Web Analytics Made Easy - Statcounter

طبق نظر کارشناسان ورود دانش آموزان به فضای مجازی تا زمانی که شبکه ملی اطلاعات تحقق نیافته است، امری معقولی به نظر نمی رسد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در کنار همه معضلاتی که با شیوع ویروس کرونا به وجود آمده، نوع آموزش و تحصیل دانش آموزان در ایام کرونایی، همواره یکی از دغدغه های خانواده ها و نظام آموزشی کشور بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این راستا، آموزش و پرورش و دولت، اقداماتی انجام داد تا برنامه درسی دانش آموزان در ایام کرونا نیز ادامه داشته باشد. اما از آنجایی که امکان حضور فیزیکی دانش آموزان میسر نبود، دولت تصمیم گرفت که آموزش مجازی را جایگزین آموزش حضوری کند. از همین رو یکی از اقداماتی که آموزش و پرورش انجام داد راه اندازی اپلیکیشنی با نام  «شاد» بود تا هم محیطی مخصوص معلمین و دانش آموزان طراحی کند و هم به زعم خود آنها را از آسیب های شبکه های اجتماعی خارجی در امان نگه دارد.

اما با اندکی تأمل در می یابیم که این اقدامات به نوعی از چاله درآمدن و در چاه افتادن است!  واقعیت این است که به دلیل اهمال کاری و ضعف مدیریت دولت، وزارت ارتباطات و شورای عالی فضای مجازی و نهادهای دیگر، فضای مجازی کشور در حال حاضر نه تنها برای فعالیت دانش آموزان که حتی برای فعالیت خانواده ها هم مناسب نیست و آسیب های آن از جنبه های مختلف فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، امنیتی، سیاسی و ... روز به روز  نمایان تر می شود.

از طرفی باید به این نکته توجه کنیم که آسیب های  فضای مجازی فعلی با ساختن اپلیکیشن «شاد» و شبیه آن برطرف نمی شود. در لحظه ای که دانش آموزان در حال فراگیری درس و یا ارتباط با معلم خود هستند، چه در اینستاگرام باشند و چه در شاد و ... در ظاهر فرقی ندارد! زیرا در آن لحظه متمرکز در امور آموزشی هستند و به حواشی نمی پردازند. مشکل از آنجایی است که ما باعث شده ایم که دانش آموزش ابتدایی و راهنمایی در یک دنیای ولنگار قدم بگذارند.در واقع بحث اصلی ما، قبل و یا بعد از حضور آنها  در اپلیکیشن « شاد » است. دانش آموزی که به تازگی با گوشی هوشمند آشنا شده و همچنین بدون هیچ تصور و پیش فرض و آموزشی  به دنیای سایبری قدم گذاشته است، قطعاً دوست ندارد که در «شاد» متوقف شود!

فعالیت « شاد » در بستری که زیرساخت های آموزش مجازی  دانش آموزان هنوز آماده نشده، مانند این است که در یک مدرسه که هزار کلاس بد دارد، یک کلاس قرآن هم اضافه کنیم و دانش آموز خود را روانه آن مدرسه کنیم!

یعنی بگوییم که مدرسه ما متشکل از کلاس اباحی گری، آموزش بی دینی، آموزش فحشاء و فساد، شرب خمر، روابط نامشروع، آموزش آسیب های اخلاقی و اجتماعی، آموزش اعتیاد و ... است و ما آمده ایم یک کلاس قرآن هم گذاشته ایم و  بعد هم به والدین اطمینان دهیم که در این کلاس قرآن همه مسائل آموزشی و غیر آموزشی که برای دانش آموز ضرورت دارد، رعایت می شود و خطری دانش آموزان را تهدید نمی کند!

اما آیا هیچ وقت راضی می شویم که در فضای حقیقی دانش آموز خود را به چنین مدرسه ای بفرستیم؟!

نتیجه اینکه اصل ورود دانش آموزان به فضای مجازی فعلی و درگیرکردن آنها با فضایی که به دلیل سهل انگاری مسئولین مجازی کشور، پر از مخاطرات و آسیب های فرهنگی و اجتماعی است، به هیچ عنوان معقول نیست. تا زمانیکه زیرساخت های فضای مجازی کشور و همچنین شبکه ملی اطلاعات سر و سامان پیدا نکرده، و همچنین بی ضابطگی و افسارگسیختگی فضای مجازی فعلی از بین نرفته است، پذیرفته نیست که برای به دست آوردن منافع حداقلی، مضرات حداکثری را به جان بخریم.

بیشتر بخوانید:

فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|مهمترین سناریوهای حکمرانی فضای مجازی در آلمان چیست؟«فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟»|6 مزیت راه اندازی شبکه ملی اطلاعات در ایرانفضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|راه اندازی شبکه ملی اطلاعات در چین از چه زمانی آغاز شد؟«فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟»|پیشنهاد الگوی شش‌ضلعی حکمرانی در فضای مجازی کشور

انتهای پیام/

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: فضای مجازی فضای مجازی شبکه ملی اطلاعات تهدید یا فرصت دانش آموزان مجازی کشور فضای مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۵۸۸۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خود مراقبتی در فضای مجازی امری ضروری است

به گزارش خبرنگار مهر، سردار ناصر فرشید، صبح سه شنبه در جمع اولیا ومربیان مدرسه شهید هندوزاده گفت: حضور شما در این جلسه نشان از آن است که به آینده فرزندانتان اهمیت می دهید.
فرمانده انتظامی استان، انتخاب صحیح دوست، رعایت اصول خود مراقبتی و اخلاقی در فاصله بین مدرسه و منزل، گزارش موارد مشکوک و خاص به مربیان و اولیا را از راه های مفید در زمینه پیشگیری از حوادث ناگوار و در برخی موارد غیر قابل جبران برای دانش آموزان دانست.

سردار فرشید اضافه کرد: کارشناسان معاونت فرهنگی و اجتماعی پلیس با همکاری اداره کل آموزش و پرورش و دانشگاه های استان این آمادگی را برای آموزش اقشار مختلف در حوزه های پیشگیری از جرائم و آسیب های اجتماعی دارند.

وی، با مقایسه وضعیت تحصیل در زمان گذشته با حال حاضر و امکانات فراوان برای دانش آموزان کنونی تصریح کرد: کسب آگاهی و خود مراقبتی در حوزه استفاده از برنامه های فضای مجازی از جمله موضوعات مورد تاکید پلیس است که از گرفتار شدن و فریب خوردن افراد از سوی افراد سودجو، برداشت های اینترنتی غیرمجاز، هتک حرمت و خدشه به حیثیت افراد جلوگیری می کند.

فرمانده انتظامی استان کرمان همچنین بر رعایت اصول خودمراقبتی از سوی همه شهروندان به منظور پیشگیری از وقوع انواع سرقت تاکید و افزود: از جمله موضوعات مورد تاکید پلیس در شرایط کنونی، نظارت جدی والدین بر معاشرت های فرزندان، نحوه رفتار و پوشش آنان و رعایت اصول ایمنی و امنیتی در حوزه پیشگیری از وقوع سرقت و دیگر جرائم است که جا دارد از همکاری خوب والدین و عموم شهروندان قدردانی کنیم.

کد خبر 6093280

دیگر خبرها

  • دوران حفظ دروس گذشته است/ مطالعات باید مبتنی‌بر اطلاعات روز، ارتباطات و اینترنت باشد
  • دوران حفظ کردن دروس گذشته است/ مطالعات باید مبتنی‌بر اطلاعات روز، ارتباطات و اینترنت باشد
  • عربستان یک فعال زن را به ۱۱ سال زندان محکوم کرد / اتهامات: انتخاب نوع لباس و بیان دیدگاه‌ها در فضای مجازی
  • نسبت ما با فضای مجازی چگونه است؟ / تلاش «شبکه» برای ایجاد پرسش
  • معلمان مدیران تراز انقلاب تربیت کنند
  • طرح پنج شنبه‌های طلایی و دوری دانش آموزان از فضای مجازی
  • طرح پنج شنبه های طلایی سبب دوری دانش آموزان از فضای مجازی می شود
  • خود مراقبتی در فضای مجازی امری ضروری است
  • البرز به ۱۱ هزار کلاس درس جدید نیاز دارد
  • اقدامی غیرقانونی علیه کسب‌وکارهای آنلاین ایرانی/ پای رانت به فضای مجازی کشیده شد!