Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@02:54:42 GMT

ممنوعیت ملاقات در بخش مراقبت‌های ویژه، ضروری است؟

تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۲۳۲۴۱

ممنوعیت ملاقات در بخش مراقبت‌های ویژه، ضروری است؟

پژوهشگران یک مطالعه در خصوص چالش‌های ملاقات در بخش‌ مراقبت‌های ویژه معتقدند که با توجه به اثرات ملاقات بیمار و خانواده، ضروری است در خصوص ممنوعیت ملاقات در این بخش بازنگری و اصلاح انجام گیرد.

به گزارش ایسنا،‌ پذیرش بیمار در بخش مراقبت‌های ویژه که معمولا به صورت غیر منتظره و ناگهانی اتفاق می‌افتد، یک موقعیت پر استرس برای بیمار و اعضای خانواده او است و جدایی بیمار از بستگانش، این شرایط را سخت‌تر می‌کند و رنج و درد او را تشدید می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به تاثیر دوسویه‌ خانواده و بیمار بر یکدیگر، امروزه بر نقش خانواده‌ها در بهبودی بیماران بد حال در شرایط بحرانی، بسیار تاکید می‌شود. ملاقات؛ موجب افزایش امید بیمار، پیشگیری از محرومیت حسی، افزایش رضایت‌مندی بیمار و خانواده، ارتقای فرآیند بهبودی و احساس خوب بودن می‌شود.

با این وجود سال‌هاست که محدودیت ملاقات به صورت یک عملکرد رایج مطرح است. دلایل متعددی در اتخاذ سیاست محدود کردن ملاقات مطرح شده است؛ مانند ایجاد نظم در بخش، کاهش سروصدا و محرک‌ها، ایجاد فرصت کافی برای استراحت بیمار و... . ولی در سال‌های اخیر سیاست‌های ملاقات در برخی بخش‌های مراقبت‌های ویژه اروپا و آمریکا با محدودیت کم‌تری اعمال می‌شود.

با توجه به این‌که در ایران مطالعاتی که به طور مستقیم در ارتباط با سیاست‌های ملاقات از بیمار در بخش‌های مراقبت‌های ویژه باشد، محدود است، پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد و دانشگاه علوم پزشکی البرز در مطالعه‌ای چالش‌های پیش‌روی پرسنل، کادر درمان، بیماران و خانواده‌های آنان در مورد ملاقات در بخش‌های مراقبت‌های ویژه را مورد بررسی قرار دادند. برای انجام این مطالعه «کبری نوریان» و «مهری دوستی ایرانی» و همکارانشان مشارکت داشتند.

برای انجام این پژوهش با پرستاران، همراهان و بیماران مصاحبه انجام شد و بیمارانی در این پژوهش وارد شدند که توانایی برقراری ارتباط کلامی با محقق را داشتند. در نهایت ۳۵ نفر شامل؛ شش بیمار، ۹ همراه بیمار و ۲۰ پرستار از دو بیمارستان شهرکرد در این مطالعه شرکت کردند. به علت بستری‌شدن بیماران بسیار بدحال در بخش مراقبت‌های ویژه، تعداد بیماران هوشیار در این بخش کم بود و همچنین بیمارانی که هوشیار محسوب می‌شدند، وضعیت جسمانی مناسبی برای انجام مصاحبه نداشتند.

یافته‌های این مطالعه نشان می‌دهد که چالش پیش‌روی هر سه گروه درگیر (پرستاران، بیماران و همراهان)؛ «تجربه تعارض» است. مشارکت‌کنندگان در این پژوهش معتقد بودند که از طرفی شرایط خاص ICU و شرایط بیماران بستری در این بخش ایجاب می‌کند که ملاقات در این بخش محدود باشد و از طرفی در همین شرایط حاد، هم خود بیمار و هم خانواده نیاز مبرم دارند که ملاقات‌هایی هرچند کوتاه با یکدیگر داشته باشند.

به گفته پژوهشگران این مطالعه: «آن‌چه که به صورت غالب، باعث تعارض در بین ذی‌نفعان ملاقات در این مطالعه شده، افزایش احتمال انتقال عفونت و آسیب به بیمار و پای‌بندی به سیاست‌های بعضا نانوشته و روتین است. این در حالی است که هیچ مطالعه‌ای تاکنون حضور ملاقات‌کننده در آی‌سی‌یوها را با افزایش عفونت‌های بیمارستانی مرتبط ندانسته است».

به همین دلایل این محققان معتقدند که به‌روزشدن دستورالعمل‌ها و بخش‌نامه‌های مرتبط با موضوع ملاقات، ضروری است و در مورد اهمیت ملاقات شفاف‌سازی لازم انجام گیرد.

باید توجه داشت که این پژوهش پیش از همه‌گیری کووید-۱۹ انجام شده و بخشی از یک مطالعه وسیع در سال ۱۳۹۶ است که به تبیین چالش‌ها و توصیف فرآیندهای موجود و تحلیل راهکارهای ممکن پرداخته است.

نتایج این مطالعه به صورت مقاله علمی پژوهشی با عنوان «چالش‌های ملاقات در بخش مراقبت‌های ویژه (ICU)» در مجله بالینی پرستاری و مامایی، منتشر شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بخش مراقبت های ویژه بيمارستان بخش مراقبت های ویژه ملاقات در بخش چالش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۲۳۲۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت بیش از ۱۸ میلیارد کمک هزینه درمانی به بیماران هرمزگانی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی کمیته امداد، حمید باسره گزارشی از عملکرد حوزه حمایت و سلامت خانواده این نهاد ارائه کرد و اظهار داشت: یکی از اقدامات تأثیرگذار این نهاد، ارتقای سلامت و بهداشت خانواده‌های تحت حمایت و کمک به کاهش هزینه‌های درمانی آنان است که در همین راستا در سال گذشته بالغ بر ۱۸ میلیارد و ۸۲۱ میلیون تومان در قالب کمک هزینه درمانی و فرانشیز اسناد پزشکی و تأمین تجهیزات بهداشت فردی به بیماران خاص و صعب العلاج تحت حمایت کمیته امداد استان هرمزگان پرداخت شده است.

باسره افزود: از این میزان مبلغ ۱۰ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان برای پرداخت ۱۲ هزار و ۷۰۰ مورد کمک هزینه درمانی بیماران عادی و بالغ بر ۳ میلیارد و۴۰۰ میلیون تومان به منظور پرداخت کمک هزینه فرانشیز اسناد درمانی و تهیه و تأمین تجهیزات بهداشت فردی برای ۴ هزار و ۲۳۳ مورد از بیماران خاص و صعب العلاج هزینه شده است.

این مقام مسئول با تاکید بر اهمیت و ضرورت ارتقا سلامت و افزایش آگاهی مردم از مسائل بهداشتی و به تبع آن ایجاد و حفظ آرامش در بین خانواده‌ها، یادآور شد: یکی دیگر از اقدامات این نهاد طرح‌های غربال گری، خدمات بهداشت دهان و دندان، توزیع بسته‌های بهداشتی، مخازن ذخیره آب و..... بین خانواده‌های تحت حمایت این نهاد است که بر همین اساس در سال گذشته مبلغ ۴ میلیارد و ۷۲۱ میلیون تومان نیز به منظور تهیه اقلام مذکور هزینه و بین خانواده‌های نیازمند از قبل شناسایی شده توسط مددکاران کمیته امداد در سراسر استان توزیع شده است.

کد خبر 6089738

دیگر خبرها

  • استمرار روند کاهشی تورم و قیمت ارز نیازمند مراقبت جدی است
  • طرح مراقبت‌های روانی اجتماعی دانش‌آموزان در سمنان اجرا شد
  • آیا زنان پزشکان بهتری هستند؟
  • اهدای عضو به ۳ بیمار نیازمند در چهارمحال و بختیاری
  • برگزاری بیش از ۱۵ هزار ملاقات بین فرزندان طلاق و والدین در سال ۱۴۰۲
  • برگزاری ۱۵هزار ملاقات بین فرزندان طلاق و والدین در سال ۱۴۰۲
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • پرداخت بیش از ۱۸ میلیارد کمک هزینه درمانی به بیماران هرمزگانی
  • ۲۷۴ زندانی ندامتگاه قزلحصار با پابند الکترونیکی خارج از زندان هستند
  • بساط ویژه‌خواری برچیده شود/ جایگاه شغلی کارگران ارتقا یابد