Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی با انتقاد از عدم نظارت بر تخصیص منابع ارزی کشور گفت: متأسفانه دیده می‌شود که عده‌ای ارز ۴۲۰۰ تومانی می‌گیرند تا کالای اساسی وارد کنند اما به جای آن خوراک سگ و گربه، عروسک یا سنگ پا وارد می‌کنند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، آیت‌الله سیدعلیرضا عبادی صبح امروز در دیدار با نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه تشکیل مجلس یازدهم باعث خوشحالی مردم و خوشنودی رهبر معظم انقلاب اسلامی شد اظهار داشت: در سال ابتدایی مجلس نمی‌توان انتظارات زیادی از مجلس شورای اسلامی داشت چرا که نیاز است مجلس از درون آب‌بندی شود و از طرفی نیز با سال انتهایی دولت برخورد کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی با اشاره به اینکه وقتی کالای اساسی به موقع تامین و توزیع شود، التهاب در بین مردم از بین می‌رود گفت: چرا این کار را نمی کنند؟! نه تنها نمی‌کنند، بلکه آنچه که بود را هم برهم زدند، به عنوان مثال طرح کارت سوختی که هزینه‌ شده بود و مردم هم به آن عادت کرده بودند از میان برداشتند، بعد که مشکل بنزین پیش آمد و مشاهده کردیم که چطور امور جامعه بهم می‌ریزد  دوباره همان طرح را اجرا کردند و در این حال مسئول اصلی این مسئله می‌گوید من خبر نداشتم و صبح جمعه متوجه شدم و این موارد اصلاً قابل گذشت نیست.

عبادی با اشاره به اینکه مهمترین مسئله‌ای که در جنگ اقتصادی باعث ایجاد التهاب در جامعه می‌شود، نبود کالاهای اساسی در بازار است و باعث به وجود آمدن چند نرخی و چند برابری می‌شود افرود: یکی از بهترین راه‌های جلوگیری از این مشکل توزیع کالابرگ بین خانواده‌ها است، یعنی وقتی این کالابرگ به موقع به دست خانواده‌ها برسد و وقت هم برای دریافت این کالاها وجود داشته باشد، دیگر نه التهابی خواهد بود و نه صفی تشکیل می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه دولت موظف است این کالاهای اساسی را تهیه کند بیان کرد: برخی می‌گویند دلال‌ها باعث گرانی هستند اما این دلالان نیستتند که باعث گرانی‌اند، بلکه لیبرال‌هایی هستند که هیچ حرامی را حرام نمی‌دانند و کارشان هم دزدی و اختلاس و احتکار است.

نماینده مقام معظم رهبری در خراسان جنوبی با انتقاد از عدم نظارت بر تخصیص منابع ارزی کشور عنوان کرد: در رسانه‌ها مطرح شد که عده‌ای ارز 4200 تومانی می‌گیرند تا کالای اساسی وارد کنند، اما می‌بینیم که خوراک سگ و گربه، عروسک یا سنگ پا وارد کرده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: وقتی دولت موظف شود که کالاهای اساسی مردم را تهیه کند و به دست مردم برساند، دیگر نیازی نیست منابع را به دست یک تعداد دلال واگذار کند تا آن دلال کالای اساسی را تامین کند که حاصل آن این نرخ‌های چند برابری ‌شود.

امام جمعه بیرجند با تاکید بر اینکه رسانه‌های بیگانه، التهاب در جامعه را افزایش می‌دهند گفت: اگر جلوی این التهابات به موقع گرفته شود، دشمن هیچ کار نمی‌تواند بکند. اصلا دشمن کاره‌ای نیست و به وسیله همین عناصر خود فروخته داخلی کار خودش را پیش می برد گفت: اگر در کشور نظارت درست انجام شود، دشمن نمی‌تواند کاری بکند.

کاهش نرخ دلار درصورت آزادسازی منابع ارزی/ معاملات شبانه آفت بازار ارز شده استانتظار ایران از کشورهای دوست برای پرداخت منابع ارزی ایران بدون توجه به تحریم های آمریکاخبر مهم همتی/ ایران و عراق برای آزادسازی منابع ارزی به توافق رسیدند

عبادی با بیان اینکه دشمن بیرونی نمی‌تواند در کشور کاری انجام دهد افزود: دشمنان به خودشان مشغول‌اند، ولی پادو دارند که نقشه‌هایشان را در کشور انجام می‌دهند.

وی با اشاره به اینکه همیشه که نمی‌شود گناه مشکلات به وجود آمده را بر گردن دیگری انداخت بیان کرد: همه ما مردم مقصر این وضع جامعه هستیم چرا که دولت‌ها و شوراها و مجلس را خودمان انتخاب می‌کنیم پس باید در انتخاب خود بیشتر دقت کنیم.

امام جمعه بیرجند با اشاره به اینکه قانون اساسی جمهوری اسلامی به زیبایی اختیار انتخاب مسئولین را هر چهار سال به مردم سپرده است گفت: قانون اساسی به مردم این عزت را داده که برای خود خدمتگزار انتخاب کنند نه آقا بالاسر؛ بعد مردم به جای انتخاب خدمتگزار برای خود دردسر انتخاب می‌کنند.

وی تصریح کرد: مردم باید در طی این چهار سال عملکرد خدمتگزاری که برای خود برگزیده‌اند را زیر نظر بگیرند و در انتخاب دوباره‌ او با بررسی گذشته‌اش رای بدهند.

نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی با اشاره به شرایط به وجود آمده در فضای آموزشی کشور به دلیل شیوع ویروس کرونا گفت: در حال حاضر مسائل مربوط به آموزش و پرورش از طریق فضای مجازی دنبال می‌شود و اگر فضای مجازی از دست دشمت گرفته نشود، فاجعه است؛ نمی‌شود که برای آموزش دادن چند تا مسئله درسی تمام فکر و ذهن کودکان و نوجوانان را در اختیار دشمن گذاشت.

عبادی تاکید کرد: این مجلس باید کنترل فضای مجازی را از دست بیگانه بگیرد و در اختیار متخصصین داخل کشور قرار دهند.

نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در بحث مسائل منابع طبیعی بارها و به‌طور مکرر به مسئولین ذی‌ربط گفته شده که نسبت به مردم روستاهای استان گذشت داشته باشند خاطرنشان کرد: باز هم به دفتر گزارشاتی می‌رسد که این سازمان در مناطق دورافتاده استان اگر فردی بخواهد گندمی بکارد، آن فرد را دادگاهی می‌کنند و کلی باعث آزار و اذیت فرد می‌شوند.

عبادی خاطرنشان کرد: اما جای این سؤال است که چگونه امکان دارد در جایی از کشور که زمین‌های ارزشمندی هم دارد سر کیسه باز است و یکباره ویلاهایی و روستاهایی ساخته می‌شود، اما در استان خراسان جنوبی که آن روستایی بیچاره حتی ممکن است کرایه ماشین نداشته باشد او را به دادگاه می‌کشانند؟

وی در ادامه افزود: بارها به مسئولان منابع طبیعی استان گفته شده که اگر فردی می خواهد در زمین‌هایی که در جایی واقع شده که ارزش افزوده ندارد کشاورزی بکند با تنظیم قرادادی بین فرد و منابع طبیعی اجازه‌ کشاورزی را به او بدهید حتی اگر ممکن است آن زمین درآمد خوبی داشته باشد از او هزینه‌ای هم بگیرید اما آن کشاورز را دادگاهی نکنید.

نماینده مقام معظم رهبری در خراسان جنوبی خاطرنشان کرد:  هیچ ثوابی بهتر از گره گشایی از کار مردم نیست و خدا این فرصت را به شما داده و در مقابل گره‌هایی که بیگانه در کار مردم ایجاد می‌کند شما تلاش کنید گره‌گشا باشید.

انتهای پیام/254/ ع

منبع: تسنیم

کلیدواژه: نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی خراسان جنوبی کالای اساسی منابع ارزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۳۹۶۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا رویه واردات در مقابل صادرات خود اصلاح می‌شود؟

درسال ۱۴۰۲ و با تمدید رویه وارداتی تلفن همراه در ازای صادرات خود ، بسیاری از شرکتهای واردکننده تلفن همراه برای تکمیل سبد کالایی خود و خروج از صف تخصیص نیمایی وارد این حوزه تجاری شدند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، تلفن همراه حسب قانون یک کالای تخصصی محسوب میشود و قانونگذار برای واردات این کالا چند مولفه اصلی را درنظر گرفته است.

در همین خصوص مهدی عبقری با اشاره به اینکه، از سال 1401 با توجه به مشکلات ارزی کشور ، رویه واردات این کالا به دوبخش بالای 600 دلار و زیر 600 دلار تقسیم شد؛ گفت:  در مرحله اول بانک مرکزی بنابر اعلام توسعه تجارت ، سامانه دوم ارزی را برای آن درنظر گرفت ، باتوجه به مسائلی ازقبیل مشخص نبودن نرخ ارزی آن که بیشتر درجهت منافع صادرکنندگان گروه کالایی خاص درنظرگرفته شده بود باوجود هشدارهای اولیه شاهد دو مشکل عمده شدیم.

اولی مشکل حذف سقف و سابقه دراین رویه که باعث ثبت سفارش قریب به 10 میلیاردی و بی رویه انهم برای دو مدل گوشی تلفن همراه که دران زمان بالای 600 دلار بود شد و مورد بعدی امکان عرضه با قیمت سلیقگی را مهیا نموده بود که همین امر باعث افرایش قیمت نرخ ارز در بازار غیر رسمی ، شد. بر این اساس خیلی زود این طرح ملغی شد و بجای آن رویه واردات در ازای صادرات خود جای انرا گرفت.
درهمان زمان تغییر، یک بی نظمی سامانه ای پدیدار شد و باعث سواستفاده از منابع ارزی کشور برای واردات کالای بالای 600 دلار قرار گرفت.
در ماههای اولیه بسیاری از صادرکنندگان بدون تخصص و آشنایی با بازار تلفن همراه قدم در راه واردات تلفن همراه نهادند ، واردکنندگان سال 1401 بیشتر از خارج صنف تلفن همراه بودند اما درسال 1402 و با تمدید رویه وارداتی تلفن همراه در ازای صادرات خود ، بسیاری از شرکتهای واردکننده تلفن همراه بجهت استفاده از دو مزیت این رویه، یکی تکمیل سبد کالایی خود از کالای بالای 600 دلار(صحیحتر ایفون و دو مدل سامسونگ) و دیگری در صف انتظار نماندن برای تهیه ارز نیمایی و کسرشدن از سابقه شان  پای در این عرصه نهادند و با توجه به قوانین موجود بدنبال بهره مندی از مزایای آن شدند.
فارغ از اینکه به کرات تقاضای بهره مندی از ارز حاصل صادرات غیر مورد تقاضای فعالان این حوزه بود ولی بنظر میرسید با توجه به سابقه کوتاژ فروشی که مشکلات عدیده ای را دربرداشت و یا طراحی ایجاد سامانه جدید برای تامین ارزی که با سخنان و قوانین بانک مرکزی در سال گذشته منافات داشت این امکان میسر نشد.

باتوجه به جمیع موارد توضیحی شاید یکی از بهترین راهها که کلیات این مطالب را دربرگیرد، ایجاد رویه ای است که هم تخصص و دانش صنفی را دربرگیرد و هم مشکلات ارزی را دوباره بیشتر نکند
رویه پیشنهادی ایجاد ‌امکان واردات در قبال صادرات خود صرفا برای بازرگانان تلفن همراه میباشد امری که با توجه به ایجاد زیرساخت در خیلی از شرکتهای واردکننده تلفن همراه از رویه صادرات خود طی سال 1402 میسر شده است.
دراین روش شرکتهای واردکننده تلفن همراه در حالیکه کدفعالیت بازرگانیشان برای این حوزه بوده با امکان واردات از محل صادرات خود تنها میتوانند واردات موبایل داشته باشند و بعد از این شاهد تخلفات عامدانه و یا سهوی واردکنندگان خارج صنفی نخواهیم بود.
لازم بذکراست درحال حاضر صادرکنندگان خیلی از ردیف کالایی از صادرکننده پلیمرگرفته تا آبگرمکن و...  به صرف صادرات موبایل واردمیکند ‌شاید بهترین گواه نامه سازمان توسعه تجارت درسال گذشته و اعلان واردات کالای رفرش و ریپک باشد.

* مهدی عبقری

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • راهکار توسعه اقتصادی و تقویت منابع ارزی؛ تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • انتقاد مدیریت بحران استان از نبود تخصیص اعتبار بحران به استان
  • انتقاد یک نماینده مجلس از سیاست های نادرست ارزی دولت/ کالاهای اساسی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • کالا‌های اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • کالاهای اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت 2 تا 3 برابری به دست مردم می رسد/ شرایط کنونی یعنی دولت منطقا باید در سیاست ارزی خود تجدیدنظر کند
  • قیمت دو برابری کالا‌های اساسی با جود تخصیص ارز ترجیحی
  • ۱۶ میلیارد یورو تعهد ارزی ایفا نشده در کدام سیاه چاله اقتصادی مخفی بود؟
  • سیاست ارزی غلط دلیل احساس نشدن درآمدهای سرشار نفتی و رشد اقتصادی در زندگی مردم
  • آیا رویه واردات در مقابل صادرات خود اصلاح می‌شود؟