Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس ـ اردبیل؛ کبری عزیزی: در روزهایی که کرونا چاشنی تلخ زندگیمان شده و حالا حالا قصد خداحافظی و رفتن ندارد باید با تغذیه مناسب به فکر تقویت سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از مبتلا شدن به این ویروس منحوس باشیم و این کار در کنار رعایت تمامی پروتکل‌های بهداشتی، تغذیه مناسب و اصولی را می‌طلبد.

این روزها بیماری کرونا به مشکلی جهانی تبدیل شده که می‌تواند نشانه‌هایی مانند سرماخوردگی، تب، سرفه، گلو درد، تنگی نفس، آبریزش بینی و سایر مشکلات تنفسی و گاهی علائم گوارشی مثل تهوع، استفراغ و یا اسهال را به همراه داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کلیه گروه‌های سنی می‌توانند تحت تاثیر ویروس کرونا قرار گیرند اما سالمندان، مبتلایان به بیمارهای قلبی- عروقی، پرفشاری خون، دیابت، آسم و مشکلات تنفسی و کبدی، مبتلایان به نقص سیستم ایمنی و مادران باردار بیشتر در معرض خطر ابتلا به کووید ـ 19 هستند بنابراین مراقبت از آنها و پیشگیری از ابتلا در این افراد کاملا ضروری است.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت استان اردبیل در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در اردبیل به چگونگی تقویت سیستم ایمنی بدن و بایدها و نبایدهای تغذیه در زمان ویروس کرونا اشاره کرد.

 

آرش سیادتی در ابتدا با بیان اینکه تغذیه مناسب در حفظ سلامتی افراد و تقویت سیستم ایمنی بدن برای مقابله با بیماری‌ها به‌ویژه بیماری کووید ـ 19 نقش موثری دارد اظهار کرد: تغذیه صحیح علاوه بر نقش موثر در پیشگری از این بیماری در صورت ابتلا به بیماری هم می‌تواند نقش مهمی در بهبودی فرد داشته باشد و در دوران نقاهت نیز می‌تواند به روند بازیابی توان جسمی کمک کند.

 

استفاده از میوه و سبزی به صورت روزانه

وی در ادامه به تغذیه افراد بزرگسال اشاره و گفت: برای داشتن یک رژیم غذایی سالم که بتواند نیازهای تغذیه‌ای بدن را فراهم ساخته و سیستم ایمنی بدن را تقویت کند باید از تمام گروه‌های غذایی و به اندازه نیاز در رژیم غذایی روزانه استفاده شود.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت استان اردبیل بیان کرد: استفاده از تمامی گروه‌های غذایی مسئله‌ای که امروزه زیاد در رژیم غذایی ایرانیان رعایت نمی‌شود به‌خصوص مصرف گروه میوه و سبزی که تاثیر زیادی در تامین مواد مغذی تقویت کننده سیستم ایمنی دارد در رژیم غذایی روزانه در استان اردبیل بسیار پایین است.  

 

سیادتی با بیان اینکه به منظور افزایش سطح ایمنی بدن روزانه از منابع غذایی حاوی ویتامین C شامل انواع میوه‌ها و سبزی‌ها از جمله سبزی‌های برگ سبز مانند سبزی خوردن، انواع مرکبات و دیگر میوه‌ها و سبزی‌ها باید استفاده شود افزود: نیاز بدن به ویتامین C  به راحتی از راه غذا تامین می‌شود و نیازی به مصرف مکمل نیست. 

وی ادامه داد: با توجه به نقش ویتامین های E و A در تقویت سیستم ایمنی بدن روزانه از منابع غذایی ویتامین A (منابع گیاهی شامل انواع سبزی‌ها و میوه‌های زرد و نارنجی مانند هویج، کدو حلوایی، موز و انواع مرکبات و منابع حیوانی مانند زرده تخم مرغ، شیر و لبنیات) و منابع غذایی ویتامین  E (روغن‌های مایع مانند کانولا، گلرنگ، آفتابگردان و ذرت) باید استفاده شود.

 

غذای‌های چرب و شور و سوسیس و کالباس مصرف نکنید 

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت استان اردبیل تاکید کرد: از خوردن غذاهای چرب و شور مانند انواع تنقلات شور، انواع کنسروها و شورها و انواع سوسیس و کالباس به‌دلیل تحریک سیستم ایمنی تا حد امکان خودداری شود.

 

ویتامین D  نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد/ کمبود ویتامین D در اردبیل شایع است 

این کارشناس با بیان اینکه کمبود ویتامین D در استان ما همانند سایر نقاط کشور بسیار شایع است  اضافه کرد: نیاز است در هر دوره از زندگی طبق مکمل‌های توصیه شده در سیستم بهداشت از دوز مکمل توصیه شده استفاده شود.

سیادتی تاکید کرد: جهت تقویت سیستم ایمنی بدن روزانه از منابع غذایی حاوی آهن و روی (گوشت قرمز، مرغ و ماهی، تخم مرغ، انواع سبزی‌ها، حبوبات، میوه‌های تازه و خشک شده و غلات کامل) استفاده شود. 

وی افزود: منابع غذایی ویتامین‌های گروه B مانند انواع سبزی‌های برگ سبز و میوه‌ها، شیر و لبنیات، انواع گوشت‌ها، زرده تخم مرغ، غلات سبوس‌دار، حبوبات مانند نخود، انواع لوبیا، عدس، باقلا، لپه و ماش، مغزها (پسته، گردو، بادام و فندق ) جهت ارتقای سیستم ایمنی بدن باید در سبد غذایی خانوارها قرار گیرد.

 

 مصرف آب و سایر مایعات بسیار حائز اهمیت است

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت استان اردبیل مصرف 8 - 6 لیوان آب آشامیدنی سالم و یا سایر مایعات به صورت روزانه را توصیه کرد و گفت:  نوشیدن مایعات به اندازه کافی و فراوان به حفظ ایمنی بدن کمک می کند.

 

مراقبت تغذیه‌ای بزرگسالان در زمان ابتلا به بیماری کووید ـ 19 

سیادتی گفت: در زمان ابتلا به این بیماری، رعایت برخی نکات تغذیه‌ای، به تقویت سیستم ایمنی و تسریع بهبودی کمک می‌کند.

 وی افزود:  مصرف روزانه کربوهیدرات‌ها، به‌منظور تامین بخش عمده انرژی و برخی از مواد مغذی ضروری است به طوری که مصرف انواع کربوهیدرات‌های پیچیده (از جمله برنج، انواع نان سبوس‌دار، جو و سنگک) و ماکارونی ترجیحا سبوس‌دار، رشته و غلات صبحانه، سبزی‌ها و میوه‌ها توصیه می‌شود. 

این‌ کارشناس تصریح کرد: به‌منظور سالم و قدرتمند نگه داشتن عضلات تنفسی، بیماران باید منابع غنی از پروتئین را حداقل دو واحد در روز دریافت کنند. بهترین منابع پروتئین‌ها شامل انواع گوشت‌ها( قرمز، مرغ، ماهی و طیور)،  انواع حبوبات (لوبیا، ماش، عدس، نخود باقلا)،  تخم مرغ، انواع لبنیات پاستوریزه (پنیر، شیر، ماست، کشک و دوغ) و انواع آجیل‌های بدون نمک می‌باشند.

 

سیادتی با بیان اینکه به‌منظور تامین بخشی از انرژی مورد نیاز روزانه و تامین برخی از اسیدهای چرب ضروری و ویتامین‌های محلول در چربی بیان کرد: باید روزانه از روغن‌ها و چربی‌های خوراکی از جمله روغن گیاهی یا روغن نباتی مایع شامل آفتابگردان، سویا، پنبه دانه، زیتون، روغن گردو، کنجد، کلزا و... استفاده شود.

وی با بیان اینکه مصرف چربی‌های حیوانی مثل پیه، دمبه و روغن حیوانی توصیه نمی شود، افزود: در این بین نوشیدن آب آشامیدنی سالم و سایر مایعات مانند شیر و دوغ به‌عنوان بهترین نوشیدنی توصیه می‌شود به‌طوری که نوشیدن مایعات به اندازه کافی و فراوان کمک به دفع سموم و حفظ ایمنی مناسب بدن می‌کند.

این کارشناس تغذیه ادامه داد: همچنین مصرف مقدار مناسب آب باعث می‌شود ترشحات درون مجاری هوایی رقیق‌تر شده و راحت‌تر تخلیه شود. 

 

تغذیه در دوران نقاهت پس از ابتلا به بیماری 

وی به دوران نقاهت پس از ابتلا به بیماری اشاره کرد و گفت: در دوره بیماری اشتهای بیمار کاهش پیدا کرده و نیاز بدن به مواد مغذی افزایش می‌باید  به‌همین علت ممکن است فرد دچار سوء تغذیه شود ولی در دوران نقاهت اشتها افزایش یافته و فرصت جبران کمبودها مهیا می‌شود و می‌توان با یک برنامه مناسب نیازهای فرد در دوران نقاهت پس از بیماری را تامین کرد و در حالت کلی موارد زیر را می توانند در نظر بگیرند.

- تامین مقادیر زیاد مایعات مانند آب سالم، آب میوه طبیعی، آب سبزی‌های تازه، چای کم رنگ به میزان حداقل 8 لیوان در روز. 
- مصرف سوپ داغ و آش‌های سبک و غیر نفاخ 
- مصرف روزانه میوه و سبزی تازه 
- استفاده از منابع غذایی ویتامین  Aو ویتامین C 
- استفاده از منابع غذایی حاوی پروتئین، روی، آهن، سلنیم که تقویت کننده سیستم ایمنی است. 
- استفاده از روغن‌های گیاهی مایع به جای روغن‌های حیوانی  
- استفاده از عسل برای تقویت سیستم ایمنی و مهار سرفه 
- استفاده از زردچوبه در تهیه غذا به علت خاصیت ضد التهابی 
- اضافه کردن سیر، پیاز و زنجبیل به غذای جهت تقویت سیستم ایمنی 
-  استفاده از زنجبیل و موز برای کسانی که حالت تهوع دارند 
- مصرف منظم تمام وعده‌های اصلی غذایی به خصوص صبحانه و دو تا سه میان وعده در روز جهت تامین انرژی کافی برای فرد 
محدودیت‌های غذایی که باید برای افرادی که در دوران نقاهت پس از ابتلا به بیماری  (COVID-19) هستند رعایت شود: 
- پرهیز از غذاهای سنگین مثل ماکارونی، سوسیس و کالباس 
- محدود کردن غذاهای چرب و سرخ شده 
- محدود کردن فست فودها 
- ممنوعیت استفاده از ترشی و سرکه که سبب خشکی و تحریک دستگاه تنفس می‌شود 
- محدودیت مصرف نمک، شورها و غذاهای کنسروی 
- محدودیت مصرف رب گوجه فرنگی ، فلفل، انواع سس تند و خردل 
- محدودیت مصرف قند و شکر و نوشابه های گازدار و شیرینی‌ها 
- محدود کردن نوشیدنی‌های تند و محرک مثل قهوه، چای غلیظ و نسکافه 
- محدودیت استفاده از روغن های حیوانی مثل کره و پیه و دنبه 

 

 
کنترل وزن در دوره همه گیری کرونا

وی در پایان با بیان اینکه داشتن وزن مناسب یکی از عوامل اثرگذار بر وضعیت سلامت و قدرت ایمنی بدن است تاکید کرد: ثابت شده که چاقی یکی از عوامل مستعد کننده کاهش قدرت ایمنی بدن و ابتلا به بیماری‌های عفونی نظیر کرونا است و افراد چاق بیشتر در معرض ابتلا به بیماری می‌باشند و عوارض بیماری در آنها بیشتر است. 

 

سیادتی افزود: تغییر سبک زندگی در دوران همه‌گیری به خصوص ایام قرنطینه ممکن است منجر به کم تحرکی از یک سو و عادت به ریزه خواری در خانه شود که در کل می‌تواند منجر به چاقی شود از طرفی تعداد زیادی از افراد با شنیدن اثرات چاقی تمایل به کاهش وزن در این دوره دارند.

کارشناس تغذیه افزود: از آنجایی که کاهش وزن‌های غیر اصولی و غیر علمی و به مقدار زیاد در یک دوره کوتاه مدت نوعی استرس محسوب شده و قدرت ایمنی بدن را کاهش می‌دهد، توصیه نمی‌شود بلکه کنترل وزن بهترین توصیه در این دوره می‌تواند باشد و انرژی دریافتی باید در حد نیاز تامین شود.

انتهای پیام/3463/

منبع: فارس

کلیدواژه: تغذیه سیستم ایمنی مصرف بدن تقویت سیستم ایمنی بدن منابع غذایی ویتامین دوران نقاهت ابتلا به بیماری منابع غذایی دوران نقاهت استفاده شود رژیم غذایی تخم مرغ روغن ها سبزی ها میوه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۷۵۶۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه کودکانی قد بلند داشته باشیم؟

رشد قد یک کودک به عوامل زیادی بستگی دارد که جنسیت، ژنتیک و عوامل محیطی از جمله مهم‌ترین این عوامل به شمار می‌رود و با توجه به اینکه افزایش قد یکی از دغدغه‌های افراد به شمار می‌رود، تغییر شرایط محیطی می‌تواند عامل موثری برای افزایش قد باشد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، بسیاری از والدین در سنین رشد فرزندشان به دنبال راه‌های افزایش قد هستند، البته این تلاش محدود به والدین نیست، حتی بسیاری از افراد بزرگسال که از قدشان راضی نیستند هم دنبال راه‌های برای بلندتر شدن هستند؛ عوامل ژنتیکی و محیطی هر دو روی قد تأثیر می‌گذارند.

ژنتیک با علم امروزی به طور دقیق قابل تغییر نیست، اما با این حال شرایط محیطی مؤثر بر رشد قد در اختیار انسان‌ها است، بنابراین هر فردی می‌تواند با غلبه بر شرایط محیطی به ایده‌آل‌ترین حد ممکن قد خود برسد؛ عوامل متعددی در قد نهایی کودک نقش دارند و تصور می‌شود که عوامل ژنتیکی ۶۰ تا ۸۰ درصد از قد نهایی فرد و عوامل محیطی خاصی مانند تغذیه و ورزش هم درصد باقی‌مانده را تعیین می‌کنند.

عوامل مؤثر بر افزایش قد

چندین عامل وجود دارد که می‌تواند قد شما را به صورت مثبت یا منفی تحت تأثیر قرار دهد، به طور کلی می‌توان این فاکتورها را به صورت زیر طبقه‌بندی کرد:

۱. عوامل ژنتیکی

در بیشتر موارد، قد شما توسط عوامل ژنتیکی تعیین می‌شود، با این حال، اگر والدین شما هر دو قد کوتاه یا متوسط داشته باشند، به این معنی نیست که شما به همان سرنوشت دچار خواهید شد، قد یک ویژگی چندژنی است، به این معنی که تحت تأثیر طیف وسیعی از ژن‌ها قرار دارد.

هیچ راهی برای محاسبه دقیق قد تا بزرگسالی وجود ندارد، اما می‌توانید از این فرمول ساده برای تخمین پتانسیل قد خود استفاده کنید:

قد پیش بینی شده سانتی متر = (جمع قد والدین شما + ۱۳ اگر پسر هستید یا - ۱۳ اگر دختر هستید) / ۲

پاسخی که می‌گیرید قد پیش بینی شده شما به اضافه یا منهای ۱۰ سانتی متر است، به خاطر داشته باشید که اگر این فقط یک تخمین تقریبی است، اما هنوز هم باید به قد نهایی که شما می‌رسید بسیار نزدیک باشد.

۲. عوامل غیر ژنتیکی

سایر عوامل غیر ژنتیکی نیز می‌توانند در پتانسیل رشد شما تأثیر بگذارند، بیشتر این عوامل توسط محیط تعیین می‌شود که فرد در حین رشد با آن در ارتباط است، قد بلند بودن با رشد همراه است؛ بنابراین، عواملی که مانع از رشد می‌شوند، تأثیر یکسانی بر قد شما نیز دارند.

برخی از عوامل غیر ژنتیکی که بر قد شما تأثیر می‌گذارد عبارتند از:

قرار گرفتن در معرض دود تنباکو در هنگام جنینی بیماری در دوران کودکی یا بلوغ کیفیت مراقبت والدین پس از زایمان وزن کم هنگام تولد تغذیه مناسب

تغذیه صحیح و کامل، عاملی است که می‌تواند در افزایش قد مؤثر باشد، تغذیه هم در دوران جنینی و هم در دوران بلوغ و بزرگسالی بر افزایش قد مؤثر است؛ افرادی که از سوءتغذیه رنج می‌برند، افرادی قد کوتاه هستند، زیرا نیازهای بدنشان تأمین نشده است، به‌خصوص وجود روی در رژیم غذایی عامل مؤثر بر افزایش قد است.

بیماری‌های پس از تولد

فرد بیمار نیاز به سوخت و ساز بیشتری دارد تا با عوامل بیگانه و بیماری‌زا مقابله کند؛ استراحت کردن و رژیم غذایی که تأمین کننده نیاز یک بیمار باشد باعث می‌شود فرایند رشد متوقف نشود.

عوامل محیطی

شرایط محیطی که یک فرد از بدو تولد تا بزرگسالی در آن قرار دارد بر سلامت بدن و میزان رشد قد و حتی افزایش وزن هم تأثیر گذار است، نوزادی که وزن و قد پایین هنگام تولد دارد یا بعد از تولد مورد مراقبت مناسب قرار نمی‌گیرد یا نوزادی که در معرض دود سیگار قرار دارد نمی‌تواند شرایط رشد مناسب داشته باشد، پس احتمال اینکه قد بلندی نداشته باشد بیشتر است.

تأثیر تمرینات کششی بر قد کودکان

انجام حرکات کششی در افزایش قد کودک بسیار تأثیرگذار است و حتی ساده‌ترین حرکات نیز می‌تواند در روند رشد قد مؤثر باشد؛ چند تمرین ساده کششی را از کودکی به فرزند خود آموزش دهید تا به برنامه روزانه‌ی فعالیت‌های او تبدیل شود، همین چند حرکت ساده روند رشد قد را سرعت می‌بخشد؛ کشش در جهت ستون فقرات، به بهبود وضعیت رشد کودک کمک می‌کند.

یکی از حرکات کششی مؤثر و در عین حال ساده، در حالت نشسته انجام می‌شود، کودکتان بعد از نشستن باید پاها را از هم فاصله دهد و سعی کند که با انگشتان دست، پنجه‌ی پای خود را بگیرد، در حرکت دوم از کودک خود بخواهید که در حالت ایستاده به دیوار بچسبد و تا جایی که می‌تواند خودش برای رسیدن به نقاط بالاتر دیوار بالا بکشد؛ با این روش ماهیچه‌های پا خوب کشیده و تقویت می‌شوند.

تأثیر بارفیکس برای افزایش قد

استفاده از میله بارفیکس و آویزان شدن از آن به دلیل کشش فوق‌العاده‌ای که ایجاد می‌کند، چند دهه است که برای افزایش قد توصیه می‌شود، بیشتر کودکان با یک‌بار امتحان، شیفته آویخته شدن از این میله و معلق ماندن خواهند شد.

آویزان شدن از میله بارفیکس به کشیدگی ستون فقرات کمک بسیاری می‌کند و به همین دلیل سبب افزایش قد کودک می‌شود، علاوه بر آویزان شدن، از کودکتان بخواهید که از طریق قدرت بازوها، خودش را بالا بکشد و چانه‌اش را به بالای میله برساند، هر دوی این تمرین‌ها سبب تقویت عضلات بازوها و کمر می‌شود.

تأثیر طناب زدن در افزایش قد کودک

پرش با طناب یک ورزش سرگرم‌کننده است که برای بچه‌ها بیشتر به یک بازی شبیه است، اما انجام این ورزش روی کل بدن از جمله عملکرد قلب و افزایش قد اثر مثبت دارد، در واقع با هر باری که کودک شما با طناب می‌پرد، کل بدن او کشیده می‌شود و در نتیجه این ورزش سرگرم‌کننده به رشد قدی کودک کمک خواهد کرد، طناب زدن یک تمرین شگفت‌انگیز برای سیستم قلب و عروق است و علاوه بر افزایش قد به حفظ سلامت و تقویت فعالیت بدنی کودک می‌کند.

مکمل‌های هورمون رشد

یکی از راه‌های افزایش هورمون رشد ،استفاده از مکمل‌های هورمون رشد است؛ مکمل‌های هورمون رشد انسانی که به عنوان آزادکننده‌های HGH نیز شناخته می‌شوند، مکمل‌های غذایی هستند که به افزایش سطح HGH در بدن کمک می‌کنند و هورمون رشد یکی از عوامل اصلی رشد قد در افراد است.

بهترین قرص‌های HGH شامل پیش سازهای هورمون رشد هستند که به غده هیپوفیز کمک می‌کنند تا به طور طبیعی HGH بیشتری آزاد کند، مکمل‌های هورمون رشد مزایای دارند، با این حال عوارض بالقوه‌ای هم دارند که باید در نظر بگیرید، از این رو به هیچ عنوان از این مکمل‌ها بدون مشورت پزشک اطفال، برای کودک خود استفاده نکنید.

دقت کنید که تنها یکی از این موارد برای رشد و افزایش قد کودک کافی نیست؛ کودک باید تغذیه سالمی داشته باشد، خوب بخوابد، ویتامین دی کافی جذب کند و ورزش و فعالیت کافی داشته باشد.

افزایش قد تا چه سنی امکان پذیر است؟

قد مناسب برای پسران ۱۵ ساله به ارث و سن بلوغ آنان بستگی دارد، رشد قد پسرها دیرتر شروع می‌شود و حتی بعد از بلوغ و تا اواخر نوجوانی هم ادامه دارد، راه‌های افزایش قد در ۱۵ سالگی برای پسران داشتن تغذیه مناسب و حاوی مواد مغذی در کنار ورزش کردن و حرکات کششی و تقویتی است.

با توجه به اینکه بلوغ دختران در سنین پایین‌تری اتفاق می‌افتد، توقف رشد در آن‌ها زودتر صورت می‌گیرد، راهکار پیشنهادی برای افزایش قد دختران، تفاوتی با راهکارهای پسران ندارد و مبتنی بر تغذیه صحیح و ورزش کردن است.

کد خبر 748682

دیگر خبرها

  • معدوم‌سازی بیش از ۲۳۰ کیلوگرم انواع مواد غذایی فاسد در لامرد
  • «نان کامل» چه نانی است؟
  • با سریع‌ترین روش‌های کاهش وزن آشنا شوید
  • چگونه کودکانی قد بلند داشته باشیم؟
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • این ویتامین موجب افزایش قد می‌شود
  • سیستم خودران تسلا در ۱۳ تصادف مرگبار دخیل بوده است
  • این غذاها را با هم نخورید!
  • تأمین سلامت افراد مهم‌ترین رکن پیشرفت جامعه‌
  • کمبود این ویتامین‌ها، دلیل شدت شوره سر!