در مازندران

افزایش آمار بستری بیماران دارای علایم مشکوک به ویروس کرونا در بیمارستانهای مازندران، طی یک هفته اخیر نشان می‌دهد که با وجود محدودیت‌های سخت‌گیرانه‌تر شاهد جهش تعداد مبتلایان جدید و شتاب استان برای ورود به پیک سوم همه‌گیری هستیم.

به گزارش جماران به نقل از ایرنا،  براساس این آمار مازندران که روند آرام ورود به پیک سوم ویروس کرونا را بر خلاف برخی استان های همجوار از جمله تهران در ۲ هفته اخیر پشت سر می‌گذاشت به یکباره در روزهای اخیر با افزایش آمار بستری بیماران کرونایی به نوعی با پرش بیماران در مراکز درمانی مواجه شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به آمارهای روزهای اخیر پیش‌بینی می‌شود چنانچه محدودیت های ۱۳ گانه کرونایی از جمله سخت‌گیری در رعایت پروتکل‌های بهداشتی و استفاده اجباری از ماسک در دورهمی‌های غیرمجاز، اماکن عمومی پرازدحام ، واحدهای صنفی نیز با بی‌اعتنایی مردم مواجه شود، شاید روزهای سخت‌تری حتی تعطیلی ولو موقت همانند آنچه که این روزها در برخی استان ها از جمله پایتخت کشور در حال اجراست نیز دور از انتظار نباشد.

اگرچه با اجرای این محدودیت‌ها به خصوص برخورد شدید با واحدهای صنفی تخطی کننده از پروتکل‌های بهداشتی و ماسک و افزایش سطح هشدارهای کرونایی شاهد رشد استفاده از ماسک و رعایت پروتکل های بهداشتی در استان هستیم، ولی همچنان طبق آخرین آمار دانشگاه علوم پزشکی مازندران میانگین رعایت پروتکل های بهداشتی به ویژه ماسک در سطح این خطه شمال کشور زیر ۶۰ درصد قرار دارد.

این در حالیست که در صورت رسیدن سطح پروتکل‌های بهداشتی و ماسک زنی به بالای ۹۰ درصد می توان انتظار داشت که با وجود قرارگیری استان در موج سوم ، شاید بتوان از ورود مازندران به شرایط بحرانی جلوگیری کرد. 

اما آنچه این روزها نگرانی کادر درمانی استان را نسبت به روند افزایش آمار بیماران کرونایی بیش از گذشته بیشتر کرد، صرف نظر از همزمانی شیوع ویروس آنفلوانزا با کرونا، این که با فرارسیدن ماه ربیع الاول پس از عزاداری ماه‌های محرم و صفر، این روزها بار دیگر با وجود تعطیلی تالارهای پذیرایی شاهد برگزاری دورهمی‌های خانوادگی به بهانه جشن تولد، ازدواج و سایر آیین ها در منازل هستیم که پایین‌ترین حد پروتکل های بهداشتی و ماسک زنی با حضور پرشمار جوانان در ان رعایت نمی شود و همین مسئله می تواند بر سرعت موج سوم ویروس کرونا بیافزاید. 

براساس آمار رسمی بیمارستان های ۲ دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل،  در یک هفته اخیر به طور میانگین روزانه حدود ۱۵۰ بیمار جدید مشکوک مبتلا به ویروس کرونا بستری شدند و این آمارها از دو موج قبلی که روزانه به طور میانگین ۷۰ نفر بود نیز بیشتر است.

اختلاف ۳۰ درصدی در آمار مراجعه بیماران مشکوک به کرونا در روزهای اخیر و موج سوم نشان می دهد که باید تدابیر سختگیرانه تری در این استان برای اجرای پروتکل های بهداشتی و ماسک زنی اجباری تدوین شود تا شاید بتوان جلوی واقعه را قبل از وقوع گرفت.

مدیر گروه بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در اینباره به خبرنگار ایرنا گفت : موج سوم کرونایی در این استان همانند سایر استان های کشور نسبت به ۲ موج قبلی خطرناکتر است و همزمانی آن با شیوع ویروس آنفلوانزا راهی جز رعایت سفت و سخت پروتکل های بهداشتی، فاصله گذاری فیزیکی و ماسک زنی وجود ندارد.

دکتر فرهنگ بابامحمودی افزود: ما در حالی به استقبال فصل سرد سال می رویم که ضمن مواجهه با ویروس کرونا، برای پیشگیری از ویروس آنفلوانزا نیز واکسن به میزان کافی در اختیار نداریم.

وی ادامه داد: با این وجود صرفا با استفاده از ماسک و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی می توانیم بیش از ۸۰ درصد از ابتلا به آنفلوانزا و حتی کرونا جلوگیری کرد و تحقق این هدف صرفا در گرو همراهی مردم و جدی گرفتن هشدارهای بهداشتی است.

مدیر گروه بیماریهای عفونی خاطرنشان کرد : متاسفانه با وجود این که سرعت انتقال ویروس در کشور رشد داشت، سطح رعایت پروتکل های بهداشتی و ماسک زنی روند کاهشی به خود گرفت و این یعنی باید منتظر بحران و روزهای سختری از ۲ موج قبلی بود.

بابامحمدی گفت: این مسئله در شرایطی است که توانایی جسمی و روحیه کادر درمانی استان به دلیل طولانی شدن دوران همه گیری ویروس و همچنین شهادت برخی از درمانگران بسیار ضعیف شده است که خود می تواند خطر ابتلا را در درگیری کادر درمانی افزایش دهد.

رییس اسبق دانشگاه علوم پزشکی استان مازندران گفت : باید در شرایطی که سطح رعایت پروتکل های بهداشتی در کشور و استان روند کاهشی به خود می گیرد، ستاد ملی به یک تصمیم همگانی برای تشدید برخورد قانونی با عادی انگاران کرونایی اتخاذ کند و به مصوباتش در این ارتباط به گونه ضمانت اجرایی بدهد که با متخلفان سلامت به شدت برخورد شود تا این سخت‌گیری‌ها شرایط را برای مدیریت ویروس فراهم کند.

کاهش سطح رعایت پروتکل های بهداشتی 

قائم مقام ستاد استانی مقابله با کرونا مازندران گفت: بررسی میدانی نشان می دهد که سطح رعایت پروتکل های بهداشتی از جمله استفاده از ماسک در مردم استان نسبت به دوره دوم کرونا حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد کاهش یافت و در چنین فرایندی ستاد استانی مقابله با کرونا محدودیت های کرونایی را افزایش داد و حتی این محدودیت ها شامل حدود ۳۰ درصد از مدارس استان نیز شد که این مدارس نیز فعالیت های تدریسی خود را مجاب به برگزاری در قالب غیرحضوری و فضای مجازی کردند.

حسین حسن‌نژاد افزود: علاوه بر آن دستگاههای اجرایی در استان نیز طبق مصوبه ستاد استانی موظف شدند تا سطح نظارت بر واحدهای صنفی را افزایش دهند و واحدهایی که پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند و ماسک نمی زنند، پس از تذکر پلمپ شوند و کسانی که با وجود تذکر همچنان به رفتارهای خود ادامه دهند نیز به دستگاه قضایی معرفی شوند.

وی با شاره به اینکه تاکنون تعدادی از واحدهای صنفی متخلف سلامت پلمپ شدند ضافه کرد: برای افزایش حساسیت عمومی نسبت به ویروس کرونا، طبق مصوبه ستاد استانی مقابله با کرونا، کارگروه روستایی این ستاد با مسوولیت بخشداران و دهیاران در مناطق روستایی نیز شکل گرفت و آنها نیز موظف شدند تا مصوبات و دستورالعمل های بهداشتی را به روستاها ابلاغ کنند و بهورزان ما در روستاها نیز ضمن توصیه بهداشتی باید در اجرای این فرایند نظارت داشته باشند.

معاون سیاسی ، امنیتی و اجتماعی استاندار مازندران گفت : اگر با وجود محدودیت ها همچنان مشاهده شود که عادی انگاری کرونایی در سطح استان وجود دارد ضرورت اعمال مصوبات جدید و محدودیت های شدیدتر مورد بررسی قرار می گیرد. 

حسن نژاد برای مدیریت ویروس کرونا همراهی همگانی مردم در رعایت پروتکل بهداشتی را یک ضرورت دانست و افزود: به هر حال با گذشت هشت ماه از شیوع ویروس کرونا ، درمانگران ما در مراکز درمانی دچار خستگی مفرطی هستند که می تواند سلامتشان را تحت تاثیر قرار دهد. 

وی حضور پر رنگ رسانه ها برای آگاهی و هوشیاری مردم را یک نیاز مهم توصیف کرد و گفت: همه ما و به خصوص رسانه ها باید سطح هشدارها را برای افزایش حساسیت بیشتر کنند تا شاید با همکاری هم بتوانیم این ویروس را کنترل کنیم و از تحمیل هزینه های مازاد به استان و کشور جلوگیری شود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی استان مازندران نیز به خبرنگار ایرنا گفت: آمار بیماران کرونایی در استان در هفته گذشته نسبت به هفته های قبل روند افزایشی به خود گرفت و ما نیز همانند بسیاری از استان های کشور وارد پیک سوم این ویروس و وضعیت قرمز کرونایی شدیم و اعمال برخی محدودیت ها نیز برای کاهش آمار بیماران انجام شد.

دکتر سید عباس موسوی افزود : اگرچه محدودیت های اعمالی کرونایی در سطح استان و حتی رشد استفاده از ماسک در بین مردم اثرات خود را در یک تا 2 هفته آینده نشان می دهد، ولی بررسی ها نشان می دهد که سطح رعایت پروتکل های بهداشتی و استفاده از ماسک با نقطه مطلوب فاصله زیادی دارد و حد و مرز ۶۰ درصد در رعایت پروتکل ها و استفاده از ماسک روند خوبی نبوده و تداوم این وضعیت می تواند آمار بیماران و سرعت انتقال ویروس را در استان افزایش دهد.

وی حضور ویروس کرونا را یک مسئله جدی و نیازمند هوشیاری توصیف کرد و گفت: مردم ما باید از رفتارهای عادی انگارانه نسبت به ویروس کرونا به شدت پرهیز کنند و از برگزاری مراسم عروسی ، دور همی خانوادگی ، جشن تولد و حضور در اجتماع و معابر عمومی با ازذحام جمعیتی بالا خودداری کنند و در صورتی نیاز به حضور باید فاصله فیزیکی را رعایت کرده و استفاده از ماسک را به عنوان یک منشور اخلاقی در دستور کارشان قرار دهند.

رییس ستاد استانی مقابله با کرونا دانشگاه علوم پزشکی مازندران اظهار داشت : تجربه 2 موج قبلی کرونا در استان به ما نشان داد که تنها راه مقابله با انتقال این ویروس رعایت پروتکل های بهداشتی، استفاده از ماسک، فاصله گذاری اجتماعی و شستن مکرر دست ها است و اگر این دستورالعمل ها رعایت شود ، نه از گسترش ویروس کرونا جلوگیری میکند بلکه دیگر نیازی به نگرانی درباره شیوع ویروس آنفلوانزا هم نیستیم زیرا شیوه واگیری هر 2 ویروس مشابه است .

براساس آمار رسمی هم اکنون در بیمارستان های 2 دانشگاه علوم پزشکی بابل و مازندران حدود ۸۰۰ بیمار کرونایی تحت درمان قرار دارند و حدود  ۱۸۰ نفر از این بیماران به دلیل وضعیت حاد تنفسی و بیماری در بخش مراقبت های ویژه به سر می برند و در یک هفته اخیر نیز آمار بیماران بستری نسبت به ترخیص در حال افزایش است.

طبق گزارش ستاد ملی مقابله با ویروس کرونا استان مازندران از شیوع موج دوم ویروس کرونا در نیمه دوم تیرماه سال جاری تاکنون با وجود این که با کاهش دو درصدی آمار مرگ و میر بیماران کرونایی نسبت به میانگین کشوری در کنترل این بیماری موفقیت خوبی را کسب کرد، ولی همچنان در وضعیت قرمز قرار دارد. 

همچنین عدم رعایت پروتکل های بهداشتی همراه با روند رو به رشد بیماران بستری احتمال قرارگیری مازندران را در بین استان هایی با وضعیت فوق قرمز و بحرانی نیز وجود بالا خواهد برد که در این صورت ضمن تشدید محدودیت های کرونایی احتمال تعطیلی برخی کسب و کارها نیز وجود دارد.

اخبار مرتبط نگرانی مازندرانی ها از موج سوم کرونا 113 نفر به آمار مبتلایان کرونا مازندران افزوده شد هشدار دانشگاه علوم پزشکی کرمان در خصوص تکمیل ظرفیت تخت های بیمارستانی بسیج همه بیمارستان ها و مراکز درمانی خوزستان برای مقابله با موج دوم و سوم کرونا بحرانی شدن وضع کرونا در مازندران

منبع: جماران

کلیدواژه: سهام عدالت نقل و انتقالات لیگ برتر ویروس کرونا کرونا مازندران وضعیت کرونا جهش کرونا موج سوم کرونا پیک سوم کرونا سهام عدالت نقل و انتقالات لیگ برتر ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی سطح رعایت پروتکل های بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران ستاد استانی مقابله با کرونا بیماران کرونایی ویروس آنفلوانزا استفاده از ماسک ویروس کرونا نشان می دهد واحدهای صنفی آمار بیماران محدودیت ها هفته اخیر استان ها موج قبلی موج سوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۱۱۳۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا فخاری، طی پیامی ۱۱ اردیبهشت ماه، روز جهانی کارگر را به تلاش گران عرصه تولید و توسعه کشور، تبریک گفت و اظهار کرد: تحرک و کوشش کارگران و کارآفرینان برای به حرکت آوردن چرخ های تولید، صنعت و اقتصاد کشور، خوداتکایی، عزت، استقلال و خوکفایی را به ملت ایران تقدیم کرده است.

فخاری بیان کرد: هر کجا که این قشر صبور و زحمتکش حضور یافت، مشاهده کردیم که چگونه راه پیشرفت، فراهم و علم و دانش به کار گرفته و دستاوردهای شگرف رقم خورده است.

استاندار تهران با اشاره به اینکه کارگران و کارآفرینان عزیز در شرایط سخت تحریمی و جنگ اقتصادی، پای کار سازندگی و رونق تولید در کشور ایستادند و اجازه ندادند که موتور حرکت پیشرفت میهن عزیزمان متوقف شود، افزود: شرایط دشوار کرونا نیز عرصه دیگری برای پایمردی کارگران بود، آنان در زمان عصیان کرونا جان بر کف گرفتند و نگذاشتند کارخانه ها و خط تولید در کشور دچار خدشه شود.

وی در ادامه ضمن گرامی داشت یاد و خاطره شهدای کارگر و ادای احترام به ارواح بلند آنان، این روز را به همه کارگران اثربخش، زحمتکش و عزیز کشور، خاصه کارگران ارزشمند، متعهد و مسوولیت پذیر استان تهران و خانواده های محترم آنان تبریک گفت.

استاندار تهران با اشاره به شعار سال که به نام «جهش تولید با مشارکت مردم» مزین شده است عنوان کرد: نقش کارگران و کارآفرینان در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور بی بدیل و انکار ناپذیر است و امیدوارم با همدلی، همراهی و همت همیشگی زحمتکشان عرصه کار و اقتصاد شاهد تحقق این شعار باشیم.

کد خبر 6092707

دیگر خبرها

  • ۵۱۰ کارتن غیرمجاز تخم مرغ در مازندران کشف شد
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • واکسیناسیون مؤثرترین مداخله بهداشتی برای ارتقای سلامت
  • بیماری و بیکاری سهم ۷ میلیون ایرانی از دریای خزر | یک مسئول محیط زیست: برای شنا هم حاضر نیستم به خزر بروم
  • نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است
  • ممبینی خبر داد: افزایش پاداش تیم‌های ملی با یکسری پروتکل‌ها
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • پلمب یک واحد قصابی به دلیل عدم رعایت ضوابط بهداشتی در رامهرمز