Web Analytics Made Easy - Statcounter

حمیدرضا خوشبخت رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان بانه گفت: توسعه و پیشرفت فرهنگی در یک جامعه عبارت است از میزان مطالعه، تعلیم و کتابخوانی مردم و ترویج مطالعه و فرهنگ کتابخوانی یکی از راه های مهم توسعه فرهنگی در یک کشور محسوب می گردد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حمیدرضا خوشبخت در گفتگو با خبرنگار  کُردتودی، با اشاره به اینکه در روزگاری به سر می‌بریم که علی‌رغم تبلیغات و تأکید فراوان بزرگان کشوربه‌ویژه رهبر معظم انقلاب بر لزوم گسترش فرهنگ کتاب‌خوانی در جامعه، سرانه مطالعه در کشور آمار پایین و متناقضی دارد اظهار کرد : آماری که جدا از مشکلات عدیده‌ای که در آینده متوجه نسل آینده خواهد کرد و نسلی بدون قدرت تفکر در مهد فرهنگ و ادب جهان باقی می‌گذارد، عقب‌ماندگی ناشی از گرایش سطحی به ذائقه غربی را هم به دنبال خواهد داشت و این خطر بزرگی است که باید از هم‌اکنون به فکر جبران آن بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اصولاًکتاب‌خوانی در جامعه نیازمند بسترسازی می‌باشد که از چند جهت نیاز است روی آن کار شود، یکی از جایگاه آموزش و پرورش و دیگری نهاد خانواده؛ از طرف خانواده به دلیل مشکلات فراوان و گرفتاری‌های اقتصادی شایدآن‌گونه که لازم باشد، وقت برای این امر صرف نمی‌شود و از طرفی به لحاظ اقتصادی جایگاه کتاب در سبد خانوار جایگاه کم‌رنگی دارد، چرا که تولید و عرضه کتاب هزینه‌بر است.

خوشبخت در ادامه بیان کرد: آثار خوب و ارزشمندی در کشور داریم ولی آن‌گونه که شایسته است مورد توجه قرار نگرفته و با وجود چندین کشور فارسی‌زبان در همسایگی‌مان کمتر روی صدور کتب خود به آن‌ها کار بنیادی انجام‌شده است،درحالی‌که در کشورهای غربی با ترجمه آثار ارزشمند به زبان‌های گوناگون سعی در شناساندن مشاهیر خود داشته‌اند ولی این جوشش فرهنگی در کشور ما انجام‌نشده یا کمتر انجام‌شده و آثار فاخر کشور کمتر به زبان‌های روز دنیا ترجمه‌شده است.

وی تشریح کرد: در چند سال اخیر فضاهای مجازی و رسانه های پیام رسان باعث شده اند فرهنگ مطالعه و کتابخوانی در نزد مردم به ویژه جوانان و نوجوانان کمرنگ شود لذا این اداره با برنامه منظم و مدون تلاش کرده است با حمایت مسئولان استانی با برپایی نمایشگاههای کتاب جامعه را با کتاب و کتابخوانی بیشتر آشنا کند اما از ابتدا شیوع ویروس کرونا تا کنون فرصت چنین برنامه های را نیز عملا از دست دادیم.

خوشبخت ، توجه به کتاب و مطالعه را امری زیربنایی و ضروری دانست و خاطرنشان کرد: توجه به مسائل فرهنگی و ارتقای شاخص‌های فرهنگی را فقط نمی‌توان از یک دستگاه فرهنگی انتظار داشت؛ بلکه همه دستگاه‌ها در این زمینه باید نقش‌آفرین و همکاری کند.

وی دوران دفاع مقدس و مشارکت تمام بخش‌های اجرایی و ... در این عرصه را یادآور شد و افزود: مسائل فرهنگی هم که از دغدغه‌های مقام معظم رهبری است و بارها در این‌باره از آن به‌عنوان شبیخون فرهنگی یاد کرده‌اند، امروز باید همه دستگاه‌ها مشارکت و همکاری کنند.

خوشبخت در پایان خاطر نشان کرد: به امید موفقیت همه مسئولین کتابخانه ها و کتابدارها  و به امید رفاه و پیشرفت هموطنان ما در همه عرصه های زندگی بویژه کتاب و کتابخوانی، همه با هم فرهنگ کتاب و کتابخوانی را از خانه و  خانواده های خود آغاز نموده و با ایجاد یک قفسه کوچک از کتاب در خانه هایمان در نشر و گسترش  مطالعه سهیم شده فرهنگ کتابخوانی را همگانی سازیم.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: فرهنگ کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۸۰۲۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عاطفه خادمی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور شد

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با ابلاغ رئیس‌جمهور به عنوان رئیس شورای‌عالی انقلاب فرهنگی، بر اساس ماده واحده "تأیید انتخاب دبیر شورای فرهنگ عمومی" که در جلسه هشتم اسفند سال گذشته شورای‌عالی انقلاب فرهنگی بر اساس مصوبه جلسه بیست‌ویکم بهمن سال ۱۴۰۲ شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی به پیشنهاد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به تصویب رسیده، در حکمی عاطفه خادمی را به عنوان دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور منصوب کرد.

عاطفه خادمی پیش از این به‌عنوان مشاور اجتماعی وزیر و دبیر ستاد جمعیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این وزارتخانه مشغول به فعالیت بود.

گفتنی است، خادمی متولد سال ۱۳۶۳ و دانش آموخته دکترای سیاستگذاری فرهنگی و به عنوان اولین زن فارغ التحصیل این رشته در کشور است.

وی عضو هیأت علمی پژوهشگاه مطالعات فرهنگی اجتماعی و تمدنی و دارای تألیفات پژوهشی با رویکرد سیاستگذاری در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی به‌ویژه با محوریت زنان و خانواده نیز هست.

در سوابق علمی و اجرایی وی می‌توان به تجربه همکاری با نهاد‌های مختلف مانند سازمان صدا و سیما، پژوهشگاه‌های مرتبط در حوزه علوم انسانی حول بررسی مسائل مختلف حوزه فرهنگ و اجتماع، متمرکز بر حوزه‌های تحولی، مسئول دبیرخانه تحول مجتمع‌های قضایی خانواده در قوه قضاییه و دبیر دبیرخانه کمیته اجتماعی و فرهنگی سند تحول دولت سیزدهم اشاره کرد.

یادآور می‌شود، پیش از این سیدمجید امامی به‌عنوان دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور در این مسئولیت خدمت می‌کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ساير حوزه ها

دیگر خبرها

  • از توجه ویژه به توسعه روابط فرهنگی با همسایگان تا طرح مساله غزه در اجلاس باکو
  • از توجه ویژه به توسعه روابط فرهنگی با همسایگان تا طرح مسئله غزه در اجلاس باکو
  • توجه ویژه به توسعه روابط فرهنگی با همسایگان تا طرح مسئله غزه در اجلاس باکو
  • تمدید مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاه‌های کتابخوانی
  • مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاه های کتابخوانی تمدید شد
  • برگزاری جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان در کرمانشاه
  • برگزاری جام باشگاه های کتابخوانی کودک و نوجوان در کرمانشاه
  • دبیر شورای فرهنگ عمومی تغییر کرد
  • عاطفه خادمی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور شد
  • ابتذال در سینما برآیند تقاضا است/ از کیهان بچه‌ها شروع کردم