Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: افت بی سابقه دمای هوا و منفی شدن دما در نیمه اول فصل پاییز موجب خسارت به باغات در شهرستان‌های مختلف استان چهارمحال و بختیاری شد. هر ساله با بارش نخستین برف در آذرماه دمای هوا در استان چهارمحال و بختیاری به شدت کاهش می‌یافت و دمای هوا منفی می‌شد.

امسال در حالی که هنوز برف نباریده، دمای هوا به زیر صفر رفت و سرمای زودهنگام موجب ایجاد خسارت به باغات میوه به ویژه تاکستان‌ها در برخی شهرستان‌های استان چهارمحال و بختیاری شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انگور تولیدی استان هر ساله به علت دیر رس بودن در اواخر تابستان و و اوایل پاییز برداشت می‌شود که امسال سرما خسارت قابل توجهی به انگورهای تولیدی در برخی شهرستان‌ها از جمله شهرستان کیار و کوهرنگ وارد کرد.

شهرستان کیار دارای بیشترین سطح تاکستان‌های انگور در استان چهارمحال و بختیاری است. سرمازدگی در شهرستان کیار موجب خسارت قابل توجهی به تاکستان‌های بزرگ این شهرستان شد و بسیاری از انگورهای تولیدی منطقه از بین رفتند.

در شهرستان کوهرنگ نیز منفی شدن دمای هوا موجب خسارت به بخشی از تاکستان‌های این منطقه شده است و انگورهای تولیدی به علت سرمازدگی بازار پسندی خود را از دست دادند.

سرما به ۴۰ درصد تاکستان‌های این منطقه خسارت وارد کرده است

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کیار استان چهارمحال و بختیاری در این زمینه به خبرنگار مهر گفت: یک هزار و ۱۸۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان کیار اختصاص به تاکستان‌های انگور دارد.

سعید داوودی نیا بیان کرد: افت دمای زودهنگام در شهرستان کیار موجب سرمازدگی انگورهای در حال برداشت این منطقه شد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کیار استان چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: سرما به ۴۰ درصد تاکستان‌های این منطقه خسارت وارد کرده است.

وی به اشاره به سرمای زودرس پاییزه و افت دما تا منفی چهار درجه سانتی گراد در این منطقه گفت: هر ساله ۹۰ درصد انگور تولیدی این شهرستان در بازار مرکز استان و استان‌های همجوار توسط باغداران به فروش می‌رسید که امسال به علت سرمازدگی، کیفیت انگور تولیدی پایین آمد و باغداران دچار زیان شدند.

وی گفت: بیشترین انگور تولیدی در چهارمحال و بختیاری در شهرستان کیار تولید می‌شود و این منطقه قطب تولید انگور استان به شمار می‌رود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کیار استان چهارمحال و بختیاری گفت: سالانه در این منطقه حدود ۱۲۹ تن انگور در هکتار برداشت می‌شود.

سرما به تاکستان‌های شهرستان کوهرنگ خسارت وارد کرد

مدیر جهاد کشاورزی کوهرنگ نیز در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به وقوع سرمای زودهنگام در این منطقه، گفت: دمای هوا در برخی نقاط شهرستان به منفی چهار تا پنج درجه رسید که این مهم موجب ایجاد خسارت به باغداران در این منطقه شد.

مسلم پرویزی ادامه داد: افت دمای هوا موجب خسارت به تاکستان‌های انگور در منطقه صمصامی شد.

وی گفت: در حال حاضر میزان خسارت‌های سرمازدگی در حال برآورد است.

ورود توده هوای سرد و استقرار آن موجب افت دمای هوا در استان شد که این مهم موجب منفی شدن دمای هوا در برخی نقاط استان شد مدیر کل هواشناسی چهارمحال و بختیاری در گفت و گو با خبرنگار مهر در خصوص افت دمای هوا در این استان در نیمه اول پاییز اظهار داشت: ورود توده هوای سرد و استقرار آن موجب افت دمای هوا در استان شد که این مهم موجب منفی شدن دمای هوا در برخی نقاط استان شد.

مهران چراغ پور بیان کرد: دمای هوا در بیشتر نقاط استان به علت ورود این توده هوای سرد به زیر صفر رفت.

وی بیان کرد: طی این مدت شهرکرد به عنوان سردترین منطقه استان و کشور اعلام شد.

وی با اشاره به صدور اخطاریه پیش بینی افت دمای هوا، گفت: باغداران و کشاورزان باید به توصیه‌ها و اخطاریه‌های هواشناسی توجه کنند و تا دچار خسارت نشوند.

کشاورزان برای جلوگیری از خسارت در بخش‌های مختلف از جمله سرمازدگی باید به توصیه علمی در بخش‌های مختلف از جمله هواشناسی کشاورزی توجه داشته باشند

کارشناس ارشد بخش کشاورزی در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه چهارمحال و بختیاری شرایط آب و هوایی خاص دارد، گفت: این استان در ارتفاعات زاگرس قرار گرفته است و منطقه‌ای سردسیر و معتدل به شمار می‌رود.

رشید شاهرخ بیان کرد: سرمازدگی در این منطقه هر ساله خسارت‌های قابل توجهی به باغداران و کشاورزان وارد می‌کند.

این محقق و پژوهشگر گفت: سرمازدگی محصولات باغی در پاییز یک اتفاق نادر بوده است که امسال شاهد آن هستیم.

وی بیان کرد: دخالت‌های انسانی در طبیعت و توسعه صنایع و گرم شدن هوا موجب تغییراتی در سیستم آب و هوایی شده است که از مهمترین آن شاهد تغییر الگوی بارش هستیم.

وی گفت: وضعیت آب و هوا در مناطق مختلف کشور از جمله چهارمحال و بختیاری در حال تغییر است و کاهش بارش‌ها در این استان و وقوع خشکسالی نیز از مهمترین مواردی است که در پی این تغییرات آب و هوایی ایجاد شده است.

وی بیان کرد: کشاورزان برای جلوگیری از خسارت در بخش‌های مختلف از جمله سرمازدگی باید به توصیه علمی در بخش‌های مختلف از جمله هواشناسی کشاورزی توجه داشته باشند.

باغداری و کشاورزی امروز نیازمند بهره گیری از روش‌های علمی و نوین است که آشنایی کشاورزان با این روش‌ها موجب افزایش تولید و کاهش خسارت می‌شود. هواشناسی کشاورزی شاخه‌ای از هواشناسی کاربردی است که بررسی و مطالعه اثرات آب و هوایی را بر روی بخش کشاورزی مورد توجه قرار داده است و کشاورزان و باغداران با بهره گیری از توصیه‌های این بخش می‌توانند خسارت آب و هوایی در فصل‌های مختلف سال را کاهش دهند.

کد خبر 5065089

منبع: مهر

کلیدواژه: جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری هواشناسی چهارمحال و بختیاری سرمازدگی ویروس کرونا شیوع کرونا شیراز توهین به پیامبر آمار کرونا یوم الله 13 آبان هفته وحدت بوشهر کرمانشاه محدودیت های کرونایی گرگان ستاد ملی مقابله با کرونا ایلام اردبیل استان چهارمحال و بختیاری بخش های مختلف از جمله چهارمحال و بختیاری کشاورزی شهرستان کیار مدیر جهاد کشاورزی خسارت وارد انگور تولیدی افت دمای هوا دمای هوا موجب خسارت آب و هوایی منفی شدن استان شد آب و هوا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۸۲۹۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشت غیراصولی پسته خسارت جبران‌ناپذیری به بهره‌برداران وارد کرده است

ایسنا/خراسان رضوی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خوشاب گفت: کشت غیراصولی محصول پسته و عدم رعایت موارد مذکور در مناطق مختلف شهرستان طی سالیان گذشته خسارت جبران‌ناپذیری را به بهره‌برداران وارد کرده است.

ابراهیم رودسرابی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به تنوع کیفی منابع آب و خاک در شهرستان، تک کشتی محصول پسته را تهدیدی برای بهره‌برداران عنوان کرد و افزود: شهرستان خوشاب دارای چندین محصول مزیت دار از جمله پسته، انگور، زعفران، گندم و جو، زیره، هندوانه بذری، خربزه و پنبه و ... است که با برنامه‌ریزی دقیق می‌توان به عملکرد مناسبی از محصولات مذکور رسید.

وی به اقدامات بسیار خوب مدیریت در زمینه کشت انگور با روش‌های نوین اشاره و اظهار کرد: سال گذشته بیش از ۴ میلیارد ریال اعتبار بلاعوض برای توسعه باغات انگور در مناطق مستعد شهرستان هزینه شده است، به طوری که تاکنون بیش از ۲۰۰ هکتار باغ انگور با روش‌های نوین در شهرستان احداث شده است و تلاش می‌شود این سطح در سال جاری به دو برابر افزایش یابد.

رودسرابی در ادامه گفت: کیفیت منابع آب و خاک در مناطق مختلف شهرستان ایجاب می‌نماید که کشاورزان با بهره‌گیری از نظرات مشاوران تخصصی و رعایت اصول فنی نسبت به انتخاب نوع محصول در هر منطقه اقدام نمایند تا به بهره‌وری حداکثری از منابع مذکور دست یابند.

افزایش بهره‌وری محصولات کشاورزی از برنامه‌های اصلی

مدیر جهاد کشاورزی خوشاب با اشاره به اینکه قبل از هرگونه کشت محصولات زراعی و باغی، ابتدا باید نسبت به انجام آزمایش‌های آب و خاک آن منطقه اقدام نمود، اضافه کرد: کشت غیراصولی محصول پسته و عدم رعایت موارد مذکور در مناطق مختلف شهرستان طی سالیان گذشته خسارت جبران‌ناپذیری را به بهره‌برداران وارد کرده و تغییر این رویه از اهداف و برنامه‌های مهم مدیریت است.

وی در ادامه افزایش بهره‌وری محصولات کشاورزی را از برنامه‌های اصلی جهاد کشاورزی این شهرستان اعلام کرد و افزود: با توجه به افزایش سالانه هزینه تولید محصولات کشاورزی، تنها راه برون رفت از این وضعیت افزایش تولید در واحد سطح از طریق استفاده از فناوری و دانش نوین در بخش کشاورزی است.

رودسرابی خاطرنشان کرد: ارتقاء دانش فنی و تجربی کشاورزان، افزایش بهره‌وری آب از طریق اجرای سیستم‌های نوین آبیاری، افزایش ضریب مکانیزاسیون و مدیریت علمی مزارع و باغات از مهمترین برنامه‌های مدیریت جهاد کشاورزی در سال جاری خواهد بود.

مدیر جهاد کشاورزی خوشاب همچنین با اشاره به اینکه شهرستان به لحاظ سطح زیر کشت پسته در استان رتبه دوم را بعد از مه ولات دارا است، تصریح کرد: شهرستان خوشاب ۱۳ هزار هکتار باغ پسته دارد که سال گذشته ۷۰۰۰ تن پسته خشک از باغات شهرستان برداشت شده است.

وی ارقام غالب پسته کشت شده در خوشاب را شامل فندقی، کله قوچی، اکبری، بادامی سفید، اوحدی و عباسعلی اعلام کرد و گفت: شهرستان خوشاب دارای چندین محصول مزیت‌دار است که همه ساله این محصولات گردش مالی خوبی را برای شهرستان به ارمغان می‌آورند.

نگرانی از پایین بودن میانگین تولید محصولات کشاورزی و باغی

وی با ابراز نگرانی از پایین بودن میانگین تولید محصولات کشاورزی و باغی در واحد سطح، به ویژه پسته به عنوان اصلی‌ترین محصول شهرستان ادامه داد: صادراتی بودن این محصول و برنامه‌ریزی هدفمند کشورهای رقیب در زمینه توسعه کمی و بازار مصرف محصول پسته، تهدیدی جدی بر آینده پسته کشور خواهد بود.

مدیر جهاد کشاورزی خوشاب تنها راه مقابله با این تهدید را افزایش میزان تولید محصول در واحد سطح دانست که باغداران باید به آن توجه ویژه داشته باشند.

وی بر ادامه آموزش و ترویج هدفمند در زمینه مدیریت علمی مزارع و باغات شهرستان به ویژه در زمینه محصول پسته تأکید کرد و گفت: خوشبختانه در سال ۱۴۰۲ با اجرای چندین همایش هدفمند و بازدیدهای داخل و خارج استانی، زمینه تغییر نگرش باغداران را نسبت به نحوه مدیریت باغات خود ایجاد کرده و امیدواریم با ادامه این روند، شاهد جهش تولید در بخش کشاورزی شهرستان باشیم.

افزایش تولید مستلزم وجود تشکل‌های تخصصی و قوی

مدیر جهاد کشاورزی خوشاب برنامه‌ریزی برای افزایش تولید را مستلزم وجود تشکل‌های تخصصی و قوی دانست و افزود: ایجاد، توسعه و تقویت تشکل‌ها از جمله شرکت‌های تعاونی کشاورزان و دامداران، انجمن پسته شهرستان، شرکت‌های خدمات مکانیزه و شرکت‌های فنی و مشاوره‌ای، به صورت ویژه مورد توجه و پیگیری قرار خواهد گرفت.

وی در ادامه جهش تولید با مشارکت مردم را اولویت اول مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان خوشاب در سال جدید دانست و گفت: با توجه به نام‌گذاری سال ۱۴۰۳ توسط مقام معظم رهبری امسال استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و مشارکت‌های مردمی در پیشبرد اهداف بخش کشاورزی شهرستان و به ویژه جهش تولید، به صورت ویژه مورد توجه قرار خواهد گرفت.

رودسرابی از استقرار سه مرکز جهاد کشاورزی غیر دولتی در شهرستان و در سال جاری خبر داد و عنوان کرد: استفاده از توان علمی فارغ‌التحصیلان بخش کشاورزی، بهبود کیفیت و کمیت خدمت‌رسانی به ویژه در بخش‌های سه گانه و مشارکت بخش خصوصی در تحقق اهداف و برنامه‌های بخش کشاورزی شهرستان از دلایل شروع فعالیت مراکز مذکور است.

ضرورت تسریع در صدور مجوزها و ارائه به موقع تسهیلات

وی حمایت همه جانبه از ایجاد و توسعه شرکت‌های خصوصی وابسته به بخش کشاورزی را یکی از عوامل تحقق شعار سال برشمرد و عنوان کرد: شرکت‌های تعاونی تولید، تعاونی روستایی و ...می‌توانند نقش بسیار مؤثری در جهش تولید محصولات از طریق ارائه خدمات تخصصی و تأمین نهاده‌های مورد نیاز تولید اعضای خود داشته باشند که در همین راستا تمامی امور مربوط به تأمین و توزیع نهاده‌های مورد نیاز کشاورزان و دامداران شهرستان به شرکت‌های مذکور واگذار شده است.

مدیر جهاد کشاورزی خوشاب با اشاره به تجربه بسیار موفق مدیریت در اجرای برنامه‌های آموزشی، ترویجی با استفاده از مشارکت بهره‌برداران و شرکت‌های خصوصی فعال در حوزه کشاورزی گفت: این روند در سال جاری تقویت و زمینه حضور و مشارکت کشاورزان و بخش خصوصی در برنامه‌های ترویجی شهرستان بیش از پیش فراهم خواهد شد.

وی رفع موانع تولید را پیش نیاز مشارکت مردم در جهش تولید دانست و افزود: تسریع در صدور مجوزها، ارائه به موقع تسهیلات و پیگیری مستمر رفع موانع مربوط به سرمایه‌گذاری در شهرستان، از اولویت‌های مدیریت در سال ۱۴۰۳ خواهد بود.

سلطان‌آباد، مرکز شهرستان ۳۸ هزار نفری خوشاب در ۱۷۵ کیلومتری غرب مشهد واقع است.

این شهرستان مرکب از بخش های مرکزی، مشکان و نوده انقلاب، دارای ۷۰ روستا است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دهیاران می‌توانند مدیریت مناطق گردشگری بام ایران را دریافت کنند
  • اختصاص اعتبار برای تکمیل خط ریلی چهارمحال‌وبختیاری ضروری است
  • کار برداشت گل محمدی از باغات شهرستان خاش آغاز شد
  • برداشت گل محمدی از شهر همسایه قله تفتان
  • احداث نخستین مرکز تخصصی نجوم چهارمحال و بختیاری
  • تأمین آب آشامیدنی روستای کهن دژ شهرستان کیار
  • کشت غیراصولی پسته خسارت جبران‌ناپذیری به بهره‌برداران وارد کرده است
  • پاکسازی منطقه حفاظت شده تنگ صیاد در چهارمحال و بختیاری
  • تأمین آب آشامیدنی کهن دژ در بخش ناغان شهرستان کیار
  • هجوم ملخ ها به مزارع روستای لندی منطقه میانکوه