Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-28@05:18:24 GMT

شرایط سخت اقتصادی نتیجه بی تدبیری و بی عرضگی دولت است

تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۲۵۹۴۶

‍‍‍‍‍‍

دریافت 60 MB

به گزارش خبرگزاری مهر، سید جواد حسینی کیا در نطق میان دستور امروز خود در صحن علنی مجلس، اظهار کرد: شرایط سخت اقتصادی، معیشتی و تحریمی حاصل بی تدبیری، بی عرضگی، سو مدیریت و عدم اعتماد به جوانان و نگاه به خارج از کشور است. آقای رئیس جمهور؛ مردم ولی نعمتان ما هستند اما این ولی نعمت‌ها از کمترین نعمت‌ها برخور دارند، سفره آنان در این دولت به خاطر بی برنامگی و بی مدیریتی کوچک‌تر شد و اندک سرمایه‌ای که داشتند با اعتماد به دولت در بورس به یغما رفت و حاصل دسترنج مردم پودر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: کی فکر می‌کردیم، مرغ را به قیمت ۲۵ هزار تومان به مردم عرضه کنیم؟ کاری کردید قیمت تخم مرغ را به قیمت مرغ رسانده‌اید و قیمت موبایل را به خودرو و خودرو را مسکن و مسکن را دست نیافتنی شود؟ کی فکر می‌کردیم پراید با پایین‌ترین سطح استاندارد بالای ۱۰۰ میلیون تومان معامله شود این همان شیب ملایمی بود که می‌گفتید؟

عضو کمیسیون صنایع و معادن در مجلس بیان کرد: آقای دکتر روحانی یادتان هست گفتید چنان رونق اقتصادی ایجاد کنم که مردم به یارانه نیازی نداشته باشند؟ یادتان هست که گفتید کاری می‌کنم هم سانتریفیوژها بچرخد و هم چرخ اقتصاد، این چرخیدن بود که روغن نباتی را از ۳۷ هزار تومان به ۱۴۰ هزار تومان رساند؟ آقای رئیس جمهور ۱۸ میلیارد دلار در بودجه برای کالاهای اساسی در نظر گرفته شد آیا تغییری در سفره مردم حاصل شده است؟ یا مافیایی‌ها ارز ۴۲۰۰ تومانی را گرفتند و ثروت‌های خود را بادکنکی افزایش دادند؟

نماینده مجلس یادآوری کرد: آقای دکتر روحانی یادتان هست قول دادید تحریم‌ها را با مذاکره بردارید؟ ولی چند سال است معطل مذاکره اید و به جایی نرسیده‌اید؟ تعامل با دنیا یک امر مرسوم و پسندیده است اما تعامل به معنای وادادگی، به معنای تسلیم، به معنای حرکت در پازل دشمن نیست، آیا خبر دارید بیشتر آمار دستگیر شدگان جاسوسی برای کدام دولت است؟ آیا خبر دارید اطلاعات هسته‌ای چگونه در اختیار دشمنان قرار گرفت؟ آیا خبر دارید دشمن چگونه از فروش نفت ما اطلاع پیدا می‌کند؟ یا حساب‌های بانکی ما را چگونه رصد می‌کند؟ یا از حضور فرزندان برخی مسئولان در خارج از کشور و زندگی آنها خبر دارید؟

وی بیان کرد: آقای دکتر روحانی می‌دانید ایجاد رانت عرصه را بر مردم تنگ کرده است؟ ۸۵ درصد نهاده‌های دامی کشور دست کیست؟ ۵۰ درصد واردات قطعات خودرو دست چه کسانی است؟ قاچاق، پوشاک و سیگار توسط چه کسانی انجام می‌شود؟ پشت صحنه عدم ترخیص کالاها از گمرک کیست؟ مافیای گرانی روغن را چه کسانی رقم زده‌اند و ۱۰ ها موارد دیگر.

حسینی کیا تاکید کرد: آقای دکتر روحانی، توقع و انتظار مجلس انقلابی این بود که با مجلس همراهی کنید و در طرح تأمین کالاهای اساسی مردم همراهانه گام بردارید اما دولت مخالفت کرد که به هر ایرانی عزیز ۱۲۰ هزار تومان تا پایان سال بدهند آیا این مردم نبودند که به شما رأی دادند، دیگر به رأی مردم نیازی ندارید که مردم را رها کردید؟

این نماینده مجلس گفت: آقای دکتر نسخه شفا بخش نجات کشور، حرکت در مسیر ولایت، انقلاب، اعتماد به جوانان، دور کردن مافیاها از دولت و تن دادن به قانون است.

نماینده مردم سنقر و کلیایی در مجلس شورای اسلامی در ادامه نطق به وزرا تذکر داد و گفت: وزیر جهاد کشاورزی کاش در آن وزارتخانه گوش شنوایی بود و صدای کشاورزان بی پناه را می‌شنید، بی برنامگی، عدم مدیریت آن وزارتخانه کشاورزان را به خاک سیاه نشانده است، از قیمت نجومی نهاده‌های دامی، کود و بذر خبر دارید؟ یا همچنان در بی خبری به سر می‌برید؟ یا دنبال این هستید که بساط کشاورزی در این کشور را برچینید؟ فکر کنید چاره اندیشی کنید زمان به سرعت ابر از دست می‌رود.

وی ادامه داد: وزیر ارتباطات ضمن تشکر از زحماتی که در شهرستان سنقر کشیدید اما اینک جمعیت زیادی از دانش آموزان این شهرستان از نعمت اینترنت برای استفاده از برنامه‌های آموزش و پروش بی بهره اند، دانشجویان مسافت زیادی را باید طی کنند تا بتوانند به اینترنت دسترسی پیدا کنند برخی مناطق حوزه انتخابیه بنده مشکل جدی اینترنت دارند.

حسینی کیا مطرح کرد: وزیر نیرو تصفیه خانه آب و فاضلاب دو نیاز مهم شهرستان است که نیازمند عنایت ویژه حضرتعالی است و قول دادید که تکمیل کنید اما سرعت عملیات کافی نیست، قول دادید ۱۰ میلیارد تومان برای تکمیل مجتمع‌های آبی به شهرستان سنقر اختصاص داده شود هنوز به قولتان عمل نکرده‌اید. بحران بی آبی در برخی مناطق جدیدی است.

وی بیان کرد: وزیر بهداشت و درمان ضمن تشکر از مساعدت‌های شما، بیمارستان سنقر نیازمند توسعه و تکمیل تجهیزات است دستور تسریع در خرید اکسیژن ساز و تکمیل کادر درمان از اولویت‌های این مجموعه است. آقای وزیر گفتید بیماران کرونایی نیازی به پرداخت هزینه ندارد اما بیمارستان‌ها هزینه‌ها را از بیماران دریافت می‌کنند و بیماران با مشکل جدی مواجه شده‌اند.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس افزود: وزیر کشور بخش شدن بال و فارسینه سال‌ها است در دولت معطل مانده است نیازمند پیگیری ویژه شما است. وزیر راه و شهرسازی راه‌های روستایی شهرستان سنقر نیازمند تخصیص اعتبارات ویژه است تا ۵۰ کیلومتری را که دستور داده‌اید شروع شود و این نیازمند عنایت خاص و ویژه جنابعالی است.

کد خبر 5075233

منبع: مهر

کلیدواژه: کرمانشاه سید جواد حسینی کیا مجلس شورای اسلامی اقتصاد مشکلات معیشتی ویروس کرونا شیراز شیوع کرونا آمار کرونا محدودیت های کرونایی گرگان هفته بسیج کرمانشاه شهرکرد شهرستان کرج کتاب و کتابخوانی بوشهر ستاد ملی مقابله با کرونا هفته کتاب آقای دکتر روحانی هزار تومان خبر دارید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۲۵۹۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجلس به بانک مرکزی اولتیماتوم داد

امتداد - رییس مجلس به بانک مرکزی اولتیماتوم داد که تا یکشنبه آینده منتظر برنامه این بانک برای مدیریت بازار ارز می‌ماند و پس از آن خود مجلس برنامه‌ای را خواهد نوشت.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، اعتماد نوشت: این جلسه با حضور احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و امور دارایی، ‌محمدرضا فرزین، رییس کل بانک مرکزی، سید محمد حسینی معاون پارلمانی رییس‌جمهور از مجموعه دولت و روسای چند کمیسیون مرتبط با مسائل اقتصادی در مجلس برگزار شده و مطابق خبری که «ایسنا»از آن منتشر کرده، رییس مجلس در جمع‌بندی جلسه از دولت و به ویژه بانک مرکزی درخواست یک «برنامه مکتوب» برای مدیریت بازار ارز کرده است.

این در حالی است که مجلس پیش از این و در قالب اصلاح قانون بانک مرکزی به رییس کل این بانک «اختیار تام»برای مدیریت بازار ارز داده بود.

در این جلسه محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی گزارشی از وضعیت بازار ارز و تحولات اقتصاد کلان کشور ارایه کرده و وزیر اقتصاد و روسای کمیسیون‌های اقتصادی، صنایع و معادن و جهش و رونق تولید مجلس هم به تشریح راهکارهای خود برای کنترل نرخ ارز پرداختند.

اما قالیباف در این جلسه از عملکرد اقتصادی دولت انتقاد کرده و گفته است: «ما دنبال تکرار جلسات نیستیم و جلسه سومی وجود ندارد. بنابراین باید در مورد موضوع به جمع‌بندی برسیم و نتیجه نهایی را به صحن علنی ارایه کنیم.

در این رابطه با توجه به اصرار نمایندگان برای بررسی موضوع در صحن علنی، به صورت مشخص به نمایندگان گفتم اگر به جمع‌بندی و اتفاق نظر با دولت نرسیم مجلس خود به جمع‌بندی روشن می‌رسد.»

در این نشست، قالیباف با بیان اینکه نباید به ارایه گزارش اکتفا کرد، گفت: در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارایه شد. دوستان دولت باید به‌طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارایه کنند.

قالیباف با تاکید بر اینکه باید بر روی اصل موضوع بحث و گفت‌وگو کنیم و در مورد رویکردها، اشکالات و راهکارها به جمع‌بندی برسیم، بیان کرد: واقعیت این است که ناترازی‌ها در قیمت ارز تاثیرگذار است؛ بنابراین نمی‌توان نظام یکپارچه اقتصادی را نادیده گرفت؛ دولت و مجلس باید به این مهم توجه داشته باشند.

 

وی با بیان اینکه حکمرانی از دو بخش تشکیل می‌شود، گفت: یک بخش تشخیص علمی و دیگری تصمیم سیاسی است؛ تشخیص‌های علمی ما به دلایل مختلف تحت تاثیر تصمیم‌های سیاسی قرار دارد که اگر ترکیب آنها را با هم رعایت کنیم، می‌توانیم مشکلات را حل کنیم اما اگر تشخیص علمی را فدای تصمیم سیاسی کنیم به‌طور حتم دچار مشکل خواهیم شد.

همچنین اگر به تشخیص علمی بدون شرایط سیاسی کشور توجه کنیم با مشکل مواجه خواهیم شد بنابراین تعادل این موضوع مهم است.

قالیباف با تاکید بر اینکه مجلس در عین اختلاف سلیقه و اختلاف دیدگاه با سیاست‌های ارزی دولت همراهی کرده است، گفت: همه اختیارهای موجود در قانون دایمی را به رییس بانک مرکزی دادیم و هر چه ایشان در جلسه سران قوا بیان کردند قبول کردیم اما شرایط کنونی نشان می‌دهد که هم رویکرد اقتصادی و هم رویکرد مدیریتی در موضوع ارز دچار اشکال است.

وی با اشاره به تورم کالاهای اساسی که با ارز ترجیحی وارد می‌شوند و تاکید بر ضرورت اصلاح رویکردهای اقتصادی در این زمینه، گفت: به‌طور روشن و مشخص امروزه در سیاست‌های ارزی از نگاه اقتصادی دچار مشکل هستیم و طرح جامعی برای رویکرد اقتصادی در ارز وجود ندارد.

اظهارات رییس مجلس در جلسه با برخی از مسوولان اقتصادی دولت پس از آن صورت می‌گیرد که نرخ ارز در سال جدید دچار نوسان قیمتی شده و حالا در کانال ۶۴ هزار تومانی معامله می‌شود.

اتفاقی که بسیاری از کارشناسان و حتی تیم اقتصادی دولت آن را ناشی از «هیجانات زودگذر بازار» دانسته‌اند.

از طرف دیگر، در دو سال و نیم گذشته، نرخ تورم همواره بالای ۳۰ درصد و در بیشتر اوقات حتی بالای ۴۰ درصد بوده است.

چند روز پیش مرکز آمار گزارش تورم فروردین ماه امسال را منتشر کرد که مطابق آن نرخ تورم سالانه در این ماه ۳۸.۸ درصد اعلام شده است.

این نرخ تورم، کاهشی نسبی در مقایسه با نرخ تورم در اسفند ماه داشته، اما همچنان ایران در کنار آرژانتین و ترکیه، جزو کشورهایی با شدیدترین تورم در سراسر جهان قرار دارد.

از بازار خوراکی‌ها خبرهای چندان جالبی بیرون نمی‌آید

با اینکه رییس کل بانک مرکزی به تازگی در توجیه سیاست‌های پولی دولت عنوان کرده که«نرخ‌های بازار غیررسمی نقشی در تعیین قیمت کالاها ندارد.» اما از بازار خوراکی‌ها در ماه ابتدایی سال خبرهای چندان جالبی بیرون نمی‌آید.

چنانکه، در فروردین ماه، خوراکی‌ها با شوک قیمتی روبرو شده‌اند به‌طور مثال، تورم بخش سبزی و حبوبات فقط در یک ماه، نزدیک به ۹.۵ درصد بالا رفته.

یا انواع گوشت قرمز و سفید نزدیک به ۳ درصد رشد تورم ماهانه داشته‌اند. از سوی دیگر گزارش مرکز آمار ایران از رشد ماهانه قیمت‌ چند کالای خوراکی در مناطق شهری نشان می‌دهد کالایی مانند پیاز بیشترین جهش قیمت را در یک ماه اخیر داشته است.

پیاز در این یک ماه ۲۹.۵ درصد رشد قیمت داشته و پس از آن، شدیدترین گرانی خوراکی برای پرتقال است که تنها در یک ماه بیش از ۱۵ درصد گرانتر شده است.

در واقع هر سال به دلیل افزایش قیمت مواد اولیه، صنایع مختلف درخواست‌های خود را برای «افزایش رسمی قیمت» به نهادهای بالادستی ارایه می‌کنند و دولت هم بعد از مدتی تن به خواسته تولیدکنندگان می‌دهد.

در آخرین تحولات، به تازگی انجمن تولیدکنندگان ماکارونی درخواست افزایش قیمت داده و گویا وزارت صمت با افزایش ۱۳ درصدی قیمت این کالا موافقت کرده.

ماکارونی جزو کالاهایی است که در یکی- دو سال گذشته جایگزین برنج در بسیاری از خانوارها شده و به همین دلیل افزایش قیمت این کالا، ‌اثر نامطلوبی در شرایط مصرف کربوهیدرات در خانوراها خواهد داشت.

اما این اتفاق فقط در صنایع غذایی رخ نمی‌دهد. در بازار کالای غیرخوراکی نیز تولیدکنندگان همواره پس از افزایش قیمت مواد اولیه به دنبال قیمت جدیدی هستند که با فرمول هزینه-درآمد آنها جور در بیاید.

به‌طور مثال، ۲۸ فروردین ماه نامه‌ای به نقل از شرکت «یزدتایر» منتشر شد که در آن نسبت به مجوز افزایش قیمت ۳۳ درصدی محصولات این شرکت اطلاع‌رسانی شده بود.

در عین حال، گفته می‌شود که برخی تولیدکنندگان لوازم خانگی درخواست افزایش قیمت ارایه کرده‌اند که در دست بررسی است و هنوز تایید نشده است.

چرخه‌ای که هر سال تکرار می‌شود. تولیدکنندگانی که به دنبال افزایش قیمت هستند و شهروندانی که به دلیل ثابت ماندن دستمزد و در واقع درآمد خود طی یک سال، سبد خرید خود را کوچک‌تر می‌کنند.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • مجلس به بانک مرکزی اولتیماتوم داد
  • انتقاد یک نماینده مجلس از سیاست های نادرست ارزی دولت/ کالاهای اساسی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • کشمکش بر سر سه هزار میلیارد تومان؛ دولت برنده است یا مجلس؟
  • کالا‌های اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • کشمکش بر سر سه هزار میلیارد تومان / دولت برنده است یا مجلس؟
  • صحبت‌های بی‌سابقه قالیباف درباره ماجرای ارز/ آغاز گشت ارشاد مسئولان توسط رادان
  • نماینده مردم زنجان : دولت جدیت لازم برای استفاده از افراد توانمند را نداشت/ مجلس در انتسابات تاثیر منفی گذاشت/ چالش‌هایمان بیشتر خواهد شد
  • فیلم| پیاده‌روی خانوادگی با طعم بی‌تدبیری / مردم در گِل ماندند
  • قالیباف؛ شمشیر را برای رئیسی از رو بست / پایان دیرهنگام سکوتِ مجلس مقابل دولت!
  • قالیباف؛ شمشیر را برای رئیسی از رو بست