Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  مدتی است که وگانیسم (گیاه‌خواری) در کشورمان به‌عنوان یک رفتار مد روز که سالم نیز هست شناخته می‌شود. در وگانیسم هر نوع محصول حیوانی چه در غذا و چه در مواد مصرفی به‌طور کامل حذف می‌شود. به همین علت است که طرفداران وگانیسم آن را فراتر از رژیم غذایی و نوعی سبک زندگی، معرفی می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروزه بسیاری از افراد وگان پا را فراتر از گیاه‌خواری گذاشته‌اند و با پرورش صنعتی حیوانات و آزمایش حیوانات برای مصارف پزشکی نیز مخالفت می‌کنند. در حقیقت روش تغذیه وگان تنها زیرمجموعه‌ای از گیاه‌خواری به‌حساب می‌آید. بااین‌وجود هدف ما، در این گزارش بررسی رژیم غذایی آن‌ها از جنبه علمی است. آیا گیاهخواری مطلق برای من و شما مفید است؟

تا همین چند سال پیش ایده پیروی از یک رژیم غذایی وگان سخت، از دیدگاه اکثر مردم، افراطی و غیرعملی تلقی می‌شد. یک فرد وگان از هیچ‌گونه فرآورده‌های حیوانی (گوشت، ماهی، مرغ، تخم‌مرغ، لبنیات یا عسل) نمی‌خورد. بااین‌وجود اخیراً علاقه نسبت به آن زیاد شده است و منوی رستوران‌های لوکس و انتشار کتب آشپزی وگان مؤید این موضوع است. درست است که یک رژیم وگان برای افراد مسن‌تر مزایایی دارد، اما برخی مضرات ذاتی نیز در چنین رژیمی وجود دارد. موضوع این گزارش مسائل مؤثر بر روی سلامتی انسان است و نه بر باور‌های سیاسی یا فلسفی.

مزایای رژیم وگان

ممکن است به کاهش کلسترول کمک کند: مطالعه‌ای که در نشریه Diabetes Voice منتشر شد نشان می‌دهد افراد مبتلابه دیابت نوع ۲ که رژیم وگان دارند، میزان کلسترول LDL آن‌ها تا ۲۱ درصد کاهش یافته است. با کاهش چربی مضر، می‌توان زندگی سالم‌تری داشت.

جذب آنتی‌اکسیدان را افزایش می‌دهد: خوراک سبک وگان معمولاً باعث افزایش مصرف غذا‌های مفید مانند سبزی‌ها، میوه‌ها، لوبیا، حبوبات و غلات سبوس‌دار می‌شود، که فرصت خوبی برای دریافت آنتی‌اکسیدان‌های فراوان، فیبر‌های غذایی و ویتامین‌ها و مواد معدنی است.

ممکن است به کاهش فشارخون کمک کند: طبق مقاله‌ای که در انجمن رژیم‌های غذایی آمریکا منتشر شده است، نحوه خوردوخوراک گیاهخواران با کاهش خطر مرگ ناشی از بیماری ایسکمیک قلب (کم رسانی خون به بافت اندام) مرتبط است. این گزارش همچنین نتیجه می‌گیرد که افرادی که از رژیم گیاهخواری استفاده می‌کنند در مقایسه با افراد غیر گیاه‌خوار دارای سطح LDL پایین‌تر و میزان فشارخون و دیابت نوع ۲ کمتر هستند.

خودکنترلی را بیشتری می‌کند: فرد عملاً با عدم مصرف بسیاری از خوراکی‌های لذیذ با نفس خود مبارزه می‌کند؛ بنابراین می‌تواند این میزان خویشتن‌داری و کنترل نفس را به زمینه‌های دیگر تعمیم داد. روند غذا خوردن وگان به افراد کمک می‌کند تا آگاهی‌شان نسبت به چیزی که می‌خورند افزایش یابد و آنچه که در دهان خود قرار می‌دهند را قدر بشناسند. او می‌گوید این می‌تواند باعث کاهش رفتار‌های غذایی بدون فکر قبلی شود.

بیشتر بخوانید:

آیا گیاه‌خواری برای انسان مفید است؟

مضرات رژیم وگان

یک تغییر اساسی: وگان رفتن یک تغییر بزرگ در رفتار آدمی است و اگر نتوانید مواد خاصی مثل سویا را بخورید، (مثلاً عدم تحمل سویا (soy intolerance) داشته باشید) گاهی اوقات حتی پیچیده‌تر هم می‌شود. پروتئین‌های کامل گیاهی در محصولات سویایی یافت می‌شود، بنابراین اگر می‌خواهید میزان مصرف سویا خود را تعدیل کنید، لازم است یاد بگیرید که چگونه مواد غذایی مکمل را برای رفع پروتئین‌های کامل گیاه‌خواری مصرف کنید.

تداخل احتمالی در شرایط پزشکی موجود: اگر به بیماری مانند پوکی استخوان یا دیابت مبتلا هستید، بسیار مهم است که هنگام شروع و اجرای یک برنامه غذایی وگان با پزشک و یک متخصص تغذیه مشورت کنید، زیرا رژیم وگان می‌تواند در وضعیت شما تداخل ایجاد کند.

مشکل هنگام غذا خوردن در بیرون: بسیاری از رستوران‌ها گزینه‌های واقعی گیاه‌خواری را ارائه نمی‌دهند و این امر می‌تواند غذا خوردن در خارج از خانه را با مشکل روبرو کند. در مسافرت‌های طولانی، بردن غذا‌های وگان و تنقلات مانند چیپس آسان‌تر از مراجعه به رستوران‌های وگانیسم است.

از دست دادن ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری: شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد رژیم‌های گیاهی حاوی ویتامین B ۱۲، که یک ماده مغذی ضروری است، نیستند. گیاهخواران می‌توانند ویتامین B ۱۲ را از غذا‌های غنی‌شده (برخی مارک‌های شیر سویا، غلات صبحانه و...) و مکمل‌ها دریافت کنند. رژیم‌های گیاهی ممکن است کم‌کلسیم و با ویتامین دی ناچیز باشند، اگرچه منابع وگانی از این مواد مغذی وجود دارد.

انتظارات غیرواقعی: ممکن است یک شخص باور کند که با وگان بودن رژیم غذایی سالم‌تری خواهید داشت. اما در حقیقت هیچ داده قطعی وجود ندارد که وگان بودن را به‌عنوان یک رفتار مستقل تلقی کند که سلامتی را بهبود می‌بخشد. صرف‌نظر از هر رژیم غذایی، باید تعادل خوراک، ورزش و تناسب بین وعده‌ها را حفظ کرد.

منبع: آنا

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سلامت رژیم غذایی گیاهخواری گیاه خواری رژیم غذایی رژیم وگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۸۲۰۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایتی از حذف قند و عوارضش، جزو پربازدیدترین‌های توییتر شد/ عکس

به گزارش خبرآنلاین، یک کاربر نوشت: «خانوم ۴۴ ساله با اندام باربی اومده استخر سانس که تموم شد زیر دوش بی‌حال شد افتاد رفتم بالاسرش کمک و فشارشو گرفتم ٧! دوبار غش و تشنج کرد، تا اورژانس برسه خوابوندم و سرم خوراکی دادم اورژانس سرم تزریقی زد باز فشار از ٨ بالاتر نمیومد چرا؟ قندو حذف کردم!»

این توییت در این شبکه اجتماعی بسیار پربازدید و پر کامنت شد. مدتی است که چالش ۲۱ روزه حذف قند در شبکه‌های اجتماعی مورد توجه قرار گرفته است. در همین‌باره دبیر انجمن علمی پیشگیری و درمان چاقی ایران در پاسخ به این سوال که با چالش ٢١ روزه حذف قند می‌توان لاغر شد، به خبرآنلاین می‌گوید: قندهای ساده شامل قند، شکر، شیرینی و شکلات در هرم غذایی و الگوی غذایی سالم هیچ جایگاهی ندارند.

دکتر محمد هاشمی، با اشاره به پر طرفدار شدن استفاده از چالش ٢١ روزه حذف قندهای ساده در فضای مجازی، درباره تاثیرات این چالش کاهش وزن ادامه می‌دهد: مصرف این خوراکی‌ها نه تنها ضرورتی برای بدن ما ندارد بلکه زیان‌های زیادی هم به‌همراه دارد. حذف قندهای ساده بواسط کاهش کالری دریافتی طی ٢١ روز می‌تواند درجاتی از کاهش وزن و آثار مثبت کاهش مصرف مواد قندی را به‌ همراه داشته باشد. اما ٢١روز، برای دستیابی به سلامت پایدار کفایت نمی‌کند بلکه باید یک برنامه مستمر و دراز مدت را برای اصلاح الگوی غذایی خود در نظر بگیریم.

برخی از علائم اولیه ترک مصرف قند

سردرد، هوس‌های وقت و بی‌وقت، نوسانات خلقی، خستگی، سرگیجه، اختلال در تمرکز. به طور مثال، هنگامی که برای اولین بار قند و شیرینی را حذف می‌کنید، احساس خستگی یا بی‌حالی دارید، اما به تدریج و با تنظیم پایدار قند خون در محدوده سالم، بدن افت قند را کمتر تجربه می‌کند و انرژی ثابت‌تری در طول روز دارد. به گفته کارشناسان، یک رژیم غذایی متعادل (با پروتئین کافی، چربی‌های سالم و فیبر) و هم‌چنین نوشیدن آب کافی در طول روز و ورزش منظم می‌تواند به تثبیت سطح قند خون و کاهش علائم ترک قند کمک کند.

حذف قند در مراحل اولیه ممکن است برای افراد سخت باشد، اما زمانی که بدن بتواند این چالش را بپذیرد و بر عوارض آن غلبه کند، مزایای ارزشمندی را کسب خواهد کرد که در راستای ارتقای سلامت کلی مفید است.

در هر حال لازم است بدانید که قند به خودی خود می‌تواند بخشی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل باشد؛ چرا که منبع اصلی سوخت مغز ما گلوکز (قند) است. اما زیاده‌روی در مصرف قند مشکلات سلامتی بسیاری را در بر دارد. حذف کلی قند از رژیم غذایی بسیار سخت است، زیرا تمام غذاهای حاوی کربوهیدرات درنهایت توسط بدن به قند تجزیه می‌شوند تا به عنوان انرژی از آن استفاده شود؛ از همین رو تمرکز بر کاهش مصرف قندهای مصنوعی اقدامی هوشمندانه‌تر است.

۴۷۴۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899996

دیگر خبرها

  • خواص بی نظیر نخود فرنگی برای لاغری | هر فنجان نخود فرنگی چقدر کالری دارد؟
  • برگ درخت انگور سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی
  • با این مواد غذایی درد را فراموش کنید
  • قند‌های پنهان در رژیم غذایی خود را بیابید و آن‌ها را حذف کنید
  • قندهای پنهان در رژیم غذایی خود را بیابید و آنها را حذف کنید
  • روایتی از حذف قند و عوارضش، جزو پربازدیدترین‌های توییتر شد/ عکس
  • برای افزایش هوش این پنج ماده غذایی را مصرف کنید
  • ۲۰ دلیل برای این‌که تخم‌مرغ و پنیر را باهم نخورید
  • هفت نکته برای کاهش وزن اگر فکر می‌کنید «ژن چربی» را دارید
  • اگر سرماخوردگی دارید این 2 میوه را بخورید