Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-05-07@12:46:58 GMT

کاهش پسماند، کاهش قدرت خرید

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۶۳۹۵۰

کاهش پسماند، کاهش قدرت خرید

مصرف‌کننده‌ای که به دلیل تنگنای مالی حتی در سبد هزینه‌ای خوراکی نیز دائماً در حال تجدید‌نظر است، چالش فروش کالا برای تولید کنندگان مختلف را پیچیده‌تر می‌کند. به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، رشد قارچ گونه فروشگاه‌های مختلف در سطح شهر به خوبی نشان از کاهش سطح تقاضا برای کالا دارد منتها تولید‌کنندگان تلاش می‌کنند با سرمایه‌گذاری در حوزه تبلیغات و ایجاد شبکه توزیع و حذف واسطه‌ها کالای خود را مستقیم و کمی ارزان‌تر و احتمالاً به شکل اقساطی به دست مصرف‌کنندگان برسانند، اما مصرف‌کننده‌ای که به دلیل تنگنای مالی حتی در سبد هزینه‌ای خوراکی نیز دائماً در حال تجدید‌نظر است، چالش فروش کالا برای تولید کنندگان مختلف را پیچیده‌تر می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وقتی خانوار‌ها از درآمد کافی برخوردار نباشند کم‌کم آسیب این رویداد در حوزه کسب و کار و اصناف دیده می‌شود، زیرا به دلیل کاهش فروش اصناف تقاضا از کارخانجات و عمده‌فروشی‌ها برای جایگزینی کالا‌های فروش رفته نیز کاهش می‌یابد و به شکل دومینو‌وار کل اقتصاد با مشکل مواجه می‌شود، هم اکنون به دلیل کاهش فروش بخش‌هایی، چون مسکن، لوازم خانگی، مواد غذایی، موتور‌سیکلت با سرمایه‌گذاری در بخش تبلیغات و فروش و تأسیس فروشگاه‌های بیشتر در شهر‌ها در پی آن هستند تا با حذف واسطه‌ها کالا‌های خود را به‌طور مستقیم به فروش رسانند. اگر هنگام تردد در سطح شهر خیابان‌ها را به دقت بررسی کنید متوجه افزایش فروشگاه‌هایی، چون مواد غذایی، بنگاه املاک، موتور فروشی و لوازم خانگی می‌شویم، افزایش فروشگاه‌ها خبر از چالش کاهش قدرت خرید مصرف‌کننده می‌دهد از این‌رو تولید‌کنندگان یا عمده‌فروشان با سرمایه‌گذاری در حوزه تبلیغات و توزیع تلاش می‌کنند با حذف هزینه واسطه‌ها، کالا‌های خود را مستقیم به دست مصرف‌کننده برسانند؛ البته باید عنوان داشت افت تقاضا آنقدر دردسر ایجاد کرده‌است که برخی از صاحبان کسب و کار با فروش املاک خود سرمایه‌گذاری در حوزه توزیع را افزایش می‌دهند تا با فروش بیشتر بتوانند در بازار تاب آورند.

از سال ۹۴ تا ۹۸، ۳ میلیون نفر به جمعیت شاغلین کشور اضافه شده‌است، اما این اشتغال در بخش خرده‌فروشی، عمده‌فروشی و تعمیرات بوده که نشان‌دهنده عدم رشد اقتصادی است، این در حالی است که ۶۰ درصد از شاغلین تحت پوشش بیمه نیستند، این موضوع از دیدگاه بخش خانوار دارای اهمیت زیادی است، زیرا به دلیل کاهش توان سرمایه‌گذاری، درآمد سرانه خانوار‌ها در حال کاهش است و قدرت خرید افراد نسبت به سال ۹۰ به یک سوم کاهش یافته‌است که خانواده‌های فقیر بیشتر تحت‌تأثیر قرار گرفته‌اند. از دیدگاه شاخص نابرابری، نابرابری در حال افزایش است، میان استان‌ها در خصوص نقشه فقر تفاوت زیادی وجود دارد. رتبه محیط کسب و کار به دلیل نامطلوب بودن ثبات اقتصادی، کارآیی بازار کالا و کسب و کار به شدت کاهش یافته‌است. کارشناسان اقتصادی تحریم‌های ظالمانه امریکا، شیوع کرونا، کاهش پس‌انداز اغلب خانوارها، غیرقابل پیش‌بینی بودن سیاست‌های دولت، دشواری تأمین مالی از بانک‌ها و بی‌ثباتی قوانین کسب و کار را عمده‌ترین گلایه فعالان اقتصادی معرفی می‌کنند در عین حال در مورد شاخص امنیت سرمایه‌گذاری، تبانی و اعمال نفوذ در معاملات، عدم عمل مسئولان ملی و محلی به وعده‌ها موجب کاهش امنیت سرمایه‌گذاری شده‌است.

به دنبال کاهش قدرت خرید خانوار شاهد افت تقاضا در بازارهایی، چون مسکن، لوازم خانگی، موتورسیکلت و گاهی بخش‌هایی از حوزه خوراک و پوشاک نیز هستیم، بدین ترتیب می‌توان عنوان داشت که طرف تقاضا در اقتصاد ایران، یکی از دلایل رکود اقتصادی در بازار‌ها به شمار می‌رود.

کاهش ۵۰ درصدی فروش لوازم خانگی

در همین رابطه دبیر انجمن صنفی توزیع‌کنندگان لوازم‌خانگی تهران گفت: این روز‌ها در مقایسه با دو ماه گذشته، شاهد کاهش ۵۰ درصدی خرید لوازم خانگی در بازار هستیم.

اکبر پازوکی افزود: این روز‌ها بازار در رکود به سر می‌برد و به دلیل بالا بودن قیمت لوازم خانگی، به‌جز خانواده‌هایی که به دنبال تهیه جهیزیه برای نوعروسان خود هستند، در عمل تقاضایی وجود ندارد.

وی گفت: با این وجود، اما محصولات لوازم‌خانگی به اندازه کافی در سطح بازار موجود است. پازوکی خاطر نشان‌کرد: تولیدکنندگان در ماه‌های گذشته با وجود همه مشکلات از جمله کمبود تخصیص ارز و دشواری‌های تهیه مواد اولیه، با رشد تولید مواجه بودند و امروز به هیچ عنوان کمبودی در سمت عرضه وجود ندارد.

وی ادامه‌داد: به عنوان مثال کارخانجاتی داریم که در هفت ماهه امسال صد‌درصد به تولیدات‌شان نسبت به مدت مشابه پارسال اضافه شده‌است، یا برای نخستین بار دو شرکت صاحبنام داخلی خط تولید ماشین ظرفشویی را در کشور راه‌اندازی کردند. پازوکی خاطر نشان‌کرد: امروز قدرت خرید مردم به شدت پایین آمده، به طوری که برخلاف سابق افراد به جای خرید لوازم‌خانگی جدید به تعمیر دستگاه‌های موجود در منازل خود روی آورده‌اند.

افزایش تورم یکی از دلایل اصلی بالا رفتن آمار چک‌های برگشتی است

تحلیلگر مسائل اقتصادی در رابطه با کاهش قدرت خرید بر این باور است که افزایش تورم باعث می‌شود کم‌کم مردم به تعهدات خود بی‌توجه شوند و سعی‌شان بر این است تا معیشت خود را در وهله اول تأمین کنند و قادر به انجام تعهدات خود نباشند.

محمود جامساز اظهار داشت: تورم ابتدای سال اندکی بیش از ۴۱ درصد اعلام شد، این در حالی است که تنها ۲۰ درصد به حقوق کارگران و کارمندان اضافه شد و این یعنی ۲۱ درصد از قدرت خرید مردم کم شده‌است که این موضوع باعث می‌شود کم‌کم مردم به تعهدات خود بی‌توجه شوند و سعی‌شان بر این است تا معیشت خود را در وهله اول تأمین کنند و قادر به انجام تعهدات خود نباشند. فزونی برگشت چک‌ها یکی از نتایج این شرایط اقتصادی اسفبار است.

کاهش سرعت گردش پول از تبعات اقتصادی کروناست

از سوی دیگر دکتر بیژن صفوی، اقتصاددان معتقد است الگوی مصرف خانوار‌ها در اثر کرونا تغییر خواهد کرد و خانوار‌ها در شرایط کرونایی از خرید کالا‌های غیرضروری اجتناب می‌کنند.

به گفته این تحلیلگر مسائل اقتصادی کاهش سرعت گردش پول از تبعات اقتصادی کروناست.

کاهش پسماند، کاهش قدرت خرید

از سوی دیگر یک بررسی مقایسه‌ای از داده‌های آماری تولید پسماند شهر تهران طی دو سال ۹۸ و ۹۶ (قبل و بعد از افزایش تورم) انجام داده که نتایج آن نشان می‌دهد در سال ۱۳۹۸ میزان تولید پسماند نسبت به سال ۱۳۹۶ و سال‌های قبل از آن به‌طور چشمگیری کاهش‌یافته‌است.

بر اساس این آمار، میزان تولید روزانه پسماند در کل شهر تهران در سال ۹۶ حدود ۷ هزار و ۴۸۷ تن بوده که این میزان با کاهش ۲۹ درصدی به روزانه ۵ هزار و ۳۵۲ تن در سال ۹۸ رسیده‌است. در بین مناطق بیست و دو گانه شهر تهران نیز، بیشترین کاهش تولید پسماند مربوط به منطقه ۲ با کاهش ۴۲ درصدی، منطقه ۲۱ با کاهش ۳۷ درصدی و منطقه ۶ با کاهش ۳۶ درصدی است. همچنین تولید پسماند در مناطق ۱، ۱۵ و ۲۰ به ترتیب با ۱۹ درصد، ۱۸ درصد و ۱۵ درصد، کمترین کاهش را در میان کل مناطق طی دو سال اخیر داشته‌اند.

در مجموع بررسی الگوی تولید پسماند در مناطق بیست و دو گانه تهران طی دو سال اخیر نشان می‌دهد افزایش تورم و کاهش قدرت خرید خانوار نقش بسیار مهمی در کاهش مصرف یا مصرف بهینه و در نتیجه کاهش پسماند داشته‌است. همچنین الگوی تولید پسماند بیانگر شیوه زیست سه گروه اقتصادی- اجتماعی در تهران است.
منبع: روزنامه جوان

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: کاهش پسماند کاهش قدرت خرید تروم فروش کالا سرمایه گذاری کاهش قدرت خرید تولید کنندگان تولید پسماند لوازم خانگی افزایش تورم تعهدات خود مصرف کننده فروشگاه ها خانوار ها کسب و کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۶۳۹۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید زباله مسافران، نمکی روی زخم بی‌درمان گیلان!/ اقداماتی که گردشگران باید برای بحران پسماند انجام دهند + عکس

آمار جمعیت گیلان بیش از ۲ میلیون ۵۰۰ هزار نفر است که در ایام تعطیلات با میزبانی از مسافران این رقم افزایش پیدا می‌کند و اگر هر نفر در ایام سفرش یک کیلوگرم هم زباله تولید کند به آمار تولید زباله استان اضافه شده و به مشکلات آنان می‌افزاید.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، سید اسحاق موسوی؛ یکی از مسائلی که ریشه در عدم مدیریت در دهه‌های قبلی دارد و مدتی زیادی است که به یکی از بحران‌های استان‌های کشور مخصوصا استان‌های شمالی تبدیل شده و در شرایط فعلی این زخم سر باز کرده است بحث پسماند و زباله است؛ در این گزارش قصد داریم بیشتر زوایای مختلف این مشکل را مورد بررسی قرار دهیم و با ارائه چند راهکار ساده نقشی در حل شدن این مسئله داشته باشیم.

از سال ۱۳۹۰ مسئله زباله و پسماند در سر زبان‌ها افتاد و اگر در گذشته مورد توجه جدی مسئولان قرار می‌گرفت شاید به بحران تبدیل نمی‌شد؛ وقتی از گیلان صحبت می‌کنیم مناطق سرسبز در ذهن متبادر می‌شود و به خیال خود در استان‌های شمالی هیچ مشکلی وجود ندارند، در حالی که بحران پسماند بنا به دلایلی مختلفی مانند عدم فرهنگ‌سازی در حال افزایش است و اگر مسافران در کنار اهالی نباشند در آینده دریا و جنگل از بین خواهد رفت.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان درباره خطرات عدم توجه به این مهم در آینده‌ای نزدیک اظهار کرد: این حجم زیاد موجبات حجم وسیعی از آلودگی محیط زیست را فراهم می‌آورد و با ادامه این روند رهاسازی زباله در دل طبیعت دیگر جایی برای نشستن و استفاده از مناطق جذاب گردشگری استان باقی نخواهد ماند.

 

 چرا موضوع پسماند و زباله در گیلان به بحران تبدیل شده است؟

عدم توجه به محیط زیست در استان‌های شمالی و جنوبی (پوشش گیاهی، دریا و...) عدم مدیریت در دهه‌های قبلی با اجرای طرح‌های غیرکارشناسی نبود زباله‌سوز و لندفیل‌ استاندار (محل دفن زباله و پسماند) سایت پسماند سراوان تنها و مهم‌ترین دفن‌گاه زباله غیر اصولی بودن سایت پسماند سراوان انباشت زباله در سایت سراوان تفکیک نشدن زباله‌ از مبدا عدم فرهنگ‌سازی

 

اقدامات انجام شده برای حل شدن بحران پسماند در استان گیلان:

ورود رئیس جمهور و وزیر کشور به موضوع تخصیص اعتبار به منظور ساماندهی پسماند سراوان دستور توقف ورود زباله به سایت پسماند سراوان عملیات بهسازی محل دفن زباله سراوان رشت جمع شدن سطل‌های زباله از سطح محلات

 

جمع شدن سطل‌های زباله؛ تفکیک زباله از مبدا توسط اهالی گیلان

شاید خیلی از مسافران این نکته را نمی‌دانند که سطل‌های زباله از بیشتر مناطق گیلان جمع شده و مردم مدت زیادی است که تفکیک از مبدا رو شروع کرده‌‍اند تا حجم ورودی زباله به دفن‌گاه‌ها کم شود و دوباره کوهی از زباله مانند سایت پسماند سراوان به وجود نیاید.

 

تاثیر سایت پسماند سراوان در استان گیلان:

سخت شدن زندگی اهالی با بوی پسماند، افزایش حشرات و... ورود ۱۰ تا ۲۰ لیتر شیرابه در هر ثانیه به منطقه آلوده شدن رودخانه و آب‌های زیرزمینی از بین رفتن جنگل و پوشش گیاهی افزایش بیماری در بین مردم آلوده شدن چرخه غذایی

 

تاثیر مسافران در جمعیت گیلان و تولید زباله!

آمار جمعیت گیلان بیش از ۲ میلیون ۵۰۰ هزار نفر است که در ایام تعطیلات با میزبانی از مسافران این رقم افزایش پیدا می‌کند؛ به طور مثال مردم خوب گیلان در نوروز امسال میزبان ۷ میلیون و ۷۸ هزار نفر بودند و حالا اگر هر نفر در ایام سفرش یک کیلوگرم هم زباله تولید کند به آمار تولید زباله استان اضافه شده و به مشکلات آنان می‌افزاید.

روزانه حدود ۵۸ هزار تن زباله در کشور تولید می‌شود که در این میان سهم استان های گردشگر پذیر مانند گیلان، مازندران و گلستان بسیار نگران کننده است؛ در این سه استان در حالت عادی روزانه حدود ۶ هزار تُن پسماند تولید می‌شود که این رقم در ایام نوروز گاه تا سه برابر افزایش می‌یابد.

 

اقداماتی که مسافران باید برای بهتر شدن حال گیلان انجام دهند:

تولید زباله را در سفرها به حداقل برسانیم زباله‌ها را به هیچ عنوان در مناطق مختلف گیلان رها نکنیم تفکیک زباله‌های خشک و تر را انجام دهیم اگر شرایط فراهم بود زباله‌های تر را دفن کنیم در حد امکان زباله‌های خشک را به شهر خودمان برگردانیم در حد توان زباله‌های رها شده دیگر مسافران را از محیط جمع کنیم

 

در ادامه می‌توانید اسلایدشو این گزارش را مشاهده کنید:

دیگر خبرها

  • روزانه بیش از ۲۰۰ تن پسماند در شهرستان مهاباد تولید می‌شود
  • برنامه های و اهداف شرکت گلتاش در سال ۱۴۰۳
  • گزارش بورس امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • کاهش اتکا به تسهیلات بانکی با اجرای قانون تامین مالی تولید
  • راهکارهای اقتصاد دایره‌ای برای بهینه‌سازی مدیریت پسماند
  • ساخت آجر‌های هوشمند انرژی با استفاده از پسماند
  • گزارش بورس امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • معضل کشت‌های زیرپلاستیکی در همدان و آلودگی محیط زیست
  • تولید زباله مسافران، نمکی روی زخم بی‌درمان گیلان!/ اقداماتی که گردشگران باید برای بحران پسماند انجام دهند + عکس
  • محاصره اقتصادی اسرائیل در مدیترانه تکمیل می شود؟