Web Analytics Made Easy - Statcounter

کلروپرومازین دارویی است که برای درمان برخی از اختلالات روحی-خلقی مانند اسکیزوفرنی و اختلالات روان‌پریشی تجویز می‌شود.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛  کلروپرومازین دارویی است که برای درمان برخی اختلالات روحی-خلقی مانند اسکیزوفرنی، روان‌پریشی، اختلال دوقطبی و مشکلات رفتاری شدید در کودکان استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این یک داروی روانپزشکی است که در گروه داروهایی به نام ضد روان‌پریشی فنوتیازین قرار دارد که با کمک به ترمیم تعادل در برخی از مواد طبیعی خاص در مغز کار می‌کند.

کلروپرومازین همچنین برای کنترل حالت تهوع و استفراغ، تسکین سکسکه طولانی مدت، رفع بی‌قراری و اضطراب قبل از جراحی و کمک به درمان کزاز نیز تجویز می‌شود.

نکات مهم در مصرف کلروپرومازین

این دارو خوراکی بوده و معمولاً ۲ تا ۴ بار در روز مصرف می‌شود.

دوز مصرفی کلروپرومازین بر اساس شرایط پزشکی، سن و پاسخ به درمان تعیین می‌شود.

در کودکان دوز این دارو بر اساس وزن تعیین می‌شود.

برای کاهش خطر ابتلا به عوارض جانبی، پزشک ممکن است بیمار را راهنمایی کند تا این دارو را با دوز کم شروع و به تدریج دوز آن را افزایش دهد.

بیشترین اثربخشی این دارو در مصرف مداوم و منظم آن است.

اثرگذاری این دارو ممکن است تا چند هفته به طول بیانجامد بنابراین نباید بیمار به یکباره مصرف آن را قطع کند.

قطع ناگهانی دارو وضعیت بیمار را وخیم‌تر کرده و عوارضی همچون ناراحتی معده، حالت تهوع، استفراغ، سرگیجه و لرزش را در پی خواهد داشت.

عوارض جانبی کلروپرومازین چیست؟

 

خواب آلودگی، سرگیجه، سبکی سر، خشکی دهان، تاری دید، خستگی، حالت تهوع، یبوست، افزایش وزن یا مشکل خواب از عوارض شایع مصرف این دارو است که در صورت مشاهده هر یک از این موارد پزشک معالج می‌بایست نسبت به آن آگاهی یابد.

در موارد نادر این دارو ماده شیمیایی پرولاکتین را در بدن افزایش می‌دهد که می‌تواند در زنان به قطع قاعدگی و در مردان به بزرگ شدن سینه‌ها منجر شود.

 

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۸۰۲۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غیر قانونی بودن سبدفروشی دارو توسط شرکت‌های پخش

آرش محبوبی٬ رئیس انجمن داروسازان تهران گفت: سبدفروشی دارو به طور قطع٬ اقدامی غیر قانونی بوده و تخلف محسوب می شود.

او بیان کرد: هنگامی که میزان نقدینگی تولیدکنندگان به دلیل انباشت مطالبات از صندوق های بیمه گر کاهش پیدا کند٬ برخی از تولیدکنندگان اقدام به فروش برخی داروها همراه با داروهای دیگر می کنند که این کار تخلف محسوب می شود.

رئیس انجمن داروسازان تهران تاکید کرد: داروخانه ها داروهای سبدی را به مردم نمی فروشند و این موضوع سبب شده تا تجمع سرمایه در داروخانه ها ایجاد شود و با گذشتن تاریخ انقضای مواد دارویی سرمایه کشور از دست خواهد رفت.

محبوبی ادامه داد: باید برنامه ریزی جهت تولید دارو بهتر از گذشته انجام شود و سازمان غذا و دارو در حوزه قیمت دهی طوری تصمیم گیری کند تا تمام فرآورده ها، سود مشترکی داشته باشد و این گونه نباشد که برخی از اقلام دارویی سود کمتری داشته باشد.

رئیس انجمن داروسازان تهران گفت: مصرف کننده و قیمت گذار در حوزه دارو بخش دولتی است و به همین دلیل کمترین قیمت ها را در نظر می گیرد.

رئیس انجمن داروسازان تهران بیان کرد: مطالعات نشان می دهند که استفاده غیر منطقی و بی اثر برخی از داروها به همراه عدم وجود شبکه توزیع مناسب در سطح شرکت های پخش و داروخانه ها سبب عدم بهره وری در حوزه دارویی خواهد شد. 

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • جزئیاتی درباره دوره جدید کالابرگ فجرانه
  • آخرین جزئیات از دوره جدید کالابرگ
  • راه‌اندازی سامانه برخط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • راه‌اندازی سامانه بر خط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • راه‌اندازی سامانه برخط رصد کمبودهای دارویی در کشور
  • متهمان دارویی آذربایجان‌غربی به پرداخت ۷۴ میلیارد ریالی محکوم شدند
  • بلای وحشتناکی که یک قرص به ظاهر ساده بر سرتان می‌آورد
  • کشف و جمع آوری ۱۸ قلم دارو و واکسن تاریخ گذشته در شهرستان بیرجند
  • بلایی که با خوردن ۴ استامینوفن سرتان می‌آید
  • غیر قانونی بودن سبدفروشی دارو توسط شرکت‌های پخش