Web Analytics Made Easy - Statcounter

از چندین روز قبل هشدارهای پی در پی هواشناسی و ابلاغیه ها به دستگاهها و سازمان های متولی  برای پیشگیری و  آمادگی مقابله با بحران های احتمالی داده شده و تدابیر لازم اندیشیده شده بود. با توجه به  این هشدارها،  تداوم بارندگی ها اغلب تا پایان هفته  پیش بینی می شود و لازم است شهروندان  از ترددهای غیر ضروری در چنین شرایطی بپرهیزند و از استقرار در حاشیه رودخانه ها و مسیل ها خودداری کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس گزارش خبرنگاران ایرنا، بارش شدید باران که شامگاه دیروز برخی شهرهای گیلان را فرا رفت، موجب آبگرفتگی در نقاطی از شهرهای رشت، بندر انزلی و رضوانشهر شد. بر اساس گزارش اداره کل هواشناسی گیلان تا آخر هفته غالبا هوای استان ابری و مه آلود ، همراه با کاهش دما، بارندگی و وزش باد ( شدید و خیلی شدید) ، رعد و برق مواج بودن دریا و برای ارتفاعات بالای یک هزار و ۷۰۰ متر بارش برف پیش بینی می شود.

بارش باران در اهواز هم با وجود طراوتبخشی آن، دیشب باعث جاری شدن سیلاب وآبگرفتگی برخی مناطق شهر شد. بیشترین  آبگرفتگی ها مربوط به مناطق ملاشیه، باهنر و  پاداد شهر اهواز بود  که عبور و مرور خودروها و افراد را با مشکل مواجه کرده است. همچنین بارش باران باعث قطع برق در برخی مناطق شهر شد 

بارش نخستین باران پاییزی در آبادان نیز به میزان  ۲۴ میلیمتر در مدت ۲ ساعت باعث آبگرفتی معابر و سیلابی شدن خیابان‌ها در برخی مناطق آبادان شد.

به گفته شهردار آبادان، با توجه به آمادگی یک ماه گذشته و لایروبی کانال‌های آبهای سطحی و بازسازی ایستگاه‌های پمپاژ، آب به سرعت در حال تخلیه است. سامانه بارشی به صورت متناوب تا اواخر وقت روز جمعه در منطقه فعال است.

اما در خراسان رضوی، هم اکنون  تمامی جاده‌های استان به دلیل بارش باران لغزنده است.
سرهنگ حسین میش‌مست جانشین رییس پلیس راه استان صبح پنجشنبه اعلام کرد: در حال حاضر در تمام مسیرهای شمالی، جنوبی، شرقی و غربی سطح جاده ها لغزنده است و رانندگان باید با رعایت سرعت مطمئنه تردد کنند.
وی ادامه داد: ترافیک نیز در مسیر مشهد به چناران پُرحجم و در سایر مسیرهای خراسان رضوی عادی است.

صبح امروز کارشناس کنترل ترافیک پلیس راه البرز هم از بارش باران و لغزندگی راه های این استان خبر داد.
سروان  مسعود خانجانی گفت: بارش باران  که بامداد امروز آغاز شد در تمام مناطق استان البرز ادامه دارد و شدت آن در جاده کرج - چالوس بیشتر است.

وی  افزود: با توجه به بارش باران، احتمال سقوط سنگ در مسیر های کوهستانی به ویژه جاده کرج - چالوس دور از انتظار نیست و با توجه به این شرایط رانندگان در حاشیه جاده های کوهستانی  توقف نکنند.

همچنین دبیر ستاد پیشگیری ،هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران البرز از مردم خواست به سبب بارش باران و احتمال جاری بالا آمدن جریان آب از توقف و اسکان درحاشیه رودخانه های این استان خودداری کنند.
محمد رضا فلاح نژاد روز پنجشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: با توجه به  هشدار وضعیت سطح زرد هواشناسی البرز در خصوص  فعالیت موج ناپایدار سطوح میانی جو و همراهی آن با تقویت فشار زمین در منطقه بارش ها از بامداد امروز در البرز آغاز  شده و تا روز جمعه  هفته جاری ادامه دارد.
 این موج ناپایدار  با وزش باد نسبتا شدید، رگبار پراکنده و رعد و برق  و نیز در ارتفاعات به صورت بارش برف است.

در خراسان شمالی،چهارشنبه شب  برف پاییزی گردنه اسدلی در مسیر بجنورد به اسفراین را  سفیدپوش کرد که  این امر موجب کندی تردد خودروها در ساعاتی از شب شد.

همچنین به گفته ییس پلیس راه خراسان شمالی، صبح پنجشنبه مه گرفتگی و کاهش دید افقی، تردد در گردنه های استان را کند کرده است به همین منظور از رانندگان درخواست می شود تا با احتیاط رانندگی کنند.  

سرهنگ علیرضا حسین زاده با بیان اینکه بارش برف در محور اسدلی(بجنورد-اسفراین) را لغزنده کرده است، اظهار داشت: اکنون نیز بارش باران در تمامی محورهای استان گزارش شده و بر این اساس سطح جاده ها لغزنده است.  هواشناسی خراسان شمالی اعلام کرده است که فعالیت سامانه بارشی تا ظهر امروز ادامه دارد.

از کردستان هم خبر رسیده است که مه‌گرفتگی در محور دیواندره - سقز و بیجار موجب کاهش دید رانندگان شده است.

دانش زندی رییس مرکز مدیریت راه‌های اداره کل راهداری، حمل و نقل جاده‌ای کردستان روز پنجشنبه گفت: بیشترین میزان این پدیده در محدوده ایرانخواه محور سقز - دیواندره با حداکثر دید افقی ۱۰۰ متر است.
وی با اشاره به اینکه برخی محورهای این استان تا بامداد امروز شاهد بارش پراکنده باران بود، اضافه کرد: این مساله موجب لغزندگی سطح جاده شده است.
زندی یادآور شد: طبق اعلام هواشناسی بیشتر مناطق استان در روزهای ۲۲ و ۲۳  آبان مجددا شاهد بارش باران است که توصیه می‌شود رانندگان در این روزها به ویژه شب‌ها با احتیاط بیشتری رانندگی کنند.

براساس اطلاعات دریافتی از دوربین های نظارتی، سامانه‌های ترددشمار وگشت‌های شعب راهداری سراسر کشور ،

در حال حاضر تردد روان در محورهای چالوس، هراز، فیروزکوه، آزادراه تهران - شمال و آزادراه قزوین - رشت (رفت و برگشت) در جریان است.

 همچنین محورهای چالوس و هراز دارای بارش برف و باران و محور فیروزکوه و آزادراه‌های تهران - شمال و قزوین - رشت دارای بارش باران است.

علاوه بر آن، آخرین وضعیت جوی نشان‌دهنده بارش برف و باران در برخی از محورهای استان‌های اردبیل، زنجان، البرز، تهران، مازندران، خراسان شمالی و خراسان رضوی و بارش باران در برخی از محورهای استان‌های آذربایجان شرقی ، گیلان، قزوین، همدان، اصفهان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، فارس، کرمان، سمنان و گلستان است.

بررسی‌ها ترافیک سنگین در آزادراه قزوین - کرج حدفاصل استاندارد تا پل فردیس، ترافیک نیمه سنگین در آزادراه کرج - تهران محدوده گرمدره و ترافیک سنگین در محور شهریار - تهران محدوده شهرقدس را نشان می‌دهد.

برچسب‌ها سازمان هواشناسی كشور بارش برف بارش باران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان هواشناسی كشور بارش برف بارش باران سازمان هواشناسی كشور بارش برف بارش باران اخبار کنکور خراسان شمالی بارش باران بارش برف جاده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۴۸۳۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باران چگونه تنش آبی سیستان و بلوچستان را شست؟

استان سیستان و بلوچستان در سال‌های گذشته با تنش آبی مواجه بود، از طرفی کاهش بارش در این استان و از طرف دیگر بدعهدی افغان‌ها در عدم تخصیص حق‌آبه هیرمند شرایط سختی را برای این استان رقم زد اما در روزهای اخیر با بارش باران ورق بی آبی دست کم در جنوب این استان برگشت و آنطور که سخنگوی صنعت آب اعلام کرده در سال‌های آتی خبری از تنش آبی در این منطقه نخواهد بود.

به‌گزارش ایسنا، طبق اعلام، میانگین بارش در استان سیستان و بلوچستان در یک سال ۱۰۱ میلیمتر بوده اما در پی فعالیت سامانه بارشی، در کمتر ۲۴ ساعت در شهرهای  زرآباد ۲۷۰ میلی متر، کنارک ۲۳۰ میلی متر و چابهار ۱۳۱ میلی متر باران باریده است. طی اسفندماه سال گذشته نیز میزان بارش‌ها به صورت میانگین در دو هفته، به ۲۳۰ میلی متر رسید اما  تنها در شهر  زرآباد، طی ۲۴ ساعت، ۲۷۰ میلی متر بارش به ثبت رسیده که نشانه وسعت سیلاب است.

در حال حاضر، سه برابر میزان بارش یک سال استان سیستان و بلوچستان ظرف کمتر از ۲۴ ساعت رخ داده است که نشان می‌دهد این بارش‌ها بی سابقه بوده اند. بارش‌های اخیر حدود ۱۲۰۰ روستا را تحت تاثیر قرار داد، هرچند این سیلاب خسارتی را به دنبال داشت اما از بعد تامین منابع آبی نتایج مثبتی را در پی داشته است.

آب سیستان و بلوچستان چگونه تامین می‌شود؟

عیسی بزرگ‌زاده - سخنگوی صنعت آب در این رابطه به ایسنا گفت: استان سیستان و بلوچستان، استان پهناور و بسیار مهم و دارای اقلیم‌های متنوعی است، در بخش جنوب استان، منابع آبی عمدتا از منابع آب سطحی مانند رودخانه‌های باهوکلات و سرباز، کهیر و زیردان بوده و البته از منابع آب زیرزمینی و دریا نیز استفاده خواهیم کرد که شامل مناطقی مانند چابهار و کنارک نیز می‌شود.

وی با بیان اینکه در بخش های میانی استان مانند خاش و سراوان از منابع آبی دریا کمتر استفاده می‌کنیم ولی منابع آب سطحی و زیرزمینی مورد استفاده قرار می‌گیرید، گفت: سد ماشکید در آن منطقه واقع شده است، در بخش بالای استان که عمدتا شامل زاهدان و پنج شهرستان سیستان می شود، از منابع آب زیرزمینی و منابع آبی که از محل معاهده هیرمند در چاه‌نیمه‌ها تامین می‌شود استفاده می‌کنیم.

به گفته سخنگوی صنعت آب سه سبک در تامین آب وجود دارد، در شمال استان بیشتر از منابع آب حاصل از حق‌آبه هیرمند، در مناطق میانی از آب‌های سطحی و زیرزمینی و در مناطق جنوبی استان، از منابع آب سطحی، زیرزمینی و دریا استفاده می‌کنیم.

مناطق جنوبی و میانی استان با کمترین میزان تنش آبی

بزرگ‌زاده با بیان اینکه بارش‌های اخیر بیشتر نواحی جنوبی استان را تحت پوشش قرار داد و ما می‌توانیم اعلام کنیم که مناطق جنوبی و میانی استان در سالیان آینده با کمترین میزان تنش آبی مواجه خواهند بود چراکه سدها آبگیری شدند، ادامه داد: تا افق‌های چندساله تامین آبی در برخی از مناطق جنوبی استان داریم.

وی با تاکید بر اینکه سدها پر و آماده خدمت هستند، گفت: در مناطق شمالی استان حق آبه به میزانی که در معاهده آمده دریافت نشده و ما تامین آب کشاورزی را از کشور همسایه توقع داریم که منطبق بر معاهده تامین کند اما درمورد شرب باتوجه به تمهیداتی که وزارت نیرو درنظر گرفته و طرح‌های اضطراری کوتاه مدت از طریق حفر چاه‌ها، شیرین‌سازی درون سرزمینی از حدود چاه‌های ۱۲۰ گانه منطقه حرمک، هامون هیرمند و مناطق سیستان و نیز طرح‌های میان مدت، تامین آب مناطق زاهدان و سیستان از آبخوان شرقی و تامین آب شرب و صنعت مردم از طرح‌های انتقال آب از دریا در دستور کار قرار دارد.

در تامین نیاز آب شرب، بهداشت، خدمات و صنعت نگرانی وجود ندارد

سخنگوی صنعت آب با تاکید بر اینکه مردم نگران تامین آب شرب نباشند، وزارت نیرو با تمام توان در راستای تحقق برنامه‌ها گام بر می‌دارد، نه تنها آب شرب و بهداشتی بلکه آب مورد نیاز بخش خدمات و صنعت را نیز تامین خواهیم کرد، گفت: هیچ کدام از این کارها جایگزین حق‌آبه نیست، حق‌آبه حق مردم سیستان و بلوچستان است و برای دریافت آن نیز اقدام کرده‌ایم و انتظار داریم که همسایه ما نیز به معاهده پایبند باشد چراکه نیازهای‌های کشاورزی می‌باید از این طریق تامین شود.

به گفته بزرگ‌زاده در تامین نیاز شرب، بهداشت، خدمات و صنعت نگرانی وجود ندارد و تامین نیاز آب برای بخش های میانی و جنوب استان نیز سیلاب‌ها نوید بخش افق خوبی است و در مورد شمال استان نیز باید همسایه به معاهده خود پایبند باشد.

بارش‌های اخیر استان سیستان و بلوچستان ضمن تامین منابع آبی خوب اما تاثیرات منفی را نیز دربرداشت که اگر مدیریت درستی صورت می‌گرفت، ساکنان این استان تا این میزان درگیر سیلاب نمی‌شدند اما با این حال می‌توان جنبه‌های مثبت آن را نیز مشاهده کرد و انتظار می‌رود که وزارت نیرو نیز با مدیت درست منابع آبی فعلی تنش آبی را به‌طور کامل از این استان دور کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آغاز بارش باران از چهارشنبه در استان همدان
  • زمستان به ۹ استان برمی‌گردد؛ بارش سیل‌آسای باران و تگرگ
  • زمستان به ۹ استان برمی‌گردد ؛ بارش‌ سیل‌آسای باران و تگرگ | طوفان گرد و خاک ۵ استان را در می‌نوردد
  • باران چگونه تنش آبی سیستان و بلوچستان را شست؟
  • ببینید | تصاویری از سرریز شدن سد سنگی ملاتی پس از بارش باران
  • لطافت هوای روستای گیامی پس از بارش باران در قالب تصاویر
  • فیلم/آب گرفتگی معابر شهر بیرجند پس از بارش رگباری باران
  • بارش شدید باران در بردسکن 
  • نگاهی به سیلابی شدن روستای دره گزان بر اثر بارش باران + فیلم
  • آخرین وضعیت جاده‌های کشور؛ امروز جمعه ۷ اردیبهشت / بارش باران در محورهای مواصلاتی ۳ استان