Web Analytics Made Easy - Statcounter

همزمان با برگزاری آیین وقف‌نامه‌ای میلاد پیامبراکرم(ص) در کتابخانه و موزه ملی ملک با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، نمایشگاه سیار «بُرده بوصیری» در خانه تاریخی ملک در تهران برپا شد.

به گزارش قدس آنلاین، آیین گرامی‌داشت ولادت خجسته رسول اکرم(ص) و امام جعفر صادق(ع) بر طبق وقف‌نامه حاج حسین آقا ملک بنیانگذار و واقف کتابخانه و موزه ملی ملک با رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و حضور حداقلی افراد با برنامه‌هایی از جمله مولودی‌خوانی، منقبت‌خوانی و سخنرانی، صبح امروز در فضای باز خانه تاریخی ملک در بازار بین‌الحرمین پایتخت برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


همزمان با این مراسم، نمایشگاه سیار «بُرده بوصیری»، با مجموعه‌ای از تصویرهای برگزیده نسخه برده بوصیری یا قصیده «کواکب الدریه فی مدح خیر البریه» موجود در گنجینه ملک بر روی تخته شاسی‌ها در فضای باز این خانه تاریخی در معرض نمایش گذاشته شده است.
دو نسخه کامل از این اثر در گنجینه کتابخانه ملی ملک که یکی از شش کتابخانه مهم کشور در حوزه نسخه‌های خطی به شمار می‌آید، نگهداری می‌شود که بسته نمایشگاهی سیار حاضر از روی نسخه شماره ۱۰۳ مزین به خط ثلث و نسخ «علاءالدین تبریزی» خوش‌نویس سده دهم قمری و هنر تذهیب تهیه شده است.
این قصیده ۱۶۱ بیتی توسط «ابو عبدالله شرف‌الدین محمد بن سعید بوصیری»؛ شاعر مصری قرن هفتم هجری قمری با محوریت زندگی پیامبر اکرم(ص) سروده شده است. برده بوصیری که به زبان‌های فارسی، هندی، ترکی، آلمانی، انگلیسی و فرانسوی ترجمه شده، در ادوار مختلف تاریخی مورد توجه خوش‌نویسان بنام بوده است.
در این مراسم چایخانه ملک نیز به شکلی سنتی در بخش معاصر خانه تاریخی ملک افتتاح شد تا پس از پایان توقف موقت خدمات این مکان به دلیل شیوع بیماری کرونا بتواند پذیرای گردشگران باشد.
همچنین به مناسبت هفته وحدت، شاهکار خوش‌نویسی «ام سلمه»؛ دختر فتحعلی شاه قاجار در منقبت حضرت رسول(ص) و ائمه اطهار(ع) در صفحات رسمی کتابخانه و موزه ملی ملک در فضای مجازی همچون اینستاگرام به نشانی (malek_museum_library) معرفی شد.
این بانوی هنرمند از خوش‌نویسان و سرایندگان سده‌های ۱۳ و ۱۴ هجری محسوب می‌شود که از آثار او می‌توان به تحریر یک جلد قرآن و همچنین قطعه‌های خوشنویسی به خط نسخ اشاره کرد. شعر معروف «بنَبیٍّ عَرَبیٍّ وَ رَسولٍ مَدَنی» به خط نسخ ممتاز و قلم کتابت یکی از آثار برجای‌مانده از ام سلمه قاجار در مجموعه آثار خوش‌نویسی کتابخانه و موزه ملی ملک است.
کتابخانه و موزه ملی ملک بزرگترین موقوفه فرهنگی آستان قدس رضوی در تهران به شمار می‌آید که در سال ۱۳۱۶ خورشیدی بر بارگاه ملکوتی امام هشتم(ع) وقف شده است. این مجموعه فرهنگی تا پیش از سال ۱۳۷۵ در خانه تاریخی ملک در بازار بین الحرمین پایتخت(فاصله میان مسجد امام و مسجد جامع) قرار داشت و در این سال به ساختمان جدید آن به نشانی تهران، خیابان امام خمینی(ره)، سردر باغ ملی، خیابان ملل متحد(میدان مشق) منتقل شد.

منبع: آستان نیوز

انتهای خبر/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: کتابخانه ملک کتابخانه و موزه ملی ملک خانه تاریخی ملک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۳۸۳۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در نمایشگاه تشریح شد

برنامه‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در نمایشگاه کتاب تهران با حضور محمدرضا هراتی معاون توسعه این نهاد تشریح شد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،‌ نشست خبری تشریح برنامه‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران عصر امروز سه‌شنبه 18 اردیبهشت ماه با حضور محمدرضا هراتی معاون توسعه کتابخانه‌ها و ترویج کتابخوانی در کتابخانه آینده پارک دانشجو برگزار شد.

هراتی در این نشست در سخنانی با اشاره به حضور نهاد کتابخانه‌های عمومی  در نمایشگاه کتاب تهران گفت: نمایشگاه کتاب تهران فضایی برای جمع شدن اهالی کتاب است، موقعیت غرفه نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در این دوره با تغییراتی مواجه شده است،  چون استقبال ناشران در این دوره بیشتر بوده و ناشرانی که سال گذشته در نمایشگاه حضور نداشتند‌، امسال  حاضر شده‌اند. ما  به نفع این ناشران تغییر را پذیرفتیم. بنابراین غرفه نهاد کتابخانه‌های عمومی امسال در راهرو شماره 14 پس از محراب مصلی در میان شبستان قرار دارد و علاقه‌مندان با توجه به برنامه‌های در نظر گرفته شده می‌توانند به غرفه مراجعه کنند.

وی ادامه داد: غرفه به لحاظ بصری به مانند سال گذشته از طرح کتابخانه نوستالژیک بهره‌مند است،‌  ما بودجه خاصی برای طراحی غرفه نداریم و هزینه‌کردهای حضور باید هدفمند باشد.

هراتی به پویش «کتاب دستت چیه؟» اشاره کرد و گفت: این طرح با مشارکت مردم آغاز شد و بیش از 30 هزار فیلم تاکنون به دست ما رسیده است که اغلب توسط مخاطبان کودک و نوجوان و جوانان تهیه شده است،‌ اختتامیه این پویش را ما در نمایشگاه کتاب تهران برگزار خواهیم کرد.این پویش نشان داد که نوجوانان چقدر می‌توانند توانمند باشند و کتاب معرفی کنند، پس از آن پویش دیگری با عنوان «بگو بخونم» آغاز می‌شود. این پویش‌ها در راستای این سیاست است که در کتاب اینکه خواندن گام اول است‌، اما محتوای خوب خواندن هم برای ما دغدغه و مساله است.

برنامه‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی در هفته کتاب تشریح شد

وی با اشاره به برگزاری محافل ادبی در طول سال توسط نهاد کتابخانه‌‌های عمومی کشور گفت: محافل ادبی در میان مجموعه فعالیت‌های ما به مانند نگین است، دبیری این نشستها بر عهده «نغمه مستشارنظامی» از شاعران خوب کشورمان است،  موضوعات محافل ادبی نهاد در نمایشگاه کتاب تهران را نیز حول محورها و موضوعاتی چون فلسطین و غزه، مدافعان حرم، وعده صادق و ... قرار دادیم. رونمایی از کتاب، شعرخوانی و ... از دیگر برنامه‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور است.

معاون توسعه کتابخانه‌ها و ترویج کتابخوانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور از برگزاری «گعده امین» در غرفه نهاد کتابخانه‌ها در نمایشگاه کتاب تهران خبر داد و گفت: ما برای پرداخت بهتر و دیده شدن بیشتر مستند غیررسمی 6 در سلسه جلساتی تحت عنوان گعده امین درباره این مستند صحبت خواهیم کرد.بنابراین چهار نشست را طراحی کردیم و در خدمت شخصیت‌های داخل مستند خواهیم بود، روز اول با حضور محسن مومنی شریف برگزار خواهد شد.

وی از توزیع شماره 18 نشریه هد هد سفید در نمایشگاه خبر داد و گفت:‌یکی از کتابخانه‌های سیار نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در فضای باز نمایشگاه کتاب تهران مستقر خواهد بود و به ارائه خدمات می‌پردازد.

برگزاری‌ پویش‌ها و مسابقات کتابخوانی در نمایشگاه کتاب تهران،‌ رونمایی از کتاب‌های مختلف‌،‌ نقد و بررسی کتاب‌های مختلف،‌ برگزاری نشست با کارتونیست‌های کتاب،‌  بازمعرفی 10 کتاب کودک تقدیر شده در بخش بین الملل از جمله سایر برنامه‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در نمایشگاه کتاب تهران است.

 انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سومین نمایشگاه حجاب و عفاف در ارومیه برپا می‌شود
  • نمایشگاه گروهی عکس «مردم درود» در شهر درود برپا می‌شود
  • برنامه‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در نمایشگاه تشریح شد
  • بازدید بیش از ۳۷ هزار نفر از نمایشگاه «بر فراز دشت»
  • ۱۶۱۲متقاضی کسب و کارهای خردخانگی به بانکهای استان معرفی شدند
  • واکنش علی مطهری به نوازنده دف زن در مراسم سالگرد پدر
  • قدردانی از هنرمندان در یک پایگاه مهم موسیقی/ خاطراتی که زنده شد
  • نمایشگاه آخرین دستاوردهای صنعت هسته‌ای در اصفهان برپا می‌شود
  • سرنوشت «تلخ» کارخانه‌ای که «موزه» نشد/«ریسباف» فقط «دست به دست» می‌شود!
  • مهاباد به موزه جدید و نمایشگاه دائمی صنایع‌دستی نیاز دارد