Web Analytics Made Easy - Statcounter

پوراحمد با بیان اینکه در حال حاضر ۵۵ میلیون متر مکعب آب در مخزن سد ایلام ذخیر شده است، گفت: یکی از کارکردهای سدهای مخزنی، کنترل سیلاب ها و روان آب های مخرب است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان ایلام در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در ایلام با بیان این مطلب، اظهار کرد: سد ایلام در حال حاضر در  بهترین شرایط کمی و کیفی به لحاظ آب موجود در آن قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

«علی پوراحمد»  بیان اینکه ۹۰ درصد حجم مخزن سد ایلام پر است، ابراز کرد: علیرغم اینکه ما امسال پاییز خشکی را تا کنون پشت سر گذاشته ایم و بارندگی  منجر به تشکیل روان آب نداشتیم اما وضعیت دریاچه و مخزن سد ایلام هم اکنون در شرایط مطلوبی قرار دارد و حدود ۵۵ میلیون متر مکعب آب در مخزن سد ایلام  ذخیره شده است.

 

با اشاره به اینکه بر این اساس و در شرایط کنونی سد ایلام تا دو سال آینده شهر ایلام را هم می تواند تامین کند، گفت: یکی از کارکردهای سدهای مخزنی، کنترل سیلاب ها و روان آب های مخرب است و در سال گذشته دریچه های سد ایلام به موقع بسته شد، در سال گذشته  و چند سال اخیر  به نحو مطلوبی از کارکرد کنترل روان آبها توسط سد به خوبی استفاده شد.

 

در جریان وقوع سیلاب فروردین سال ۹۸  اگر قبل از وقوع سیل، حجم مخزن را خالی نکرده بودیم، به طور قطع به میزان روان آب های میان حوزه ای پایین دست اضافه می شد و خطر جدی شهر مهران را تهدید می کرد، سد و مخزن ایلام از قبل تخلیه شده بود و همه روان آبهای ناشی از سیل بدون اینکه سد سر ریز کند این روان آبها کنترل شد،  به موقع هم دریچه های سد بسته شد و سد تا پایان تیرماه سال جاری سرریز می کرد.

 

وی بیان کرد: استفاده به موقع از این کارکرد سد موجب شد که ما علاوه بر اینکه تابستان سال جاری را به نحو مطلوبی در زمینه تامین آب سپری کنیم،الان هم  پاییز خشکی داریم، مشکل و دغدغه کمبود آب  برای شهر ایلام را نداریم و هم اکنون ۹۰ درصد حجم مخزن سد پر است و با توجه به بارندگی‌های پیش‌بینی شده برای فصل زمستان سال جاری، انتظار می رود که ذخیره آب در پشت سد ایلام همچنبن در وضعیت مطلوبی قرار داشته باشد.

 

 علاوه بر تأمین آب شرب، یکی از کارکردهای سد ایلام تامین آب  شبکه کنجانچم شهر مهران است، ما سال زراعی گذشته آب مورد نیاز کشاورزان منطقه را تامین کردیم و هم اکنون نیز آب مورد نیاز کشاورزان این منطقه در پایین دست سد ایلام تامین می شود.

پایان پیام/92

منبع: شبستان

کلیدواژه: سد ایلام روان آب مخزن آب منطقه ای مخزن سد ایلام روان آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۲۴۴۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهار ۸۰ درصد از سیلاب‌ها با اجرای طرح‌های آبخیزداری در فریدونشهر+ فیلم

 رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان فریدونشهرگفت: تاکنون بیش از ۵۰۰ سازه آبخیزداری شامل بند‌های خاکی، سنگی ملاتی و گابیونی به منظور ذخیره روان آب‌ها و جلوگیری از وقوع سیلاب در این شهرستان احداث شده است.

 
علی رحیمی میانگین بارش سالیانه نزولات جوی شهرستان فریدونشهررا بیش از ۵۵۰ میلیمتراعلام کرد و افزود: در سال‌های گذشته حجم زیادی از این بارش‌ها به صورت روان آب و سیلاب ازشهرستان به صورت روان آب یا سیلاب خارج می‌شد یا باعث خسارت‌هایی به عرصه‌های کشاورزی و منابع طبیعی می‌شد که با احداث سازه‌های آبخیزداری ۸۰ درصد روان آب‌ها و سیلاب‌ها مهار شده است.


او  گفت: طرح‌های آبخیزداری وبیولوژیکی در حوزه‌های آبخیزداری پشتکوه، قلعه سرخ و میدانک و پلاسجان باهدف ذخیره سازی روان آب‌ها، کنترل سیلاب ها، جلوگیری از فرسایش خاک و افزایش نفوذ پذیری آب در سفره‌های زیرزمینی شهرستان در دو سال گذشته با بیش از ۸۰ میلیارد ریال اجرا شده است.


کارشناس آبخیزداری منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان فریدونشهر هم گفت: این شهرستان یکی از سرشاخه‌های اصلی سه سد مهم کشور، زاینده رود، کارون و دز است، که احداث سازه‌های آبخیزداری نقش مهمی در کاهش ورود رسوبات ناشی از فرسایش خاک به این سد‌ها دارد.


سیامک اسفنانی افزود: جلوگیری از فرسایش خاک، تکمیل چرخه کربن، احیاء و حفظ محیط زیست و منابع طبیعی، پیشگیری از خسارات و آسیب‌های سیل و تغذیه چشمه ها، قنوات و سفره‌های زیرزمینی ازمهمترین اهداف و فواید اجرای طرح‌های آبخیزداری است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی مهار ۸۰ درصد از سیلاب‌ها با اجرای طرح‌های آبخیزداری در فریدونشهر   باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • ذخیره ۲و نیم میلیون متر مکعب آب در پشت سد‌های خاکی زرند
  • سه میلیون متر مکعب روان آب در سدهای خراسان جنوبی ذخیره‌ شد
  • ۱۸۵ میلیون متر مکعب آب شرب در لرستان تولید شد
  • یک میلیون و ۵۰۰ هزار متر مکعب سیلاب در گلستان مهار شد
  • ذخیره ۳۰ میلیون متر مکعب آب در بند‌های خاکی و ملاتی استان
  • پشت صحنه پیامک «آبفا»
  • لایروبی حوضچه‌های ذخیره آب بخش شعیبیه شوشتر
  • مهار سیلاب‌ با اجرای طرح‌های آبخیزداری در فریدونشهر + فیلم
  • مهار ۸۰ درصد از سیلاب‌ها با اجرای طرح‌های آبخیزداری در فریدونشهر+ فیلم
  • فواید و مضرات باران ۴۸ ساعته مازندرانی‌ها