Web Analytics Made Easy - Statcounter

بازار سرمایه یکی از مهم‌ترین ارکان اقتصادی کشور است و با وجود حجم بالای این بازار و شفافیت آن، می‌تواند بستری برای سرمایه‌گذاری مردمی و همچنین آزادسازی سرمایه‌های راکد باشد.

به گزارش برنا، در ماه های اخیر بازار بورس به عنوان یکی از خبرساز ترین نهادهای کشور بوده است، چرا که از ابتدای سال 99، این بازار با تکیه بر حمایت دولت به عنوان یکی از اصلی ترین جایگاه های سرمایه گذاری شناخته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این رو سرمایه های سرگردان و راکد بسیاری در این سال وارد بازار سرمایه شدند و این موضوع موجب شد که در ماه های ابتدایی سال شاهد رشد چشمگیر این بازار باشیم.

شاخص کل بورس که در ابتدای سال در حوالی عدد 500 هزار واحدی نوسان می کرد، با رشد ورود نقدینگی به اعداد بالای 2 میلیون واحد نیز رسید و با این وجود پس از آغاز فروش سهام عدالت تا حدودی عرضه ها در بازار افزایش یافت و این مساله موجب شد که بازار با یک اصلاح عمیق همراه شود.

اکنون که در روزهای تقریبا آرام این اصلاح به سر می بریم، شاهد آن هستیم که همچنان شاخص در بالای سطح 1.2 میلیونی به سر می برد و این مساله نشان دهنده رشد بیش از 100 درصدی شاخص از ابتدای سال است.

این رشد بدون شک موجب شده است که سرمایه گذاران بلند مدت که از سال های پیش در بازار فعالیت داشتند با سودهای قابل توجهی نیز همراه شوند.

اما در این میان اشخاصی نیز که در قله خرید کرده بودند، در جریان این اصلاح چشمگیر شاخص ممکن است متضرر شده باشند.

در این میان باید به یاد داشت که نوسان بخشی از ذات بازار است و در صورتی که نوسانی وجود نداشته باشد، از سود نیز خبری نخواهد بود.

با این وجود برخی بر این باورند که دولت باید در راستای متوقف ساختن جریان اصلاحی اقداماتی را به انجام برساند. این در حالی است که بارها وزیر مور اقتصاد و دارایی به این مساله اشاره کرده است که دولت نمی تواند به صورت مستقیم اقدامی را در بورس به انجام برساند.

با این حال بارها شاهد بودیم که دولت در راستای کمک به سرمایه گذاران اموری را که ممکن بود مانع از ورود سرمایه و عاملی برای خروج سرمایه باشند را تغییر داد تا بازار همچنان با ثبات همراه شود.

اما در این میان همیشه باید به یاد داشت که بازار بورس، بازاری شفاف است و هر گونه دستکاری در آن چه در راستای رشد و چه در راستای نزول، خلاف ذات بورس خواهد بود.

بر این اساس می توان دریافت که بازار برای سهامدارانی که صبور باشند و دارایی های خود را به سادگی در معرض خرید و فروش قرار ندهند، سودآور بوده و خواهد بود.

در این میان بدون شک برخی نیز نسبت به ایجاد خبرسازی هایی علیه روند بازار اقدام می کنند که سرمایه گذاران نباید به آن ها توجه کنند.

در نتیجه قابل درک است که بازار همچنان روند خود را در پی خواهد گرفت و با توجه به ظرفیت هایی که دارد، بدون شک روند صعودی باز هم شروع خواهد شد؛ چرا که بازار بورس نه تنها هم اکنون از نظر بنیادین مستعد صعود است، بلکه به نظر می رسد که اصلاح بازار نیز روزهای پایانی خود را به سر می برد و ثبات در بازه های کنونی می تواند حاکی از این موضوع باشد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: بورس بازار بورس شاخص بورس بازار سهام پیش بینی بورس ابتدای سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۵۶۲۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورس در سکوت

آفتاب‌‌نیوز :

بازار سهام اولین روز کاری هفته را کاملا متعادل آغاز کرد، به طوری که به نظر می‌رسد فعلا نه انگیزه‌ای برای صعود دارد و نه آنقدر فروشنده در بازار حضور دارند تا بتوانند شاخص کل را منفی کنند.

در پایان معاملات امروز شاخص کل بورس اوراق بهادار با رشدی جرئی به ۲ میلیون و ۳۰۴ هزار واحد رسید. همچنین نیز شاخص کل هم‌وزن نیز با رشدی ۱۴۰۰ واحدی به ارتفاع ۷۶۵ هزار واحد رسید.

گفتنی است سه نماد «فملی»، «شپنا» و «شستا» بیشترین تأثیر در شاخص کل بورس و سه نماد «آریا»، «شگویا» و «تجلی» بیشترین تأثیر را در شاخص فرابورس داشته‌اند، همچنین سه نماد «ذوب»، «کاما» و «خزامیا» سه نماد پرتراکنش بازار بورس و سه نماد «خاور»، «کرمان» و «کرومیت» سه نماد پرتراکنش در بازار فرابورس در روز جاری بودند.

لازم به ذکر است که ارزش معاملات خُرد در بازار امروز مورخ ۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، مبلغ ۵ هزار میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان بود. گفتنی است حقیقی‌ها در روز جاری حدود ۵۱ میلیارد تومان از بازار سهام خارج کردند.

دیگر نکته‌ای که در معاملات امروز بازار سرمایه به چشم می‌خورد، بازگشایی منفی صندوق‌های طلا با توجه به افت نرخ ارز در بازار غیر رسمی و همچنین نزول انس جهانی بود.

در بازار امروز ۱۶۳ نماد در محدوده مثبت و ۲۶۶ نماد در محدوده منفی و در بازار فرابورس ۱۶۰ نماد در محدوده مثبت و ۱۸۰ نماد در محدوده منفی معامله شدند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • حقوقی‌ها از بازار سرمایه دست کشیدند/ بورس سرخ‌پوش شد!
  • شاخص بورس ۲۰ هزار واحد کاهش یافت
  • پیش‌بینی بورس فردا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • رشد ۶۵۲ واحدی در پایان معاملات
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه | افزایش ۶۵۲ واحدی شاخص کل
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه
  • بورس در سکوت
  • رشد اندک بورس؛ ارزش بازار به ۷۹ همت رسید
  • روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت