Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@22:19:37 GMT

مسیر اقتصاد در روزهای پس از انتخابات

تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۵۴۳۶۸

مسیر اقتصاد در روزهای پس از انتخابات

روزنامه ابتکار گفت و گویی با محمدصادق مفتح کارشناس اقتصادی منتشر می کند که در ادامه می خوانیم: اخیرا، روزهای مبهم «کاخ سفید» و سایه آن بر سر اقتصاد جهان تیتر خبر رسانه‌ها را به خود اختصاص داده و در این میان اقتصاد ایران نیز از گزند اما و اگرهای بزرگ‌ترین رویداد سیاسی آمریکا در امان نبوده است. ماه‌هاست که چالش‌های بی‌شماری گریبان اقتصاد ایران را گرفته و حال مدتی است که علاوه‌بر بحران‌های موجود در کشور، سرنوشت انتخابات آمریکا نیز به یکی از مولفه‌های مهم تاثیرگذار بر بازارهای داخلی تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کشمکش‌های انتخاباتی آمریکا اثرات روانی بسیاری را به سمت بازارهای داخلی کشور فرستاد و اقتصاد در این مدت شاهد فرازوفرودهای بسیاری شد به گونه‌ای که هریک از بازارها برای ادامه مسیر چشم‌به راه پایان یافتن این رویداد سیاسی بودند. طی روزهای گذشته این مساله که اقتصاد ایران پس از پایان یافتن انتخابات چه مسیری را برای حرکت انتخاب می‌کند مهم‌ترین پرسشی است که مطرح می‌شود.

به گفته برخی از کارشناسان و تحلیلگران اقتصاد ایران چند ماهی است که تاثیر انتخابات آمریکا و اثرات منفی آن را پیش‌خور کرده است و قطعا در روزهای پس از انتخابات از وضعیت آرام‌تر و با ثبات‌تری برخوردار خواهد شد اما از سوی دیگر برخی از کارشناسان معتقدند چگونگی وضعیت برای اقتصاد کشور در ماه‌های آتی به برنامه‌ها، رویکردها و تصمیمات رئیس جمهوری آمریکا بستگی دارد و نمی‌توان با خیالی آسوده از پیش‌خور کردن تاثیرات این رویداد صحبت کرد. به گفته آنها آمریکا با داشتن یک‌چهارم اقتصاد جهانی، مهم‌ترین کشور در تعاملات اقتصادی دنیا محسوب می‌شود، به همین دلیل است که هرگونه تغییر و تحول در این کشور، نتایج ملموسی بر وضعیت اقتصادی و حتی سیاسی کشورهای دیگر خواهد داشت. بنابراین نمی‌توان انتظار روزهایی با ثبات را پس از انتخابات آمریکا برای بازارهای داخلی داشت. البته تحلیل‌ها تنها به این دو نظر ختم نمی‌شود و هستند تحلیلگرانی که بر این باورند انتخابات آمریکا تاثیر زیادی بر شرایط اقتصادی ایران نخواهد داشت، زیرا بیشتر مسائل ایران ریشه داخلی داشته و چنین رویدادهایی تنها آثار روانی کوتاه‌مدتی را برای اقتصاد کشور به همراه دارد.

در این راستا مفتح، کارشناس اقتصادی با اشاره به وضعیت آشفته این‌روزهای اقتصاد ایران و مولفه‌های اثرگذار بر این شرایط به «ابتکار» گفت: مدتی است که انتخابات آمریکا به یکی از مولفه‌های تاثیرگذار در آشفتگی‌های بازارهای داخلی کشور ما تبدیل شده است، به نظر من بعید است که تغییرات در قوه حاکمیت دولت آمریکا بتواند تاثیری را برای اقتصاد ایران به همراه داشته باشد. اینگونه مسائل نه دشمنان و مشکلات ما را کم کرده است و نه کم خواهد کرد. مشکلات ما یک روند طولانی بوده و مربوط به چند سال اخیر نیست.
این کارشناس اقتصادی به بررسی شرایط مدیریتی کشور پرداخت و گفت: به بیانی روشن‌تر هنگامی که طی یک سال مشکلات اقتصاد کشور کاهش پیدا می‌کرد به معنای این بود که مدیران و سیاست‌گذاران با برنامه‌ریزی بهتر و هماهنگ‌تر عمل کرده‌ بودند و زمانی که در شرایط دیگر مشکلات عمیق‌تر شد نشان از ضعف‌ها، آشفتگی مدیرتی و ناهماهنگی داشت.
وی با بیان این مساله که نباید منتظر اتفاقی خاص در اقتصاد بود ادامه داد: بنابراین مهم‌ترین مولفه‌های تاثیرگذار بر اقتصاد در داخل کشور بوده و چنین اتفاقاتی نمی‌تواند تعیین‌کننده راه برای اقتصاد باشد به همین خاطر نباید منتظر اثرگذاری خاصی بر اقتصاد کشور بود.
رسانه‌ها در افزایش تاثیر عوامل روانی بر اقتصاد نقش پررنگی دارند
این کارشناس اقتصادی در ادامه گفت‌وگو به میزان اثر روانی برخی از اتفاقات سیاسی اشاره کرد و در این‌باره گفت: رویدادهای سیاسی تنها تاثیرات روانی کوتاه‌مدتی را برای هر اقتصادی می‌توانند داشته باشند در این میان رسانه‌ها نقش بسیار مهمی در کاهش اثر روانی اتفاقات سیاسی خواهند داشت. هنگامی که اخبار به دسته‌بندی نتایج می‌پردازد و شرایط داخلی را زیر سایه اتفاقات بررسی و تحلیل می‌کند طبیعتا بر اثر روانی اتفاقات دامن می‌زند. اما همانطور که اشاره کردم اثرات روانی تنها برای مدت کوتاهی می‌تواند اقتصاد را با خود هم مسیر بکند و پس از مدتی واقعیت‌های اقتصادی خود را به شرایط روانی تحمیل می‌کند.

مفتح همچنین در پایان با اشاره به شرط لازم برای بهبود شرایط اقتصاد ایران ادامه داد: اگر شرایط اقتصاد در ماه‌های آتی به سمت بهبود یافتن حرکت کند قطعا به دلیل نتیجه اتفاقی همانند انتخابات آمریکا نیست و اگر وضعیت بدتر شود باز هم به دلیل این رویداد نخواهد بود بلکه مهم‌ترین عامل و شرط لازم برای بهبود وضعیت اقتصاد ایران، برنامه‌ریزی‌های دقیق‌تر و مدیریت‌های منظم‌تر در داخل کشور است.

منبع: روزنامه ابتکار برچسب‌ها توسعه اقتصادی ایالات متحده آمریکا کاخ سفید ایران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: توسعه اقتصادی ایالات متحده آمریکا کاخ سفید ایران توسعه اقتصادی ایالات متحده آمریکا کاخ سفید ایران اخبار کنکور کارشناس اقتصادی انتخابات آمریکا بازارهای داخلی اقتصاد ایران برای اقتصاد اقتصاد کشور مهم ترین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۵۴۳۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معضل بیکاری به سراغ اقتصاد آلمان آمد

«موسسه اقتصادی آلمان» از رشد بیکاری در این کشور به بالاترین رقم در یک دهه اخیر خبر داد.

به گزارش مشرق، ضعف اقتصادی آلمان بالاخره به بازار کار این کشور آسیب زد به‌طوریکه پیش‌بینی می‌شود تعداد کارگران بیکار به بالاترین رقم در حدود یک دهه گذشته برسد؛ این را مطالعات «موسسه اقتصادی آلمان» اعلام کرده است.

بر اساس این مطالعاتی که امروز منتشر می‌شود، بیکاری در این کشور به طور متوسط به کمی کمتر از ۲.۸ میلیون نفر افزایش خواهد یافت که بالاترین رقم از سال ۲۰۱۵ به شمار می‌رود.

کارشناس بازار کار موسسه اقتصادی آلمان، هالگر شیفر می‌گوید، با وجود رکود پارسال، بازار کار آلمان تقریبا ثبات داشت اما امسال برلین دارد پی‌آمدهای بحران اقتصادی را با قوت بیشتری احساس می‌کند.

در سال ۲۰۰۵ هم بیکاری در آلمان به ۴.۹ میلیون نفر رسیده بود که به آلمان «مرد بیمار اروپا» می‌گفتند.

بر اساس پیش‌بینی این موسسه، نرخ بیکاری آلمان در سال جاری میلادی به ۶ درصد افزایش می‌یابد.

منبع: فارس

دیگر خبرها

  • دولت در حوزه اقتصادی از ابتدا ضعیف بود | به انتخابات آمریکا نزدیک شویم ارز صعودی می‌شود
  • وزیر کار: برای تحقق شعار امسال، باید در مسیر جهش تولید قدم برداریم
  • عملیات «وعده صادق» نشان داد جنگ‌هراسی در اقتصاد تاثیرگذار نیست
  • پیش‌بینی مرتضی افقه از تاثیر انتخابات آمریکا بر بازار ارز/ منتظر این تغییر باشید
  • ظهور یک قدرت اقتصادی جدید؛ اقتصاد هند چقدر قوی است؟
  • معضل بیکاری به سراغ اقتصاد آلمان آمد
  • وظیفه «هیئت»، مقابله با جنگ شناختی و عملیات روانی دشمن است
  • مصباحی مقدم: آمریکا بدنبال تدابیر جدید برای ضربه زدن به جمهوری اسلامی است
  • مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند/ هیچ بن‌بستی در مسیر فعالیت مناطق آزاد وجود ندارد
  • ‌اقتصاد کشور را نباید دولتی مدیریت کرد