Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام نیوز به نقل از العالم، در سال 2015 ترکیه ساخت دیوار سیمانیِ حائل با طولی بالغ بر 711 کیلومتر را در مرزهای مشترک با سوریه آغاز کرد و عملیات احداث در سال 2018 تمام شد که شامل استان‌های هاتای، کلیس، غازی عنتاب، شانلی اروفه و ماردین است. این سومین دیوار طولانی در جهان، بعد از دیوار چین( 9000 کیلومتر) و دیوار حائل میان مکزیک و آمریکا( 1070 کیلومتر) محسوب می‌شود که به بهانه جلوگیری از ورود تروریست‌ها از خاک سوریه به ترکیه احداث شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

العالم- کشکول

موضوع قابل توجه این است که این دیوار که 3 متر ارتفاع دارد و یک متر آن را سیم‌های خاردار تشکیل می‌دهد کاملاً در خاک سوریه احداث شده و به خاطر آن، بخش‌هایی از زمین‌های زراعی سوری‌ها تخریب شده است و کشاورزان سوری از ترس گلوله نیروهای ارتش ترکیه، که به آنها اجازه نزدیک شدن به این دیوار را نمی‌دهند، نمی‌توانند در زمین‌های‌شان کشاورزی کنند.

از سال 2015 که عملیات احداث آن آغاز شد ارتش ترکیه بارها بلوک‌های سیمانی این دیوار را جابه‌جا کرد و برداشت تا راه را برای انتقال تجهیزات نظامی به داخل خاک سوریه به منظور حمایت از گروه‌های تروریستی و نیز احداث پست‌های دیده‌بانی برای نیروهای خود و گروه‌های تروریستی مورد حمایتش در داخل سوریه باز کند.

این بار و دقیقا از دوشنبه گذشته، ارتش ترکیه بخشی از دیوار سیمانی حائل در مرزهای مشترک- یعنی در مجاورت روستای "جطل" در حومه "الدرباسیه"در شمال الحسکه- را برداشت و مواضعش را در نزدیکی روستای مرزی در غرب این شهر تقویت کرد از جمله نقاط نظامی جدیدی در مرزها ایجاد کرد و تپه‌های خاکی را برداشت.

منطقه مرزی میان ترکیه و سوریه در مجاورت شهر الدرباسیه که تحت سیطره شبه‌نظامیان "نیروهای دموکراتیک سوریه"(قسد) است، شاهد گشت‌زنی‌های شبانه ارتش ترکیه و نیز ایجاد خندق‌هایی در مجاورت صومعه‌های الدرباسیه است. نیروهای ترکیه و گروه‌های تروریستی مورد حمایت آن به تجاوزها و حملات علیه روستاهای مسکونی و تاسیسات حیاتی در مناطقی واقع در نزدیکی مرزهای شمالی ادامه می‌دهند.

این دیوار توسط ترکیه برای جلوگیری از ورود تروریستها از سوریه به ترکیه احداث نشده به این دلیل که یک یا دو عملیات انجام شده توسط گروههای تکفیری فقط علیه گروههایی انجام شد که با دولت ترکیه مخالفند و دنیا دریافته که تمام تروریستها از ترکیه وارد سوریه شده اند.

این دیوار همواره برای ترکیه متحرک بوده است به این دلیل که هرگاه دولت ترکیه تصمیم به ارسال تدارکات برای گروههای تروریستی اش در سوریه داشته، این دیوار را برداشته تا این گروهها مانند خنجری در پیکر مردم و نظام سوریه باقی بمانند.

کارشناسان معتقدند در صورتیکه ترکیه دخالتی در جنگ علیه مردم سوریه نداشت و دهها هزار تروریست را از نقاط مختلف جهان وارد سوریه نکرده بود، هرگز احتیاجی به احداث دیوار با کشوری مسلمان مانند سوریه نداشت که با آن دارای روابط دیرینه تاریخی، دینی، اجتماعی و اقتصادی است.

سوریه و ترکیه می توانستند با کمک یکدیگر مرزهای مشترک را کنترل کرده و مانع ورود تروریستها شوند اما واقعیت آن است که ترکیه با حمایت از تروریستها، از آنان در جنگهای لیبی، قره باغ و سوریه استفاده می کند تا جنایاتی مرتکب شوند که لکه ننگی بر پیشانی بشریت است.

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: دیوار سیمانی مرزهای سوریه ترکیه ارتش ترکیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۴۴۵۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تنها راه بازگشت امنیت به منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده اسرائیل است

امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد روز پنجشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد پیرامون: «وضعیت خاورمیانه: (سوریه)» گفت: وضعیت انسانی در سوریه همچنان وخیم است. مردم سوریه از چالش‌های اقتصادی عمیقی رنج می‌برند. بر اساس آخرین گزارش سازمان ملل متحد، ۱۶.۷ میلیون نفر، یعنی نزدیک به ۷۰ درصد جمعیت سوریه، به کمک‌های بشردوستانه فوری نیاز دارند. سطح بودجه فعلی تخصیص‌یافته برای رسیدگی به بحران انسانی در سوریه نگران‌کننده است.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل تصریح کرد: گزارش سازمان ملل تاکید می‌کند که برای اجرای کامل طرح واکنش بشردوستانه سوریه در مجموع ۴.۰۷ میلیارد دلار نیاز است. این مبلغ جهت برآورده‌سازی نیاز‌های فوری ۱۰.۸ میلیون فرد آسیب‌پذیر از میان این ۱۶.۷ میلیون نفر، مورد نیاز است.

او گفت: ارائه کمک‌های فوری بسیار مهم است، با این حال، این یک راه حل پایدار در دراز مدت نیست. تلاش‌ها باید بر بازسازی زیرساخت‌های حیاتی، ایجاد شرایط برای بازگشت امن پناهندگان و آوارگان داخلی و پیشبرد روند سیاسی متمرکز شود.

ایروانی تاکید کرد: متأسفانه ایالات متحده و متحدانش تصمیم گرفته‌اند چشمان خود را بر وضعیت انسانی ببندند و به برنامه سیاسی خود در سوریه ادامه دهند. آنها از تحریم‌ها به‌عنوان ابزاری برای دستیابی به اهدافی استفاده می‌کنند که از طریق مجاری نظامی یا دیپلماتیک نتوانسته‌اند به آن دست یابند.

سفیر ایران در سازمان ملل ادامه داد: همچنین، آنها تلاش‌های مذبوحانه‌ای مانند سیاسی کردن کمک‌های بشردوستانه و ممانعت از بازگشت آوارگان انجام دادند. چنین اقدامات غیرقانونی تنها می‌تواند به طولانی‌تر شدن بحران و تشدید رنجی که مردم سوریه متحمل شده‌اند کمک کند.

نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد افزود: جمهوری اسلامی ایران خواستار لغو فوری تحریم‌های یکجانبه است. تداوم چنین اقدامات غیرانسانی حقوق اولیه بشری مردم سوریه را نقض می‌کند، کل جمعیت سوریه را مجازات می‌کند و وضعیت اسفبار آسیب‌پذیرترین اقشار جامعه را تشدید می‌کند.

ایروانی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران از دولت سوریه به دلیل همکاری با سازمان ملل متحد و سایر نهاد‌های بین‌المللی، که تسهیلات ضروری برای امدادرسانی و کمک به مناطق آسیب‌دیده از بحران را فراهم می‌کند، قدردانی می‌کند. هر مکانیسم کمکی باید با هماهنگی نزدیک با دولت سوریه اجرا شود و نهایت احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه را تضمین کند.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل گفت: جمهوری اسلامی ایران بار دیگر حملات تروریستی بزدلانه رژیم اسرائیل در ۱ آوریل ۲۰۲۴ علیه اماکن دیپلماتیک ما در دمشق را به شدت محکوم می‌کند.

ایروانی افزود: رژیم اسرائیل مرتکب نقض آشکار منشور ملل متحد، به‌ویژه ماده ۲ (۴) منشور سازمان ملل متحد، قوانین بین‌المللی، حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه شد. این نقض فاحش نیز نقض مصونیت نمایندگان و اماکن دیپلماتیک و کنسولی بود. ما همچنین اقدامات تجاوزکارانه رژیم تروریستی اسرائیل علیه حاکمیت و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه را که با مصونیت کامل و بدون هیچ واکنشی از سوی شورای امنیت ادامه دارد، به شدت محکوم می‌کنیم.

او گفت: جمهوری اسلامی ایران متعهد به حل این بحران از طریق راه حل سیاسی است. ایران به حمایت از یک فرآیند سیاسی که به‌صورت واقعی تحت رهبری و مالکیت سوریه و با تسهیل سازمان ملل، و همچنین کمک به مردم و دولت سوریه برای بازگرداندن وحدت و تمامیت ارضی کشورشان، قرار دارد ادامه خواهد داد.

ایروانی تاکید کرد: ما به حمایت خود از تلاش‌های آقای پدرسون، فرستاده ویژه، برای از سرگیری جلسات کمیته قانون اساسی به عنوان مکانیزمی موثر برای پیشبرد روند سیاسی ادامه می‌دهیم.

سفیر ایران در سازمان ملل اضافه کرد: احیای تمامیت ارضی سوریه مستلزم تلاش‌های بی‌وقفه برای مبارزه مداوم با تمامی گروه‌های تروریستی است. در این زمینه، جمهوری اسلامی ایران به‌طور کامل از دولت سوریه در تلاش‌های ضد تروریسم حمایت و کمک می‌کند.

او درعین حال تاکید کرد: با این حال، ضروری است که حفاظت از غیرنظامیان در طول تلاش‌های ضد تروریسم مورد توجه ویژه قرار گیرد.

ایروانی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران بار دیگر درخواست خود را برای خروج فوری تمامی نیرو‌های نظامی آمریکا از سوریه که بخش‌هایی از خاک این کشور را اشغال کرده‌اند، تکرار می‌کند. ادامه حضور غیرقانونی نیرو‌های آمریکایی در سوریه نه تنها حاکمیت و خاک سوریه را نقض می‌کند، بلکه منشأ اصلی بی‌ثباتی و ناامنی در این کشور است و تنها فضا را برای گروه‌های تروریستی فراهم می‌کند تا موقعیت خود را مستحکم نموده و جنایات بیشتری مرتکب شوند.

نماینده دائم ایران در سازمان ملل اضافه کرد: همراه با شرکای خود در فرایند آستانه، جمهوری اسلامی ایران متعهد به کار در جهت عادی‌سازی شرایط به صورت طولانی‌مدت و پایدار در داخل و اطراف سوریه است. همچنین بسیار مهم است که تمام تلاش ممکن را برای تسهیل بازگشت امن و شرافتمندانه آوارگان سوری به وطن خود و رفع نیاز‌های بشردوستانه آنها انجام دهیم.

سفیر ایران در سازمان ملل تاکید کرد: در پایان، تنها راه عملی برای بازگرداندن صلح و امنیت به منطقه این است که شورای امنیت رژیم سرکش اسرائیل را مجبور کند تا فورا جنگ و نسل‌کشی در غزه را متوقف نموده، آتش‌بس فوری و دائمی برقرار کند و به فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده‌اش در منطقه پایان دهد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی سیاست خارجی

دیگر خبرها

  • آمریکا گروهک‌های تکفیری منطقه را احیا می‌کند
  • دستور مهم رئیسی؛ تخصیص ۳میلیون یورو برای دیوارکشی مرزهای ایران | اعلام جزئیات جدید از انسداد مرزها؛ اولویت‌ با کدام مرزهاست؟
  • زلزله در ساختار نظامی و سیاسی رژیم صهیونیستی
  • برگزاری بیش از ۲۵ تظاهرات در ادلب برای سرنگونی «الجولانی»
  • اردوغان: حماس را نه گروه تروریستی بلکه گروه مقاومت می‌دانیم
  • اجلاس امنیتی سن‌پترزبورگ؛ فرصتی برای تبیین اهداف ایران بعد از «وعده صادق»
  • شرط حماس برای خلع سلاح : تشکیل کشور فلسطین در مرزهای 67 و پایان اشغال
  • تنها راه بازگشت امنیت به منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده اسرائیل است
  • بازخوانی سفر اردوغان به عراق/ اهداف ژئوپلیتیکی ترکیه به بهانه مناسبات ژئواکونومیک
  • پوتین: تروریسم یکی از جدی ترین تهدیدات قرن بیست و یکم است