Web Analytics Made Easy - Statcounter

 مسعود طیبی نویسنده و کارگردان تئاتر درباره فعالیت های تازه اش به خبرنگار مهر گفت: در حال حاضر برای نمایش جدید خود «هنگامه ای که هملت به دست جادوگران مکبث کشته شد» برنامه ریزی می کنم از همین رو از اعضای گروه تئاتر «میزانسن» خواسته ام کلیه فعالیت های اجتماعی غیرضروری خودشان را کنسل کنند تا بتوانیم احتمال ابتلا به بیماری و انتقال آن به داخل گروه و در نتیجه احتمال همه گیری گروهی را به حداقل برسانیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی درباره ویژگی های نمایشنامه نیز توضیح داد: این نمایشنامه نوشته خودم و ترکیبی است از نمایشنامه های «هملت» و «مکبث» که به طور کامل برای شرایط جامعه امروزی و با نگاه یان کات به عنوان یکی از بزرگترین منتقدان تئاتر دنیا به آثار شکسپیر نوشته شده است.

طیبی با اشاره به اینکه یان کات ماهیت و ساختار آثار شکسپیر را به قالبی تشبیه می‌کند که می تواند در هر دوره ای رنگ و بوی آن عصر را بگیرد و با مسائل مبتلا به آن زمان انطباق یابد، بیان کرد: اجرای این اثر تلفیقی نیز از ساختاری مدرن و امروزی برخوردار است چرا که برنامه ریزی اجرایی این نمایش نیز بر اساس نگاه اجرایی رابرت ویلسون به تئاتر تصویری انجام می شود.

وی که به عنوان مدرس تئاتر نیز فعال است درباره تاثیری که بحران کرونا بر مساله آموزش دانشجویان گذاشته است، گفت: شکل گیری ساختار ذهنی و تکنیکی در هنرمند تئاتر وابسته به آموزش خوب است. تا قبل از شرایط همه گیری کرونا وضعیت عمومی آموزش در حوزه تئاتر مطلوب نبود و در یک نگاه کلی به وضعیت ورود دانشجو به رشته هایی مثل کارگردانی نمایش و بازیگری، به دلیل نبود آزمون های عملی، وضعیت آموزش با افت چشمگیری مواجه بود اما در دوران اپیدمی کرونا به دلیل نبود بسترهای تکنولوژی مناسب، شرایط آموزش دشوارتر نیز شده است به خصوص برای رشته هایی مثل بازیگری، کارگردانی و ... که تمرین عملی بسیار ضروری است.

وی یادآور شد: از طرف دیگر به دلیل عدم وجود زیرساخت های مناسب آموزشی در فضای مجازی این وضعیت، افت بیشتری نیز پیدا کرده و اساتید نمی توانند به راحتی تدریس کنند. این در حالی است که در شرایط کنونی کرونا، برگزاری کلاس های عملی به صلاح نیست اما نیاز به هم اندیشی برای یافتن راهکارهایی است که این مشکل را به حداقل برساند.

طیبی در پایان صحبت هایش متذکر شد: با جرات می گویم، نمی توان منتظر نسل درخشانی در آینده تئاتر کشور بود مگر اینکه از هم اکنون برنامه ای برای آن اندیشه شود از جمله استفاده درست و کارشناسانه از فضای مجازی و امکانات آن و یافتن راه های تازه برای استفاده حداکثری از تکنولوژی برای ارائه نمایش و همچنین آموزش های هنری به علاقه مندان مطابق شرایط کنونی. هر چند تلاش های ما در این حوزه بسیار به بستر و زیرساختی که در زمینه فناوری در کشور فراهم است وابستگی دارد اما از همین امکانات موجود هم می توان برای ادامه کسب و کار خود بهره برد.

نمایش «هنگامه‌ای که هملت به دست جادوگران مکبث کشته شد» پیش از این سال ۹۶ در تماشاخانه استاد انتظامی خانه هنرمندان روی صحنه رفته بود.

کد خبر 5063531 آروین موذن زاده

منبع: مهر

کلیدواژه: مسعود طیبی ویروس کرونا ویلیام شکسپیر تئاتر ایران آموزش مجازی فیلم کوتاه برنامه تلویزیونی تئاتر ایران جشنواره فیلم کوتاه تهران حضور هنر ایران در جهان فیلم سینمایی شبکه پنج سیما موسیقی ایرانی ویروس کرونا توهین به پیامبر رادیو نمایش سیزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران سریال ایرانی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۶۷۲۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجتبی پیرزاده با «مکبث زار» به آلمان می‌رود

به گزارش خبرگزاری مهر، نمایش «مکبث زار» که بیستمین اثر گروه تئاتر «تی‌تووک» است، پیش از این در جشنواره‌های مختلفی از جمله مونیخ، مسکو، سن پترزبورگ، شکی، باکو، ایروان، بوداپست، بغداد و پس از یک دوره اجرای موفق در سالن اصلی تئاتر شهر این بار در فستیوال جهانی شکسپیر آلمان روی صحنه می‌رود.

سی و چهارمین دوره این جشنواره شکسپیر با حضور برترین گروه‌های نمایشی از سراسر جهان در اردیبهشت‌ ۱۴٠۳ به مدت ۱۷ روز برگزار می‌شود.

نمایش «مکبث زار» اثری تلفیقی از آیین زار و نمایشنامه «مکبث» شکسپیر است که اجرای آن به‌وسیله گونه‌های مختلف نمایشی چون نمایش‌های کابوکی، کاتاکالی و کمدیا دلارته ، بوتو و بر پایه نظریه بیومکانیک میرهولد روایت می‌شود.

فستیوال جهانی شکسپیر آلمان سالانه بیش از ۱۵٠٠ تماشاگر از اقصی نقاط جهان را به محل برگزاری رویداد می‌کشاند. این رویداد مهم نمایشی که از روز گذشته به مدت ۱۷ روز در حال برگزاری است از مهمترین فستیوال‌های تئاتر جهان محسوب می‌شود.

نمایش «مکبث زار» در اجرای جشنواره شکسپیر آلمان تغییرات خواهد داشت که مهمترین آن نقش‌آفرینی مجتبی پیرزاده در نقش مکبث است.

نمایش «مکبث زار» همان‌گونه که از نامش برمی‌آید، نگاهی نو به نمایشنامه «مکبث» شکسپیر دارد و در خلاصه داستان آن آمده است: «مکبث» در جزیره هرمز بر سر تبدیل شدن به بابای بزرگ زار جدال می‌کند.

عوامل نمایش «مکبث‌ زار» عبارتند از: طراح، نویسنده وکارگردان: ابراهیم پشت‌کوهی، بازیگران: مجتبی پیرزاده، گاتا عابدی، یاشار نادری، فهیمه موسوی نیارکی، سیدجواد حسینی، متین مکاری مقدم، رضا آرامش، آرمین یعقوبی، محمد اسلامی، آهنگساز: بهرنگ عباسپور، طراح صحنه: ابراهیم پشت‌کوهی، طراح گریم: شقایق برهمتی، طراح نور: ابراهیم پشت‌کوهی و مایکل کلوس، طراح لباس: فاطیما پشت‌کوهی، طراح پوستر: محمدحسن آزادگان، گروه کارگردانی: امیرحسین خلیل‌زاده، فهیمه موسوی‌نیارکی، موسیقی: بهرنگ عباسپور، پویا شمالی، محمد اسلامی، مجری طرح: محمدرضا میرچی، مدیرتولید: میراث پریدار، مدیر صحنه: رضا آرامش، دستیار لباس: ربابه پهلوانی، مدیر روابط‌عمومی: محمد لهاک، روابط بین‌الملل: امیرحسین خلیل‌زاده، هومن هاشمی‌زاده، عکاس: پیمان گرزم، میلاد آزادی، مدیر رسانه: محمد دانشور.

کد خبر 6098158 فریبرز دارایی

دیگر خبرها

  • مجتبی پیرزاده با «مکبث زار» به آلمان می‌رود
  • ابراهیم پشت‌کوهی با «مکبث زار» به آلمان می‌رود
  • استقبال از «آن برد» غافلگیر کننده بود/ دغدغه همیشگی «مهاجرت»
  • تئاتر زمین پاک در مدارس یزد اجرا شد
  • «روال عادی» به هفته پایانی اجرا در تئاتر شهر رسید 
  • اعلام آمار فروش سالن‌های دولتی تئاتر
  • «روال عادی» به هفته پایانی اجرا در تئاتر شهر رسید
  • نمایش‌های بدون سلبریتی شگفت‌انگیز هستند/ تئاتر باید تماشاگر را به چالش بکشد
  • نمایش‌های بدون سلبریتی شگفت‌انگیز هستند/تئاتر باید تماشاگر را به چالش بکشد
  • بازیگران اصلی «بیرون‌پشتِ‌در» معرفی شدند/ اجرا در تالار قشقایی