Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@05:38:21 GMT

چرا باید از لوله بدون درز استفاده کنیم

تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۹۹۵۹۹

چرا باید از لوله بدون درز استفاده کنیم

به گزراش بازرگانی خبرگزاری مهر، لوله‌های فولادی به دو نوع طبقه بندی می‌شوند. لوله‌های فولادی بدون درز(Seamless) و لوله‌های فولادی درزدار(Welded).

لوله مانیسمان لوله‌ای است که هیچ درز جوشکاری ندارد و از لحاظ کیفیت بهترین نوع لوله فلزی جامد است. با توجه به اینکه وجود درز باعث ایجاد عیب و ضعف در کارایی لوله می‌گردد، بهترین نوع لوله بدون درز است که در بازار ایران با نام تجاری "لوله مانیسمان" شناخته می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نوع لوله دارای استحکام و مقاومت به کشش بالاتری نسبت به لوله‌های درزدار است.

یک لوله بدون درز می‌تواند از هر یک از آلیاژها و فلزات مانند فولاد کربن، فولاد ضد زنگ و یا سایرفلزات و آلیاژها ساخته شود. از لوله‌های بدون درز در مواردی استفاده می‌شود که بیشترین نیاز به ایمنی را دارند.

برخی از تفاوت‌های لوله‌های بدون درز و لوله‌های درزدار عبارتند از:

-از آنجا که یک لوله بدون درز طیف وسیعی از الزامات ایمنی را ارائه می‌دهد، قیمت آن از یک لوله درزدار به مراتب بیشتر است.

-به طور کلی یک لوله بدون درز تا زمانی که در یک محیط بسیار خورنده قرار نگیرد هیچ نشانه‌ای از خوردگی را نشان نمی‌دهد، در حالی که در لوله‌های درزدار، نطقه جوش آنها مستعد خوردگی می‌باشد.

کاربرد انواع لوله مانیسمان:

لوله‌های بدون درز قادر به مقاومت در برابر فشارهای بالا هستند و به همین دلیل در مکان‌های فشار بالا از جمله پالایشگاه‌ها، سیلندرهای هیدرولیک، صنایع هیدروکربن و در زیرساخت‌های نفت و گاز به طور گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرند. انواع لوله بدون درز استیل، در خطوط صنایع غذایی و دارویی استفاده می‌شود. همچنین در مواردی که ماده در حال انتقال، ارزش بالایی داشته باشد و یا نشت آن بسیار خطرآفرین باشد (مانند مواد سمی)، از لوله مانیسمان استفاده می‌شود.

کنترل کیفیت

اقدامات مختلفی برای اطمینان از مطابقت مشخصات لوله فولادی پس از اتمام مراحل تولید انجام می‌شود. به عنوان مثال ، از دستگاه‌های اشعه ایکس برای بررسی عیوب احتمالی در جداره لوله و اندازه‌گیری ضخامت استفاده می‌کنند. اندازه گیرها با استفاده از دو اشعه X کار می‌کنند. یک اشعه به یک فولاد با ضخامت مشخص هدایت می‌شود و دیگری به سمت فولاد عبوری روی خط تولید هدایت می‌شود. اگر واریانس بین این دو اشعه وجود داشته باشد، اندازه گیر به طور خودکار تغییر اندازه غلتک ها را برای جبران شروع می‌کند.

همچنین در پایان مراحل، لوله‌ها از نظر نقص بررسی می‌شوند. یکی از روش‌های آزمایش لوله انجام آزمایش هیدرو استاتیک است. در این آزمایش لوله را از آب پر می‌کند و سپس فشار آب را تا مقدار مشخصه افزایش می‌دهند تا مقاومت لوله تولیدی به فشار هیدرو استاتیک را بررسی نمایند.

لوله‌های مانیسمان معمولاً قطر کمی دارند و در مواردی از صنعت که قطرهای بیشتر از این نوع لوله نیاز باشد، فرآیند تولید تغییر کرده و هزینه زیادی خواهد داشت. لوله مانیسمان طبق کاربرد، سایز و رده به انواع مختلفی تقسیم‌بندی می‌شود. لوله مانیسمان معمولاً با دو طول ۶ و ۱۲ متری و ضخامت‌های متفاوت (رده‌های ۱۰، ۲۰، ۴۰، ۶۰، ۸۰، ۱۲۰ و … تولید می‌شوند.

تولید این لوله به دلیل فرآیند تولید خاصی که لازم دارد توسط تعداد محدودی کارخانه انجام می‌گیرد. اگر چه که استاندارد و کیفیت لوله تولیدی توسط این کارخانه‌ها تفاوت زیادی با هم ندارند وکیفیت ساخت، سایز قطر بیرونی و ضخامت لوله عامل تعیین کننده در قیمت آن است. شرکت لوله‌های دقیق کاوه ایرانیان و گروه ملی صنعتی فولاد ایران در اهواز از جمله کارخانه‌های داخلی تولید لوله مانیسمان هستند. البته لازم به ذکر است که لوله مانیسمان در برخی سایزها فقط به صورت وارداتی در بازار موجود می‌باشد.

برخی از استانداردهای لوله یا کلاس‌های لوله کشی که به طور گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرند:

آلیاژهای پراستفاده لوله مانیسمان:

ASTM A106 که برای استفاده در موارد با دمای بالا مناسب است. ASTM A179 که دارای کربن کمتری است و اغلب برای کندانسرها استفاده می‌شود. ASTM A192 که معمولاً برای دیگ‌های بخار استفاده می‌شوند. GB 3087 که معمولاً برای بویلرها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

لوله مانیسمان چگونه تولید می‌شود؟

همان‌طور که در بالا عنوان کردیم برای تولید لوله مانیسمان روش‌های مختلفی وجود دارد. به طور کلی تولید یک لوله بدون درز نیازمند فرآیندی است که در آن شمش فولادی که عموماً به هدف کاهش هزینه‌ها به صورت گرد است، تبدیل به لوله شود.

فرآیند تولید لوله مانیسمان شامل مراحل زیر است:

۱. برش: ابتدا شمش فولادی بنا به درخواست مشتری به ابعاد مورد تقاضا برش داده می‌شود.

۲. مرحله حرارت‌دهی: در این مرحله توسط کوره قوسی که از سوخت گاز بهره می‌برد به شمش تا مرحله گداختن حرارت داده می‌شود.

۳. دستگاه لخ پرس: با استفاده از این دستگاه شمش از مرکز سوراخ می‌شود.

۴. دستگاه النگیتور: سطح مقطع شمش توسط این دستگاه گرد می‌شود.

۵. مرحله شلیک سنبه: در این مرحله سنبه‌ای به طول ۱۲ متر داخل شمش فولادی شلیک می‌شود.

۶. تاب‌گیری: در صورتی که در لوله تاب وجود داشته باشد در این مرحله از بین می‌رود و صاف و یکدست می‌شود.

۷. جدا کردن سنبه: سنبه از داخل لوله جدا می‌شود.

۸. کروی‌سازی: در این مرحله، سر و ته لوله که تیز و برنده است به حالت گرد درمی‌آید.

۹. کشش: لوله با اندازه‌های مختلف تا ۲۴ متر کشیده می‌شود.

۱۰. سرد کردن: لوله به کمک آب و با فرآیندی خاص خنک می‌شود.

۱۱. آزمایش: لوله تست مورد تست آزمایشگاهی قرار می‌گیرد تا در صورت وجود عیب از بقیه لوله‌ها جدا شود.

۱۲. پولیش‌کاری: لوله به وسیله روغن مخصوص برای جلوگیری از خوردگی پولیش می‌شود.

۱۳. بسته‌بندی: لوله‌ها معمولاً به شکل شش ضلعی و با تسمه بسته‌بندی و آماده بارگیری می‌شوند.

آهن اول انواع لوله مانیسمان را در سایزها و رده‌های مختلف، از محبوب ترین تولیدکننده‌های موجود در باز عرضه می‌کند. برای کسب مشاوره و دریافت اطلاعات لازم از کارشناسان فروش آهن اول در رابطه با قیمت لوله مانیسمان می‌توانید با شماره تلفن ۰۲۱-۴۹۲۰۴ تماس حاصل فرمایید. مشاوران ما از ابتدا تا انتهای مراحل خرید در کنار شما خواهند بود.

* این مطلب صرفاً یک خبرآگهی است و خبرگزاری مهر در مورد محتوای آن هیچ نظری ندارد.

کد خبر 5066332

منبع: مهر

کلیدواژه: اهن الات فولاد صنعت فولاد ویروس کرونا شیوع کرونا آمار کرونا شیراز محدودیت های کرونایی کرمانشاه بوشهر بارش باران ستاد ملی مقابله با کرونا شهرکرد مجلس شورای اسلامی لیگ برتر فوتبال ایران قزوین ایلام استفاده می شود لوله مانیسمان نوع لوله لوله ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۹۹۵۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲ کارگر حین عملیات لوله‌گذاری دفع آب‌های سطحی شیراز جان باختند

به گزارش خبرگزاری مهر، رضا جاویدی در تشریح این خبر گفت: پیش از ظهر شنبه حین انجام عملیات لوله‌گذاری دفع آب‌های سطحی در میدان دولت ابتدای بلوار میثم، سه کارگر پیمانکار طرف قرارداد شهرداری منطقه ۵ به علت ریزش جداره مسیر حفاری در هنگام عملیات خاکبرداری دچار حادثه شدند.

سخنگوی شهرداری شیراز گفت: با حضور به موقع نیروهای آتش‌نشانی یکی از کارگران، زنده از زیر خاک بیرون کشیده شد، اما متأسفانه با وجود انجام عملیات، دو کارگر پیمانکار فوت کردند.

رضا جاویدی با ابراز تأسف از وقوع این حادثه و تسلیت به خانواده‌های متوفیان ادامه داد: اجساد کارگران فوت شده با نظارت مقام قضائی جهت انتقال به پزشکی قانونی تحویل عوامل مربوطه شده است.

جاویدی گفت: شهرداری شیراز در راستای توسعه شبکه دفع آب‌های سطحی به منظور جلوگیری از آب گرفتگی معابر و بر اساس برنامه‌ریزی‌ها و مطالعات انجام شده، اقدام به اخذ پیمانکار برای اجرای پروژه لوله‌گذاری دفع آب‌های سطحی این محل کرده است.

کد خبر 6090171

دیگر خبرها

  • تلاش ها برای تحقق تابستان بدون خاموشی در قم
  • فرونشست زمین و شکستگی لوله آب در خیابان علامه مجلسی
  • انواع اتصالات لوله داربستی و نکاتی که باید بدانید
  • رفع مشکلات اقتصادی بدون مشارکت مردم ممکن نیست
  • ۲ کارگر حین عملیات لوله‌گذاری دفع آب‌های سطحی شیراز جان باختند
  • مرگ ۲ کارگر شهرداری شیراز
  • مهمترین فاکتورها برای تهیه لوله گازی چیست ؟
  • ‌فوت ۲ کارگر در حادثه عملیات لوله‌گذاری دفع آب‌های سطحی در شیراز
  • شوراهای اسلامی بدون حب و بغض‌های سیاسی در راستای حل مشکلات مردم گام بردارند
  • اطلاعیه قطع آب در شهر لیکک