Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-01@01:08:44 GMT

ایران و عمان عمق استراتژیک در طول تاریخ

تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۳۸۴۹۶

ایران و عمان عمق استراتژیک در طول تاریخ

در طول تاریخ ایران و عمان عمق استراتژیک یکدیگر بوده‌ و این موضوع گنجینه‌ای از فرصت‌های سیاسی، اقتصادی، علمی، فنی و فرهنگی را بوجود آورده است که نیازمند استفاده حداکثری از آن است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، هجدهمنوامبر امسال کشور سلطان نشینعمانپنجاهمینسالگرد روز ملى خود راجشن می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مردم عمان پنجاهمین سالروز ملى خود را در حالى برگزار خواهند کرد که بنیان گذار عمان نوین سلطان قابوس بن سعید از بین آنها رفته است و جای خود را به سلطان هیثم واگذار کرده است.

 

انتقال آرام و بدون حاشیه قدرت در سلطنت عمان علی رغم مبهم بودن فرد جایگزین سلطان قابوس را می‌توان یکی از مولفه‌های ثبات و آرامش در این کشور معرفی کرد. روز یازدهم ژانویه اگرچه با وداع سلطان قابوس روز تلخی را برای عمانی‌ها رقم زد اما برای آنها قطعا به عنوان یک روز ماندگار نیز در تقویم ملی این کشور ثبت شد.

شورای خاندان سلطنتی عمان در جهت ابراز وفاداری خود  به سلطان قابوس و احترام به خواسته‌های او از شورای دفاع این کشور خواست تا وصیتنامه سلطان قابوس که در آن جانشین وی معرفی شده بود را باز کند ودر نتیجه سلطان هیثم بن طارق جانشین پسر عموی خود شد تا راه و منش او را ادامه دهد.

سلطان قابوس در 49 سال سلطنت و حکومت داری خود گام‌های مهم و ماندگاری را برداشته بود و در توسعه و عمران و ایجاد ثبات سیاسی و اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی در این کشور نقش بی بدیلی را ایفا کرده است.

از این رو سلطان هیثم و در اولین نطق رسمی خود را دنباله رو پسر عمویش سلطان قابوس معرفی کرد و در این چند ماه گذشته از شروع سلطنتش و بهدستگرفتنقدرتدراین کشور و علی رغم گسترش ویروس کورونا  عملکرد خوب و قابل قبولی از خود نشان داده است.

سلطان هیثم در این سخنرانی به سیاست خارجی سلطنت عمان نیز اشاره‌ای داشت و کمک به همزیستیمسالمتآمیزبینملت‌ها،حسنهمجواریوعدمدخالتدرامورداخلیدیگران را به عنوان اصول اساسى سیاست خارجی عمان معرفی کرد.

سلطان هیثمدرسخنرانیخوددر اینباره گفت: در روابطخارجیماردپایسلطانفقیدرابرجستهخواهیمکردواصولیراکهویبرایسیاستخارجی کشورمانبراساسهمزیستیمسالمتآمیزبینملت‌هاوحُسنهمجواریو عدممداخلهدرامورداخلیدیگرانوهمچنیناحترامبهحاکمیتدولتهاو همکاری‌های  بین‌المللیدرزمینه‌هایمختلفرا ادامهخواهیمداد.

اصولومبانیکهسیاستخارجیعمانبرآن استوار وبناشدهاست بارها پویایى خود را در جهت گستراندن  اصل برقراری ارتباط سازنده وگفتگو محوربرایحلمشکلاتمختلف منطقه‌ای و بین‌المللی را به دور از در نظر گرفتن نتیجه آن هرچه که باشد نشان داده است.

 احترامبهحاکمیت دولتها و عدممداخلهدرامورداخلیدیگرانوحل‌وفصلصلحآمیزاختلافاتبراساسمفادواصولمنشورسازمانمللیک اصل جدا نشدنی از اصول سیاست خارجی عمان است که در تجربه نیز خود را به همگان ثابت کرده است.

روابطجمهورىاسلامىایرانو سلطنتعمان،یکروابطتاریخىو ریشهدار که براصلحسنهمجوارىو فهممشترکاستوا راست،و اینروابطبطورمداومدر تمامزمینه‌هاىسیاسىو اقتصادىو فرهنگىو غیره،ونیز در زمینه‌هاىهمکارىمشترکروبهرشدوتوسعهاست. همچنیناینروابطموردحمایتو تأکیدو پیگیرىرهبراندو کشور مى‌باشدو تأثیر آنبر دو سطحرسمىو مردمىدو کشور بطورمثبتمنعکسگردیده،رشداینروابطباتبادلدیدارهامیانمسؤولیندوکشور در سطحرسمىبهاوجخودرسیدهاست.اینروابطدر تعمیقو تقویتارتباطمیانمسؤولیندو کشور و توسعههمکارىدوجانبهدر تمامزمینه‌هاسهمبسزائىداشتهاست.

محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و هیئت همراهش که به نمایندگی از دولت و ملت ایران برای شرکت در مراسم گرامیداشت سلطان فقید عمان به مسقط سفر کردند دیدار مهم وتاریخی نیز با سلطان هیثم بن طارق پادشاه جدید عمان داشتند که مورد توجه رسانه‌های داخلی و خارجی قرار گرفت.

وزیر خارجه ایران ضمن تسلیت درگذشت سلطان قابوس بن سعید، آغاز مسئولیت سلطان هیثم بن طارق را تبریک گفت و آمادگی جمهوری اسلامی ایران را برای توسعه و تعمیق روابط دوستانه و دیرینه دو کشور اعلام کرد.

می‌توان گفت روابط جمهوری اسلامی ایران و سلطان نشین عمان در عالی ترین سطح قرار دارد و توسعه همکاری‌ها بین تهران و مسقط برای دنیای اسلام و کشورهای منطقه مفید بوده و هست کما اینکه از ابتدای بحران یمن توانسته گشایش‌های انسان دوستانه ای را نیز بوجود بیاورد.

افزایش حجم مبادلات تجاری فیمابین که در سال گذشته به 1.3 میلیارد دلار رسید، بیانگر رشد قابل توجه روابط اقتصادی دو کشور است اما خوب طبیعتا هنوز تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله زیادی وجود دارد.

برگزاری کمیسیون اقتصادی ایران و عمان که به میزبانی جمهوری اسلامی ایران و با حضور وزیر صنعت و تجارت عمان و جمع کثیری از بازرگانان دو کشور برگزار شد نوید بخش آن است که جهش بزرگی در روابط و مناسبات تجاری فیمابین صورت بگیرد.

تسهیلات و امکانات موجود در ایران خصوصا در حوزه گردشگری، سلامت و زیارت همواره مورد توجه اتباع عمان  و از حمایت مقامات عالی رتبه دو کشور برخوردار است که در این میان می‌توان به سفر سال گذشته وزیر میراث فرهنگی و گردشگری جمهوری اسلامی ایران به سلطنت عمان اشاره کرد.

امروز نیز اگر چه مرزهای ایران و عمان به دنبال شیوع ویروس کرونا مسدود شده و مسافران با محدودیت‌های خاصی به دو کشور سفر دارند اما معاونان گردشگری دو کشور در وبیناری، راهکارهای تقویت همکاری‌های گردشگری ایران و عمان را با هدف اشتراک تجربه‌ها و اقدام‌ها در مدیریت بحران کرونا بررسی کردند.

با تصمیم هیات وزیران در جلسه روز چهارشنبه بیست و هفتم شهریور 1398 با توجه به فضای دوستانه حاکم بر روابط دو کشور ایران و عمان این اجازه را به  وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران داد تا نسبت به برقراری مقررات لغو روادید یک‌ طرفه برای ورود اتباع کشور سلطنت عمان به ایران اقدام کند.

به هر حال در طول تاریخ ایران و عمان عمق استراتژیک یکدیگر بوده‌اند و این موضوع گنجینه‌ای از فرصت‌های سیاسی، اقتصادی، علمی، فنی و فرهنگی را بوجود آورده است که مستوجب استفاده حداکثری از آن است که در نتیجه با برقراری روابط پایدار و روبه توسعه دو کشور، مناسبات و منافع در حوزه‌های مختلف به ویژه در حوزه اقتصادی شتاب بیشتری خواهد گرفت.

نویسنده : محمد جواد الاروبلی  خبرنگار عمان در تهران

انتهای پیام/

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: جمهوری اسلامی ایران ایران و عمان سلطان قابوس سلطنت عمان سلطان هیثم دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۳۸۴۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رکوردشکنی فروش نفت با تمرکز بر ابتکارات جدید در بازسازی پالایشگاه‌های مستهلک شده

موفقیت ایران در افزایش فروش نفت خام خود با وجود تحریم ها و چالش ها را می توان به دیپلماسی فعال و هوشمند انرژی آن نسبت داد. ایران با تمرکز بر توسعه همکاری با پالایشگاه‌های کوچک مقیاس چین و اجرای سیاست هوشمندانه نوسازی پالایشگاه‌های مستهلک شده، توانسته است صادرات نفت خام خود را به سطح پیش از دور جدید تحریم‌ها در سال 2017 افزایش دهد. فایننشال تایمز، انعطاف پذیری و رویکرد استراتژیک ایران را برای عبور از پیچیدگی های بازار جهانی نفت به عنوان عامل اصلی این موضوع معرفی کرده است

محمدرضا کارگزار کارشناس انرژی در رابطه با رکوردشکنی ایران در توسعه تجارت نفت خام خود در 6 سال گذشته گفته است: تلاش‌های مشترک ایران و پالایشگاه‌های کوچک چینی در افزایش فروش نفت خام مؤثر بوده است. ایران با تقویت شراکت با همتایان چینی خود کانال های صادراتی خود را گسترش داده و بازار قابل اعتمادی را برای محصولات نفتی خود تضمین کرده است. این همکاری استراتژیک نه تنها به ایران کمک کرده تا فروش نفت خام خود را حفظ کند، بلکه روابط بلندمدتی را نیز تقویت کرده است که به ثبات و پایداری صادرات نفت این کشور کمک می کند.

ایران اتکای خود به بازارهای سنتی نفت را به حداقل رسانده است

وی افزود: علاوه بر این، تمرکز ایران بر سیاست هوشمندانه نوسازی پالایشگاه‌های مستهلک شده نقش مهمی در افزایش فروش نفت خام این کشور داشته است. ایران با نوسازی زیرساخت های فرسوده و بهینه سازی فرآیندهای تولید، توانسته ظرفیت پالایشی خود را افزایش داده و کیفیت فرآورده های نفتی خود را ارتقا دهد. این سرمایه‌گذاری استراتژیک در ارتقای پالایشگاه‌ها نه تنها رقابت‌پذیری ایران را در بازار جهانی نفت افزایش داده است، بلکه این کشور را قادر می‌سازد تا نیازهای رو به رشد شرکای صادراتی خود را برآورده کند.

وی ادامه داد: تاکید ایران بر ایجاد بازار برای نفت خام ایران عامل اصلی موفقیت این کشور در افزایش فروش بوده است. ایران با هدف قرار دادن مناطقی مانند آمریکای جنوبی، آفریقا و آسیای مرکزی برای سرمایه گذاری در پالایشگاه ها، مقاصد صادراتی خود را متنوع کرده و اتکای خود به بازارهای سنتی را به حداقل رسانده است.

کارشناس انرژی تاکید کرد: این گسترش به مناطق جدید، همراه با رشد بازاریابی شبکه ای در کشورهای آسیای شرقی، به ایران اجازه داده است تا از فرصت های نوظهور سرمایه گذاری کند و پتانسیل فروش نفت خام خود را به حداکثر برساند.

دیپلماسی هوشمند انرژی در زمینه تمرکز مداوم بر ابتکارات جدید

کارگزار با اشاره به دیپلماسی فعال و هوشمند انرژی در زمینه تمرکز مداوم بر ابتکارات جدید در حوزه بازسازی پالایشگاه‌های مستهلک شده و صادرات خدمات فنی و مهندسی اظهار کرد: انعطاف‌پذیری و سازگاری صنعت نفت ایران در برابر تحریم‌ها و چالش‌های ژئوپلیتیکی اهمیت دیپلماسی فعال و هوشمند انرژی را نشان می‌دهد.

وی گفت: ایران با استفاده از مشارکت های استراتژیک، اجرای سیاست های نوآورانه و سرمایه گذاری از فرصت های بازار توانسته است بر موانع غلبه کرده و به سطوح بالایی از فروش نفت خام دست یابد. حرکت رو به جلو ایران در بازار نفت خام، با تمرکز مداوم بر ابتکارات جدید در حوزه بازسازی پالایشگاه‌های مستهلک شده و صادرات خدمات فنی و مهندسی در ارتقاء زیرساخت های مذکور جهت تنوع بخشیدن بر بازار جهت حفظ موفقیت ایران در بازار جهانی نفت صورت پذیرفته است.

وی  گفت: موفقیت ایران در افزایش فروش نفت خام خود گواهی بر چشم انداز استراتژیک و تعهد این کشور به محرک رشد و توسعه در بخش نفت است. ایران با اتخاذ رویکرد دیپلماسی فعال و هوشمند انرژی، خود را به عنوان یک بازیگر کلیدی در بازار جهانی نفت معرفی کرده و مقاومت خود را در برابر چالش ها نشان داده است. از طریق ادامه همکاری، نوآوری و گسترش بازار، ایران آماده است تا فروش نفت خام خود را بیشتر افزایش دهد و جایگاه خود را به عنوان صادرکننده بزرگ نفت در صحنه جهانی مستحکم کند.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • تجارت ایران و چین می تواند به ۵۰ میلیارد دلار برسد
  • افزایش حجم تجارت ایران و کوبا به بیش از ۲۴۳ میلیون دلار می‌رسد
  • خبرگزاری کره شمالی جلوتر از مسئولان ایران
  • خبرگزاری کره شمالی جلوتر از مسوولان ایران
  • خاندوزی: پیشنهاد ایران به بانک توسعه اسلامی برای تأمین مالی با نرخ ترجیحی تأیید شد
  • رکوردشکنی فروش نفت با تمرکز بر ابتکارات جدید در بازسازی پالایشگاه‌های مستهلک شده
  • توسعه گردشگری ایران و عمان باعث تقویت روابط اجتماعی می‌شود
  • ویدیو/ عملیات تنبیهی ایران علیه اسرائیل نقطه عطف استراتژیکی در منطقه خاورمیانه بود
  • دو بنای همشکل در ایران و ترکمنستان را بشناسید
  • پایش سطح زیرکشت محصولات استراتژیک کشاورزی با استفاده از داده‌های فضایی