Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-03@04:44:21 GMT

کتاب «اخلاق در شبکه های اجتماعی» منتشر شد

تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۲۹۲۹۲

کتاب «اخلاق در شبکه های اجتماعی» منتشر شد

به گزارش خبرگزاری مهر، بسیاری از اندیشوران عصر کنونی را «جامعه اطلاعاتی» نامیده اند؛ جامعه ای که با همه مواهبی که برای بشر به ارمغان آورده، آسیب هایی نیز به همراه داشته است.

با انقلاب اطلاعات و فناوری در عصر کنونی و همچنین فراگیری شبکه های اجتماعی و رشد روز افزون دسترسی به آنها، دغدغه ی بزرگی در جامعه شکل گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از فراگیری استفاده از آن، تا آنجا باید گفت که در چند سال اخیر، شبکه های اجتماعی بعد از موتور های جستجوگر، در رتبه دوم استفاده قرار گرفته اند. درباره دسترسی راحت به آن، همین بس که این شبکه های فقط مختص به رایانه نبوده، در تلفن های همراه کاربران به سهولت و با هزینه های کم قابل دسترسی هستند و به معنای واقعی، همراه فرد هستند و همین مسئله باعث شده تا کنترل خانواده ها در این مورد کمتر گردد.

شبکه های اجتماعی فوایدی دارد از جمله: سهولت گفتگو، تبادل اطلاعات، دسترسی آسان و سریع به اطلاعات و اخبار روز، آشنایی با فرهنگ های مختلف، اجتماعی تر شدن افراد و....

این شبکه ها با وجود داشتن این فواید، مضراتی هم دارند، که می توان به خطراتی مثل دزدی اطلاعات یا ویروس هایی که روز به روز در حال افزایش هستند اشاره کرد؛ اما بیشترین خطری که کاربران را تهدید می کند، تغییر نوع رفتار آنها در این نوع شبکه هاست، که خود می تواند در شخصیت و روابط خانوادگی و اجتماعی فرد تاثیر گذار باشد.

این معضل باعث می شود در آینده، جامعه ای با مشکلات اخلاقی فراوان و آمار رو به افزایش مشکلات خانوادگی و طلاق و نابهنجاری های اجتماعی داشته باشیم. از این رو برای حل این مشکلات، که صرفاً شخصی نیستند و می توانند باعث بروز مشکلات اجتماعی گردند، اخلاق به عنوان یک عامل بازدارنده، که با خود کنترلی همراه است می تواند بیش از هر چیز دیگری مؤثر باشد.

به تازگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیه السلام کتاب «اخلاق در شبکه های اجتماعی؛ مواجهه ای اخلاقی با آسیب های شبکه های اجتماعی» را منتشر کرده است.

ایده محوری کتاب این است که در جامعه امروزی که اطلاعات از منابع نامتناهی و ناشناخته تولید می گردند، کنترل متمرکز از سوی دولت ها چندان سودی ندارد؛ اما خانواده ها می توانند به عنوان هسته مرکزی جامعه، اخلاق اسلامی را نهادینه نمایند.

کتاب «اخلاق در شبکه های اجتماعی؛ مواجهه ای اخلاقی با آسیب های شبکه های اجتماعی» مشتمل بر چهارفصل است. در فصل اول کتاب به تعریف اصطلاحات، فصل دوم به بررسی آفت ها و آسیب های شبکه های اجتماعی و در فصل سوم رابطه آسیب ها با اخلاق و در فصل چهار و پایانی به نحوه گذر از آنها پرداخته است.

این کتاب توسط حجت الاسلام کریم خان محمدی و علی اکبر شاملی در ۲۰۸ صفحه نوشته و توسط انتشارات باقرالعلوم (ع) منتشر شده است.

کد خبر 5068366

منبع: مهر

کلیدواژه: شبکه های اجتماعی اخلاق معرفی کتاب دفتر تبلیغات اسلامی پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی توهین به پیامبر عرفان اسلامی مجمع جهانی صلح اسلامی علامه طباطبایی فرهنگستان هنر علوم انسانی مسابقات قرآنی فرهنگسرای اندیشه گفتگوی ادیان وبینار شبکه های اجتماعی آسیب ها شبکه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۲۹۲۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حرمت‌گزاری به مقام والای استاد، باید بیش و پیش از هر آیینی مدنظر باشد

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، بیژن رنجبر قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در امور استان تهران، با صدور پیامی یاد و خاطره استاد مطهری را گرامی داشته و روز بزرگداشت معلم را به استادان و معلمان خانواده بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی تبریک گفت.

بیشتر بخوانید: پرداخت هدیه نقدی به اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی

در متن پیام وی آمده است: بسم الله الرحمن الرحیم امام علی علیه السلام: أَکْرِمْ ضَیْفَکَ وَ إِنْ کَانَ حَقِیراً وَ قُمْ عَنْ مَجْلِسِکَ لِأَبِیکَ وَ مُعَلِّمِکَ وَ إِنْ کُنْتَ أَمِیراً میهمانت را گرامی دار هرچند حقیر و کوچک باشد، و از جای خود به احترام پدر و استاد خود برخیز، هرچند فرمانروا و امیر باشی. (غرر الحکم و درر الکلم، ح.۲۳۴۱)

روز معلم که پاسداشت متفکر فیلسوف و اخلاق‌مدار استاد شهید مرتضی مطهری است، نمادی است برای تداعی جامعه در ارج‌گذاری به مقام والا و بلامنازع استاد. بی تردید ادامه حیات هر جامعه بشری در دانش اندوزی، علم آموزی و اخلاق‌مداری است.

این پیام می‌افزاید: از اوان تشکیل جوامع، حضور و نقش استادان برای ارشاد و آموزش، امری اجتناب ناپذیر بوده اما در جامعه کنونی که زیر سلطه تکنولوژی و حجم انبوهی از تبادل اطلاعات قرار داریم، ایفای این نقش بسیار حساس‌تر و حیاتی تر می نماید تا کشتی علم و دانش آموزی به ساحل امن برسد. در روزگاری که اخلاقیات در چنبره علوم جدید و فناوری های شگرف، مجال ظهور ندارد، این مسئولیت خطیر بر دوش استادان است تا متعهدانه و دلسوزانه در بزنگاه ها، اخلاق را دوشادوش علم پیش برند و در جامعه نهادینه سازند و از خسران جبران ناپذیری که اغلب جوامع اکنون مبتلا گشته اند، مصون دارند. تکلیف بسیار مهم دیگر استادان گرامی در دانشگاه ها و مراکز علمی و پژوهشی، حرکت به سوی مرزهای علم و دانش است. فراموش نکنیم که روزگاری مرجعیت علمی از آن ایران عزیزمان بوده است لذا، با عنایت به ظرفیت های بی بدیل کشورمان و جوانان مستعد، حمیت و همتی مضاعف می طلبد تا از دوران رخوت و سکوت، نقبی به شکوفایی علم و دانش و فرهیختگی بزنیم و جایگاه از دست رفته و اقتدار علمی را بازیابیم.

در ادامه این پیام آمده است: بنابراین با توجه به الزام نهادینه سازی علم، اخلاق، دانش، خرد و مهارت در جامعه، پاسداشت و حرمت‌گزاری به مقام والای استاد، باید بیش و پیش از هر رسم و آیینی مدنظر باشد. روز استاد را محضر استادان محترم دانشگاه آزاد اسلامی به خصوص خانواده بزرگ استان تهران، تبریک عرض می کنم و از خداوند متعال توفیقات مستمر شما فرهیختگان گرامی را در رشد و تعالی اهداف علمی و آموزشی مسئلت می نمایم.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229108 برچسب‌ها دانشگاه آزاد اسلامی

دیگر خبرها

  • «دیکتاتوری با اخلاق سگی» به نمایشگاه کتاب می‌آید
  • مهدی نصیری، جزئیات زندگی خصوصی محسن مخملباف و مادرش را منتشر کرد که خلاف اخلاق بود /او به سیدمحمد خاتمی توهین و بی ادبی می کرد
  • مدل دانشگاه آزاد برای رسیدن به توانایی گروهی، شبکه سرای نوآوری است
  • آشنایی جامه هدف بهزیستی با معیارهای انقلاب با جهاد تبیین
  • کاهش آسیب‌های اجتماعی با بهره گیری از تولیدات علمی و پژوهشی جامعه دانشگاهی گیلان
  • کدام فیلم‌های سینما به جامعه کارگری ادای دین کردند؟
  • حرمت‌گزاری به مقام والای استاد، باید بیش و پیش از هر آیینی مدنظر باشد
  • تفاهم نامه ارائه خدمات رونشناختی در حوزه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی کارگران امضا شد
  • نسل کنونی جامعه در جنگ تمام عیار رسانه ای قرار دارند
  • اطلاعات املاک واگذار شده شهرداری تهران منتشر شود