Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر نادر توکلی درباره پیشنهادات درخصوص تعطیلی دو هفته‌ای تهران، گفت: برای انجام برنامه‌ریزی‌های بعدی و اینکه بتوانیم در حوزه بهداشت با تمرکز بر قرارگاه وزارت کشور و اقدامات منسجمی که برای افزایش تست‌ها صورت گرفته است، موفق عمل کنیم، باید یک فاز موقت تعطیلی دو هفته‌ای در تهران را داشته باشیم تا موج بیماری اندکی کنترل شود تا وارد برنامه‌ریزی شویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی در توضیح این برنامه‌ریزی، اظهار کرد: برنامه‌ریزی برای این است که افزایش تست‌ها را انجام دهیم و به نظر می‌رسد تعطیلی دو هفته‌ای تهران می‌تواند کمک کننده باشد. پیرو تصمیم هفته گذشته مبنی بر بستن خروجی شهرها و کنترل رفت و آمدها، پیشنهادی هم در خصوص تعطیلی دو هفته‌ای تهران از سوی ستاد کنترل بیماری در کلانشهر تهران به ستاد ملی داده شده و در اوایل هفته آینده این موضوع مجددا در دستور کار قرار خواهد گرفت. ما نسبت به اعمال تعطیلی دو هفته‌ای تهران تا پیش از آذرماه بسیار امیدوار هستیم زیرا بسیار کمک کننده خواهد بود.   تاثیر ممنوعیت فعالیت مشاغل غیرضرور از ساعت ۱۸ به بعد   معاون درمان ستاد مقابله با کرونای استان تهران همچنین درباره طرح ممنوعیت مشاغل غیرضروری از ساعت ۱۸ به بعد، گفت: این طرح در کاهش آمار کرونا بسیار موثر خواهد بود. خیلی افراد به دلیل سفرهای درون شهری و خریدهای غیرضروری که جنبه اضطرار ندارد در معرض خطر قرار می‌گیرند که با این طرح می‌توان از بار چنین مشکلی کاسته می شود.   همچنان سفر نروید/تقویت زنجیره انتقال بیماری در مهمانیها   توکلی با تاکید بر اینکه سفر رفتن به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود، تصریح کرد: از سفر بدتر برگزاری مهمانی‌ها در اقوام و دوستان درجه یک و دو است که این موضوع زنجیره انتقال کرونا را تقویت کرده است. از طرف دیگر مراسم ترحیم و تدفین هم در اقوام درجه یک و دو متوفی مشکلات زیادی ایجاد کرده است. بنابراین موضوعی که باید مورد توجه ویژه قرار گیرد این است که با داشتن هرگونه علامتی حتما به پزشک مراجعه کنید و اکر تماس با فرد آلوده داشتید حتی با علائم جزئی، تست دهید و هرچه بتوانیم افراد درگیر بیماری را کنترل کنیم، قرنطینه‌ هم جدی‌تر اجرا خواهد شد.

معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در تهران با اشاره به اینکه راه‌های عدم ابتلا به آنفلوآنزا و پیشگیری از آن هم مانند کرونا است، ادامه داد: اقدامات محافظتی در برابر کرونا و آنفلوآنزا شبیه هم است. بنابراین کنترل بیماری کرونا به کنترل انفلوآنزا هم کمک می‌کند و میزان ابتلای آنفلوآنزا را هم کاهش می‌دهد.   احتمال بازگشت نقاهتگاه های درون بیمارستانی

وی درخصوص احتمال بازگشت نقاهتگاه‌ها به چرخه خدمت در تهران، اظهار کرد: فقط نقاهتگاه‌های درون بیمارستانی احتمالا بازمی گردند؛ اما در مورد نقاهتگاه خارج بیمارستانی چنین تصمیمی وجود ندارد، زیرا مریض‌های ما عموما بد حال هستند و اگر نقاهتگاه خارج بیمارستان باشد امکان انتقال بیمار به بیمارستان سخت خواهد بود. ولی وقتی درون بیمارستان فضایی برای نقاهتگاه در نظر گرفته شود که در زنجیره مدیریتی بیمارستان باشد هم پزشک بیمارستان بیماران را ویزیت می‌کند و هم اگر بیماران بدحال شوند می‌توانیم به سهولت کار انتقال به بخش‌های ویژه را انجام دهیم.

توکلی درباره تامین اکسیژن در بیمارستان‌های تهران، بیان کرد: فعلا برای تامین اکسیژن مشکل حادی نداریم، مشکلمان در ابتدا با کپسول اکسیژن مرتفع می‌شود و در میان مدت هم برنامه‌ تامین اکسیژن سازهایی را داریم به شکل متمرکز و اکسژن‌سازهای سیار در تهران که درخواست آن داده شده و نمونه‌های آن از نظر فنی بررسی شده است.   وضعیت تختهای بیمارستانی در تهران   وی با اشاره به اینکه تخت‌های بیمارستانی کرونا در تهران پر هستند، اظهار کرد: تنها چیزی که به کمک ما آمده مجموعه هزار تختی هست که در اورژانس‌ها داریم که کمک می‌کنند ما خدمت رسانی به مردم را داشته باشیم تا روز بعدی که بیمار به بخش‌های بستری یا ویژه منتقل شود. بنابراین ظرفیت حدودا هزار تخت در اورژانس‌ها به نیاز روزانه اختصاص دارد که مریض در اورژانس خدمات لازم را توسط متخصصین اورژانس و عفونی دریافت می‌کند و مریض مانند بخش عادی خدمات دریافت می‌کند، اما ممکن است به لحاظ هتلینگ و آرامش امکانات بخش بستری فراهم نباشد. در مجموع در اسرع وقت کار انتقال بیمار به بخش عادی انجام می‌شود. معمولا مریض پس از ۶ ساعت در اورژانس تعیین تکلیف می‌شود و تا ۱۲ ساعت آینده به بخش بستری منتقل می‌شود. البته اگر نیاز به ICU داشته باشد شرایط سخت‌تر است.   لزوم کنترل محله ای کرونا در تهران   معاون درمان ستاد کرونا استان تهران در خاتمه تاکید کرد: در تهران باید بر اساس محله محوری نیروهای ستادی تشکیل شوند، آموزش‌های خانگی آغاز شود، تست‌ها افزایش یابد و به شکل محله‌ای بیماری را کنترل کنیم.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: نادر توکلی تعطیلی دو هفته ای تهران تعطیلی دو هفته ای تهران برنامه ریزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۰۹۸۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعطیلی که به معضل مملکت بدل شد | پنجشنبه یا شنبه؛ بالاخره کدام؟

افزایش تعداد تعطیلات آخر هفته اگرچه مورد اتفاق دولت و مجلس قرار دارد اما حالا رایزنی ها و اختلاف نظرها بر سر تعیین روز آن است که در کنار جمعه، پنجشنبه تعطیل باشد یا شنبه؟

«دومین روز تعطیل آخر هفته، کدامیک باشد؟ شنبه یا پنجشنبه؟» این روزها موضوع تعطیلی دو روز آخر هفته و اینکه کدام روز در کنار جمعه تعطیل شود، بحث داغ بین مجلس و دولت شده و آخرین اظهار نظر درباره تعطیلات هفته را تا اینجای کار محمد حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور داشته است.

براساس گزارش تسنیم، موضوع از این قرار است که دولت سیزدهم لایحه‌ای را به منظور «افزایش تعداد تعطیلات روزهای هفته» در ۷ آذر ۱۴۰۲ به مجلس ارسال کردتا نمایندگان مجلس درباره آن تصمیم بگیرند.

پس از تصویب کلیات این لایحهدر صحن مجلس، لایحه مذکور به کمیسیون اجتماعی ارجاع داده شد تا اعضای این کمیسیون تصمیم بگیرند که چه روزی در کنار جمعه ها به عنوان تعطیلات هفتگی وارد تقویم کشور شود.

کمیسیون اجتماعی مجلس: پنجشنبه‌ها تعطیل شود

در حالیکه اغلب نمایندگان مجلس، «روز شنبه» را برای تعطیلات آخر هفته مناسب‌تر می‌دانستند، کمیسیون اجتماعی «روز پنجشنبه» را مصوب کرد،اما بعد از بازخوردهای بیرونی، مجلس تصمیم برای انتخاب روز تعطیل را به دولت واگذار کرد و همین موضوع، انتقاد معاون پارلمانی دولت از مجلس شد.

دولت: پنجشنبه‌ها تعطیل شود

محمد حسینی با بیان اینکه دولت با تعطیلی پنجشنبه‌ها موافق است، از مجلس بابت واگذار کردن تعیین روز تعطیل به دولت انتقاد کرد و گفت: انتظار این است که نمایندگان مجلس بر روی نظرات خود باقی بمانند.

در همین باره، علی بابایی کارنامی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفته است که چون دولت در لایحه خودش هیچ اشاره‌ای به روز خاصی نکرده، پس در حقیقت انتخاب تعطیل شدن یک روز (به غیر از جمعه) را مجلس به دولت واگذار کرده است.

وزارت خارجه: شنبه‌ها تعطیل شود

با این حال، به نظر می‌رسد در خود دولت نیز اتفاق نظری در این باره وجود ندارد. روز گذشته خبری مبنی بر موافقت وزارت امور خارجه با تعطیلی شنبه‌ها در رسانه‌ها منتشر شد و این وزارتخانه تأکید داشت که «در راستای حمایت از فعالان اقتصادی بخش‌خصوصی» با تعطیلی شنبه به جای پنجشنبه موافق است و در واقع «با هدف بهبود شرایط اقتصادی کشور» تعطیلی شنبه را به دولت پیشنهاد داده است.

بهادری جهرمی: کارشناسان نظر بدهند

همچنین علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت طی سخنانی گفته بود که پیشنهاد دولت این است که ضمن افزایش تعطیلات هفته به دو روز، انتخاب این روزها در اختیار نظرات کارشناسی بخش‌های مختلف قرار گیرد.

وی اظهار داشت: حتی برخی از مسئولان دولتی می‌گویند روز دوم باید متغیر باشد یعنی هر موقع دولت صلاح دانست، بر اساس شرایط، یک روز را تعطیل کند.

ذهنیت اشتباه درباره تعداد روزهای تعطیلی ایران

ناگفته نماند که برخی از کارشناسان اساساً با تعطیلی دو روز در هفته مخالف هستند و معتقدند این امر برای مثال موجب افزایش میزان سوخت مصرفی در کشور می‌شود.

این در حالی است که طبق گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، متوسط تعطیلات آخر هفته و تعطیلات مناسبتی در اکثر کشورهای جهان بین ۱۱۰ تا ۱۲۹ روز است.

در کشور ما (با احتساب ۲۶ روز تعطیل رسمی و ۵۲ روز تعطیل روز جمعه) تعداد تعطیلات سالانه ۱۰۴ روز استکه نسبت به متوسط جهانی پایین‌تر است.

بنابراین اگر تعداد تعطیلات آخر هفته در ایران ۲ روز باشد، میزان تعطیلات سالانه، ۱۲۵ روز می‌شود که با متوسط جهانی هم همخوانی دارد.

بررسی‌های انجام شده نشان می دهد که میزان بهره وری کشورها با ساعت کار آنها نسبت معکوس دارد. به طوری که افزایش تعطیلات می‌تواند در برخی موارد از هزینه‌های اضافی بکاهد و در بسیاری از موارد نیز، با افزایش بهره‌وری نیروی کار در سایر روزهای هفته، میزان کارایی روزهای دیگر را بالا ببرد.

کشورها چه روزهایی تعطیل هستند؟

در برخی کشورها نظیر ایران، جیبوتی، نپال، مکزیک، کلمبیا، هندوستان و فیلیپین، تنها یک روز در آخر هفته (یا جمعه یا شنبه یا یکشنبه) تعطیل است.

تعطیلی روزهای پنجشنبه و جمعه هم در گذشته در کیان کشورهای اسلامی رایج بود، اما در سال های اخیر، بسیاری از کشورهای خاورمیانه (با اکثریت مسلمان) تعطیلات آخر هفته را به جمعه و شنبه تغییر دادند؛ زیرا اعتقاد بر این است که این تغییر باتوجه‌ به روزهای فعال و غیرتعطیل در بسیاری از کشورهای جهان بخصوص در زمینه اقتصادی (در این کشورها عمدتاً‌ شنبه و یکشنبه تعطیل است)، مزایای اقتصادی قابل‌توجهی را برای آنها به ارمغان می‌آورد. حتی کشوری نظیر یمن نیز تعطیلات آخر هفته «پنجشنبه و جمعه» را به تعطیلات «جمعه و شنبه» تغییر داده است.

امارات متحده عربی نیز که پیش از این، «جمعه و شنبه» را به عنوان تعطیلات آخر هفته خود داشت، در سال ۲۰۲۲ آن را به تعطیلات «شنبه و یکشنبه» بعلاوه‌ی نیم روز در روز جمعه برای اقامه نماز تغییر داد.

در مالزی، بیشتر نقاط این کشور، از جمله کوالالامپور، «شنبه و یکشنبه» را تعطیل هستند. با این حال، چند ایالت «جمعه و شنبه» را به‌عنوان آخر هفته رسمی خود حفظ می‌کنند. کشورهای دیگری نظیر تونس و مراکش نیز در روزهای «شنبه و یکشنبه» تعطیل هستند.

عربستان سعودی در سال ۲۰۱۳، تعطیلات دو روزه آخر هفته خود را از «پنجشنبه و جمعه» به «جمعه و شنبه» تغییر داد تا به هماهنگی روزهای کاری و بانکی خود با سایر نقاط جهان کمک کند. عمان، بحرین، کویت و قطر نیز تعطیلات آخر هفته خود را به «جمعه و شنبه» تغییر داده‌اند.

کشور لبنان در سال ۲۰۱۷، یک الگوی جدید مبنی ۳۵ ساعت کار در هفته را در پی گرفت و طبق تقویم این کشور، روزهای «شنبه و یکشنبه» تعطیلات آخر هفته هستند. لازم به ذکر است که لبنان به دلیل تعداد زیاد مناسبت‌های مذهبی، دارای بیشترین تعداد تعطیلات در جهان است.

حال اگر کشورما تصمیم به تعطیلی شنبه‌ها بگیرد (با احتساب تعطیلی روز جمعه)، با کشورهایی نظیر مصر، الجزایر، اردن و لیبی تعطیلات مشترک خواهد داشت.

حتی کشور عراق که اکثریت جمعیت آن‌ را شیعیان تشکیل می‌دهند نیز روزهای «جمعه و شنبه» تعطیل است.

افغانستان نیز آخرین کشور مسلمان بود که روز شنبه را جایگزین تعطیلی پنجشنبه کرد.

بنابراین اگر در ایران تصمیم به تعطیلی پنجشنبه گرفته شود، تنها کشوری در جهان خواهیم بود که این روز را تعطیل کرده است و احتمالاً این موضوع، مراودات مالی و اقتصادی ایران با دنیا را با مشکلاتی مواجه خواهد کرد چرا که تنها ۳ روز در هفته فرصت باقی می‌ماند.

دیگر خبرها

  • تعطیلی یک‌هفته‌ای فوتبال تهران بعداز کتک‌زدن داور
  • تعطیلی که به معضل مملکت بدل شد | پنجشنبه یا شنبه؛ بالاخره کدام؟
  • تعطیلی پنج‌شنبه‌ یا شنبه؛ کدام یک برای تحقق «شعار سال» سودمند است؟
  • لزوم بهره گیری از تمام ظرفیت‌ها برای اعزام زائران اربعین از مرکزی
  • لزوم تسریع در رسیدگی به پرونده‌های مخلان امنیت
  • اصرار شنبه‌ای‌ها و مقاومت پنجشنبه‌ای‌ها
  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت
  • ‏‬زورآزمایی «شنبه» و «پنجشنبه» بر سر تعطیلی
  • شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود
  • لزوم کنترل سرعت خودرو‌ها در بزرگراه خلیج فارس و آیت الله هاشمی رفسنجانی بم