Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-01@11:40:05 GMT

تفاوت پرخاشگری و جرات ورزی در کودکان

تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۸۷۱۷۰

تفاوت پرخاشگری و جرات ورزی در کودکان

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگان جوان، مریم عماد علی کارشناس ارشد روانشناسی کودکان در خوزستان، گفت: بسیاری از افراد از پرخاشگری یا جرات ورزی کودک یک برداشت مشابه دارند، به این معنا که اگر فرزند آن‌ها پرخاشگری نشان می‌دهد، والدین و اطرافیان آن را به جرات داشتن برداشت و اگر کودکی جرات زیادی دارد آن را پرخاشگری استنباط می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: باید بدانیم که جرات ورزی و پرخاشگری به یک معنا نیستند و جرات ورزی دفاع از تعلقات مانند منع کردن کودک از اینکه کسی به اسباب بازی های او دست بزند، است، این در حالی است که پرخاشگری رفتاری منفی بوده که به دیگران آسیب می رساند.

عماد علی بیان کرد: پرخاشگری تا حدی می‌تواند شدید باشد که سبب آسیب به دیگران شده و آن را با کتک زدن، لگد زدن و حتی گاز گرفتن نشان دهد، همچنین می‌تواند به صورت لفظی باشد و آن را با فریاد زدن و ناراحت کردن دیگران بروز داده و در نهایت حتی به صورت تجاوز به حقوق دیگران مثل چیزی را به زور گرفتن باشد.

کارشناس ارشد روانشناسی کودکان در خوزستان اظهار داشت: پرخاشگری در کودکان کوچک بیشتر از نوع وسیله‌ای است، به این معنا که آن‌ها از یکدیگر اسباب بازی می‌قاپند و یکدیگر را هل می‌دهند تا وسیله ای را که می‌خواهند، به دست آورند، البته به ندرت اتفاق می‌افتد که کودکان بخواهند به کسی آسیب برسانند یا از روی عصبانیت دست به پرخاشگری بزنند.

جرات ورزی به معناست؟

او در تشریح جرات ورزی گفت: کسی که از حق خود دفاع می‌کند با جرات است نه پرخاشگر و نباید به آن‌ها به عنوان فردی پرخاشگر نگاه کرد، داشتن جرات و جلوگیری از تجاوز دیگران به حقوق و گرفتن حق از اطرافیان رفتار مثبتی است که می‌تواند در حد مطلوب به پیشرفت فرد در آینده کمک کند.

عمادعلی تصریح کرد: کودکان وقتی به سال‌های مدرسه نزدیک می‌شوند پرخاشگری آن‌ها هم تغییر می‌کند، یعنی وقتی که پرخاشگری ابراز می‌شود بیشتر خصمانه است و کمتر وسیله ای، به این معنا که کودک برای به دست آوردن هدف‌های وسیله‌ای کمتر از کتک زدن دیگران استفاده می‌کند، ولی وقتی به کسی حمله لفظی یا بدنی می‌کند بیشتر امکان دارد که با قصدی خصمانه این کار را انجام دهد.

پرخاشگری چه زمانی بروز می‌کند؟

او بیان داشت: هر چند سطح پرخاشگری کودکان از موقعیتی با موقعیت دیگر فرق می‌کند، ولی کودکان از لحاظ تداوم رفتار پرخاشگرانه در طول زمان با هم فرق دارند. کودکان هنگامی که با وقایع تنش زا مثل جدایی پدر و مادر یا به دنیا آمدن خواهر یا برادر جدید روبرو می‌شوند بیشتر پرخاشگر می‌شوند.

مریم عماد علی ادامه داد: اگر پرخاشگری شدید بیش از چند ماه طول بکشد، غالبا نشان دهنده تداوم داشتن این الگوی رفتار است و زمانیکه در حد معمول بروز کند کمتر جای نگرانی دارد، به ویژه در سال‌های پیش از مدرسه شاید این اندازه پرخاشگری صرفا نشان دهنده این باشد که کودک می‌خواهد انواع مختلف واکنش متقابل اجتماعی را داشته باشد.

پرخاشگری در کدام جتس بیشتر است؟

این کارشناس ارشد روانشناسی کودکان اظهار کرد: پسر‌ها پرخاشگر‌تر از دختر‌ها هستند و این تفاوت در اغلب فرهنگ‌ها و تقریبا در همه سنین دیده می‌شود، همچنین پسر‌ها بیشتر از دختر‌ها پرخاشگری بدنی و لفظی دارند و از سال دوم زندگی کودک این تفاوت‌ها آشکار خواهد شد، البته باید به این نکته توجه داشت که پرخاشگری کودک بعد از ۱۸ ماهگی به وجود می‌آید و قبل از آن اثری نیست، ضمن اینکه پسر‌ها وقتی کسی مزاحم کارهایشان می‌شود تلافی می‌کنند.

چگونه با کودک پرخاشگر رفتار کنیم؟

عماد علی در پاسخ به این پرسش که چگونه با کودک پرخاشگر رفتار کنیم؟ گفت: والدین و اطرافیان باید خونسردی خود را حفظ کنند، چراکه فریاد زدن و کتک زدن و یا برچسب بچه بد به کودک تغییر مثبتی در رفتارش ایجاد نمی‌کند، بلکه شیوه جدیدی از رفتار پرخاشگرانه را به او نشان می‌دهد.

او افزود: باید برای کودک قانون بگذاریم، او باید به صورت روشن و دقیق بداند کدام رفتار مجاز و کدام رفتار غیر مجاز است، ضمن اینکه باید به قوانین پایبند باشیم، حتی اگر کسی از کودک مواظبت می‌کند آن‌ها هم از این قوانین آگاه باشند و به آن‌ها عمل کنند، همچنین باید بلافاصله به رفتار کودک بازخورد نشان دهید، یعنی کودکی که گاز می‌گیرد یا کتک می‌زند باید بفهمد کارش اشتباه بوده و از بازی اخراج شود و هر وقت آماده بازی بود به بازی برگردد، یعنی بین رفتار کودک و بازخورد که به او می‌دهید فاصله ایجاد نشود.

عماد علی بیان کرد: به کودک راه بهتری برای برون ریزی خشم خود نشان دهیم، از تقویت پرخاشگری خودداری کرده و از تنبیه بدنی استفاده نکنیم و زمانیکه کودک رفتار‌های مثبت و خوب نشان می‌دهد، او را تشویق کنیم.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: پرخاشگری کودکان زندگی جرات ورزی وسیله ای عماد علی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۸۷۱۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان در کرمانشاه

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه از برگزاری جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان در کرمانشاه خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، پوریا جلالی امروز _چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت_ در جمع خبرنگاران با بیان اینکه جام باشگاه‌های کتابخوانی باهدف توسعه و ترویج کتابخوانی برای کودکان و نوجوانان شهری و روستایی برگزار می‌شود، اظهار کرد: جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان از جمله اقدامات و برنامه‌هایی است که از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای گسترش و ترویج کتابخوانی برای کودکان و نوجوانان شهری و روستایی سراسر ایران طراحی و برنامه‌ریزی شده است.

وی افزود: برقراری ارتباط میان نویسندگان و کودکان و نوجوانان علاقه مند به کتابخوانی، کمک به ترویج، تبلیغ و معرفی کتاب‌های خوب و مفید، توانمندسازی مربیان باشگاه‌های کتابخوانی با ارائه آموزش‌های استاندارد و مهارتی و به وجود آوردن فضای رقابتی سازنده و مؤثر و تشویق کتاب‌خوانان و باشگاه‌های برتر از مهم‌ترین اهداف تشکیل باشگاه‌های کتابخوانی است

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه تصریح کرد: در این طرح مربیان باشگاه‌های کتابخوانی با شرکت در کارگاه‌های آموزشی مجازی علاوه بر آشنایی با روش‌های استاندارد و نوین ترویج کتابخوانی با معیارهای انتخاب کتاب مناسب برای کودکان و نوجوانان، شیوه‌های مختلف خواندن جمعی و گفت‌وگو درباره کتاب و استفاده از شیوه کارگاهی، بر چگونگی راه‌اندازی و اداره باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان نیز مسلط می‌شوند.

جلالی اضافه کرد: آخرین مهلت ثبت‌نام مربیان متقاضی شرکت در جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان در سامانه مذکور تا ۲۰ اردیبهشت تمدید شده است.

این دوره‌ها مطابق شیوه‌نامه شبکه‌های اجتماعی و به صورت مجازی برگزار خواهد شد و شرکت در ششمین دوره جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان طی چند مرحله و به صورت مجازی امکان‌پذیر است و در مرحله نخست مربیان متقاضی ثبت و راه‌اندازی باشگاه کتابخوانی باید با مراجعه به سامانه جشنواره به نشانی http://www.tarvijeketab.ir ثبت‌نام اولیه خود را انجام دهند.

کد خبر 749759

دیگر خبرها

  • برگزاری جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان در کرمانشاه
  • ترفندهای کاربردی تربیتی برای جلوگیری از لجبازی کودک
  • علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
  • چند ترفند تربیتی کاربردی برای جلوگیری از لجبازی کودک
  • ارسال ۹۲ تن دارو به افغانستان
  • شرایط اخذ ویزای دبی برای کودکان
  • باید و نباید‌های تعامل با کودکان چاق
  • ۷ نکته مهم برای آرام کردن کودکی که عصبانی و پرخاشگر است
  • برنامه کودکی نداریم که درباره «جیغ و دست و هورایش» صحبت کنیم
  • رفتار پلیس با دانشجویان آمریکایی نشان از ادعای دروغین آزادی بیان