Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- خراسان شمالی قطب تولید پنبه شمال شرق ایران است ولی بی‌تدبیری‌ها و عدم حمایت از پنبه کاران و نبود صنایع تبدیلی٬ این کالا را به تار و پودی کم ارزش تبدیل کرده که هیچ گاه جبران زحمات چند ماهه کشاورزان را نمی‌دهد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بجنورد ٬ خراسان شمالی قطب تولید پنبه شمال شرق ایران است ولی بی‌تدبیری‌ها و عدم حمایت از پنبه کاران در کنار عدم ایجاد صنایع تبدیلی٬ این کالا را به تار و پودی «کم ارزش» تبدیل کرده که هیچ گاه جبران زحمات چند ماهه کشاورزان را نمی‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیاه‌بختی طلای سفید/ سیاست‌های دولت پنبه را احیا نکرد! واکنش سندیکای صنایع کنسرو به شایعه وجود پنبه در کنسرو ماهی سازمان ملی استاندارد: استفاده از پنبه در تولید تن ماهی صحت ندارد

امسال فقط یک کارخانه پنبه استان را می‌خرد

در سال جاری در سطح هفت هزار و 400 هکتار پنبه کشت شده است که هنوز استان تا ظرفیت کشت 10 هزار هکتار نیز ظرفیت دارد. در کشت امسال پنبه یکی از کارخانجات پنبه استان وارد خرید قراردادی پنبه شده است.

به گفته مسئولان سازمان جهاد کشاورزی استان٬ این کارخانه پنبه، بذر مورد نیاز کشاورزان را نیز در اختیار آن ها قرار داده است. قرار بر این است تا در مراحل بعدی نیز کشت به صورت قراردادی انجام شود و حتی به کارخانجات پنبه اعلام شده که تسهیلات لازم در اختیار آن ها برای خرید پنبه قرار می‌گیرد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی میزان پیش بینی برداشت پنبه در سال جاری را حدود 16 هزار تن اعلام کرد.

علامت سوالی در برابر کیفیت پنبه خراسان شمالی!

یکی از مشکلات خرید پنبه در استان که از سال‌های گذشته بوده و این سال‌ها به یک موضوع اساسی تبدیل شده است٬ موضوع کیفیت پنبه تولید شده در مزارع استان است. بنا بر اعلام برخی از کارخانه‌های پنبه پاک کنی٬ کیفیت و خلوص پنبه خراسان شمالی مناسب خرید نیست!

تشکری معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی در این باره اظهار داشت: بر اساس ادعای کارخانه‌ها، کیفیت پنبه‌های وارداتی دارای خلوص بیشتری است اما پنبه‌های تولیدی استان به علت رعایت نشدن برخی موارد توسط کشاورزان، ناخالصی‌هایی دارد که این ناخالصی‌ها سبب آسیب رساندن به تجهیزات حساس کارخانه‌های ریسندگی می‌شود به همین سبب کارخانه‌های ریسندگی ترجیح می‌دهند پنبه‌های وارداتی را خریداری کنند.

وی افزود: محلوج‌های تهیه‌شده در کارخانه‌های پنبه‌پاک‌کنی استان حاوی الیاف مصنوعی از نوع پلاستیک است که این الیاف به علت استفاده از کیسه‌های پلاستیکی در امر جمع‌آوری وش پنبه٬ وارد محلوج ها می‌شود. در این میان سهل‌انگاری کشاورزان در رعایت برخی موارد در زمان جمع‌آوری پنبه، بر کیفیت محلوج ها و در نهایت به ضرر خود تمام می‌شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: اگر روند برداشت پنبه از مزرعه اصلاح شود رغبت کارخانه‌های ریسندگی به خرید پنبه داخل افزایش می‌یابد.کارخانه‌های پنبه‌پاک‌کنی استان نیز کیفیت پایین محلوج های تولیدشده و وجود ناخالصی‌ها در آن را تائید می‌کنند.

دولت حمایت از پنبه‌کاران نمی‌کند!

یکی از مشکلات اساسی پنبه کاران خراسان شمالی٬ عدم حمایت دولت از کشاورزان تلاشگر این عرصه است. رضایی از پنبه کاران پیش روی شهرستان مانه و سملقان درباره مشکلات پنبه کاران این منطقه اظهار داشت: با توجه به اینکه هزینه تولید این محصول بسیار بالا است، با این وجود تاکنون از کشت این محصول هیچ حمایتی نشده است. دولت و جهاد کشاورزی کجای ماجرا ایستادند که فقط تماشگر نابودی مزارع پنبه هستند؟

وی در ادامه با تصریح بر این مطلب که اگر ارقام بذری پنبه، زود رس و پر بازده باشند در کاهش هزینه‌های تولید بسیار موثر خواهند بود، افزود: رقم بذری جدیدی که خرداد نام دارد به بازار وارد شده اما پر بازده نیست. شیوه کاشت و برداشت این محصول بدون وجود ماشین آلات مکانیزه، کاملا به صورت سنتی انجام می‌شود که توجیه اقتصادی ندارد.

رضایی تصریح کرد: بروز آفات و بیماری‌ها در مزارع پنبه از دیگر مشکلات زمان داشت است که هر ساله بهره وری محصول را با مشکل روبرو می‌کند.

نبود نساجی و مشکل سابقه‌داری به نام خام فروشی

در کنار مشکلات فراوانی که در تولید پنبه به عنوان کالایی استراتژیک برای صنعت نساجی کشور از آن یاد می‌شود٬ نبود کارخانه‌های نساجی و صنایع تبدیلی در استان خراسان شمالی مشکل بزرگ‌تری است که داستان پبنه را در استان غم‌انگیز‌تر کرده است. علی‌رغم تولید 16 هزار تن پنبه در استان٬ بیشتر این محصول به خارج است رفته و مشکلات جدی برای کشاورزان ایجاد کرده است.

علی جدی نماینده مردم شیروان در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون صنایع مجلس٬ با انتقاد زا خام فروشی بسیاری از محصولات کشاورزی و دامی خراسان شمالی٬ عدم حمایت از پنبه کاران را یک معضل جدی دانست و اظهار داشت: در این راستا تصمیم داریم کارخانه بزرگ نساجی در شهرک صنعتی شیروان احداث شود.

وی با اشاره به اینکه کارخانه نساجی در شیروان برای تولید نخ های فیلامنتی و تکسچره با حجم سرمایه 180 میلیارد تومان با تولید سالانه 40 هزار تن در شهرک صنعتی این شهرستان در دستور اجرا قرار گرفته است، گفت:27 درصد از پیشرفت پروژه محقق شده است.

جدی با بیان اینکه با آغاز به کار این پروژه نساجی به صورت مستقیم و غیرمستقیم برای 700 نفر ایجاد اشتغال خواهد شد، گفت: مجوز این پروژه دریافت و کارهای مطالعاتی آن انجام و جهت دریافت تسهیلات به بانک صنعت و معدن استان معرفی شده است.

انتهای پیام/311/ت

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کشاورزی استانداری خراسان شمالی کشاورزی استانداری خراسان شمالی خراسان شمالی جهاد کشاورزی کارخانه ها عدم حمایت محلوج ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۰۰۵۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۵ هزار نیروی جدید در وزارت بهداشت جذب می‌شوند

به گزارش حوزه سایر رسانه ها خبرگزاری تقریب،بهرام بنده یزدانی روز شنبه در آیین آغاز کار ساخت مجتمع آموزشی بیمارستان خاتم الانبیای شهرستان شیروان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: متاسفانه در دوره های پیش سهمیه مناسبی برای استخدامی نیروهای بهداشت و درمان در نظر گرفته نشد و این بخش با مشکل مواجه بود.

وی افزود: رایزنی‌ها برای استخدام جدید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حال انجام است تا سهمیه مناسبی برای تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی باشد.

معاون مرکز هماهنگی امور اقتصادی وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی بیان کرد: مسیر قانونی تبدیل وضعیت ایثارگران، ۹۰۰ نفر در سال گذشته را شامل شد و این خود کمک بزرگی به امنیت شغلی کارکنان و وضعیت کیفی شاخص های استخدامی منابع انسانی کرد.

وی اضافه کرد: رایزنی های لازم برای استفاده از این ظرفیت جدید استخدامی که به زودی اعلام رسمی می شود در مدیریت منابع انسانی وزارتخانه در حال انجام است.

هزینه کرد بی‌سابقه دولت سیزدهم در خرید تجهیزات پزشکی

بنده یزدانی در ادامه اضافه کرد: هزینه های کلانی در بحث خرید تجهیزات و اقلام بهداشتی و درمانی در دولت سیزدهم انجام شده که اختصاص هفت میلیون و ۳۰۰ هزار یورو تجهیزات به خراسان شمالی از این موارد است.

وی افزود: اعتبارهای بیشتری برای بخش درمان خراسان شمالی در دور سوم سفرهای مسئولان وزارتخانه به این استان اختصاص می‌یابد.

۹ طرح درمانی، آموزشی و رفاهی امروز (شنبه) با حضور معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در شهرستان‌های خراسان شمالی راه اندازی و کلنگ زنی شد.

طرح های راه اندازی شده شامل بخش «ام آر آی» و «سی تی اسکن» بیمارستان امام حسن (ع) بجنورد، بخش دیالیز رازوجرگلان، بخش دیالیز فاروج، بخش «وی آی پی» بیمارستان امام خمینی(ره) شیروان، مرکز تصویربرداری دیجیتال و همراه سرای بیمارستان امام علی (ع) بجنورد است.

طرح های کلنگ زنی نیز شامل مجتمع آموزشی بیمارستان خاتم الانبیاء شیروان و طرح توسعه بیمارستان جاجرم است.

شیروان با ۱۵۷ هزار نفر جمعیت به عنوان دومین شهرستان پرجمعیت خراسان شمالی در ۶۰ کیلومتری خاور بجنورد قرار دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • محصولات خودروسازان شهر بم زیر آب رفت!
  • ۷۰ درصد پنبه کشور در گلستان تولید می شود
  • بستنی‌هایی که از بازار می‌خرید، چگونه در کارخانه تولید می‌شوند؟ (فیلم)
  • رشد ۱۶ درصدی اهدای خون در خراسان شمالی
  • ۲۵ هزار نیروی جدید در وزارت بهداشت جذب می‌شوند
  • آبیاری نوین ؛ گامی به سوی جهش تولید
  • «خضری» در یک قدمی فرآوری ۵ ماده معدنی/جهش اقتصادی در حوزه معدن
  • طرح های بهداشت ودرمان خراسان شمالی افتتاح و کلنگ زنی می شود
  • آیین افتتاح طرح‌های دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی برگزار می‌شود
  • تولید ۲ هزار و ۶۰۰ متر مربع فرش درخراسان‌شمالی