Web Analytics Made Easy - Statcounter

سعید نمکی گفت: کرونا و آنفلوانزا مهمان بشر است، اما خطر واقعی که با آن مواجه هستیم بیماری های غیر واگیر است. امروز بخش قابل توجهی از مرگ و میر ها به دلیل پرفشاری خون است

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ نشست مشترک با حضور سعید نمکی، وزیر  بهداشت درمان و آموزش پزشکی و محسن حاجی میرزایی ، وزیر آموزش و پرورش صبح امروز 18 آبان در بستر شبکه  شاد برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر بهداشت در ابتدای این نشست گفت: در دنیای پیشرفته در روزهای اول بچه ها را با مسائل اجتماعی آشنا می کنند. در حالی که درروزهای نخست ما اعداد خشن را در ذهن بچه ها می کاریم.

او تاکید کرد: امروز انزوا در زندگی شهری در آپارتمان های کوچک و فعالیت در شبکه های اجتماعی افراد را از یکدیگر دور کرده است. برای مثال در خانواده هر یک از اعضا در کنار یکدیگر هستند و و غرق در دنیای مجازی هستند. امروز باید به تربیت کودکان به عنوان جامعه محور کردن کودکان توجه کرد.

نمکی ادامه داد: بنده عاشق ادبیات هستیم و می خواهم مسائل را جامع تر از رشته خودم ببینم، چون معتقد تحول بنیادین نظام توسعه در شرایطی محقق می شود که آموزش و پرورش جدی گرفته شود.

او افزود: زمانی که بنده در سازمان برنامه و بودجه بودم هزار میلیارد از سوی سازمان و هزار میلیارد نیز از سوی خیرین تهیه شد تا بتوان در زمینه نوسازی مدارس در مناطق محروم اقدامات اساسی انجام شد.

وزیر بهداشت اظهار کرد: وقتی که این سمت را پذیرفتم خبر نداشتم که قرار است سیل، زلزله، کرونا و ... بیاید و ما نباید کاری کنیم که شرمنده شهدا شویم.

او با بیان اینکه در سال های گذشته کشور ما میان 22 کشور حوزه شرق مدیترانه رتبه اول را در مقابله با کرونا کسب کرده است گفت: این اقدام به دلیل پوشش واکسیناسیون، مراقبت از زنان باردار، توسعه مراکز بهداشت، خانه های بهداشت ، کاهش مرگ کودکان زیر یک سال، کاهش مرگ زنان به دلیل عوارض بارداری و ... بوده که توانستیم شاخص های ارزشمند را با این اقدامات به دست آوریم. تولید و توزیع واکسن جزو وظایف و اختیارات وزارت بهداشت است. حرکت های توسعه در ابعاد دیگر نیز به ما کمک کرد. هرچند امروز عوامل مرگ ومیر متعدد و متفاوت از گذشته است. برای مثال امروز بسیاری از مرگ ها به دلیل شیوه و سبک زیستی مردم است.

وزیر بهداشت افزود: 30 سال پیش بنده اداره بیماری های غیر واگیر را ایجاد کرده ام. امروز اصلاح روش زندگی بسیار ارزشمند است و این مهم را کودک از مدرسه می آموزد. برای مثال امروزه بخش قابل توجهی از مرگ و میر ها به دلیل پرفشاری خون است. در هر دو دقیقه یک نفر به دلیل فشار خون فوت می کند. همان طور که احترام به حقوق شهروندی را می توان به کودک در مدرسه آموخت در آنجا میتوان لایف استایل مناسب را نیز آموزش داد.

نمکی گفت: باید در مدرسه کاری کرد که شیوه های آموزش باعث تغییر نحوه تغذیه شود. امروزه آموزش و پرورش کلیدی ترین وظیفه را در تغییر سبک زندگی دارد. جای بهداشت دهان و دندان در مدارس خالی است.

او ادامه داد: بنده 30 سال قبل عامل توزیع فلوراید در مدارس بودم. برای مثال در اردیبهشت 97 این اقدام درنمین آغاز شد. بسیاری از خانواده های مرفه وقت برای مسواک زدن صحیح برای فرزند صرف نمی کنند. در حالی که بسیاری از بیماری های قلبی و وعروق در حفره دهان نهفته است. ما در تلاش هستیم تا بتوان در راستای افزایش آگاهی کودکان در مقطع ابتدای و یادگیری الگوی زندگی اقدام کنیم.

وزیربهداشت و درمان افزود: کرونا و آنفلوانزا مهمان بشر است، اما خطر واقعی که با آن مواجه هستیم بیماری های غیر واگیر است. معلم عاشق فهیم می تواند به کودک نحوه زندگی سالم را بیاموزد.

نمکی ادامه داد: معلم در کلاس با ایجاد رابطه با دانش آموزان باید آموزش های متعدد را به او بدهد، چون ارتباط مستمر تاثیرگذار است. اینکه ما مراقب سلامت به مدارس بفرستیم چندان تاثیرگذار نیست.

به گفته او با تصور اینکه استخدام 50 هزار مراقب سلامت، تحول بزرگی در آموزش و پروش ایجاد می کند اشتباه است. چون باید دوره های انتقال سلامت در شبکه شاد ایجاد شود و معلمان تحت آموزش بهداشتی قرار گرفته و با زبان گفتمان مناسب این اطلاعات را به کودک منتقل کرد. باید از ظرفیت سامانه شاد استفاده شود تا نقشه راه ترسیم شود تا آموزگاران ابتدای بیاموزند که چگونه مسائل ابتدایی را به کودکان منتقل کنند.

 او افزود: در کرونا روزهای سختی را می گذرانیم در حالی که می شد این روزها راحت تر بگذرد. بنده در اوایل بهمن فریاد زدم در باید راه ها را بست، چون بر این باور بودن که اگر آتش به نیستان بیافتد همه افراد کابینه را هم درگیر می کند.

نمکی گفت: اولین گام در مقابله با کرونا سنگر آرایی بود و تجربه دفاع مقدس را بکار گرفتیم. در آن روزهای هیچ بیماری پشت در بیمارستان ها نماند.

در حال تکمیل...

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: وزیر بهداشت بیماری های غیر واگیر کرونا ویروس کرونا تغییر سبک زندگی بیماری های غیر واگیر برای مثال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۹۶۸۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به سالک مبتلا می‌شوند

مسئول گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت استان اصفهان گفت: موارد ابتلا به بیماری سالک در این استان سالانه بین ۳ تا ۵ هزار نفر بود که الان به ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ نفر کاهش پیدا کرده است.

به گزارش ایلنا، «رضا فدایی» مسئول گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت استان اصفهان درباره وضعیت ابتلا به بیماری سالک در این استان توضیح داد: پیش از تلاش‌هایی که برای کنترل این بیماری انجام شود، ما سالانه تنها در استان اصفهان بین ۳ تا ۵ هزار مورد بیمار سالک داشتیم، در حال حاضر پس از ۱۶ سال کار مستمر، موارد ابتلا بین ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ نفر کاهش یافته است؛ این موفقیت حاصل یک تلاش بسیار وسیع و فشرده است.

وی اضافه کرد: البته خود بیماری هم نوسان‌هایی دارد، بعضی سال‌ها کم می‌شود و برخی سال‌ها بالا می‌رود ولی روی هم رفته در حال حاضر محدود شده است. در استان اصفهان شهرستان‌های اردستان، برخوار، نطنز و شاهین شهر و همین طور شهرستان‌های شرقی استان کانون‌های اصلی سالک هستند. بعضی سال‌ها هم کانون‌های جدیدی ایجاد می‌شود که در گذشته نبوده است.

فدایی عنوان کرد: برای این بیماری یک داروی اصلی موسوم به آمپول گلوکانتیم وجود دارد که این دارو را وزارت بهداشت به اندازه نیاز کل استان‌های سالک‌خیز تهیه و به رایگان توزیع می‌کند و ما هم به رایگان به بیماران تزریق می‌کنیم. همچنین دو یا سه نوع پماد وجود دارد که در کنار این آمپول، داروی کمکی محسوب می‌شوند و سیر بهبودی بیماری را تسریع می‌کند. از این رو این داروها را ما به مقدار مورد نیاز داریم و معمولا کمبود نداریم.

وی ادامه داد: از نظر درمانی بسیاری از بیماران پس از گذشت ماه‌ها از ضایعه پوستی مراجعه می‌کنند که در آن موقع زخم بزرگ شده و درمان آن هم سخت‌تر می‌شود. ما همیشه در آموزش‌هایی که بین مردم مناطق سالک‌خیز داریم بیان می‌کنیم که اگر زخمی بر روی سطح بدنتان پیدا شد، فورا برای درمان مراجعه کنند، چون درمان در مراحل اولیه بسیار کارآمدتر و ساده‌تر هست.

فدایی با اشاره به داروی سالک تولیدی شرکت‌های دانش بنیان داخلی گفت: آن دسته از داروهایی که سازمان غذا و دارو یا وزارت بهداشت تایید می‌کنند، مجاز به استفاده از آن‌ها هستیم. به طور مثال داروی سیناآمفولیش پمادی است که یک شرکت دانش بنیان تولید کرده است و پس از تایید وزارت بهداشت ما هم مجاز به استفاده از آن شدیم. به طور کلی یک رضایت نسبی در کنار داروهای اصلی از این داروهای محصول شرکت‌های دانش بنیان حاصل شده است، لذا از این نظر قدم‌های مثبتی برداشته اند.

وی درباره درمان جای زخم (اسکار) سالک گفت: متخصصان پوست و جراحان پلاستیک، روش‌هایی برای ترمیم نسبی جای زخم‌ها دارند که درمان از طریق سلول‌های بنیادی یکی از آن‌ها است. اما این روش‌ها نسبی و بسیار پر هزینه هستند. به همین دلیل ما تمام تلاشمان در زمینه مقابله با خود بیماری و مراجعه به موقع بیماران است.

فدایی همچنین به تغییرات روند ابتلا به بیماری سالک اشاره کرد و افزود: طبق اطلاعات منتشر شده از وزارت بهداشت روی هم رفته در کشور ما روند ابتلا به این بیماری رو به کاهش است. ظاهرا از بالای ۲۰ هزار مورد ابتلا در سال در حال حاضر به کمتر از ۱۰ هزار مورد رسیده ایم. در استان اصفهان نیز موارد ابتلا بین ۳ تا ۵ هزار نفر بود که الان به ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ نفر کاهش پیدا کرده است.

وی تاکید کرد: حتی در سالی که آمار ابتلا کاهش پیدا می‌کند، نباید از این بیماری غافل شد، چرا که این بیماری خودش هم افت وخیز دارد، جدا از کاری که سیستم برای مهار آن انجام می‌دهد.

دیگر خبرها

  • سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به سالک مبتلا می‌شوند
  • مراد صحرایی: در دولت سیزدهم مرگ سند ۲۰۳۰ را اجرا کردیم / تغییر عناوین و حجم دروس مدارس برای اجرای برنامه‌های پرورشی
  • تغییر عناوین و حجم دروس مدارس برای اجرای برنامه‌های پرورشی
  • خطر فرونشست در کمین ۱۵۰ مدرسه اصفهان
  • آیت‌الله علم‌الهدی:تربیت باید از سطح مدرسه آغاز شود/ ترویج حجاب، نیازمند مزج اجتماعی و منطق تبیین
  • تربیت باید از سطح مدرسه آغاز شود
  • کیمیای سایه در اهواز/ خورشید در کمین است+فیلم
  • آبله مرغان تا چند روز واگیر دارد ؟ | برای آبله مرغان چی بخوریم ؟ ؛ درمان سریع آبله مرغان در خانه
  • نواخته شدن زنگ معلم در مدارس استان مرکزی
  • آغاز پانزدهمین همایش بین المللی ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی