Web Analytics Made Easy - Statcounter

صراط: از اسفند سال گذشته و با شیوع کرونا در کشور، زندگی بسیاری از اقشار جامعه تحت تاثیر قرار گرفت. یکی از این اقشار دستفروشان بودند که معیشت آن‌ها با مشکلات زیادی روبه‌رو شد. سازمان‌ها و نهاد‌های حمایتی خیلی در این زمینه ورود نکردند که مشکل معیشتی این قشر از جامعه را برطرف کند.

به گزارش فارس، دستفروشی در پایتخت سالیان سال است که وجود دارد،، اما در سال‌های اخیر به دلیل مشکلات اقتصادی، دستفروشان زیاد شده‌اند و در هر نقطه از شهر شاهد حضور آن‌ها هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



کرونا روی زندگی دستفروشان تأثیر زیادی گذاشت و تقریبا بساط آن‌ها از کوچه‌ها و خیابان‌ها برچیده شده است. شهروندان برای جلوگیری از شیوع کرونا، دیگر از دستفروشان خرید نمی‌کنند و این قشر از جامعه هم منبع درآمد دیگری ندارند و روز‌های سختی را سپری می‌کنند، هر چند که بنیاد مستضعفان مبالغی هدیه برای این قشر از جامعه در نظر گرفت و این پول توسط شهرداری تهران توزیع شد.

***توزیع کارت هدیه بین دستفروشان در ۲ نوبت

زهرا نژادبهرام عضو هیأت رئیسه شورای شهر تهران در این باره به خبرنگار فارس گفت: دو بار کارت هدیه بین دستفروشان تهران توزیع کردیم و منابع مالی این کار توسط بنیاد مستضعفان تأمین شد.

وی با تأکید بر این موضوع که دستفروشان را شناسایی می‌کنیم، گفت: در مرحله اول توزیع کارت هدیه، تعداد دستفروشان شناسایی‌شده حدود ۴ هزار نفر بود، اما در دور دوم به ۵ هزار نفر رسیدند.

عضو شورای شهر تهران به سامانه ثبت‌نامی که برای دستفروشان تهرانی راه‌اندازی شده است اشاره کرد و گفت: دستفروشان در این سامانه ثبت‌نام می‌کنند و طی مکانیزم‌های خاص مورد تأئید قرار می‌گیرند.

***روش‌های شناسایی دستفروشان/هدیه ۹ میلیاردی بنیاد به دستفروشان

وی در پاسخ به این پرسش که چطور دستفروشان شناسایی می‌شوند، گفت: وقتی افراد در سامانه ثبت‌نام می‌کنند، شورایاری‌های محلی و یا شهرداری‌های مناطق آن‌ها را تأیید می‌کنند. در هر حال حدود ۹ میلیارد تومان بنیاد مستضعفان بودجه برای توزیع کارت هدیه بین دستفروشان درنظر گرفت و ما آن را توزیع کردیم.

***در حال پیگیری برای توزیع دوباره کارت هدیه هستیم

نژادبهرام در پاسخ به این پرسش که آیا قرار است دوباره کمکی به دستفروشان با توجه به شرایط سخت معیشتی صورت گیرد، گفت: در حال تلاش هستیم تا بتوانیم دوباره از بنیاد مستضعفان پولی دریافت کنیم تا بتوانیم بین این افراد توزیع کنیم، اما تاکنون به نتیجه نرسیده‌ایم.

وی در پاسخ به این پرسش که چرا شهرداری منابعی را برای این کار درنظر نمی‌گیرد، گفت: شهرداری با توجه به شرایط فعلی منابعی ندارد و ما فقط توزیع‌کننده هستیم.

عضو هیأت رئیسه شورای شهر تهران در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه چرا از ماده ۱۷ و ۱۸ که دراختیار شهردار تهران است کمکی به این قشر از جامعه نمی‌شود، گفت: موارد بسیار متعدد است و برای این قشر از جامعه در حال پیگیری هستیم تا بتوانیم مبالغی را از بنیاد مستضعفان دریافت کنیم.

سالیان سال است که پدیده دستفروشی در پایتخت ایجاد شده است. البته هر بار مسئولین وعده‌هایی در خصوص ساماندهی آن‌ها می‌دهند. شهرداری تهران مکان‌هایی را برای فعالیت دستفروشان درنظر گرفته است تا این افراد بتوانند در آنجا فعالیت کنند.

در همین راستا، امیر فتاحیان مدیرعامل شرکت شهربان و حریم‌بان شهر تهران در این‌باره به خبرنگار فارس، گفت: پدیده دستفروشی براساس مشکلات اقتصادی ایجاد می‌شود. وقتی افراد برای امرار معاش دچار مشکل شوند، دستفروشی ایجاد می‌شود.

وی با بیان اینکه شهرداری متولی ساماندهی مولودی است که خودش در تولد آن نقش نداشته است، گفت: با همه این اوصاف، شهرداری دستفروشان را ساماندهی می‌کند. ما اجازه نمی‌دهیم که کلونی‌هایی برای این کار ایجاد شود. شرکت ساماندهی مشاغل شهرداری تهران سایتی را طراحی کرده تا دستفروشان در آن ثبت‌نام کنند و همچنین ۴۲ تا ۴۳ بازار برای ساماندهی این افراد درنظر گرفته است.

***حدود ۱۴ هزار دستفروش در تهران داریم

به گفته فتاحیان، شرکت شهربان - حریم‌بان دستفروشان را بدون هیچ‌گونه تنش و درگیری و زیر سؤال بردن هویت انسانی به سمت ساماندهی سوق می‌دهد.

وی در خصوص تعداد دستفروشان در پایتخت گفت: حدود ۱۴ هزار دستفروش در تهران داریم.

***دستفروشان تهران را شمارش کرده‌ایم/ اطلس سدمعبر در تهران داریم

فتاحیان در پاسخ به این پرسش که چطور به این آمار رسیده‌اید، گفت: ما دستفروشان تهران را شمارش کرده‌ایم. نیرو داریم و آن‌ها مدام دستفروشان را رصد می‌کنند. ما اطلس سدمعبر در تهران داریم.

وی با تأکید بر این موضوع که در سال ۹۷، ۲۷ هزار دستفروش در تهران داشتیم، گفت: در حال حاضر حدود ۱۳ تا ۱۴ هزار نفر هستند و علت کم شدن تعداد آن‌ها هم ساماندهی‌های صورت‌گرفته است، البته از طرفی شرایط کرونا هم باعث شد که مردم از دستفروشان کمتر خرید کنند. البته این را هم بگویم که معیشت سایر خانوار‌ها هم درگیر است و دیگر مردم کمتر خرید می‌کنند. دستفروشی شغلی است که مشتری‌محور است و باید مشتری داشته باشد. وقتی مشتری کم است، تعداد دستفروشان هم کاهش پیدا می‌کند.

وی در خصوص کمک نهاد‌ها به این قشر از جامعه با توجه به شرایط کرونایی گفت: حدود ۹ میلیارد تومان بین ۱۰ هزار دستفروش توسط مناطق شهرداری تهران توزیع شد و به هر دستفروش یک‌میلیون تومان پرداخت شده است. البته بنیاد مستضعفان هزینه‌ها را تأمین کرد و این پول در شرایط ابتدایی کرونا که وضعیت اسفبار بود توزیع شد. شهرداری با حمایت بنیاد، این پول را بین دستفروشان شناسایی‌شده توزیع کرد.

***مکان دستفروشان ثابت است/ پرداخت یک میلیون به هر دستفروش

وی در خصوص نحوه شناسایی دستفروشان گفت: این افراد در سامانه ثبت‌نام کرده‌اند و البته، چون مکان دستفروشان ثابت است، در بیشتر مناطق آن‌ها را می‌شناسند و به افراد شناسایی‌شده یک‌میلیون تومان پرداخت شد.

این مقام مسوول در خصوص ادامه کمک به افراد دستفروش در سطح شهر با توجه به شرایط کرونایی گفت: این موضوع بستگی به نظر بنیاد دارد. ما هم مشتاق هستیم که بنیاد کمک کند و شهرداری در این زمینه توزیع‌کننده است.

قرار است تا پایان سال جاری تعداد غرفه‌های روز بازار‌ها و شب بازار‌ها در تهران افزایش یابد. سیدعلی مفاخریان مدیر عامل شرکت ساماندهی مشاغل شهر تهران در این باره به خبرنگار فارس گفت: سامانه بازاری به آدرس http://samanbazar.tehran.ir ایجاد شده است و دستفروشان با مراجعه به این سامانه اطلاعات خود را وارد کرده و پس از احراز هویت، از ظرفیت موجود برای کسب و کار استفاده می‌کنند.

***ایجاد مکان برای دستفروشان در راسته‌های تجاری/طرح به شورا رفته و منتظر تصویب هستیم

وی ادامه داد: همچنین در راسته خیابان‌های تجاری، پلاز‌ها و پیاده راه‌هایی که جنبه تجاری دارد با حفظ حقوق عابرین پیاده مکان‌هایی را برای دستفروشان در نظر گرفته ایم تا در آنجا مشغول به کار شوند. دستورالعمل لازم در این زمینه تهیه شده و به شورای شهر ارسال شده است و در صورت تصویب قابلیت اجرا خواهد داشت. البته در حال حاضر به صورت پایلوت در خیابان، ولی عصر این کار در حال اجراست تا اشکالات کار مشخص و برطرف شود.

***ایجاد ۱۰ هزار غرفه برای دستفروشان در پایتخت با کرایه ۱۰ هزار تومان

مدیر عامل شرکت ساماندهی مشاغل شهر تهران با بیان اینکه ۴۰ روز بازار و شب بازار در تهران داریم گفت: ۵ هزار غرفه در این بازار‌ها وجود دارد و تا پایان سال جاری به ۱۰ هزار غرفه خواهد رسید.

مفاخریان در خصوص دریافت کرایه از دستفروشان برای این غرفه‌ها گفت: در حال حاضر هزینه‌ای بابت غرفه‌ها دریافت نمی‌شود، اما قرار است حدود ۱۰ هزار تومان بابت هزینه نظافت و ... از دستفروشان دریافت شود، اما هنوز زمان دریافت این رقم هم مشخص نیست.

وی اضافه کرد: بر اساس سامانه‌ای که راه اندازی کردیم ۱۰ هزار دستفروش ثبت نام کردند، اما ۵ هزار نفر آن‌ها تایید شدند.

مفاخریان در خصوص نحوه شناسایی دستفروشان و تایید آن‌ها در سامانه گفت: سامانه به سیستم ثبت احوال و وزارت کار متصل است و افرادی که بیمه داشته باشند و یا در جایی شاغل باشند اولویت نیستند و اولویت با افرادی است که از این راه امرار معاش می‌کنند.

***شغل دستفروشی به رسمیت شناخته شد

وی با بیان اینکه در حال حاضر حرفه دستفروشی به رسمیت شناخته شده و تعدادی از دستفروشان هم شناسنامه دار شدند، گفت: با وزارت کار و نهاد‌های حمایتی در تعامل هستیم که اگر قرار است با توجه به شرایط کرونا به دستفروشان تسهیلاتی داده شود از طریق این سامانه باشد.

بر اساس این گزارش، زمانی که کارت‌های هدیه توزیع شد، برخی دستفروشان اعتراض داشتند که به آن‌ها این پول تعلق نگرفته است. شهرداری تهران در دو نوبت کارت‌های هدیه یک‌میلیونی به دستفروشان داد، اما چندماهی است که وضعیت دستفروشان خوب نیست و زندگی آن‌ها به سختی می‌گذرد. باید دستگاه‌های حمایتی مانند کمیته امداد و بهزیستی هم پای کار بیایند تا بخشی از مشکلات این قشر از جامعه که تعدادشان کم هم نیست برطرف شود. البته مدیران شهری اعلام کردند که پیگیر پرداخت دوباره کمک مالی به دستفروشان هستند، اما هنوز بنیاد مستضعفان در این زمینه پاسخی نداده است. همچنین شهرداری هم غرفه‌های برای حضور این افراد در نظر گرفته است.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: کرونا شهرداری تهران دستفروشی صراط پاسخ به این پرسش دستفروشان تهران قشر از جامعه توجه به شرایط بنیاد مستضعفان برای دستفروشان سامانه ثبت نام تهران داریم شهرداری تهران بین دستفروشان هزار دستفروش شهر تهران شرایط کرونا حال حاضر کارت هدیه هزار غرفه شورای شهر توزیع شد هزار نفر غرفه ها ۱۰ هزار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۲۵۱۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوادار ۳- مس سونگون ۱: حذف در پایتخت

به گزارش "ورزش سه"،تیم مس سونگون در یکی از بازی های مرحله یک هشتم نهایی جام حذفی فوتبال ایران در تهران به مصاف هوادار رفت. این دیدار از ساعت 18:15 بدون حضور تماشاگر در ورزشگاه دستگردی تهران آغاز شد و با برتری 3-1 هوادار همراه بود.

هوادار در دقایق 8 و 23 توسط داریوش شجاعیان و بابک مرادی دروازه مس را باز کرد. شاگردان علی اصغر کلانتری بعد دریافت این گل کاملا تهاجمی شده و 5 دقیقه بعد اختلاف را به حداقل رساندند.

گل مس روی ارسال اکبر آفاق در دقیقه 28 و ضربه سر ماهان احمدزاده به ثمر رسید تا کار 2-1 شود. مس که حملات خود را ادامه داده بود سه موقعیت تک به تک خوب را در عرض چند دقیقه از دست داد؛ یکی از این تک به تک ها می توانست به پنالتی تبدیل شود اما داور اعتقادی به خطا روی اکبر آفاق در دقیقه 34 نداشت.

نیمه دوم با شروع خوب مس همراه بود اما در دقیقه 73 این هوادار بود که به گل سوم دست یافت. گل سوم میزبان را محمدعلی عبدالهی وارد دروازه مهمان کرد تا نتیجه را 3-1 کند.

دیگر خبرها

  • اوجاقی:به سمت برگزاری مسابقات ورزشی پایتخت‌های آسیایی می رویم
  • ایجاد ۱۰۴ بوستان در پایتخت/ اکوپارک فرحزاد خرداد افتتاح می‌شود
  • سرمایه‌گذاری ۲ هزار میلیارد تومانی در حوزه تامین برق تهران
  • تحول در پایتخت با مدیریت شهری
  • ایجاد شعبه ویژه برای پیگیری و رسیدگی به اخذ رشوه در شهرداری
  • شعبه پیگیری دریافت رشوه در شهرداری تهران ایجاد شد | پرونده ها در این زمینه با سرعت بیشتر پیگیری می شود
  • تصویب ایجاد شعبه ویژه برای پیگیری و رسیدگی به اخذ رشوه در شهرداری تهران
  • چرا رئیس‌جمهور به بازدید از تهران آمد؟
  • تصویب ایجاد شعبه ویژه جهت پیگیری و رسیدگی به اخذ رشوه در شهرداری تهران
  • هوادار ۳- مس سونگون ۱: حذف در پایتخت